X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Anonim1992 tulę... 🫂

@notsobadd trzymam kciuki za wizytę. I dobrze robisz, spokojna głowa na święta. 😊

@Suzie być może zostaniesz naszym wątkowym prorokiem? 😁 tylko po znajomości nie licz nam dużo za konsultacje. 😁

@monii00 w takim razie trzymam dalej kciuki!

@Vienna złośliwe te 🐒 jak już nic nie leci i się nie zakłada podpaski to one zawsze się na nowo odpalają.

@Majlen a teraz 8:30, już się odpaliłaś? 😁😁😁

@bonmer @Klavel Aga @Chmurka21 tulę 🫂

@Cofee czekamy w takim razie na kolejnego osikańca, wierzymy ❤

@Leśneintro na moje dziś 5dpo

@san95 oczywiście! One sa bardziej wytrwałe niż my myślimy. Spróbuj go dzisiaj dorwać. 😈

Dobrego dnia Wszystkim! I spokojnego przede wszystkim, bo przed świętami pewnie o to ciężko.
    Niee 😁 dziś na spokojnie do tego podchodzę, mam boleści jajnikow w dalszym ciągu, nabrzmiałe piersi, duzo mlecznego śluzu, wzdęcie 🤭.
    Dziś zamierzam kupić testy ciążowe, bo nie mam żadnego w domu 🙈
    Testuję w niedzielę, będzie to 12dpo. Myślicie, że coś wyjdzie ? 🐒 spodziewam się we wtorek, no to zobaczymy

Majuna, Kinia92, notsobadd lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Mi się co prawda nie śniła CoffeeDream, ale też miałam sen! Że poszłam do WC i miałam krwawienie implementacyjne i taka myśl mi przyszła w śnie, że jeszcze nie wszystko stracone, większość z nas testowała 9,10,11dpo - czyli troszkę za wcześnie. 😃
    Więc mimo bieli trzymam kciuki za nas dalej ♥️♥️
    Miejcie piękny dzień 😁😁♥️
    A jaki najlepszy dzień? Niby jest teoria, żeby robić dopiero gdy się spóźnia miesiączka parę dni

♀️29
    PCOS

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w ostatnie dni marca. Ale tu gorący okres, nie dość , że świeta to kumulacja testujących 😁
    Przytulam za biele 🫂
    Trzymam kciuki za testujące🤞 ja ostatecznie nie wiem czy mam sikac czy nie sikac i jak coś to chyba dopiero w niedzielę na zakończenie miesiąca, ale slabo to widze 🙈

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A jaki najlepszy dzień? Niby jest teoria, żeby robić dopiero gdy się spóźnia miesiączka parę dni

Teoria jedno, a praktyka drugie 😂 ja nie mam cierpliwości i zaczęłam już drugi raz testowanie meeeega szybko 🤦🏻‍♀️ niby wiedziałam, że biel będzie, ale mimo wszystko jakoś trochę to dołuje… 😂
    Wczoraj i dzisiaj siknęłam… jutro prawdziwy dzień testowania 😂

24 cs 🥹
    🙋🏻‍♀️Endometrioza & adenomioza & PCOS & IO
    🙎🏼‍♂️Znacznie obniżone parametry & IO
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonmer wrote:
    Dzień dobry. U mnie biel. W najlepszym wypadku dziś 14dpo w najgorszym 16dpo. Czekam na @. Życzę Wam udanego dnia!

Przytulam :* jeśli @ ma przyjść to niech przyjdzie ostatni raz i już w tym roku nie wraca!

bonmer lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    Hej ja nie chciałam testować ale ciekawość wzięła górę.
    Dzisiaj rano zrobiłam siku ale stwierdziłam ze jednak chce wiedzieć (31.03 spodziewany dzień 🙉) więc wydusiłam z siebie jeszcze kilka kropel i co BIAŁO 😩 😩😩

Przytulam, ale jeszcze jest czas! Mam nadzieję, że @ jednak nie nadejdzie i pokażą się dwie kreseczki 🤞🤞

Klavel Aga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Heej 🌸
    siknelam i u mnie również biel 🙈 dziś niby 10dpo. Mam jeszcze dwa testy, ale z Testeo, a czytałam, że nie są najlepsze. Mam i płytkowy i strumieniowy. Dzisiejszy to facelle, ale bieluski.
    Jeszcze tli się we mnie nadzieja, bo... Jak robiłam test to byłam pewna, że zobaczę II kreski 😆 Ten cykl jest zbyt obfity w jakiekolwiek objawy, obserwacje... Jak nic z tego nie będzie to ja nie wiem 😆
    Zacznijmy od tego, że już 3 dzień z rzędu budzę się po 5. Dziś zmusilam się i zasnęłam dalej, a teraz jestem nie do życia. Apropo temperatury to jak zmierzyłam 5:30 i było 36,8 więc dodałam 0,2 stopnia. Zmierzyłam o 7:30 z ciekawości czy będzie się zgadzac i idealnie 37,0stopni. Co za zgodność 😆
    A tak poza tym, to wczoraj wieczór naprawdę odczuwałam ciągnące bóle w podbrzuszu + miednicy, że aż ciężko mi było zasnąć. Nawet już wykupilam badanie na betę, bo w Alabie była promka do wczoraj 🫣😆

@Suzie hahaha 😅 to już nieźle, a widziałaś mnie? Czy na forum pisałam?
    Mi za to śniło się, że zostawiłam test w łazience bieluski. Przyjechał mój brat, był w łazience, po czym ja wchodzę, patrzę na test, a tam dwie kreski 😂 ajj...

To jeszcze wcześnie Kochana :* jak będziesz gdzieś na zakupach to dokup różne testy, temperatura wygląda mocno obiecująco 🤞🤞🤞

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dziewczyny, testowania nie będzie 😂
    Przy pierwszej rannej wizycie w toalecie różowy sluz. No niestety, w sumie to były jakieś urojenia bardziej niż serio możliwość…

Różowy śluz to chyba niekoniecznie na @? 🤞🤞🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej kochane, trzymam kciuki za tą końcówkę miesiąca!
    Ja jestem wściekła… 🫣 owulacja była jednak raczej wczoraj, a stary najzwyczajniej w świecie odpadł i zasnął 🤷🏻‍♀️ ogólnie jakiś mały skok mam.. nie wiem dlaczego. Myślicie, że żołnierzyki z rana ze środy mogły przeczekać na to jajo? 🙈
    Miłego dnia 💕

72h to tak spokojnie mogą poczekać, ale zawsze możecie jeszcze dziś poprawić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysiaczki wrote:
    U mnie niestety też biało.
    A, że 12 dpo, to już raczej czekam na 🐵

Przytulam Cię mocno :*

martysiaczki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Uff dziewczyny, tulę za biele. Nowy cykl nowe szanse :).

A ode mnie takie przemyślenia na dziś:
    W dobrych aspektów mojej niedoszłej ciąży, (a w szczególności tego że ona się u mnie nie wydarzyła wcześniej) to, to że zrzuciłam 14kg od sierpnia i mam teraz prawidłową masę ciała. Jakby któraś z poprzednich ciąż była ok, to pewnie skończyłabym z jeszcze większą nadwagą. Teraz staram się celować w 0 bilans kaloryczny :) i stabilizuje wagę. Może ciazowo “przegrałam”, ale czuję że mimo wszystko jakiś progres jest :) Pewnie na diecie organizm nie chciał zachodzić tak łatwo w ciążę, niemniej cieszę się, że tak wyszło. Następny etap u mnie to wspieranie płodności - mąż ma Fertisim, ja swoje suple. Kto wie może się uda za miesiąc/dwa. Jakoś dzisiaj mimo niepowodzeń myślę pozytywnie :)

To ogromny sukces! Przeszłaś długą drogę i na pewno było warto :) Gratulacje Kochana :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Dziewczyny a ja mam dziś dość. Ta niepewność mnie już wkurwia. Uda sie czy nie, może teraz, moze za miesiac, może nigdy. Już sobie myślę, że wolałabym złą wiadomość niż taka niepewność 😭. Jestem zmęczona 😓. Tyle cykli i jedyne co wyszło to ciąża bez ciąży tzw puste jajo 😕. No ale jak się zapłodniło to coś tam działać musi. No nie wiem 😡. Musiałam sie wygadać, sorki 😭😓 Jestem zła, to chyba pms przed okresem 😭🤣

🫂🫂🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Hejka w ostatnie dni marca. Ale tu gorący okres, nie dość , że świeta to kumulacja testujących 😁
    Przytulam za biele 🫂
    Trzymam kciuki za testujące🤞 ja ostatecznie nie wiem czy mam sikac czy nie sikac i jak coś to chyba dopiero w niedzielę na zakończenie miesiąca, ale slabo to widze 🙈

Sikać sikać, wstrzymywanie jest niezdrowe :D

nick nieaktualny, Malinowysorbet, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam Was wszystkie mocno za biele, to nie tak miało być 🥹 ale póki małpiszona nie ma to kciuków nie puszczam! ♥️

Czytam Was dzisiaj mocno pobieżnie, bo zapierd… w pracy, żeby się wyrobić, bo jak się uda to mogę iść szybciej do domu 😂 a jeszcze wyskoczyłam do gina i właśnie siedzę w poczekalni, więc chyba dzisiaj wrzucę 6 bieg z robotą, żeby wyjść przed 13 🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @CoffeeDream pisałaś, że te testy z testeo ,nie są zbyt dobre. Hmm kurczę sama nie wiem jakie kupić. Sugerowałam sie naszym opisem, ale nie czytałam w sumie w internecie na ich temat .
    Jakich używacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2024, 09:26

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam narazie takie
    20240329-093012.jpg
    jak wkleic zdjecie html

♀️29
    PCOS

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta.

Melduję biel na patyku. Dziś 10/11 dpo. I cycki mnie bolą. Chyba PMS.

Byłam na zakupach z samego rana. 6.40 w Kauflandzie puste półki 😮. A miałam nadzieję, że zrobię szybko zakupy i do widzenia... Nie było nic - cebuli, cytryny, śmietany 30%... Na zakupach zamiast 40 minut spędziłam 2 h. Teraz czas na sprzątanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2024, 09:34

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testeo lubię, ale tylko strumieniowe, płytkowe kupiłam przez przypadek i nie przypadły mi do gustu 😅

-13.06.25r.- 2500 g 🦔
    -15.05.25r.- 1500 g 🍍
    -02.05. 25r.- 30+4 ok. 1300 g 🍉
    -24.04.25r.- III prenatalne, ok. 1066 g kruszynki 🍇
    -11.04. 25r.- Echo serduszka ok, 850 g
    -4.04.25r.-26+4, 750 g małej bokserki 🥊
    -7.03. 25r.- 22+4, 480 g Panny 🍊
    -26.02.25r.- Połówkowe, 350 g małej damy 🍒
    -13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
    -07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
    -10.01.- 4 wizyta (14+4)
    -13.12- 3 wizyta (10+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (7+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(6+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29

❤️H❤️ 07.07.2025r. 2820g 51 cm do kochania ❤️
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przytulam Was wszystkie mocno za biele, to nie tak miało być 🥹 ale póki małpiszona nie ma to kciuków nie puszczam! ♥️

Czytam Was dzisiaj mocno pobieżnie, bo zapierd… w pracy, żeby się wyrobić, bo jak się uda to mogę iść szybciej do domu 😂 a jeszcze wyskoczyłam do gina i właśnie siedzę w poczekalni, więc chyba dzisiaj wrzucę 6 bieg z robotą, żeby wyjść przed 13 🤪

Właśnie też sie zastanawiamy czy wyjdziemy wczesniej, w zeszlym roku cała firma o 13 :D Ale na razie dzisiaj cisza na ten temat, więc zobaczymy, ale dobrze by było, bo w ogole nie mam roboty i straszna nuda, wymyślam sobie zadania

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czytam ,że te co kupiłam są chyba kiepskie .
    Hmm ...to zrobię najwyżej tym, jak w niedzielę wyjdzie biało na jakimś bardziej czułym, to tym zrobię jak np spóźni mi się 🐒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2024, 09:38

♀️29
    PCOS

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ