Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:@Suzie @grazka@blob to trochę mnie uspokoilyscie. Myślałam, że to ja jestem taką dziwną staraczką 🙈😅
Ja tak mam, że chcę, że czekam, a potem "a co jeśli jednak się udało, ja nie chcę, może za miesiąc" 🤣CoffeeDream, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, zaczęłam czuć jakiś wewnętrzny stres... A co jak zobaczę ⏸️ kreski? 😳 Ja nie wiem... 🙈 Z jednej strony bardzo tego pragnę, a z drugiej ja się boję 🤣 Czy ktoś mnie rozumie?
Obawy rosną, bo dziś mam jakieś bóle miesiączkowe... A @ niby na wtorek termin dopiero.
Wiem, wiem... Sobie pomyślicie co ta baba wygaduje 🤣
Ale zastanawiam się czy mówić rodzicom na śniadaniu odrazu ,czy poczekać na wyniki bety 🙈
Masakra, jeszcze nie sprawdziłam, a już mówię jakbym była 🙈 to dziwne czy nie ? 😅CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Ja się nie boję 😄
Ale zastanawiam się czy mówić rodzicom na śniadaniu odrazu ,czy poczekać na wyniki bety 🙈
Masakra, jeszcze nie sprawdziłam, a już mówię jakbym była 🙈 to dziwne czy nie ? 😅
Własnie miałam pytać czy my o czymś nie wiemy 😂Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, Zbuntowana, notsobadd, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Pati super. Dobrze, że poszłaś, zawsze będziesz trochę spokojniejsza na Święta.
A co do boli miesiączkowych napinania macicy do ja dzisiaj coś takiego czuję ale to dopiero 5dpo. Nie wiem totalnie o co chodzi…. Coś ta moja macica dziwnie sie zachowuje
Może coś jest na rzeczy 🤭
NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
martysiaczki wrote:Hej,
Jak dzisiaj samopoczucie u Was?
Ja dzisiaj jakaś smutna, przybita.. Dobrze, że jutro już wolne, to przynajmniej od pracy odpocznę.
W święta jestem odpowiedzialna za sekcję słodką więc jutro działam w kuchni, mam nadzieję, że z uśmiechem na twarzymartysiaczki lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, zaczęłam czuć jakiś wewnętrzny stres... A co jak zobaczę ⏸️ kreski? 😳 Ja nie wiem... 🙈 Z jednej strony bardzo tego pragnę, a z drugiej ja się boję 🤣 Czy ktoś mnie rozumie?
Obawy rosną, bo dziś mam jakieś bóle miesiączkowe... A @ niby na wtorek termin dopiero.
Wiem, wiem... Sobie pomyślicie co ta baba wygaduje 🤣
Ja też tak miałam, aż czułam dziwną ulgę jak wychodziła biel
Nie chcesz wcześniej siknąć jak się tak stresujesz?Zbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dziewczyny, wątek zbiorowy założony
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/co-miesiac-na-ovu-zmiana-watku-nam-we-wspolnym-jest-w-porzadku,28730.htmlNiedoszlaWielodzietna, CoffeeDream, grazka0022, Vienna, elektro96, Majuna, Dropsik, Malinowysorbet, KejtKa, MummyYummy, damrade, blob, Pati2804, Gregorka, Platynova55, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, Anonim1992, PaulaG lubią tę wiadomość
@CoffeeDream oby to było to! Jakoś rodzina chce abyśmy zorganizowali Wigilię jak się uda to będzie dobra wymówka aby zostać w Wigilię tylko w naszym kameralnym gronie i nie gotować wszystkiego także ja pokładam nadzieje w tym cyklu
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
@Majlen @Suzie... Właśnie chyba chodzi o ten termin testowania 🤭 Jak mam to robić u rodziców to jakoś się stresuję 🙈 i nie będę mogła pobiec od razu na betę nawet, tylko czekać do wtorku/środy...
I ja to raczej nie myślę w święta nikomu tego ogłaszać jeśli by się udało 😅Zbuntowana, Rachelka23 lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Ja też tak miałam, aż czułam dziwną ulgę jak wychodziła biel
Nie chcesz wcześniej siknąć jak się tak stresujesz?
Właśnie boję się 🤣 bo czy zobaczę biel, czy II kreski to będę rozbita.
Kurde, co za sytuacja bez wyjścia haha 😅Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:@Majlen @Suzie... Właśnie chyba chodzi o ten termin testowania 🤭 Jak mam to robić u rodziców to jakoś się stresuję 🙈 i nie będę mogła pobiec od razu na betę nawet, tylko czekać do wtorku/środy...
I ja to raczej nie myślę w święta nikomu tego ogłaszać jeśli by się udało 😅
Ja to nawet u siebie w domu nie mogłabym pojechać na betę, bo... moja mama jest pielęgniarką i to ona pobiera krew pacjentom 😂😂😂CoffeeDream, Prezesoowa, Vienna, elektro96, Majuna, Majlen, KejtKa, MummyYummy, Pati2804, blob, Gregorka, Zbuntowana, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
NiedoszlaWielodzietna wrote:@CoffeeDream oby to było to! Jakoś rodzina chce abyśmy zorganizowali Wigilię jak się uda to będzie dobra wymówka aby zostać w Wigilię tylko w naszym kameralnym gronie i nie gotować wszystkiego także ja pokładam nadzieje w tym cyklu
To życzę Wam w takim razie takiej Wigilii, tylko w kameralnym gronie ☺️🩷🤞NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Pati2804 wrote:Dziękuję Wam za wszystkie rady i słowa ❤ jesteście niezastąpione, już Wam nie będę marudzić bo moge wreszcie odetchnąć i przeżyć spokojnie święta ❤🥺🍀
Życzę Wam wszystkiego dobrego dzisiaj, odezwę się wieczorem i nadrobię Was , teraz dochodze do siebie ❤ pięknego dnia !❤Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Ja to nawet u siebie w domu nie mogłabym pojechać na betę, bo... moja mama jest pielęgniarką i to ona pobiera krew pacjentom 😂😂😂
Haha, to by się zdziwiła 😅
Ja w rodzinnym mieście nie będę nic robić, bo mam wrażenie, że tam każdy każdego zna 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 12:47
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Wiem, wiem... Sobie pomyślicie co ta baba wygaduje 🤣CoffeeDream, Dropsik, Zbuntowana, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Właśnie boję się 🤣 bo czy zobaczę biel, czy II kreski to będę rozbita.
Kurde, co za sytuacja bez wyjścia haha 😅
No ja wychodziłam z założenia, że jak jest wcześnie i nic nie wyjdzie to nadal jest nadzieja, więc to taki sik testowy, czy trafię na ten strumieniowy, czy muszę jakiś kubek skombinować itp. na wszystko jest dobre wyjaśnienieNiedoszlaWielodzietna, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:No ja wychodziłam z założenia, że jak jest wcześnie i nic nie wyjdzie to nadal jest nadzieja, więc to taki sik testowy, czy trafię na ten strumieniowy, czy muszę jakiś kubek skombinować itp. na wszystko jest dobre wyjaśnienie
Może jak się odważe to sikne dziś lub jutro, ale nie obiecuję 😁🤭Prezesoowa, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:A jakieś objawy masz? I który to będzie dpo?
Ja piekę sernik i leśny mech ☺️
Jutro 12 dpo, czasem mnie boli podbrzusze, więcej objawów nie zaobserwowałam.
I tak jak wcześniej pisałaś, niby człowiek chce tych dwóch kresek, a jednak się boi.CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👧🏻1995
🧑🏻1991
28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
29.10.2024 - mam już 860g!
🔜 wizyta 10.12.2024
💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama
-
CoffeeDream wrote:Może jak się odważe to sikne dziś lub jutro, ale nie obiecuję 😁🤭
Niech ktoś sika jutro ze mną 😂CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👧🏻1995
🧑🏻1991
28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
29.10.2024 - mam już 860g!
🔜 wizyta 10.12.2024