Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:A ja się chciałam pochwalić, że mam dziś ten najgorszy dzień okresu i nie brałam jeszcze nic przeciwbólowego!!! To się w moim życiu jeszcze nie wydarzyło jestem z siebie taka dumna jakbym wynalazła lek na raka co najmniej
a i mój termometr jest w doręczeniu trzeba się cieszyć z małych rzeczy
Czyżby to zasługa suplementacji? 🥳🥳🥳👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Klavel Aga wrote:Ja nigdy nie paliłam ale moja mama tak. Jeżeli już tyle dasz rade nie palić w ciąży to może warto wykorzystać ten moment i nie wrócić do nałogu. Czy one wezmą z ciebie przykład to jedno ale ja straciłam mamę w zeszłym roku. Ja miałam 30 lat to za szybko żeby się żegnać z rodzicem. I najbardziej czego mi żal i chce mi się płakać to to że nie mogę z nią pogadać o staraniach, przeżywać tego również z nią bo miałyśmy wspaniały kontakt. Oraz tego, że jak w końcu mi się uda to nie będę jej miała obok siebie. Pisząc to mam łzy w oczach.
🫂🫂🫂 -
Speranza :) wrote:Hej,
U mnie dzisiaj brązowe plamienie się pojawiło na papierze. 12 dpo, więc pewnie małpa wcześniej zawita. W tej sytuacji nie wiem nawet czy będę testować.
Poza tym dobrego dnia dziewczyny!
Prezesoowa - przytulam mocno... Niezmiennie życzę zdrowia dla taty
Plamienie nie musi wcale oznaczać @, może być też objawem wczesnej ciąży albo choćby zagnieżdżenia, więc jeśli się nie rozkręci to trzymam niezmiennie 🤞 🤞 🤞 za testSperanza :) lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Majuna wrote:Na 20. 🙈 I to na dodatek w innym mieście, ale wcisnął mnie, bo ciężko u mnie wcelować się przez święta w 8-12 dc, a jutro akurat mam 8dc. Na pewno dam znać! Chybę będę żyła. 😅
Będziesz będziesz :* będziemy też trzymać kciukiMajuna lubi tę wiadomość
Majuna wrote:Czyżby to zasługa suplementacji? 🥳🥳🥳
Pewnie też i trochę diety, chociaż ostatnio moja dieta poszła w siną dal staram się jeść niezbyt dużo, ale jednak nie do końca zdrowoMajuna lubi tę wiadomość
Dziekuje wam kochane za życzenia ❤️
Oby moje marzenie się spełniło 🤰😍
I dzień dobry tak w ogóle 😄 dziś mam taki kocioł e pracy. Nie mam czasu tu być 🥴, tak tylko przeleciałam po stronach
@CoffeeDream wiem co czujesz😄 u mnie dziś tak samo temperatura się utrzymuje, a dziś 9dpo, mam boleści jajników, wzdęcie i coś o czym nie wypada mówić haha 🤭 a ten śluz tak samo też dziś leci l, no zobaczymy co przyniesie niedziela.
Wszystkim życzę miłego dnia, wejdę gdy będę miała trochę czasu 🫡😙Suzie, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:Pewnie też i trochę diety, chociaż ostatnio moja dieta poszła w siną dal staram się jeść niezbyt dużo, ale jednak nie do końca zdrowo
Ok, to suplementacji, drugiej części nie widziałam. 😂 Nie ma co sobie żałować. Oby tak dalej było widać efekty. Ja ostatnie dwie miesiączki też miałam łagodniejsze i się zastanawiam, czy to nie zasługa picia inozytolu.👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Hej dziewczynki ❤️ Widzę, że przybyło trochę nowych 🤰🏻 gratuluję ❤️ za resztę niezmiennie kciuki, a za biele i małpy tulę jak zawsze 🫂
Mnie ostatnio bardzo mało tutaj, bo musiałam się przyłożyć do teorii z prawka. Narazie zdany ten wewnętrzny egz w szkole, a teraz czekam na jazdy 😁
Powiem wam, że zaczęłam pić fertistim i nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tak ładny płodny śluz 🤭 tylko kurczę wydawało mi się, że owulka była w 15dc lub 16dc, ale temp w dole. Wyczuwam cykl bezowi niestety, a szkoda, bo kwiecień to mój urodzinowy miesiąc i liczyła na prezent.. 😞 myślicie, że temp może się podnieść np 2/3 dni po owulacji dopiero? 🤔
Udanego dnia ❤️ -
CoffeeDream wrote:Właśnie zastanawiam się co ja pocznę, jeśli sikne w sobote.. przecież nigdzie bety już nie zrobię. Dopiero w środę pewnie będę mogła, bo wtedy wracam od rodziny 🙈 Ale co ja w ogóle sobie mysle...
Kochana, wysyłam pozytywne wibracje, pozytywne myślenie to podstawa 💪 -
Pati2804 wrote:Ja niestety w dalszym ciągu beznadziejnie, melduje 4 dzień brak objawów ciąży.. nawet piersi nie bolą niestety, ale stwierdziłam że nie będę najbliższym psuć Świąt i nie idę do lekarza szybciej.
🫂🫂🫂
Uwaga, powtarzam wczorajszą mantrę (i Tobie, i sobie): zanikanie objawów i zmiana ich natężenia o niczym nie świadczą ♥️💪Speranza :), Majuna, Prezesoowa, grazka0022, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Klavel Aga wrote:Jeny ile czytania! Cześć dziewczyny
@Suzie też uwielbiam marchewki do hummusu (najlepsze combo)
@Anonim1992 bocian to dobry znak
@martysiaczki uwielbiam ramen! Wyślij swój przepis 😉
@Gregorka cudowne wieści, akurat wczoraj czytałam rozdział o tych badaniach
@Kejtka Gratulacje podwyżki będzie na przyjemności!
@MummyYummy ja biorę Puera Uno i wydaje mi się że tam jest wszystko. Nie brałabym suplementacji czy leków bez konsultacji z lekarzem. Ani my ani Internet medycyny nie skończyłyśmy. 2 tygodnie do wizyty to nie jest długo. Widzę że @Kasia111 też proponuje puera uno 😉
@biedronka100 gratulacje :* szybko ci się udało skoro starasz się od nowego roku 😉
@Speranza no co ty! Nie schizuj z tymi ćwiczeniami. Jeżeli zawsze to robiłaś to nie powinien być to problem
@Sparky gratulacje! Bijące serduszko
@elektro96 też tego nie rozumiem, można się załamać. Ci którzy nie powinni mieć- im się udaje a ci co pragną walczą latami.
@Prezesoowa tak mi przykro ☹ rozumiem co czujesz
Kilka z was mówiła o sprzątaniu, u mnie by też już się przydało ale mi się nie chce xD W tym roku pierwsze święta Wielkanocne bez mamy (Boże Narodzenie też było bez mamy ;( ) wiec tata szykuje śniadaniowe potrawy a ja obiadowe - mam nadzieje że dam radę
Klavel Aga, dzięki za odpowiedź ♥️ To nie jest tak, że biorę suple na własną rękę, bo tak naprawdę biorę właśnie to, co zawiera Pueria Uno, tylko w oddzielnych preparatach. Tam też jest jod, cholina, witamina D, kwasy DHA i kwas foliowy, tyle że w dwóch formach, a ja postawiłam w 100% na metylowany. -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno :* przykro mi, że tak Cię to przeciąga i męczy a nie chcesz iść do gina mimo wszystko? podczas okresu też Cię zbada
Mam gin w kwietniu, idę do nowej lekarki i mam nadzieję, że okaże się dobrym lekarzem 🥹Prezesoowa, elektro96, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
MummyYummy wrote:Kochana, wysyłam pozytywne wibracje, pozytywne myślenie to podstawa 💪Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Pati 🫂. Najgorszy będzie teraz stres. Może przemyśl te usg jakby miało Cię to uspokoić.
Pati, jak objawy ucichną to nic tylko się cieszyć, organizm też się szybko przyzwyczaja.
A myślałaś o skorzystaniu z konsultacji z psychologiem? Można się wygadać, zrozumieć siebie, swoje myśli. Można umówić się nawet online a może Cię to uspokoi.
Ja chodziłam kiedyś do psychoterapeuty i powiem, że z mojej strony polecam bo dzięki temu zrozumiałam siebie i pewne mechanizmy i żyje mi się lżej 🤞🏻Pati2804 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
W sumie, to też to przemyślałam teraz, że gdy serio będą ⏸️ w niedzielę, to potwierdzenie betą, będę mogła zrobic dopiero we wtorek.
Jak tu przeżyć dwa dniStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Mam tyle pracy a tak bardzo nie mam na nic ochoty brzuch mnie pobolewa ale to tak okresowo, nic poza tym się nie dzieje więc nie mam nawet cienia nadziei na cokolwiek w tym cyklu. Zostało tylko przybrać na świeta uśmiech numer 3 żeby nikt nie widział że coś jest nie tak 😒 mam ochotę się dzies schować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 22:33
Majlen, Chmurka21 lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸