Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
blob wrote:póki się nie rozkręciło to jeszcze czekamy
Dzięki za wsparcie; ale ja już nie czekam. Co miesiąc to samo 🫣 już nawet cały internet mam przeczytany „okres a ciąża”👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Hej kochane, trzymam kciuki za tą końcówkę miesiąca!
Ja jestem wściekła… 🫣 owulacja była jednak raczej wczoraj, a stary najzwyczajniej w świecie odpadł i zasnął 🤷🏻♀️ ogólnie jakiś mały skok mam.. nie wiem dlaczego. Myślicie, że żołnierzyki z rana ze środy mogły przeczekać na to jajo? 🙈
Miłego dnia 💕 -
blob wrote:Coś za dużo tych bieli, to musi się zmienić, Dziewczynki przytulam. Coffee jeszcze wcześnie, czekamy dalej
No jakiś wysyp bieli... Ja tak czy siak myślałam czy na betę nie iść, ale po chwili dałam se po głowie, że po co jak nawet cienia nie widzisz 😜 no nic... Może te wczorajsze objawy to jednak zwiastun @, chociaż naprawdę nigdy mnie w ten sposób nie pobolewalo przed @.
Czekamy na @martysiaczki i trzymamy kciuki ✊Prezesoowa lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Hejka, byłam wczoraj na pierwszej wizycie, z usg 5+4, prawidłowy pęcherzyk ciążowy, ciałko żółte i 1,5 mm bubusia ale bez echa serca jeszcze, za tydzień powtórka, mam nadzieje, że będzie dobrze!
Nieprzejrzysta, san95, monii00, CoffeeDream, Chmurka21, Vienna, Leśneintro, blob, rolka355, Prezesoowa, elektro96, Anonim1992, Klavel Aga, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Kamsi wrote:Hejka, byłam wczoraj na pierwszej wizycie, z usg 5+4, prawidłowy pęcherzyk ciążowy, ciałko żółte i 1,5 mm bubusia ale bez echa serca jeszcze, za tydzień powtórka, mam nadzieje, że będzie dobrze!
Super 🥰 zdrówka dla Was.
Przypomnij ile dpo u Ciebie był pozytywny test? 😊🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Ja mam termin na 2.04.24r. Mimo dziwnych objawów, albo wmawiania sobie 🙈😅(jak zawsze) Boję się testować wcześniej, bo coś mnie podkusiło i kupiłam Pinki... 🙄 Bety nie chce robić, bo za każdym razem w miesiąc w miesiąc mam wydawać 50 zł? No szkoda mi kasy poprostu. Zastanawiam się czy nie podjechać do apteki i kupić jakieś 2 testy, żeby spróbować jutro...
Ale znając moje szczęście to zapewne nic z tego nie wyjdzie 😀monii00 lubi tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
san95 wrote:Hej kochane, trzymam kciuki za tą końcówkę miesiąca!
Ja jestem wściekła… 🫣 owulacja była jednak raczej wczoraj, a stary najzwyczajniej w świecie odpadł i zasnął 🤷🏻♀️ ogólnie jakiś mały skok mam.. nie wiem dlaczego. Myślicie, że żołnierzyki z rana ze środy mogły przeczekać na to jajo? 🙈
Miłego dnia 💕
Pewnie, że jest nadzieja 😊 a nie macie jeszcze szansy poprawić?🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Nieprzejrzysta wrote:Ja mam termin na 2.04.24r. Mimo dziwnych objawów, albo wmawiania sobie 🙈😅(jak zawsze) Boję się testować wcześniej, bo coś mnie podkusiło i kupiłam Pinki... 🙄 Bety nie chce robić, bo za każdym razem w miesiąc w miesiąc mam wydawać 50 zł? No szkoda mi kasy poprostu. Zastanawiam się czy nie podjechać do apteki i kupić jakieś 2 testy, żeby spróbować jutro...
Ale znając moje szczęście to zapewne nic z tego nie wyjdzie 😀
Też mam termin na 2kwietnia. 😊
A u Ciebie ile dni po jutro wychodzi?🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
@Anonim1992 tulę... 🫂
@notsobadd trzymam kciuki za wizytę. I dobrze robisz, spokojna głowa na święta. 😊
@Suzie być może zostaniesz naszym wątkowym prorokiem? 😁 tylko po znajomości nie licz nam dużo za konsultacje. 😁
@monii00 w takim razie trzymam dalej kciuki!
@Vienna złośliwe te 🐒 jak już nic nie leci i się nie zakłada podpaski to one zawsze się na nowo odpalają.
@Majlen a teraz 8:30, już się odpaliłaś? 😁😁😁
@bonmer @Klavel Aga @Chmurka21 tulę 🫂
@Cofee czekamy w takim razie na kolejnego osikańca, wierzymy ❤
@Leśneintro na moje dziś 5dpo
@san95 oczywiście! One sa bardziej wytrwałe niż my myślimy. Spróbuj go dzisiaj dorwać. 😈
Dobrego dnia Wszystkim! I spokojnego przede wszystkim, bo przed świętami pewnie o to ciężko.
Leśneintro, Suzie, Prezesoowa, monii00, Vienna, Anonim1992 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:@Anonim1992 tulę... 🫂
@notsobadd trzymam kciuki za wizytę. I dobrze robisz, spokojna głowa na święta. 😊
@Suzie być może zostaniesz naszym wątkowym prorokiem? 😁 tylko po znajomości nie licz nam dużo za konsultacje. 😁
@monii00 w takim razie trzymam dalej kciuki!
@Vienna złośliwe te 🐒 jak już nic nie leci i się nie zakłada podpaski to one zawsze się na nowo odpalają.
@Majlen a teraz 8:30, już się odpaliłaś? 😁😁😁
@bonmer @Klavel Aga @Chmurka21 tulę 🫂
@Cofee czekamy w takim razie na kolejnego osikańca, wierzymy ❤
@Leśneintro na moje dziś 5dpo
@san95 oczywiście! One sa bardziej wytrwałe niż my myślimy. Spróbuj go dzisiaj dorwać. 😈
Dobrego dnia Wszystkim! I spokojnego przede wszystkim, bo przed świętami pewnie o to ciężko.
Spróbuję 🙈 ale okazja będzie dopiero po 21, a nie wiem czy to nie będzie za późno już 🙈 ogólnie ostatnio mamy problemy z ❤️ wiecznie zmęczony jest i po prostu go odcina, a ja nie mam serca go budzić 🫣 -
nick nieaktualny
-
CoffeeDream wrote:Też mam termin na 2kwietnia. 😊
A u Ciebie ile dni po jutro wychodzi?
Jutro 12 dpo, a u Ciebie? 🙂
Kiedy chcesz testować? Masz jakieś objawy? 😅-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Mi się co prawda nie śniła CoffeeDream, ale też miałam sen! Że poszłam do WC i miałam krwawienie implementacyjne i taka myśl mi przyszła w śnie, że jeszcze nie wszystko stracone, większość z nas testowała 9,10,11dpo - czyli troszkę za wcześnie. 😃
Więc mimo bieli trzymam kciuki za nas dalej ♥️♥️
Miejcie piękny dzień 😁😁♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 08:46
Majuna, Nieprzejrzysta, Prezesoowa, monii00, blob, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
U mnie niestety też biało.
A, że 12 dpo, to już raczej czekam na 🐵monii00 lubi tę wiadomość
👧🏻1995
🧑🏻1991
28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
29.10.2024 - mam już 860g!
🔜 wizyta 10.12.2024
💊 euthyrox 25, acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama
-
@martysiaczki tulaski... 🫂🫂🫂
martysiaczki lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
san95 wrote:Hej kochane, trzymam kciuki za tą końcówkę miesiąca!
Miłego dnia 💕
Plemniki mają żywotność parę dni po stosunkusan95 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Uff dziewczyny, tulę za biele. Nowy cykl nowe szanse .
A ode mnie takie przemyślenia na dziś:
W dobrych aspektów mojej niedoszłej ciąży, (a w szczególności tego że ona się u mnie nie wydarzyła wcześniej) to, to że zrzuciłam 14kg od sierpnia i mam teraz prawidłową masę ciała. Jakby któraś z poprzednich ciąż była ok, to pewnie skończyłabym z jeszcze większą nadwagą. Teraz staram się celować w 0 bilans kaloryczny i stabilizuje wagę. Może ciazowo “przegrałam”, ale czuję że mimo wszystko jakiś progres jest Pewnie na diecie organizm nie chciał zachodzić tak łatwo w ciążę, niemniej cieszę się, że tak wyszło. Następny etap u mnie to wspieranie płodności - mąż ma Fertisim, ja swoje suple. Kto wie może się uda za miesiąc/dwa. Jakoś dzisiaj mimo niepowodzeń myślę pozytywnieSuzie, Majuna, rolka355, bonmer, Vienna, elektro96, CoffeeDream, MummyYummy, Liyss🧚🏻, PaulaG lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
CoffeeDream wrote:A jak Twoje objawy?
Czuję, że powoli puchnę 😂👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi