SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dziewczyny, ja się nigdy nie zmienię 😂
    W tym miesiącu, po tych słabych wynikach to się nawet mocno się staraliśmy, a ja już mam wszystkie objawy ciąży dwa dni przed @. Mało tego, mam takie, których wcześniej nie miałam, co pozwala mi sadzić, ze tym razem są prawdziwe 😂😂😂

1. Jakiś grzybek mi się przypaletal tam na dole, oczywiście ja co? No na bank to objaw ciąży 😂
    2. Opryszczka mi wyskoczyła- drugi objaw 😂
    3. Nazarlam się czegoś i mnie mdlilo dwa dni- to oczywiście tez
    4. Odrzuciło mnie od sera żółtego 😂
    5. No i krew z nosa jeszcze 🫣

Ja już wybieram imię w głowie 😂😂😂 a za dwa dni będę opłakiwać, ze to fałszywy alarm był 😂

Trzymam 🤞 🤞 🤞 kiedy planujesz test obsikać? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Dzień dobry melduje biel. Podejrzewam że coś nie pyklo od dwóch wstaje bardzo wcześnie wczoraj wieczorem bardzo źle się czułam i prawie zasnęłam jadąc autem po 21. 🐵przewidziana na2.04 więc jak jej nie będzie to wtedy będę testować. Może coś z zagnieżdżaniem jest problem. I stąd wczorajszy cień ....

Może być jeszcze za wcześnie też, kiedy się spodziewałaś @? Ja nadal trzymam 🤞 🤞 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przedświąteczne dzień dobry :)
    Liczę, że dzisiaj się otworzy nasz kurczaczkowy worek ⏸️🐣

U mnie dzisiaj jakaś masakra, moje 16 dniowe plamienie przekształciło się w jakiś krwotok. Obudziłam się w nocy jak w jakimś krwawym horrorze 🙈 Nie wiem czy to już okres czy coś się stało z tą torbielą… Za Waszą radą umówiłam się na jutro na konsultację do innego lekarza, będę spokojniejsza przed świętami.

Miłego dnia 😘

O kurcze :( przykro mi, że tak Cię to męczy :( masz rację, skonsultuj to z lekarzem, to nie powinno tak wyglądać :( przytulam Cię mocno :*

notsobadd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Dzień dobry 🌞
    Siknełam, ale niestety było biało.
    Nie załamuje się, bo może za wcześnie. Powtórzę w terminie @. Ostatnio miałam ledwo widoczną kreskę a była 🤰
    Uciekam ogarniać dom na Święta, miłego dnia i mam nadzieję że zobaczymy u kogoś ⏸️🍀

Przytulam :* może być jeszcze za wcześnie, nadal trzymam 🤞 za ⏸️ :) miłego dnia :*

monii00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dzień dobry 🌼
    Trzymam kciuki za testujące 🤞
    I mocno przytulam 🫂 za biele, ale pamiętajcie dziewczyny jeszcze może być za wcześnie, póki nie ma małpy piłka w grze 😍😊

U mnie końcówka okresu, a przynajmniej tak mi się wydawało. Wczoraj już tylko plamienie, więc pohasaliśmy z mężem i dziś wstaje i znowu krwawienie 🤣 mam nadzieję że tylko chwilowe, bo już jestem styrana. Najpierw 4 dni plamienia, teraz już w sumie 6 dzień krwawienia... No nic liczę na to, że dziś już przejdzie 😅

Może faktycznie małpa się nie skończyła i wszystko jeszcze mocno przekrwione, mam nadzieję, że to już końcówka @ :)

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki.

Przytulam za biele, ale póki @ nie ma trzymam kciuki.

notsobadd dobrze, że idziesz jeszcze do lekarza, będziesz spokojna.

Majlen piękne kwiaty ci sprawił mąż :)

Lecę nadrabiać wspólny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2024, 07:19

• bonmer Znajoma

Wysłany: 29 marca 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie biel. W najlepszym wypadku dziś 14dpo w najgorszym 16dpo. Czekam na @. Życzę Wam udanego dnia!

MTHFR homo PAI-1 homo
    ANA + (ZS)
    Starania o 3 maluszka
    Heparyna od owulacji
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nie chciałam testować ale ciekawość wzięła górę.
    Dzisiaj rano zrobiłam siku ale stwierdziłam ze jednak chce wiedzieć (31.03 spodziewany dzień 🙉) więc wydusiłam z siebie jeszcze kilka kropel i co BIAŁO 😩 😩😩

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, ktoś musi wysikać te dwie kreski na zakończenie marca...

Prezesoowa, notsobadd, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Miś Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    @bonmer przytulam i pewnie do zobaczenia w wątku kwietniowym.
    Ja dziś idę na monitoring. Na razie bez wspomagania lekami 🙂

monii00, bonmer, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 2018 r.
    31 tc 💗 👼
    8 tc 💔👼
    5 tc 💔👼
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej 🌸
    siknelam i u mnie również biel 🙈 dziś niby 10dpo. Mam jeszcze dwa testy, ale z Testeo, a czytałam, że nie są najlepsze. Mam i płytkowy i strumieniowy. Dzisiejszy to facelle, ale bieluski.
    Jeszcze tli się we mnie nadzieja, bo... Jak robiłam test to byłam pewna, że zobaczę II kreski 😆 Ten cykl jest zbyt obfity w jakiekolwiek objawy, obserwacje... Jak nic z tego nie będzie to ja nie wiem 😆
    Zacznijmy od tego, że już 3 dzień z rzędu budzę się po 5. Dziś zmusilam się i zasnęłam dalej, a teraz jestem nie do życia. Apropo temperatury to jak zmierzyłam 5:30 i było 36,8 więc dodałam 0,2 stopnia. Zmierzyłam o 7:30 z ciekawości czy będzie się zgadzac i idealnie 37,0stopni. Co za zgodność 😆
    A tak poza tym, to wczoraj wieczór naprawdę odczuwałam ciągnące bóle w podbrzuszu + miednicy, że aż ciężko mi było zasnąć. Nawet już wykupilam badanie na betę, bo w Alabie była promka do wczoraj 🫣😆

@Suzie hahaha 😅 to już nieźle, a widziałaś mnie? Czy na forum pisałam?
    Mi za to śniło się, że zostawiłam test w łazience bieluski. Przyjechał mój brat, był w łazience, po czym ja wchodzę, patrzę na test, a tam dwie kreski 😂 ajj...

monii00, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Heej 🌸
    siknelam i u mnie również biel 🙈 dziś niby 10dpo. Mam jeszcze dwa testy, ale z Testeo, a czytałam, że nie są najlepsze. Mam i płytkowy i strumieniowy. Dzisiejszy to facelle, ale bieluski.
    Jeszcze tli się we mnie nadzieja, bo... Jak robiłam test to byłam pewna, że zobaczę II kreski 😆 Ten cykl jest zbyt obfity w jakiekolwiek objawy, obserwacje... Jak nic z tego nie będzie to ja nie wiem 😆
    Zacznijmy od tego, że już 3 dzień z rzędu budzę się po 5. Dziś zmusilam się i zasnęłam dalej, a teraz jestem nie do życia. Apropo temperatury to jak zmierzyłam 5:30 i było 36,8 więc dodałam 0,2 stopnia. Zmierzyłam o 7:30 z ciekawości czy będzie się zgadzac i idealnie 37,0stopni. Co za zgodność 😆
    A tak poza tym, to wczoraj wieczór naprawdę odczuwałam ciągnące bóle w podbrzuszu + miednicy, że aż ciężko mi było zasnąć. Nawet już wykupilam badanie na betę, bo w Alabie była promka do wczoraj 🫣😆

@Suzie hahaha 😅 to już nieźle, a widziałaś mnie? Czy na forum pisałam?
    Mi za to śniło się, że zostawiłam test w łazience bieluski. Przyjechał mój brat, był w łazience, po czym ja wchodzę, patrzę na test, a tam dwie kreski 😂 ajj...

Śniło mi się forum i Twój post. :D
    Jeszcze jest nadzieja!

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    Hej ja nie chciałam testować ale ciekawość wzięła górę.
    Dzisiaj rano zrobiłam siku ale stwierdziłam ze jednak chce wiedzieć (31.03 spodziewany dzień 🙉) więc wydusiłam z siebie jeszcze kilka kropel i co BIAŁO 😩 😩😩
    Miałam to samo, nie załamujemy się tylko czekamy do terminu @. W pierwszej 🤰 jak wcześniej pisałam miałam ledwo co widoczną kreskę. Gorzej bo przed Świętami muszę zrobić zapas sikańców, mam nadzieję że apteki normalniej dzisiaj otwarte i nie skrócili godzin otwarcia 😅

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙

age.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, testowania nie będzie 😂
    Przy pierwszej rannej wizycie w toalecie różowy sluz. No niestety, w sumie to były jakieś urojenia bardziej niż serio możliwość…

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś za dużo tych bieli, to musi się zmienić, Dziewczynki przytulam. Coffee jeszcze wcześnie, czekamy dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dziewczyny, testowania nie będzie 😂
    Przy pierwszej rannej wizycie w toalecie różowy sluz. No niestety, w sumie to były jakieś urojenia bardziej niż serio możliwość…
    póki się nie rozkręciło to jeszcze czekamy

• Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za parszywy koniec miesiąca...

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Zetknięcie proszę na mój wykres? Kiedy Waszym zdaniem była owulka?
    Ciągle się bije z myślami czy robić proga jutro czy we wtorek 🫣

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Zetknięcie proszę na mój wykres? Kiedy Waszym zdaniem była owulka?
    Ciągle się bije z myślami czy robić proga jutro czy we wtorek 🫣
    Wg mnie apka dobrze określiła owulke. Jest 5 dpo :)

Majuna, elektro96 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Co za parszywy koniec miesiąca...

A jak Twoje objawy?

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ