Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 10:45
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
CoffeeDream wrote:Ja dziś 10dpo i biało 🙄 a objawów to mam multum. 😂 Ale może już sobie wkręcam. Zastanawiam się czy wczoraj nie było próby zagnieżdżenia, bo podbrzusze mnie bolało i rozciągało bardzo.
Mnie od niedzieli bolą na przemian jajniki i to tak mnie raz zabolaly, że promieniowały do bioder. Od wczoraj czuje piersi od zewnątrz i mam wrazliwsze piersi. W tamten weekend miałam płodny śluz i w tą środę też... Nie pamiętam, żebym tak miała. Podbrzusze mnie tak delikatnie ćmi i rano budzę się z bólem gardła. A i na początku tygodnia miałam krew z katarem, a to czasem mi się tak objawia okres tydzień przed 🙄Także fifty, fifty 😆-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Ale byłoby gdybyśmy tu zrobiły wysyp ⏸️ kreskami !!
Kupiłam jeszcze 2 testy z Facelle paskowe. Pisze na nich 10mg czułości , bo na tych co wcześniej kupiłam, doczytałam że 25Nieprzejrzysta, CoffeeDream, blob, Majuna, Rachelka23, Anonim1992, MummyYummy, Liyss🧚🏻, pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Termometr w paczkomacie
elektro96, Leśneintro, grazka0022, monii00, blob, Majuna, Rachelka23, CoffeeDream, Anonim1992, Prezesoowa, Sosenka93, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Kinia92 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Nieprzejrzysta wrote:Całkiem możliwe, że to to 😀 10dpo to jeszcze wcześnie 😉
Mnie od niedzieli bolą na przemian jajniki i to tak mnie raz zabolaly, że promieniowały do bioder. Od wczoraj czuje piersi od zewnątrz i mam wrazliwsze piersi. W tamten weekend miałam płodny śluz i w tą środę też... Nie pamiętam, żebym tak miała. Podbrzusze mnie tak delikatnie ćmi i rano budzę się z bólem gardła. A i na początku tygodnia miałam krew z katarem, a to czasem mi się tak objawia okres tydzień przed 🙄Także fifty, fifty 😆
Trzymam kciuki 🤞Że też nie ma typowych objawów dla @ i typowych dla ciąży 🙄 trzeba się domyślać 😅Anonim1992, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Anonim1992 wrote:
Spadek delikatny temperatury może też oznaczać zagnieżdżenie. I weź tu bądź mądry, ale jesteśmy na tym samym etapie także czekajmy cierpliwie 🤞Prezesoowa lubi tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Spadek delikatny temperatury może też oznaczać zagnieżdżenie. I weź tu bądź mądry, ale jesteśmy na tym samym etapie także czekajmy cierpliwie 🤞
Po wczorajszym cieniu obawiam się że to poprostu wyłapany biochemie albo cośHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Dziewczyny, ja już się właściwie przeniosłam na kwietniowy i wspólny ale jeszcze chciałam Wam tu bardzo podziękować za ten wspólny marzec. :* Dostałam tu ogrom wsparcia i zrozumienia i jestem za to ogromnie wdzięczna. Cały czas będę trzymać kciuki, żeby każdej z nas spełniło się to największe marzenie! :*
grazka0022, blob, Rachelka23, monii00, CoffeeDream, Anonim1992, Prezesoowa, MummyYummy, Kinia92, Malinowysorbet, Majuna, PaulaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też czekam na swój test, dla formalności 😂
CoffeeDream, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana, Kinia92, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
CoffeeDream wrote:Ja dziś 10dpo i biało 🙄 a objawów to mam multum. 😂 Ale może już sobie wkręcam. Zastanawiam się czy wczoraj nie było próby zagnieżdżenia, bo podbrzusze mnie bolało i rozciągało bardzo.
Czułam to samo w styczniu 🙈CoffeeDream, Kinia92 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage -
A ja mam pytanie do marcowych Mamuś: czy planujecie kontynuować od kwietnia ten wątek? Która z Was obejmie prowadzenie?
Sprawdzałam i Mamusią z pierwszym postem w tym wątku jest @GustaBlu i to dopiero na 4 albo 5 stronie, więc pewnie ciężko będzie wszystko usunąć... Nie mam pojęcia jak to ogarnąćCoffeeDream lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dajcie spokój tak się źle czuję, znów nie zrobię tyle ile bym chciała.. Praca, dom, praca, dom i chce się coś ogarnąć a postałam chwilę przy robieniu obiadu i mi się słabo robi, mdli mnie, brzuch ciągnie. Dzisiaj jeszcze jadę do dentystki, bo była na urlopie a mam lekarstwo w zębie 😵💫 Które testy ciążowe najbardziej polecacie? Większość brałam Pink z uwagi na czułość 10, ale zastanawiam się czy w aptece będą go mieli.. W szafce został mi z czułością 25, bo mąż mi taki kupił 🫠👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
🗓 09.12 wizyta gin NFZ
🧬 19.12 prenatalne III trymestru
-
monii00 wrote:Dajcie spokój tak się źle czuję, znów nie zrobię tyle ile bym chciała.. Praca, dom, praca, dom i chce się coś ogarnąć a postałam chwilę przy robieniu obiadu i mi się słabo robi, mdli mnie, brzuch ciągnie. Dzisiaj jeszcze jadę do dentystki, bo była na urlopie a mam lekarstwo w zębie 😵💫 Które testy ciążowe najbardziej polecacie? Większość brałam Pink z uwagi na czułość 10, ale zastanawiam się czy w aptece będą go mieli.. W szafce został mi z czułością 25, bo mąż mi taki kupił 🫠
W sumie ja to ostatnio testowałam na Facelle. Dziewczyny tu też polecały, chociaż komuś chyba zrobił psikusa i fałszywie się wybarwial.
Na 1 stronie jest lista polecanych testów 😊monii00, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:A ja mam pytanie do marcowych Mamuś: czy planujecie kontynuować od kwietnia ten wątek? Która z Was obejmie prowadzenie?
Sprawdzałam i Mamusią z pierwszym postem w tym wątku jest @GustaBlu i to dopiero na 4 albo 5 stronie, więc pewnie ciężko będzie wszystko usunąć... Nie mam pojęcia jak to ogarnąć
A co do pytania, to mogłabym poprowadzić 😅 tylko dajcie mi ⏸️🤪Prezesoowa, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Dzień dobry w to piękne popołudnie ♥️
Przytulam za wszystkie 🐒 i biele 🫂🫂🫂
Nadal trzymam za Was kciuki - myślę, że w wielu przypadkach to za wcześnie na ⏸️ i po prostu będziecie mieć piękną niespodziankę na Wielkanoc ♥️
U mnie jednak wyszedł pracujący poranek i nie miałam jak się odezwać. Właśnie upiekłam szarlotkę, niedługo wracam do garów, a tymczasem trochę Was nadrobiłam 🙂
Podczytuję, kibicuję i lecę sprawdzić, co tam na zbiorowym 🤭monii00, CoffeeDream, Majlen, Prezesoowa, Rahia, Rachelka23, Zbuntowana, Kinia92, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
Witajcie , dopiero teraz nadrabiam.
Musiałam odespać nockę, mężowi obiad przygotować i natchnęło mnie na sadzenie kwiatókw bratków
I trochę się już zdenerwowałam wszystkie objawy ustąpiły. Wczoraj jeszcze tak kuł mnie jajnik że jak szłam do pracy to aż zwolnić musiałam. Na piersi zauważyłam delikatne czerwone żyłki. A dzisiaj jak wstałam wszystkiego brak więc pewnie zaraz 🐒 bo jak piersi przestawały boleć to zaraz przychodziła.
Trzymam kciukasy za testy, betki i badania bo pewnie coś w wątku pominęłam
I ściskam mocno wszystkie co akurat dzisiaj mają gorszy dzień
😻❤🥰
monii00, CoffeeDream, Kinia92, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
@Rahia A Ty nie zapisywałas się na testowanie?
Ja powoli żałuję, że nie poszłam na betę dziś z rana... Całe święta będę myśleć czy udało się, czy nie... 🙄
Prezesoowa lubi tę wiadomość
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸