Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Suzie to nie PMS, faceci tacy są 🤪😅

Ja kiedyś nasikałam na owulacja pare dni po owu, oczywiście kreska i się nakręciłam, bo wyczytałam, że na owulacji też można wykryć ciąże. Ale chyba to mit. Oczywiście na forum jakimś to wyczytałam 🙈

Ale przed okresem wyjątkowo mnie wkurza 😂

Prezesoowa, pp2018, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, notsobadd lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss tu dużo dziewczyn robi owulaki zamiast testów ciążowych, jeśli dobrze rozumiem 🤪
    I u części osób to się sprawdza 😀

pp2018, Liyss🧚🏻, Gregorka, monii00 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Liyss tu dużo dziewczyn robi owulaki zamiast testów ciążowych, jeśli dobrze rozumiem 🤪
    I u części osób to się sprawdza 😀

Dokładnie! Przecież u naszej MummyYummy tak było 😁 chyba 10dpo owulak pozytyw i okazało się, że test ciążowy również 😁🍀

Prezesoowa, elektro96, pp2018, Liyss🧚🏻, Gregorka lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurko, nie przejmuj się na zapas 🫂 Głupia gadka, ale zamartwianie się w sumie nic nam nie da. Przecież bardzo możliwe, że wyniki są się szybko poprawic.
    A przepraszam, androloga na kiedy macie umówionego?

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja rano lekkie plamienie, a teraz już bardziej… oczywiście w międzyczasie wszystkie wątki w necie na wszystkich forach przejrzane, po raz kolejny. Niby mówię, ze sie nie łudzę, a do końca sie łudzę 🤯🤯🤯🤯 dziś miałam tez jakiś hiperdziwny sen, to oczywiście w necie, ze to może być objaw ciąży.
    Miałam takie myślenie, ze może te wyniki były jednorazowo złe, ze mimo wszystko sie uda. A tu znów gucio 🙁
    Dodatkowo straciłam dziadka, a ktoś mi powiedział, ze często jest w rodzinie tak, ze ktoś umiera żeby komuś nowemu miejsce zrobić. Ale chyba to nie chodzi o moje dziecko. Ech… przepraszam was znów za smęty, ale @ to taki trudny czas :/
    Dodatkowo martwię sie tym andrologiem. Boje sie, ze jest gorzej niż sie nam wydaje. I ze nie będzie szans na naturalne poczęcie

To normalne, że się tak nakręcamy, chociaż wcale nie jest dla nas dobre :(

Ten sen to mógł być objaw podniesionego progesteronu :)

Nie martw się na zapas - mąż się zdecydował i idziecie, to już bardzo duży krok do przodu i cokolwiek by nie powiedział androlog to też jest krok do przodu, bo będziecie mieć konkretny plan działania :) :*

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie się chyba PMS zaczyna, bo mnie chłop wnerwia 🤨

Oj rozumiem. U mnie też był przełom, a teraz 3dc i szukam okazji co by tu zrobić, żeby się do niego dobrać, a on potrzebuje czasu po "kłótni" no szlag, kto tu jest facetem? chyba ja :P nie dziwota, że nie mogę zajść w ciążę :P

pp2018, martysiaczki lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Oj rozumiem. U mnie też był przełom, a teraz 3dc i szukam okazji co by tu zrobić, żeby się do niego dobrać, a on potrzebuje czasu po "kłótni" no szlag, kto tu jest facetem? chyba ja :P nie dziwota, że nie mogę zajść w ciążę :P

O humorki ma powiadasz? 😅 mój wrócił z delegacji, a ze wyjeżdżamy to nici z ❤️🤪 A jak przyjdzie @ to będzie długo czekał 😅

monii00 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, progesteron i mi zdecydowanie ostatnio podkręca u sny, i wybudza wcześniej 🤪

Anonim1992 lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FAF9536-E-4156-4-D79-A7-F2-0-F1555-BEC5-B4.jpg

42-E48-F4-E-68-DA-4-FDF-8-DD8-7-D247992-F83-A.jpg

Prolaktynę mam zawsze podwyższoną. Miałam 2 rezonanse- brak guza na przysadce. Robiłam makroprolaktynę i wyszło ok oraz prolaktynę po obciążeniu (Prolaktyna po MCP po 1 h : 295
    Prolaktyna po MCP po 2 h : 205 )
    I 3 endokrylogów powiedziało, że po obciążeniu wynik jest Ok więc nie muszę brać dostinex. Brałam 3 lata i od tej „diagnozy” od lekarza nie biorę bo powiedział, że jest ok. Ale mi się nie podoba ta prolaktyna mimo wszystko.. Zastanawiam się czy nie spróbować niepokalanek brać albo faktycznie na czas starań wrócić do dostinex..

Badania robione w 2dc. Czy może któraś zerknąć doświadczonym okiem czy jest ok?🥹

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    O humorki ma powiadasz? 😅 mój wrócił z delegacji, a ze wyjeżdżamy to nici z ❤️🤪 A jak przyjdzie @ to będzie długo czekał 😅

No musi dojrzeć, a sam dziś gadał z moim termometrem :D rano prawie się posikałam ze śmiechu, bo zostawiłam termometr w toalecie na takiej półeczce, bo tam na pewno o nim nie zapomnę :P
    więc mąż do mnie krzyczy "czemu termometr leży w kiblu? chora jesteś? a przecież on jest zepsuty i źle pokazuje!" (mieliśmy też taki elektroniczny i faktycznie względem rtęciowego to zaniżał o 1,5 stopnia..) mówię mu, że tam ma leżeć i już, nic mi nie jest będę se badać temperaturę, no to oczywiście milion pytań do, a co to pokazuje, co to daje itp. więc mówię mu, że termometr powie, kiedy mamy dziecko robić, żeby już się zamknął :P to przyjął do wiadomości, zamknął drzwi i słyszę jak gada "Ty mały gnojku masz mi pierwszemu powiedzieć, w który dzień mam dziedzica zrobić, bo spuszczę Cię w kiblu" hahahahaha

CoffeeDream, notsobadd, Suzie, monii00, bonmer, Malinowysorbet, martysiaczki, elektro96, Majuna, Vienna, Anonim1992 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No musi dojrzeć, a sam dziś gadał z moim termometrem :D rano prawie się posikałam ze śmiechu, bo zostawiłam termometr w toalecie na takiej półeczce, bo tam na pewno o nim nie zapomnę :P
    więc mąż do mnie krzyczy "czemu termometr leży w kiblu? chora jesteś? a przecież on jest zepsuty i źle pokazuje!" (mieliśmy też taki elektroniczny i faktycznie względem rtęciowego to zaniżał o 1,5 stopnia..) mówię mu, że tam ma leżeć i już, nic mi nie jest będę se badać temperaturę, no to oczywiście milion pytań do, a co to pokazuje, co to daje itp. więc mówię mu, że termometr powie, kiedy mamy dziecko robić, żeby już się zamknął :P to przyjął do wiadomości, zamknął drzwi i słyszę jak gada "Ty mały gnojku masz mi pierwszemu powiedzieć, w który dzień mam dziedzica zrobić, bo spuszczę Cię w kiblu" hahahahaha

Hahaha 🤣 ach te chłopy... niemożliwi są 😆
    Dlatego ja mojemu nic nie mówiłam o mierzeniu. To znaczy nawet nie zauważył 😅 Jakby spytał to bym powiedziała 🤪

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu, dziewczyny mam znowu rozciągliwy śluz 😅 Wy też taki macie?

-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Mthfr - Brak mutacji
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
    -Niedowaga ⚖️
    -Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,
    - Arytmia od 2021r.
    -Anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss Chciałabym, ale nie pomogę w tym przypadku 🥹 Ale poczekam z Tobą i może ktoś się wypowie? ✊

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Oplułam telefon. DZIEDZICA ZROBIĆ 😂😂😂😂😂

CoffeeDream, Prezesoowa, monii00 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Jeżu, dziewczyny mam znowu rozciągliwy śluz 😅 Wy też taki macie?
    Ja właśnie dziś to zauważyłam... Jeszcze do wczoraj gęsty, kremowy, a dziś już rozciągliwy, ale zolto-bialy. Mam nadzieję, że nie zamieni się w różowy 🙈

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

42-E48-F4-E-68-DA-4-FDF-8-DD8-7-D247992-F83-A.jpg

Prolaktynę mam zawsze podwyższoną. Miałam 2 rezonanse- brak guza na przysadce. Robiłam makroprolaktynę i wyszło ok oraz prolaktynę po obciążeniu (Prolaktyna po MCP po 1 h : 295
    Prolaktyna po MCP po 2 h : 205 )
    I 3 endokrylogów powiedziało, że po obciążeniu wynik jest Ok więc nie muszę brać dostinex. Brałam 3 lata i od tej „diagnozy” od lekarza nie biorę bo powiedział, że jest ok. Ale mi się nie podoba ta prolaktyna mimo wszystko.. Zastanawiam się czy nie spróbować niepokalanek brać albo faktycznie na czas starań wrócić do dostinex..

Badania robione w 2dc. Czy może któraś zerknąć doświadczonym okiem czy jest ok?🥹

LH i FSH wygląda dobrze, stosunek idealnie powinien być 1:1, ale do ideału brakuje niewiele :) estradiol też wygląda spoko, min. 30, a to w zasadzie już 30 :) co do prolaktyny to byłaś wyspana? stresowałaś się czymś wczoraj? miałaś wczoraj jakąś dużą aktywność fizyczną?

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja właśnie dziś to zauważyłam... Jeszcze do wczoraj gęsty, kremowy, a dziś już rozciągliwy, ale zolto-bialy. Mam nadzieję, że nie zamieni się w różowy 🙈

🤞 🤞 🤞

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

To trzymam kciuki za Ciebie i za siebie 😆 Oby to był dobry znak!

CoffeeDream lubi tę wiadomość

-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Mthfr - Brak mutacji
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
    -Niedowaga ⚖️
    -Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,
    - Arytmia od 2021r.
    -Anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss nie pomogę, ale @Prezesoowa na pewno pomoże! 🤪

@CoffeDream @Nieprzejrzysta oby to było to 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

CoffeeDream, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    To trzymam kciuki za Ciebie i za siebie 😆 Oby to był dobry znak!

Oby, oby.. 🤞ale wydaje mi się to już tak bardzo odległe marzenie po tej bieli jaką dziś rano ujrzałam. Już mi nawet nie chce się pisać jakie mam objawy, bo boje się, że weźmiecie mnie za jakąś wariatkę 🤪😅

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ