Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:W zeszłym cyklu prawdopodobnie zaliczyłam wczesne poronienie.
Wieczorem zajmę się planowaniem wakacji i staram się o tym myśleć.mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Chmurka21 wrote:Dropsik to u nas teraz to tak wyglada jak opisujesz. Za chwile 11 cs (za 2-3 dni małpa). Jeszcze Ty to opisujesz jako przeszłość, bo Wam sie jednak udało, a ja nie wiem ile jeszcze mnie czeka. A już nie daje rady psychicznie po prostu. Chciałabym, żeby i u mnie to kiedyś była przeszłość, choć mam świadomość; tak jak mówisz, ze to jest odarcie z cudownych staran na rzecz latania po lekarzach i nerwów l…
Do tego chciałam zmienić prace, już rok temu w czerwcu robiłam pierwsze próby; ale stwierdziłam, ze zaczniemy starania. Potem z każdym miesiącem mówiłam sobie, ze jeszcze muszę wytrzymać, bo przecież zaraz sie uda. Teraz jestem w beznadziejnej pracy, sparaliżowana wszystkim, nie umiem ruszyć do przodu.
U nas tez staramy sie żyć jakoś normalnie, wakacje, plany itp. Ale niestety, dokładnie jak piszesz, na wierzchu uśmiech a w środku dramay
A przy wiadomości Pati oczywiście się popłakałam i mega się cieszę że wszystko ok ❤️
@Prezesoowa, @Speranza, przytulam mocno 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 15:16
Dropsik, Zbuntowana, Chmurka21, Speranza :), Pati2804, blob, Rachelka23 lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
@Prezesoowa ooo kochana 😘 za 5 min powinnam wchodzić. 😊😊😊
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Vienna wrote:Miałam ostatnio dokładnie to samo. Spóźniający się okres i 4 dni plamienia. Jak mnie to dobijało, bo codziennie myślałam że zaczynam nowy cykl, a tu dupa tylko plamienie. Mi magicznie kurek się odkręcił po ❤️ z mężem. Więc jak masz ochotę i męża w pobliżu to warto spróbować 🤣
Haha ja się śmieje z tego kurka bo rano mężowi mówiłam, że musi mi chyba pomóc 😂
Ale @ przyszła! W ogóle nie dała wcześniej znaku, że będzie. Pierwszy raz takie coś. Wiec zgodnie z jedną aplikacją idealnie o czasie a zgodnie z drugą apką spóźniona 2 dzień 😅
Powodzenia 😘Prezesoowa, Zbuntowana, notsobadd, Vienna lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, bylam dzisiaj rano na zakupach , później pojechałam do szwagierki zawieźć kilka rzeczy i odwiedzić chrzesniaczke, poszłam tam do toalety a tam plamienia dużo różowego. Wyszłam z toalety i pękłam, popłakałam się szwagierce , powiedziałam że mam znowu plamienia i brak objawów. Ona długo nie myśląc kazała mi dzwonic do ginekolog która przyjmuje niedaleko nas i u której kiedyś byłam, okazało się że jeśli chce to ma dziś czas za pół godziny żeby mnie zbadać. Nie myśląc ani chwili pojechałyśmy ze szwagierka która ma zawiozla do ginekolog i czekała na mnie pod gabinetem z chrzesniaczka. Popłakałam się tej lekarce w gabinecie, ona mnie zna z wcześniejszej ciąży i wie o poronieniu , więc kazala mi się szybko rozebrać i włączyła usg. Ja mówię do n że nie będę patrzeć i zamknę oczy a ona ma mi powiedzieć czy jest dobrze czy źle, nastała chwila ciszy, ja dalej miałam zamknięte oczy po czym usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na usg , zaczęłam płakać jak szalona bo już wiedziałam że to co słyszę to bicie serca mojego dziecka .. to było dzisiaj najpiękniejsze co mogłam usłyszeć 🥺😭❤ najpiękniejszy prezent na święta, jak to powiedziała lekarka , słuchaj jak Twojemu kurczaczkowi bije serce pięknie i już nie płacz ❤ powiedziała że to cud ze udało mi się dostać do niej bo miala właśnie wychodzić jak do niej dzwoniłam.. jest wdzięczna szwagierce że mnie namówiła na tą wizytę i pędziła ze mną żebyśmy zdążyły na usg.. zostawiła wszystko w domu i pojechała ze mną 🥺 drugi raz przyniosła mi szczęście, będę jej wdzięczna za to wszystko I mam nadzieję że będę mogła się jej jakoś odwdzięczyć.❤
Dziękuję Wam za wszystkie rady i słowa ❤ jesteście niezastąpione, już Wam nie będę marudzić bo moge wreszcie odetchnąć i przeżyć spokojnie święta ❤🥺🍀
Życzę Wam wszystkiego dobrego dzisiaj, odezwę się wieczorem i nadrobię Was , teraz dochodze do siebie ❤ pięknego dnia !❤
Kochana to cudowne informacje! Widzisz, wszystko jest dobrze i tak będzie do końca ciąży 🥹❤️Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, zaczęłam czuć jakiś wewnętrzny stres... A co jak zobaczę ⏸️ kreski? 😳 Ja nie wiem... 🙈 Z jednej strony bardzo tego pragnę, a z drugiej ja się boję 🤣 Czy ktoś mnie rozumie?
Obawy rosną, bo dziś mam jakieś bóle miesiączkowe... A @ niby na wtorek termin dopiero.
Wiem, wiem... Sobie pomyślicie co ta baba wygaduje 🤣
Dziś o 3 rano miałam takie myśli przed zrobieniem testu 😂 miałam w głowie, że już się tego nie cofnie. Ale to normalne! Kciuki!CoffeeDream lubi tę wiadomość
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Ale dzisiaj pędzicie, nie mogę nadążyć z nadrabianiem 🙈
@Majlen wszystkiego najlepszego! 😘
@Pati, bardzo się cieszę że jest wszystko w porządku, super że zbadałaś to przed świętami, wiedziałam że Coe to uspokoi! ♥️
@Speranza, tulę Cię mocno 🫂
Spędziłam dzisiaj super dzień z przyjaciółką. Jest w 20tc, tak się cieszę jak widzę jaka jest szczęśliwa. Mam nadzieję, że przeniosła trochę wiruska na mnie, widzę że bardzo mi kibicuje…
Ja z kolei trochę się podłamałam. Moje plamienie jest dzisiaj dwa razy mocniejsze, pojawił się typowo okresowy ból brzucha, nie wiem co się dzieje. Czy to torbiel daje jakieś mocniejsze znaki? Czy to normalne że tak przy niej palmie? @Prezesoowa, proszę, poratuj radą jak to u Ciebie wyglądało przy tej torbieli krwotocznej 🥹Anonim1992, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Pati popłakałam się czytając Twoja wiadomość!! Strasznie się ciesze ze ktoś Cie zaciągnął siła 😁❤️❤️❤️ rośnij zdrowo
Pati2804, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
notsobadd wrote:Ale dzisiaj pędzicie, nie mogę nadążyć z nadrabianiem 🙈
@Pati, bardzo się cieszę że jest wszystko w porządku, super że zbadałaś to przed świętami, wiedziałam że Coe to uspokoi! ♥️
Spędziłam dzisiaj super dzień z przyjaciółką. Jest w 20tc, tak się cieszę jak widzę jaka jest szczęśliwa. Mam nadzieję, że przeniosła trochę wiruska na mnie, widzę że bardzo mi kibicuje…
Ja z kolei trochę się podłamałam. Moje plamienie jest dzisiaj dwa razy mocniejsze, pojawił się typowo okresowy ból brzucha, nie wiem co się dzieje. Czy to torbiel daje jakieś mocniejsze znaki? Czy to normalne że tak przy niej palmie? @Prezesoowa, proszę, poratuj radą jak to u Ciebie wyglądało przy tej torbieli krwotocznej 🥹Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Prezesoowa wrote:Czekam na dobre wieści 🤞 🤞 🤞
Będą dobre wieści! Jestem już od razu po drożności. Zaraz Wam napiszę więcej, dotrę tylko do auta. Dziękuję za kciuczki!Platynova55, Anonim1992, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, notsobadd, MummyYummy, Pati2804, Suzie, blob, Chmurka21, Rachelka23, KejtKa, Vienna, bonmer, Zbuntowana, elektro96 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:Będą dobre wieści! Jestem już od razu po drożności. Zaraz Wam napiszę więcej, dotrę tylko do auta. Dziękuję za kciuczki!
Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
notsobadd wrote:Ale dzisiaj pędzicie, nie mogę nadążyć z nadrabianiem 🙈
Ja z kolei trochę się podłamałam. Moje plamienie jest dzisiaj dwa razy mocniejsze, pojawił się typowo okresowy ból brzucha, nie wiem co się dzieje. Czy to torbiel daje jakieś mocniejsze znaki? Czy to normalne że tak przy niej palmie? @Prezesoowa, proszę, poratuj radą jak to u Ciebie wyglądało przy tej torbieli krwotocznej 🥹
Ja akurat byłam w podróży poślubnej, więc pamiętam dokładnie, że to było falowo. Nasilało się i odchodziło, wydawało mi się, że to już koniec i za dzień, dwa zaczynało się od nowa. Ból brzucha był jak przy okresie, ale ciut lżejszy, w sensie wystarczał mi "mały" ibuprom. Było tego tyle, że musiałam zakładać podpaskę. Raz popełniłam błąd i założyłam tylko wkładkę to miałam całe spodenki wypaćkane, dobrze, że były czarne... I takie zwiększone krwawienie to też był dzień dwa, a potem plamienie, potem lekka przerwa i potem od nowa. Wróciłam w piątek z podróży poślubnej i wtedy był spokój akurat, w sobotę rano byłam u lekarza i już zaczynał mi się okres. Cykl trwał 23-24 dni z czego z 20 to były krwawienio-plamienia. Ja byłam przekonana, że to mi się zaczynał okres, nawet tak początkowo zaznaczyłam w Ovu i teraz mi wyskakuje, że w ciągu ostatniego roku miałam cykl, który miał 9 dninotsobadd lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Majuna wrote:Będą dobre wieści! Jestem już od razu po drożności. Zaraz Wam napiszę więcej, dotrę tylko do auta. Dziękuję za kciuczki!
Super, ekstra! czekam na więcej szczegółówWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dropsik wrote:Strach przed ciążą nawet kiedy się jej chce jest w porządku. Czytałam nawet, że bardziej narażone na depresję poporodową są kobiety po leczeniu niepłodności (tak zapamiętałam,mam nadzieję że nic nie przekręciłam) a przecież kto jak nie one (część z nas) mocno pragnie dziecka?
Ja się starałam ponad dwa lata i jak zobaczyłam pozytywny test to było szczęście, strach i wszystko na raz 😂 A co czułam kiedy odeszły mi wody to już kiedyś pisałam tutaj 🙈🤡
Przypomnij co czułaś 🤪 bo chyba nie pamiętam...
Jejku, nie wyobrażam sobie nawet tego 🙈🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Dropsik wrote:Z każdym badaniem,a nawet z każdym beznadziejnym wynikiem jesteś bliżej celu. Mnie rozwalały też dobre wyniki, bo one nie przyniosły upragnionej odpowiedzi na pytanie: dlaczego? Nawet jak dostajesz po dupie albo obuchem w łeb to jesteś krok w przód. Jesteś bliżej rozwiązania zagadki i spełnienia marzenia o dziecku 🤰
Wiem, że ta lista badań i rzeczy do zrobienia zdaje się nie kończyć, ale w końcu kliknie i to będzie to. Dwa lata to jest serio długo, ja się otarłam o depresję, korzystałam z pomocy psychologicznej. Robiłam takie rzeczy, że nie podejrzewałam siebie o to. Bardzo ciężki czas dla mnie, dla mojego małżeństwa.
Mam ogromny żal do losu, że musiałam to przeżyć (wiem że są pewnie gorsze rzeczy na świecie) i że odebrał mi radość, beztroskę starania o dziecko, które stało się niemal zabiegiem medycznym. Dwa lata psu w dupę mimo że mieliśmy z mężem wspólną pasje, mieliśmy jakieś fajne wakacje, wyjazdy czy święta to przykryte były takim nieopisanym smutkiem.
Ciężkie historię 😔ale mimo wszystko pokazują jak silną osoba jesteś i że warto walczyć! 🩷🌸Pati2804, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
U mnie @ się rozkręciła i daje mi popalić 🥲 co za jędza!Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Prezesoowa wrote:Ja akurat byłam w podróży poślubnej, więc pamiętam dokładnie, że to było falowo. Nasilało się i odchodziło, wydawało mi się, że to już koniec i za dzień, dwa zaczynało się od nowa. Ból brzucha był jak przy okresie, ale ciut lżejszy, w sensie wystarczał mi "mały" ibuprom. Było tego tyle, że musiałam zakładać podpaskę. Raz popełniłam błąd i założyłam tylko wkładkę to miałam całe spodenki wypaćkane, dobrze, że były czarne... I takie zwiększone krwawienie to też był dzień dwa, a potem plamienie, potem lekka przerwa i potem od nowa. Wróciłam w piątek z podróży poślubnej i wtedy był spokój akurat, w sobotę rano byłam u lekarza i już zaczynał mi się okres. Cykl trwał 23-24 dni z czego z 20 to były krwawienio-plamienia. Ja byłam przekonana, że to mi się zaczynał okres, nawet tak początkowo zaznaczyłam w Ovu i teraz mi wyskakuje, że w ciągu ostatniego roku miałam cykl, który miał 9 dni
Ja się właśnie obawiam jak ja przez to dziadowskie plamienie teraz wyznaczę okres… bo dzisiaj np mam już lekkie krwawienie i tak jak mówisz, to przychodzi falami. Ech no dobra, to nie panikuję. Byle to przeżyć 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Wysłali mi termometr 💪
Platynova55, Pati2804, blob, Anonim1992, Liyss🧚🏻, MummyYummy, KejtKa, Prezesoowa, Vienna, Zbuntowana, Sosenka93 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi