Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Właśnie też sie zastanawiamy czy wyjdziemy wczesniej, w zeszlym roku cała firma o 13 :D Ale na razie dzisiaj cisza na ten temat, więc zobaczymy, ale dobrze by było, bo w ogole nie mam roboty i straszna nuda, wymyślam sobie zadania

Ejjj, podeślę Ci trochę mojej, Ty się nie będziesz nudzić a ja może jakimś cudem się wyrobię 🤪

grazka0022, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Właśnie też sie zastanawiamy czy wyjdziemy wczesniej, w zeszlym roku cała firma o 13 :D Ale na razie dzisiaj cisza na ten temat, więc zobaczymy, ale dobrze by było, bo w ogole nie mam roboty i straszna nuda, wymyślam sobie zadania
    Właśnie u mnie identycznie, w zeszłym roku już w czwartej było powiedziane, że wychodzimy w piątek o 13. A w tym roku cisza 🙁 ja niby mam co robić, ale robota nie zając i mogę to też zrobić po świętach 🤣

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Dzień dobry melduje biel. Podejrzewam że coś nie pyklo od dwóch wstaje bardzo wcześnie wczoraj wieczorem bardzo źle się czułam i prawie zasnęłam jadąc autem po 21. 🐵przewidziana na2.04 więc jak jej nie będzie to wtedy będę testować. Może coś z zagnieżdżaniem jest problem. I stąd wczorajszy cień ....

Przytulam za biel 🫂 i trzymam kciuki, żeby jednak za kilka dni pojawiły się ⏸️♥️

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przedświąteczne dzień dobry :)
    Liczę, że dzisiaj się otworzy nasz kurczaczkowy worek ⏸️🐣

U mnie dzisiaj jakaś masakra, moje 16 dniowe plamienie przekształciło się w jakiś krwotok. Obudziłam się w nocy jak w jakimś krwawym horrorze 🙈 Nie wiem czy to już okres czy coś się stało z tą torbielą… Za Waszą radą umówiłam się na jutro na konsultację do innego lekarza, będę spokojniejsza przed świętami.

Miłego dnia 😘

Kochana, dobrze, że idziesz do lekarza ♥️ Nie dziwię się, że się wystraszyłaś. Koniecznie daj znać, co powiedział 🙂

notsobadd lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Melduje biel. U mnie to już przesadzona biel. Nic z tego. Zatestuje po świętach jak będę odstawiać Dupka. Eh.. ale dziwny ten cykl był…

🫂🫂🫂

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

U mnie wczoraj było info, że pracujemy do 13 :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martysiaczki wrote:
    U mnie niestety też biało.
    A, że 12 dpo, to już raczej czekam na 🐵
    ajjj, przytulam

martysiaczki lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Heej 🌸
    siknelam i u mnie również biel 🙈 dziś niby 10dpo. Mam jeszcze dwa testy, ale z Testeo, a czytałam, że nie są najlepsze. Mam i płytkowy i strumieniowy. Dzisiejszy to facelle, ale bieluski.
    Jeszcze tli się we mnie nadzieja, bo... Jak robiłam test to byłam pewna, że zobaczę II kreski 😆 Ten cykl jest zbyt obfity w jakiekolwiek objawy, obserwacje... Jak nic z tego nie będzie to ja nie wiem 😆
    Zacznijmy od tego, że już 3 dzień z rzędu budzę się po 5. Dziś zmusilam się i zasnęłam dalej, a teraz jestem nie do życia. Apropo temperatury to jak zmierzyłam 5:30 i było 36,8 więc dodałam 0,2 stopnia. Zmierzyłam o 7:30 z ciekawości czy będzie się zgadzac i idealnie 37,0stopni. Co za zgodność 😆
    A tak poza tym, to wczoraj wieczór naprawdę odczuwałam ciągnące bóle w podbrzuszu + miednicy, że aż ciężko mi było zasnąć. Nawet już wykupilam badanie na betę, bo w Alabie była promka do wczoraj 🫣😆

@Suzie hahaha 😅 to już nieźle, a widziałaś mnie? Czy na forum pisałam?
    Mi za to śniło się, że zostawiłam test w łazience bieluski. Przyjechał mój brat, był w łazience, po czym ja wchodzę, patrzę na test, a tam dwie kreski 😂 ajj...

Też robiłam faccelle i mam dosłownie taka sama sytuację że wstawaniem o 5 i pojawiły się mdłości byłam pewna że będę 2 kreski 🐵 i dni po owu mamy takie same No ciekawe co będzie . Testujesz jeszcze w święta? Czy czekasz do 🐒🐒??

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Jutro 12 dpo, a u Ciebie? 🙂
    Kiedy chcesz testować? Masz jakieś objawy? 😅

Ja dziś 10dpo i biało 🙄 a objawów to mam multum. 😂 Ale może już sobie wkręcam. Zastanawiam się czy wczoraj nie było próby zagnieżdżenia, bo podbrzusze mnie bolało i rozciągało bardzo.

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dziewczyny, testowania nie będzie 😂
    Przy pierwszej rannej wizycie w toalecie różowy sluz. No niestety, w sumie to były jakieś urojenia bardziej niż serio możliwość…

🫂🫂🫂

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja dziś 10dpo i biało 🙄 a objawów to mam multum. 😂 Ale może już sobie wkręcam. Zastanawiam się czy wczoraj nie było próby zagnieżdżenia, bo podbrzusze mnie bolało i rozciągało bardzo.
    Wykresik masz piękny. A jeśli wczoraj była implantacja, to może po prostu za wcześnie na test i dlatego było biało 😊 Ja bym jeszcze próbowała testować na Twoim miejscu.

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 29 marca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może w marcu jest tak biało, żeby z przytupem przywitać 1 kwietnia i wspólny wątek :) Niech te wszystkie biele zamienią się w róże :D

CoffeeDream, Prezesoowa, Rachelka23, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @CoffeeDream jak czytam twoje wypowiedzi, to czuję jakbym pisała o swoich 😆🙈
    Mnie identycznie wczoraj bolało całe podbrzusze, musiałam się aż położyć, taki dziwny ból, wczoraj miałam 9dpo
    Albo sobie wkręcamy i podpisujemy wszystko pod objawy, albo to rzeczywiście są objawy 🤯
    A moja temperatura taka

Screenshot-20240329-101821-TTC-Ovu-Friend.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 10:20

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Też robiłam faccelle i mam dosłownie taka sama sytuację że wstawaniem o 5 i pojawiły się mdłości byłam pewna że będę 2 kreski 🐵 i dni po owu mamy takie same No ciekawe co będzie . Testujesz jeszcze w święta? Czy czekasz do 🐒🐒??

Zastanawiam się czy nie przesunąć kolejnego testowania na niedzielę. Byłoby 12dpo. Zresztą jakoś już nadzieję maleją... 🙈

• Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Zastanawiam się czy nie przesunąć kolejnego testowania na niedzielę. Byłoby 12dpo. Zresztą jakoś już nadzieję maleją... 🙈

Zapraszam do mnie :P

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Wykresik masz piękny. A jeśli wczoraj była implantacja, to może po prostu za wcześnie na test i dlatego było biało 😊 Ja bym jeszcze próbowała testować na Twoim miejscu.

Właśnie ten wykres wzbudził we mnie wielkie nadzieje, a tu D*pa blada 😂Spróbuję, ale nie wiem czy będę sobie zawracać tym głowę jutro. Może w niedzielę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 10:24

elektro96 lubi tę wiadomość

• Kinia92 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Niee 😁 dziś na spokojnie do tego podchodzę, mam boleści jajnikow w dalszym ciągu, nabrzmiałe piersi, duzo mlecznego śluzu, wzdęcie 🤭.
    Dziś zamierzam kupić testy ciążowe, bo nie mam żadnego w domu 🙈
    Testuję w niedzielę, będzie to 12dpo. Myślicie, że coś wyjdzie ? 🐒 spodziewam się we wtorek, no to zobaczymy

Trzymam kciuki! U mnie dzis 12 lub 14 dpo bo apka sobie pozmieniala. Ale również mam dużo mlecznego śluzu i bolesne piersi. Przed 🐒 to zawsze sucho było. Jak do jutra nic nie będzie to chyba nie wytrzymam i będę testować 🙈

12 cs 👶

02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53

10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43
    Badania na pasożyty - czysto ✅

05.2024 dieta i zmiana supli

07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
    09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
    12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86

Duphaston 2x1, acard 75
    25.11.2024 wizyta 🤞

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia92 wrote:
    Trzymam kciuki! U mnie dzis 12 lub 14 dpo bo apka sobie pozmieniala. Ale również mam dużo mlecznego śluzu i bolesne piersi. Przed 🐒 to zawsze sucho było. Jak do jutra nic nie będzie to chyba nie wytrzymam i będę testować 🙈
    kciuki :)

Kinia92 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam Was wszystkie za biele 🫂 wiem co czujecie...🙄

martysiaczki lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen Twoja temperatura też się ładnie trzyma. Trzymam kciuki ✊

Majlen lubi tę wiadomość

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ