Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Ja mam dosyć tego chłopa. Mówi, że na święta będzie gin (bardzo lubię z tonikiem) i się pyta czy będę pić. A ja mówię jak ja mam pić skoro nie wiem czy jestem w ciąży czy nie. A ten że jak odmowie to wszyscy od razu pomyślą, że jestem w tej ciąży 🤦🏻♀️
Jeżeli wiedzą że się staracie o dziecko to zawsze możesz powiedzieć że odstawiłaś dla zdrowia
Jeżeli nie wiedzą to ja np z moimi przyjaciółmi mam challenge/zawody na nie picie w danym miesiącu i o tak nie piłam ani kropli w styczniu i w marcu :p w lutym tak bo byłam na wakacjachWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 18:33
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Chyba lepiej niech ten chłop nic nie mówi, przed chwilą powiedział, że w paranoję wpadam powoli. A ja mówię, że nie, że robię ten test tak wcześnie żeby w ogóle wiedzieć czy mogę właśnie bezpiecznie przysłowiową lampkę wina wypić 🥲👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Klavel Aga wrote:Jeżeli wiedzą że się staracie o dziecko to zawsze możesz powiedzieć że odstawiłaś dla zdrowia
Jeżeli nie wiedzą to ja np z moimi przyjaciółmi mam challenge/zaeody na nie picie w danym miesiącu i o tak nie piłam ani kropli w styczniu i w marcu :p w lutym tak bo byłam na wakacjach
Teściowa wie, reszta nie 🙈👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Chyba lepiej niech ten chłop nic nie mówi, przed chwilą powiedział, że w paranoję wpadam powoli. A ja mówię, że nie, że robię ten test tak wcześnie żeby w ogóle wiedzieć czy mogę właśnie bezpiecznie przysłowiową lampkę wina wypić 🥲
Chłopy 🤯
Już kiedyś tu pisałam, że oni nie posiadają instynktu samozachowawczego i nie wiedzą kiedy lepiej zamilknąć, dla własnego bezpieczeństwa 🤭Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Chłopy 🤯
Już kiedyś tu pisałam, że oni nie posiadają instynktu samozachowawczego i nie wiedzą kiedy lepiej zamilknąć, dla własnego bezpieczeństwa 🤭
Jak mu powiedziałam, że w takim razie już o niczym go nie będę informować to powiedział, że on przecież chce wiedzieć 😂monii00 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Chyba lepiej niech ten chłop nic nie mówi, przed chwilą powiedział, że w paranoję wpadam powoli. A ja mówię, że nie, że robię ten test tak wcześnie żeby w ogóle wiedzieć czy mogę właśnie bezpiecznie przysłowiową lampkę wina wypić 🥲
No oni totalnie tego nie kumają. Ja mojemu tłumaczyłam po co tak wcześnie testy robię to on nie widzi potrzeby. No ważne, że ja widzę. Ja też nie rozumiem po co 4 godziny ogląda samochody i sobie robi nadzieję, ale nie komentuję, bo co mnie tomonii00, Monk@ lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Czy możecie mi powiedzieć dlaczego to wszystko musi być takie skomplikowane !!! Objawy wczesnej ciąży czy nadchodząca miesiączka 🤯 czemu to muszą być takie same objawy, w głowę można dostać
pp2018, Chmurka21 lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
CoffeeDream wrote:Ja tak na sylwku mówiłam 😅
pp2018 lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
🗓 09.12 wizyta gin NFZ
🧬 19.12 prenatalne III trymestru
-
Akurat mój to tam nic nie gada na to, że nie wypiję xd zawsze mówi, że odpowiedzialnie bardzo postępuję 😆 a jak ma mieć jeszcze kierowcę to dla niego na rękę 😁
monii00, Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Nie wiem jak to jest z hasłami do wątków, kto je wymyśla?
Podczas mojej podwyższonej temperatury wpadłam na hasło 😂😂😂
~ W maju wystroje się jak Beyonce👩🎤, to w lutym Bobas👶 da Nam koncert🎤~
CoffeeDream lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
🗓 09.12 wizyta gin NFZ
🧬 19.12 prenatalne III trymestru
-
Suzie wrote:Gorzej jak juz jutro zaczną świętować 😂
Ja serio bardzo lubię, ale jak nie wiem... No ale w niedziele to już będzie pewne.monii00, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, pp2018, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Ja rano lekkie plamienie, a teraz już bardziej… oczywiście w międzyczasie wszystkie wątki w necie na wszystkich forach przejrzane, po raz kolejny. Niby mówię, ze sie nie łudzę, a do końca sie łudzę 🤯🤯🤯🤯 dziś miałam tez jakiś hiperdziwny sen, to oczywiście w necie, ze to może być objaw ciąży.
Miałam takie myślenie, ze może te wyniki były jednorazowo złe, ze mimo wszystko sie uda. A tu znów gucio 🙁
Dodatkowo straciłam dziadka, a ktoś mi powiedział, ze często jest w rodzinie tak, ze ktoś umiera żeby komuś nowemu miejsce zrobić. Ale chyba to nie chodzi o moje dziecko. Ech… przepraszam was znów za smęty, ale @ to taki trudny czas
Dodatkowo martwię sie tym andrologiem. Boje sie, ze jest gorzej niż sie nam wydaje. I ze nie będzie szans na naturalne poczęcie
Wizyta u androloga mam nadzieję, że przyniesie wam trochę wiary i nadziei a nie zrezygnowanie. Kciuki za wizytę 🤞Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, chyba serio nic z tego... U mnie też typowy PMS dziś i to przez chłopa 😆 Chciałam wcześniej wyjechać, a on jak zwykle się guzdrze...🙄 I zaczynam nad sobą nie panować. 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 19:39
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Prezesoowa wrote:Poczytam o tym, jak coś znajdę to dam znać tak na początek: masz niedoczynność tarczycy? problem z glukozą/insuliną? PCOS sądząc po LH raczej nie masz
Może wrzucałaś już wyniki tych badań, ale niestety nie jestem w stanie zapamiętać
Kochana, dziękuje 🥹 resztę badań robię w innym dniu wiec tutaj dorzucę na pewnie tarczyce, anty too, glukozę i insulinę.
Ale póki co od lat TSH około 1,5, regularne usg tarczycy i jest ok. Glukoza na czczo około 89-90 nad tym będę pracować, krzywej nie miałam robionej bo mi kiedyś lekarz liczył HOMA( HOMLA?) i powiedział, że jest ok. Więc jakiś takich problemów hormonalnych nie mam „stwierdzonych”, chodziłam do endo i się badałam. Zobaczymy jak FT3 i 4 i ten stosunek.. oraz jak insulina bo o to się obawiam 🙈Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Mój chłop to sam mówi " a ty dzisiaj nie pijesz , bo już napewno w ciąży jesteś " 😅
Prezesoowa lubi tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
CoffeeDream wrote:Wiecie co, chyba serio nic z tego... U mnie też typowy PMS dziś i to przez chłopa 😆 Chciałam wcześniej wyjechać, a on jak zwykle się guzdrze...🙄 I zaczynam nad sobą nie panować. 🤪
Pamiętaj, że na początku ciąży PMS też może występować, z niektórymi nawet zostaje całe 9 mscWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:Kochana, dziękuje 🥹 resztę badań robię w innym dniu wiec tutaj dorzucę na pewnie tarczyce, anty too, glukozę i insulinę.
Ale póki co od lat TSH około 1,5, regularne usg tarczycy i jest ok. Glukoza na czczo około 89-90 nad tym będę pracować, krzywej nie miałam robionej bo mi kiedyś lekarz liczył HOMA( HOMLA?) i powiedział, że jest ok. Więc jakiś takich problemów hormonalnych nie mam „stwierdzonych”, chodziłam do endo i się badałam. Zobaczymy jak FT3 i 4 i ten stosunek.. oraz jak insulina bo o to się obawiam 🙈
Żeby policzyć homa-ir to trzeba mieć też wynik insuliny warto zbadać, bo podniesiona insulina może zepsuć dosłownie wszystko i jak będziesz robić insulinę to dorzuć też glukozę, żeby je porównać z jednego badania
Wykupiłam sobie ostatnio kurs Kasi Bednarskiej "połącz kropki" i ebook przejrzałam, ale został mi audiokurs to jak wysłucham to dam znać, czy coś tam jest ważnego o prolaktynie:) a masz potwierdzone owulacje? Bo jeśli tak to ta prolaktyna może nie mieć znacznego wpływu na Twój cyklWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Żeby policzyć homa-ir to trzeba mieć też wynik insuliny warto zbadać, bo podniesiona insulina może zepsuć dosłownie wszystko i jak będziesz robić insulinę to dorzuć też glukozę, żeby je porównać z jednego badania
Wykupiłam sobie ostatnio kurs Kasi Bednarskiej "połącz kropki" i ebook przejrzałam, ale został mi audiokurs to jak wysłucham to dam znać, czy coś tam jest ważnego o prolaktynie:) a masz potwierdzone owulacje? Bo jeśli tak to ta prolaktyna może nie mieć znacznego wpływu na Twój cykl
Tak, wtedy co mi lekarz liczył homa to robiłam insulinę. Teraz też zrobię insulinę i glukozę w tym samym badaniu. O ja muszę poszukać tej dziewczyny na insta bo coś kojarzę. Mam potwierdzone owulacje przez gin 😁Prezesoowa lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰