Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    U mnie @ się rozkręciła i daje mi popalić 🥲 co za jędza!
    Przykro mi 🫂 tulę, życzę żeby to była ostatnia w tym roku ! Z całego serca ❤

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 28 marca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc dzisiejsza moja wizyta to była w celach poszukania lekarza, który będzie chciał szukać przyczyny niepowodzeń. Jest to ginekolog, do którego kiedyś już chodziłam, więc ufam mu i żałuję, że wcześniej nie poszłam. Jutro u niego miałam mieć drożność, ale jak usłyszał, że nie ma miesiączki już, to mówi, że jedziemy z tym od razu i będzie z głowy, po co jeździć. Oczywiście obsrałam się ze strachu i to zauważył i mówi, że jak się boję to możemy i jutro i nie będzie namawiał. 😂 Ale no wiecie jednak rozum wygrał, po co mam zasuwać 50 km wieczorem w piatek przed swietami, jak moge miec z glowy i spokojny sen. Mialo lekko bolec porownywalnie do bolu miesiaczkowego i uwaga nie bolało nic, aż się dopytywał czy serio nic. Wziernik, coś tam wpuszcza rurką do jajowodów, idziemy do usg, sprawdza i koniec - całość to max. 10 min. Wynik - obydwa jajowody drożne. 🥳🥳🥳

Ponadto przy wynikach nasienia mojego męża na ten moment nie widzi sensu inseminacji. Jeśli jego plan nie zadziała, to wtedy powie, że mamy się zdecydować.

Plan:
    1. Stymulacja 4-6 cykli z monitoringiem
    2. W miedzyczasie testy w kierunku trombofilii, tu dał mi ulotkę na konkretne testy, bo coś tam gadał o stopniach zaawansowania (mało zrozumiałam, ale powiedziałam, że jak poleca to wierzę).
    3. Immunolog tak może za dwa cykle
    4. Laparoskopia też za jakiś czas.

Na początek letrozol.

To by było na tyle, z wizyty jestem zadowolona. Czy stymulacja to dobry krok zakładając ze mam swoje owulki? Nie wiem. Może potrzebuje podkręcenia. Mówi, że ten letrozol to taki lek pierwszego rzutu. Spróbuję, co mi szkodzi po roku. Lubię kogoś z planami i on taki jest.

Chmurka21, Platynova55, Pati2804, blob, notsobadd, CoffeeDream, Rachelka23, Anonim1992, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka, Leśneintro, Dropsik, Vienna, Prezesoowa, bonmer, Zbuntowana, PaulaG, martysiaczki, elektro96 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna to super informacja 🥰🥰🥰

A czemu przy wynikach męża nie widzi sensu inseminacji? Ze są za dobre?

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik dużo przeszłaś , teraz jest pora na szczęście ❤

Notsobadd teraz dodatkowo dwa wątki do nadrabiania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 16:04

Chmurka21, Anonim1992, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój progesteron wynosi 10,60 ng/ml. :(

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    A więc dzisiejsza moja wizyta to była w celach poszukania lekarza, który będzie chciał szukać przyczyny niepowodzeń. Jest to ginekolog, do którego kiedyś już chodziłam, więc ufam mu i żałuję, że wcześniej nie poszłam. Jutro u niego miałam mieć drożność, ale jak usłyszał, że nie ma miesiączki już, to mówi, że jedziemy z tym od razu i będzie z głowy, po co jeździć. Oczywiście obsrałam się ze strachu i to zauważył i mówi, że jak się boję to możemy i jutro i nie będzie namawiał. 😂 Ale no wiecie jednak rozum wygrał, po co mam zasuwać 50 km wieczorem w piatek przed swietami, jak moge miec z glowy i spokojny sen. Mialo lekko bolec porownywalnie do bolu miesiaczkowego i uwaga nie bolało nic, aż się dopytywał czy serio nic. Wziernik, coś tam wpuszcza rurką do jajowodów, idziemy do usg, sprawdza i koniec - całość to max. 10 min. Wynik - obydwa jajowody drożne. 🥳🥳🥳

Ponadto przy wynikach nasienia mojego męża na ten moment nie widzi sensu inseminacji. Jeśli jego plan nie zadziała, to wtedy powie, że mamy się zdecydować.

Plan:
    2. W miedzyczasie testy w kierunku trombofilii, tu dał mi ulotkę na konkretne testy, bo coś tam gadał o stopniach zaawansowania (mało zrozumiałam, ale powiedziałam, że jak poleca to wierzę).

Na początek letrozol.

To by było na tyle, z wizyty jestem zadowolona. Czy stymulacja to dobry krok zakładając ze mam swoje owulki? Nie wiem. Może potrzebuje podkręcenia. Mówi, że ten letrozol to taki lek pierwszego rzutu. Spróbuję, co mi szkodzi po roku. Lubię kogoś z planami i on taki jest.
    Ten plan brzmi rozsądnie 😊🍀 ale się cieszę że masz plan super ! 🥰

Majuna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunia super wiadomości:) pewnie nie bolalo, bo jajowody drożne, dobrze, ze już dziś się zdecydowałaś. Super, ze jest plan:)

Liyss oby ostatni raz w tym roku wredota się pojawiła.

Liyss🧚🏻, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:

Plan:

Na początek letrozol.

Może i dobrze, że Cię wziął „z zaskoczenia” z tą drożnością, nie miałaś czasu czytać, prorokować i się wewnętrznie nakręcać 😊
    Super, że badanie wszystko pomyślnie a jeszcze bardziej super, że ma dla Ciebie plan 😊

Majuna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mój progesteron wynosi 10,60 ng/ml. :(
    Nie jest wysoki, ale owulka była :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Nie jest wysoki, ale owulka była :)

Niby tak, ale jak widziałam wartości innych dziewczyn to też myślałam, że mój będzie około kilkunastu :(

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Paula od kwietniowego się dziś pojawiła na forum?

PaulaG lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Niby tak, ale jak widziałam wartości innych dziewczyn to też myślałam, że mój będzie około kilkunastu :(

Suzie, a może miałaś owulke wcześniej niż zakladalas i dlatego jest już niższy?
    Ogólnie to dobry wynik. Nie ma czym się zamartwiać.
    Na jakiej podstawie wyznaczyłas owulke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 16:20

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Suzie, a może miałaś owulke wcześniej niż zakladalas i dlatego jest już niższy?
    Ogólnie to dobry wynik. Nie ma czym się zamartwiać.
    Na jakieś podstawie wyznaczyłas owulke?

Obserwacja śluzu i moje inne objawy (typu czucie jajnika). Temperaturę będę mierzyć od kwietnia dopiero

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:

Plan:

Na początek letrozol.

Super 🥰 Konkretny gość z niego i chyba to czuć, że wie co robi. Fajnie, że ma plan na Ciebie i to już dużo o nim mówi. Powodzenia Kochana 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 16:22

Majuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie to forum widziało ciąże z niższym progiem :)

U mnie około 4dpo a już mam bóle okresowe :(

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Obserwacja śluzu i moje inne objawy (typu czucie jajnika). Temperaturę będę mierzyć od kwietnia dopiero

Ja zdecydowanie polecam dorzucić jeszcze owulaki w przyszłym cyklu, jeśli już będziesz mierzyć temperaturę, to będą dwie formy potwierdzenia :) aaaleee... Jednak mam nadzieję, że już Tobie się nie przydadzą 😊
    A jak estradiol?

Dropsik lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze miło mi się zrobiło bo policzył mnie tylko i wyłącznie za drożność, a tak to jeszcze +200-350 zł za wizytę powinno być.

Oczywiście jak zobaczył moje papiury i rozpiskę, co biorę to mówi, ale Pani musi dużo czytać. 🤣🤣🤣

A w głowie: tak, leksykon OvuFriend rozdział "Starając się - ogólne" 🤣🤣🤣

CoffeeDream, notsobadd, Anonim1992, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, blob, MummyYummy, KejtKa, Gregorka, Dropsik, Vienna, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804, martysiaczki, elektro96 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dropsik to u nas teraz to tak wyglada jak opisujesz. Za chwile 11 cs (za 2-3 dni małpa). Jeszcze Ty to opisujesz jako przeszłość, bo Wam sie jednak udało, a ja nie wiem ile jeszcze mnie czeka. A już nie daje rady psychicznie po prostu. Chciałabym, żeby i u mnie to kiedyś była przeszłość, choć mam świadomość; tak jak mówisz, ze to jest odarcie z cudownych staran na rzecz latania po lekarzach i nerwów l…
    Do tego chciałam zmienić prace, już rok temu w czerwcu robiłam pierwsze próby; ale stwierdziłam, ze zaczniemy starania. Potem z każdym miesiącem mówiłam sobie, ze jeszcze muszę wytrzymać, bo przecież zaraz sie uda. Teraz jestem w beznadziejnej pracy, sparaliżowana wszystkim, nie umiem ruszyć do przodu.
    U nas tez staramy sie żyć jakoś normalnie, wakacje, plany itp. Ale niestety, dokładnie jak piszesz, na wierzchu uśmiech a w środku dramay
    Chmurka , byłam w takim samym miejscu. Rok pracowałam tam gdzie nie chciałam. Nie planowaliśmy nic bo przecież w tym cyklu się uda. Po roku od cp odpuściłam. Jakoś samo to ze mnie zeszło i teraz mogę powiedziec że jestem w najlepszym możliwym miejscu psychicznym sama ze sobą. Zrobiłam 4 misiące wakacji, zmieniłam pracę. Chodzę na dyskoteki, planuje wakacje. Zaraz minie kolejny rok. Ciąży jak nie było tak nie ma. Powtarzam sobie że wszystko jest po coś. Z jakiegoś powodu tej ciąży nie ma i gdzieś jest na mnie jakiś plan. I pragnę tego z całego serca ale jakoś przestałam się martwić. Oczywiście licze na każdy cykl :)
    Życzę tego każdej z was. Żeby oczywiście jak naszybciej tych II i coś co chyba jest najważniejsze, znaleść w tym całym czasie starań swoją równowagę :*

CoffeeDream, Chmurka21, blob, MummyYummy, KejtKa, Prezesoowa lubią tę wiadomość

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna super, że jest taki plan. U mnie jeśli przyjdzie 🙈 to zacznę 3 cykl z Clo. Gin powiedziała, że spróbujemy 5-6 cykli i jak nie pyknie, to zrobimy drożność.
    A jaka cena drożności?

@Majlen najlepszości ♥️

@Speranza mocno tulę

@Pati, super wiadomość.

@Dropsik, jak ja to doskonale rozumiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 16:30

Majuna, Majlen, Zbuntowana, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 marca, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja zdecydowanie polecam dorzucić jeszcze owulaki w przyszłym cyklu, jeśli już będziesz mierzyć temperaturę, to będą dwie formy potwierdzenia :) aaaleee... Jednak mam nadzieję, że już Tobie się nie przydadzą 😊
    A jak estradiol?

Wiesz co, ja nie chcę robić tych testów owulacyjnych za bardzo. Nie będę miała możliwości robić ich codziennie, a nie chcę presji, że to już trzeba teraz zaraz.

Estradiol 165

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ