Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:U mnie @ się rozkręciła i daje mi popalić 🥲 co za jędza!
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
A więc dzisiejsza moja wizyta to była w celach poszukania lekarza, który będzie chciał szukać przyczyny niepowodzeń. Jest to ginekolog, do którego kiedyś już chodziłam, więc ufam mu i żałuję, że wcześniej nie poszłam. Jutro u niego miałam mieć drożność, ale jak usłyszał, że nie ma miesiączki już, to mówi, że jedziemy z tym od razu i będzie z głowy, po co jeździć. Oczywiście obsrałam się ze strachu i to zauważył i mówi, że jak się boję to możemy i jutro i nie będzie namawiał. 😂 Ale no wiecie jednak rozum wygrał, po co mam zasuwać 50 km wieczorem w piatek przed swietami, jak moge miec z glowy i spokojny sen. Mialo lekko bolec porownywalnie do bolu miesiaczkowego i uwaga nie bolało nic, aż się dopytywał czy serio nic. Wziernik, coś tam wpuszcza rurką do jajowodów, idziemy do usg, sprawdza i koniec - całość to max. 10 min. Wynik - obydwa jajowody drożne. 🥳🥳🥳
Ponadto przy wynikach nasienia mojego męża na ten moment nie widzi sensu inseminacji. Jeśli jego plan nie zadziała, to wtedy powie, że mamy się zdecydować.
Plan:
1. Stymulacja 4-6 cykli z monitoringiem
2. W miedzyczasie testy w kierunku trombofilii, tu dał mi ulotkę na konkretne testy, bo coś tam gadał o stopniach zaawansowania (mało zrozumiałam, ale powiedziałam, że jak poleca to wierzę).
3. Immunolog tak może za dwa cykle
4. Laparoskopia też za jakiś czas.
Na początek letrozol.
To by było na tyle, z wizyty jestem zadowolona. Czy stymulacja to dobry krok zakładając ze mam swoje owulki? Nie wiem. Może potrzebuje podkręcenia. Mówi, że ten letrozol to taki lek pierwszego rzutu. Spróbuję, co mi szkodzi po roku. Lubię kogoś z planami i on taki jest.Chmurka21, Platynova55, Pati2804, blob, notsobadd, CoffeeDream, Rachelka23, Anonim1992, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka, Leśneintro, Dropsik, Vienna, Prezesoowa, bonmer, Zbuntowana, PaulaG, martysiaczki, elektro96 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
@Majuna to super informacja 🥰🥰🥰
A czemu przy wynikach męża nie widzi sensu inseminacji? Ze są za dobre?Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
nick nieaktualny
-
Mój progesteron wynosi 10,60 ng/ml.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Majuna wrote:A więc dzisiejsza moja wizyta to była w celach poszukania lekarza, który będzie chciał szukać przyczyny niepowodzeń. Jest to ginekolog, do którego kiedyś już chodziłam, więc ufam mu i żałuję, że wcześniej nie poszłam. Jutro u niego miałam mieć drożność, ale jak usłyszał, że nie ma miesiączki już, to mówi, że jedziemy z tym od razu i będzie z głowy, po co jeździć. Oczywiście obsrałam się ze strachu i to zauważył i mówi, że jak się boję to możemy i jutro i nie będzie namawiał. 😂 Ale no wiecie jednak rozum wygrał, po co mam zasuwać 50 km wieczorem w piatek przed swietami, jak moge miec z glowy i spokojny sen. Mialo lekko bolec porownywalnie do bolu miesiaczkowego i uwaga nie bolało nic, aż się dopytywał czy serio nic. Wziernik, coś tam wpuszcza rurką do jajowodów, idziemy do usg, sprawdza i koniec - całość to max. 10 min. Wynik - obydwa jajowody drożne. 🥳🥳🥳
Ponadto przy wynikach nasienia mojego męża na ten moment nie widzi sensu inseminacji. Jeśli jego plan nie zadziała, to wtedy powie, że mamy się zdecydować.
Plan:
2. W miedzyczasie testy w kierunku trombofilii, tu dał mi ulotkę na konkretne testy, bo coś tam gadał o stopniach zaawansowania (mało zrozumiałam, ale powiedziałam, że jak poleca to wierzę).
Na początek letrozol.
To by było na tyle, z wizyty jestem zadowolona. Czy stymulacja to dobry krok zakładając ze mam swoje owulki? Nie wiem. Może potrzebuje podkręcenia. Mówi, że ten letrozol to taki lek pierwszego rzutu. Spróbuję, co mi szkodzi po roku. Lubię kogoś z planami i on taki jest.Majuna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majuna wrote:A więc dzisiejsza moja wizyta to była w celach poszukania lekarza, który będzie chciał szukać przyczyny niepowodzeń. Jest to ginekolog, do którego kiedyś już chodziłam, więc ufam mu i żałuję, że wcześniej nie poszłam. Jutro u niego miałam mieć drożność, ale jak usłyszał, że nie ma miesiączki już, to mówi, że jedziemy z tym od razu i będzie z głowy, po co jeździć. Oczywiście obsrałam się ze strachu i to zauważył i mówi, że jak się boję to możemy i jutro i nie będzie namawiał. 😂 Ale no wiecie jednak rozum wygrał, po co mam zasuwać 50 km wieczorem w piatek przed swietami, jak moge miec z glowy i spokojny sen. Mialo lekko bolec porownywalnie do bolu miesiaczkowego i uwaga nie bolało nic, aż się dopytywał czy serio nic. Wziernik, coś tam wpuszcza rurką do jajowodów, idziemy do usg, sprawdza i koniec - całość to max. 10 min. Wynik - obydwa jajowody drożne. 🥳🥳🥳
Plan:
Na początek letrozol.
To by było na tyle, z wizyty jestem zadowolona. Czy stymulacja to dobry krok zakładając ze mam swoje owulki? Nie wiem. Może potrzebuje podkręcenia. Mówi, że ten letrozol to taki lek pierwszego rzutu. Spróbuję, co mi szkodzi po roku. Lubię kogoś z planami i on taki jest.
Może i dobrze, że Cię wziął „z zaskoczenia” z tą drożnością, nie miałaś czasu czytać, prorokować i się wewnętrznie nakręcać 😊
Super, że badanie wszystko pomyślnie a jeszcze bardziej super, że ma dla Ciebie plan 😊
Majuna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
nick nieaktualny
-
blob wrote:Nie jest wysoki, ale owulka była
Niby tak, ale jak widziałam wartości innych dziewczyn to też myślałam, że mój będzie około kilkunastu👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
nick nieaktualny
-
Suzie wrote:Niby tak, ale jak widziałam wartości innych dziewczyn to też myślałam, że mój będzie około kilkunastu
Suzie, a może miałaś owulke wcześniej niż zakladalas i dlatego jest już niższy?
Ogólnie to dobry wynik. Nie ma czym się zamartwiać.
Na jakiej podstawie wyznaczyłas owulke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 16:20
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
CoffeeDream wrote:Suzie, a może miałaś owulke wcześniej niż zakladalas i dlatego jest już niższy?
Ogólnie to dobry wynik. Nie ma czym się zamartwiać.
Na jakieś podstawie wyznaczyłas owulke?
Obserwacja śluzu i moje inne objawy (typu czucie jajnika). Temperaturę będę mierzyć od kwietnia dopiero👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Plan:
Na początek letrozol.
To by było na tyle, z wizyty jestem zadowolona. Czy stymulacja to dobry krok zakładając ze mam swoje owulki? Nie wiem. Może potrzebuje podkręcenia. Mówi, że ten letrozol to taki lek pierwszego rzutu. Spróbuję, co mi szkodzi po roku. Lubię kogoś z planami i on taki jest.
Super 🥰 Konkretny gość z niego i chyba to czuć, że wie co robi. Fajnie, że ma plan na Ciebie i to już dużo o nim mówi. Powodzenia Kochana 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 16:22
Majuna lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Suzie wrote:Obserwacja śluzu i moje inne objawy (typu czucie jajnika). Temperaturę będę mierzyć od kwietnia dopiero
Ja zdecydowanie polecam dorzucić jeszcze owulaki w przyszłym cyklu, jeśli już będziesz mierzyć temperaturę, to będą dwie formy potwierdzenia aaaleee... Jednak mam nadzieję, że już Tobie się nie przydadzą 😊
A jak estradiol?Dropsik lubi tę wiadomość
Jeszcze miło mi się zrobiło bo policzył mnie tylko i wyłącznie za drożność, a tak to jeszcze +200-350 zł za wizytę powinno być.
Oczywiście jak zobaczył moje papiury i rozpiskę, co biorę to mówi, ale Pani musi dużo czytać. 🤣🤣🤣
A w głowie: tak, leksykon OvuFriend rozdział "Starając się - ogólne" 🤣🤣🤣CoffeeDream, notsobadd, Anonim1992, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, blob, MummyYummy, KejtKa, Gregorka, Dropsik, Vienna, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804, martysiaczki, elektro96 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Chmurka21 wrote:Dropsik to u nas teraz to tak wyglada jak opisujesz. Za chwile 11 cs (za 2-3 dni małpa). Jeszcze Ty to opisujesz jako przeszłość, bo Wam sie jednak udało, a ja nie wiem ile jeszcze mnie czeka. A już nie daje rady psychicznie po prostu. Chciałabym, żeby i u mnie to kiedyś była przeszłość, choć mam świadomość; tak jak mówisz, ze to jest odarcie z cudownych staran na rzecz latania po lekarzach i nerwów l…
Do tego chciałam zmienić prace, już rok temu w czerwcu robiłam pierwsze próby; ale stwierdziłam, ze zaczniemy starania. Potem z każdym miesiącem mówiłam sobie, ze jeszcze muszę wytrzymać, bo przecież zaraz sie uda. Teraz jestem w beznadziejnej pracy, sparaliżowana wszystkim, nie umiem ruszyć do przodu.
U nas tez staramy sie żyć jakoś normalnie, wakacje, plany itp. Ale niestety, dokładnie jak piszesz, na wierzchu uśmiech a w środku dramay
Życzę tego każdej z was. Żeby oczywiście jak naszybciej tych II i coś co chyba jest najważniejsze, znaleść w tym całym czasie starań swoją równowagę :*CoffeeDream, Chmurka21, blob, MummyYummy, KejtKa, Prezesoowa lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
@Majuna super, że jest taki plan. U mnie jeśli przyjdzie 🙈 to zacznę 3 cykl z Clo. Gin powiedziała, że spróbujemy 5-6 cykli i jak nie pyknie, to zrobimy drożność.
A jaka cena drożności?
@Majlen najlepszości ♥️
@Speranza mocno tulę
@Pati, super wiadomość.
@Dropsik, jak ja to doskonale rozumiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 16:30
Majuna, Majlen, Zbuntowana, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
CoffeeDream wrote:Ja zdecydowanie polecam dorzucić jeszcze owulaki w przyszłym cyklu, jeśli już będziesz mierzyć temperaturę, to będą dwie formy potwierdzenia aaaleee... Jednak mam nadzieję, że już Tobie się nie przydadzą 😊
A jak estradiol?
Wiesz co, ja nie chcę robić tych testów owulacyjnych za bardzo. Nie będę miała możliwości robić ich codziennie, a nie chcę presji, że to już trzeba teraz zaraz.
Estradiol 165👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi