Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Leśneintro wrote:Jak robiłam test ciążowy w I cyklu starań (gdy myślałam, że zajść w ciążę to takie hop siup) to 5 minut między sikaniem a odczytaniem wyniku było tragiczne zastanawiam się co jak będę w ciąży, na co mi to było i zastanawiałam się skąd w ogóle pomysł by starać się o dziecko 😂😂
Dokładnie 😂Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Byłam u lekarza. Ogólnie beznadzieja. Czeka mnie biopsja endometrium w przyszłym cyklu, żeby sprawdzić całą immunologię błony śluzowej. Do tego konsultacja u immo. Jest plamienie, okres się zbliża, na USG też to już było widać. Także lipa. Wracam do płaczu."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Speranza :) wrote:Byłam u lekarza. Ogólnie beznadzieja. Czeka mnie biopsja endometrium w przyszłym cyklu, żeby sprawdzić całą immunologię błony śluzowej. Do tego konsultacja u immo. Jest plamienie, okres się zbliża, na USG też to już było widać. Także lipa. Wracam do płaczu.
Małymi kroczkami do przodu, może te badania i konsultacje przyniosą odpowiedź? Tulę. 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 13:08
CoffeeDream lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Suzie wrote:Własnie miałam pytać czy my o czymś nie wiemy 😂
W głowie już jestem w ciąży 😅
Nie no, przestaje się nakręcać już, hamuje emocjeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 13:09
martysiaczki, Suzie, CoffeeDream, Majuna, KejtKa, MummyYummy, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, Zbuntowana, notsobadd lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Anonim1992 wrote:9dpo licząc wg apkimięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Speranza :) wrote:Byłam u lekarza. Ogólnie beznadzieja. Czeka mnie biopsja endometrium w przyszłym cyklu, żeby sprawdzić całą immunologię błony śluzowej. Do tego konsultacja u immo. Jest plamienie, okres się zbliża, na USG też to już było widać. Także lipa. Wracam do płaczu.
Przytulam Cię mocno Kochana :* chcesz się z nami podzielić co jeszcze lekarz powiedział na wizycie?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Przytulam, bardzo mi przykro👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Suzie wrote:Ja to nawet u siebie w domu nie mogłabym pojechać na betę, bo... moja mama jest pielęgniarką i to ona pobiera krew pacjentom 😂😂😂
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:🤣🤣🤣
W głowie już jestem w ciąży 😅
Nie no, przestaje się nakręcać już, hamuje emocje
Właśnie ja nie wiem o co chodzi, że dziś jakoś się nakręciłam... Do wczoraj spokój, a dziś... 😳 Nie poznaję siebie.
Ale też już hamuję 🙈Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
🫂 Przytulam. Jeśli potrzebujesz to wygadaj się nam.
Ale może to właśnie krok do przodu i faktycznie wyjdzie z tego same dobro 🫂🍀Speranza :), NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno Kochana :* chcesz się z nami podzielić co jeszcze lekarz powiedział na wizycie?
Na razie nie. Czuję się jak skopany pies. Nawet pisać mi się nie chcę. Siedzę w pracy i staram się płakać tak żeby inni nie widzieli."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Na razie nie. Czuję się jak skopany pies. Nawet pisać mi się nie chcę. Siedzę w pracy i staram się płakać tak żeby inni nie widzieli.
Bardzo mi przykro jesteśmy z Tobą :*Zbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
W zeszłym cyklu prawdopodobnie zaliczyłam wczesne poronienie.
Wieczorem zajmę się planowaniem wakacji i staram się o tym myśleć."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dziewczyny, bylam dzisiaj rano na zakupach , później pojechałam do szwagierki zawieźć kilka rzeczy i odwiedzić chrzesniaczke, poszłam tam do toalety a tam plamienia dużo różowego. Wyszłam z toalety i pękłam, popłakałam się szwagierce , powiedziałam że mam znowu plamienia i brak objawów. Ona długo nie myśląc kazała mi dzwonic do ginekolog która przyjmuje niedaleko nas i u której kiedyś byłam, okazało się że jeśli chce to ma dziś czas za pół godziny żeby mnie zbadać. Nie myśląc ani chwili pojechałyśmy ze szwagierka która ma zawiozla do ginekolog i czekała na mnie pod gabinetem z chrzesniaczka. Popłakałam się tej lekarce w gabinecie, ona mnie zna z wcześniejszej ciąży i wie o poronieniu , więc kazala mi się szybko rozebrać i włączyła usg. Ja mówię do n że nie będę patrzeć i zamknę oczy a ona ma mi powiedzieć czy jest dobrze czy źle, nastała chwila ciszy, ja dalej miałam zamknięte oczy po czym usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na usg , zaczęłam płakać jak szalona bo już wiedziałam że to co słyszę to bicie serca mojego dziecka .. to było dzisiaj najpiękniejsze co mogłam usłyszeć 🥺😭❤ najpiękniejszy prezent na święta, jak to powiedziała lekarka , słuchaj jak Twojemu kurczaczkowi bije serce pięknie i już nie płacz ❤ powiedziała że to cud ze udało mi się dostać do niej bo miala właśnie wychodzić jak do niej dzwoniłam.. jest wdzięczna szwagierce że mnie namówiła na tą wizytę i pędziła ze mną żebyśmy zdążyły na usg.. zostawiła wszystko w domu i pojechała ze mną 🥺 drugi raz przyniosła mi szczęście, będę jej wdzięczna za to wszystko I mam nadzieję że będę mogła się jej jakoś odwdzięczyć.❤
Dziękuję Wam za wszystkie rady i słowa ❤ jesteście niezastąpione, już Wam nie będę marudzić bo moge wreszcie odetchnąć i przeżyć spokojnie święta ❤🥺🍀
Życzę Wam wszystkiego dobrego dzisiaj, odezwę się wieczorem i nadrobię Was , teraz dochodze do siebie ❤ pięknego dnia !❤
Jejku Pati, jak cudnie ♥️ taki mam wzrusz po Twoim poście 🥹🥹🥹damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Dokładnie... 🥹 Obawiam się trochę roli mamy, chociaż będę starać się jak najlepiej umiem 🩷
Na pewno doskonale sobie poradzisz ♥️
Dziewczyny, wszystkie już lada moment będziecie wspaniałymi mamami 🥰 Zobaczcie, jak dzielnie walczycie o swoje dzidziusie!grazka0022, CoffeeDream, Vienna, Majlen, Pati2804, blob, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Plan brzmi sensownie i fajnie, że masz lekarza, który Cię prowadzi. To są na prawdę ważne i dużo wnoszące badania. Może się okazać, że po leczeniu czy z lekami ciąża będzie tylko formalnością 🤞 Biopsja będzie też w kierunku stanu zapalnego czy tylko immuno?
Doczytałam, że nie chcesz gadać. Zostawmy to i te badania. Teraz po prostu przetrwaj w pracy 🌷Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 13:29
-
Dropsik wrote:Ulej sobie a potem wracaj.
Plan brzmi sensownie i fajnie, że masz lekarza, który Cię prowadzi. To są na prawdę ważne i dużo wnoszące badania. Może się okazać, że po leczeniu czy z lekami ciąża będzie tylko formalnością 🤞 Biopsja będzie też w kierunku stanu zapalnego czy tylko immuno?
Jedno i drugie.Dropsik lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
CoffeeDream wrote:Właśnie ja nie wiem o co chodzi, że dziś jakoś się nakręciłam... Do wczoraj spokój, a dziś... 😳 Nie poznaję siebie.
Ale też już hamuję 🙈Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?