Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Powiedz, że bierzesz antybiotyk lub leki które nie można łączyć z alko 😅

Ja tak na sylwku mówiłam 😅

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Klavel Aga Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja mam dosyć tego chłopa. Mówi, że na święta będzie gin (bardzo lubię z tonikiem) i się pyta czy będę pić. A ja mówię jak ja mam pić skoro nie wiem czy jestem w ciąży czy nie. A ten że jak odmowie to wszyscy od razu pomyślą, że jestem w tej ciąży 🤦🏻‍♀️

Jeżeli wiedzą że się staracie o dziecko to zawsze możesz powiedzieć że odstawiłaś dla zdrowia

Jeżeli nie wiedzą to ja np z moimi przyjaciółmi mam challenge/zawody na nie picie w danym miesiącu i o tak nie piłam ani kropli w styczniu i w marcu :p w lutym tak bo byłam na wakacjach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 18:33

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba lepiej niech ten chłop nic nie mówi, przed chwilą powiedział, że w paranoję wpadam powoli. A ja mówię, że nie, że robię ten test tak wcześnie żeby w ogóle wiedzieć czy mogę właśnie bezpiecznie przysłowiową lampkę wina wypić 🥲

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    Jeżeli wiedzą że się staracie o dziecko to zawsze możesz powiedzieć że odstawiłaś dla zdrowia

Jeżeli nie wiedzą to ja np z moimi przyjaciółmi mam challenge/zaeody na nie picie w danym miesiącu i o tak nie piłam ani kropli w styczniu i w marcu :p w lutym tak bo byłam na wakacjach

Teściowa wie, reszta nie 🙈

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Chyba lepiej niech ten chłop nic nie mówi, przed chwilą powiedział, że w paranoję wpadam powoli. A ja mówię, że nie, że robię ten test tak wcześnie żeby w ogóle wiedzieć czy mogę właśnie bezpiecznie przysłowiową lampkę wina wypić 🥲

Chłopy 🤯
    Już kiedyś tu pisałam, że oni nie posiadają instynktu samozachowawczego i nie wiedzą kiedy lepiej zamilknąć, dla własnego bezpieczeństwa 🤭

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Chłopy 🤯
    Już kiedyś tu pisałam, że oni nie posiadają instynktu samozachowawczego i nie wiedzą kiedy lepiej zamilknąć, dla własnego bezpieczeństwa 🤭

Jak mu powiedziałam, że w takim razie już o niczym go nie będę informować to powiedział, że on przecież chce wiedzieć 😂

monii00 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

No oni totalnie tego nie kumają. Ja mojemu tłumaczyłam po co tak wcześnie testy robię to on nie widzi potrzeby. No ważne, że ja widzę. Ja też nie rozumiem po co 4 godziny ogląda samochody i sobie robi nadzieję, ale nie komentuję, bo co mnie to :P

monii00, Monk@ lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jak mu powiedziałam, że w takim razie już o niczym go nie będę informować to powiedział, że on przecież chce wiedzieć 😂

No, po to, żeby niepotrzebnie komentować :/

• Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możecie mi powiedzieć dlaczego to wszystko musi być takie skomplikowane !!! Objawy wczesnej ciąży czy nadchodząca miesiączka 🤯 czemu to muszą być takie same objawy, w głowę można dostać

pp2018, Chmurka21 lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja tak na sylwku mówiłam 😅
    Jeszcze mam tekst - jestem kierowcą 😅

pp2018 lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat mój to tam nic nie gada na to, że nie wypiję xd zawsze mówi, że odpowiedzialnie bardzo postępuję 😆 a jak ma mieć jeszcze kierowcę to dla niego na rękę 😁

monii00, Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość

• monii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z hasłami do wątków, kto je wymyśla?
    Podczas mojej podwyższonej temperatury wpadłam na hasło 😂😂😂
    ~ W maju wystroje się jak Beyonce👩‍🎤, to w lutym Bobas👶 da Nam koncert🎤~

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Gorzej jak juz jutro zaczną świętować 😂

Ja serio bardzo lubię, ale jak nie wiem... No ale w niedziele to już będzie pewne.
    Ja Ostatnio już byłam w ciąży u teściow i musiałam się gimnastykować czemu nie pije. I mówię, że boli mnie żołądek 😂 (serio, często mnie boli, nawet gastroskopię miałam robić). A moja teściowa, że jej tata to wrzody wyleczył spirytusem i czy umiem spirytus pić 🤣🤣 No podziękowałam, że biorę leki i nie można z alko łączyć 🤡

monii00, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, pp2018, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja rano lekkie plamienie, a teraz już bardziej… oczywiście w międzyczasie wszystkie wątki w necie na wszystkich forach przejrzane, po raz kolejny. Niby mówię, ze sie nie łudzę, a do końca sie łudzę 🤯🤯🤯🤯 dziś miałam tez jakiś hiperdziwny sen, to oczywiście w necie, ze to może być objaw ciąży.
    Miałam takie myślenie, ze może te wyniki były jednorazowo złe, ze mimo wszystko sie uda. A tu znów gucio 🙁
    Dodatkowo straciłam dziadka, a ktoś mi powiedział, ze często jest w rodzinie tak, ze ktoś umiera żeby komuś nowemu miejsce zrobić. Ale chyba to nie chodzi o moje dziecko. Ech… przepraszam was znów za smęty, ale @ to taki trudny czas :/
    Dodatkowo martwię sie tym andrologiem. Boje sie, ze jest gorzej niż sie nam wydaje. I ze nie będzie szans na naturalne poczęcie
    Bardzo mi przykro. Ja w lutym pożegnałam dziadka :(

Wizyta u androloga mam nadzieję, że przyniesie wam trochę wiary i nadziei a nie zrezygnowanie. Kciuki za wizytę 🤞

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba serio nic z tego... U mnie też typowy PMS dziś i to przez chłopa 😆 Chciałam wcześniej wyjechać, a on jak zwykle się guzdrze...🙄 I zaczynam nad sobą nie panować. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 19:39

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Poczytam o tym, jak coś znajdę to dam znać :) tak na początek: masz niedoczynność tarczycy? problem z glukozą/insuliną? PCOS sądząc po LH raczej nie masz :)
    Może wrzucałaś już wyniki tych badań, ale niestety nie jestem w stanie zapamiętać :(

Kochana, dziękuje 🥹 resztę badań robię w innym dniu wiec tutaj dorzucę na pewnie tarczyce, anty too, glukozę i insulinę.

Ale póki co od lat TSH około 1,5, regularne usg tarczycy i jest ok. Glukoza na czczo około 89-90 nad tym będę pracować, krzywej nie miałam robionej bo mi kiedyś lekarz liczył HOMA( HOMLA?) i powiedział, że jest ok. Więc jakiś takich problemów hormonalnych nie mam „stwierdzonych”, chodziłam do endo i się badałam. Zobaczymy jak FT3 i 4 i ten stosunek.. oraz jak insulina bo o to się obawiam 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłop to sam mówi " a ty dzisiaj nie pijesz , bo już napewno w ciąży jesteś " 😅

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wiecie co, chyba serio nic z tego... U mnie też typowy PMS dziś i to przez chłopa 😆 Chciałam wcześniej wyjechać, a on jak zwykle się guzdrze...🙄 I zaczynam nad sobą nie panować. 🤪

Pamiętaj, że na początku ciąży PMS też może występować, z niektórymi nawet zostaje całe 9 msc :D :D

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kochana, dziękuje 🥹 resztę badań robię w innym dniu wiec tutaj dorzucę na pewnie tarczyce, anty too, glukozę i insulinę.

Ale póki co od lat TSH około 1,5, regularne usg tarczycy i jest ok. Glukoza na czczo około 89-90 nad tym będę pracować, krzywej nie miałam robionej bo mi kiedyś lekarz liczył HOMA( HOMLA?) i powiedział, że jest ok. Więc jakiś takich problemów hormonalnych nie mam „stwierdzonych”, chodziłam do endo i się badałam. Zobaczymy jak FT3 i 4 i ten stosunek.. oraz jak insulina bo o to się obawiam 🙈

Żeby policzyć homa-ir to trzeba mieć też wynik insuliny :) warto zbadać, bo podniesiona insulina może zepsuć dosłownie wszystko :) i jak będziesz robić insulinę to dorzuć też glukozę, żeby je porównać z jednego badania :)

Wykupiłam sobie ostatnio kurs Kasi Bednarskiej "połącz kropki" i ebook przejrzałam, ale został mi audiokurs to jak wysłucham to dam znać, czy coś tam jest ważnego o prolaktynie:) a masz potwierdzone owulacje? Bo jeśli tak to ta prolaktyna może nie mieć znacznego wpływu na Twój cykl :)

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Żeby policzyć homa-ir to trzeba mieć też wynik insuliny :) warto zbadać, bo podniesiona insulina może zepsuć dosłownie wszystko :) i jak będziesz robić insulinę to dorzuć też glukozę, żeby je porównać z jednego badania :)

Wykupiłam sobie ostatnio kurs Kasi Bednarskiej "połącz kropki" i ebook przejrzałam, ale został mi audiokurs to jak wysłucham to dam znać, czy coś tam jest ważnego o prolaktynie:) a masz potwierdzone owulacje? Bo jeśli tak to ta prolaktyna może nie mieć znacznego wpływu na Twój cykl :)

Tak, wtedy co mi lekarz liczył homa to robiłam insulinę. Teraz też zrobię insulinę i glukozę w tym samym badaniu. O ja muszę poszukać tej dziewczyny na insta bo coś kojarzę. Mam potwierdzone owulacje przez gin 😁

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ