Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja mam dziś dość. Ta niepewność mnie już wkurwia. Uda sie czy nie, może teraz, moze za miesiac, może nigdy. Już sobie myślę, że wolałabym złą wiadomość niż taka niepewność 😭. Jestem zmęczona 😓. Tyle cykli i jedyne co wyszło to ciąża bez ciąży tzw puste jajo 😕. No ale jak się zapłodniło to coś tam działać musi. No nie wiem 😡. Musiałam sie wygadać, sorki 😭😓 Jestem zła, to chyba pms przed okresem 😭🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 19:58
Termin 06/07.25 🩷 -
rolka355 wrote:Dziewczyny a ja mam dziś dość. Ta niepewność mnie już wkurwia. Uda sie czy nie, może teraz, moze za miesiac, może nigdy. Już sobie myślę, że wolałabym złą wiadomość niż taka niepewność 😭. Jestem zmęczona 😓. Tyle cykli i jedyne co wyszło to ciąża bez ciąży tzw puste jajo 😕. No ale jak się zapłodniło to coś tam działać musi. No nie wiem 😡. Musiałam sie wygadać, sorki 😭😓 Jestem zła, to chyba pms przed okresem 😭🤣
rolka355, Chmurka21 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Dzięki dziewczyny za dobre słowo, teraz wiem, że panika była bezsensu, ale się po prostu nie spodziewałam. Teraz się zastanawiam czy gdybym miała normalne badanie rano to progesteron byłby większy. Już się nie dowiem.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Wyryczałam się już dzisiaj i jestem trochę spokojniejsza. W zeszłym cyklu była ciąża biochemiczna. Tak myślałam. Miałam przez chwilę pozytywny test, potem już nie, okres spóźniony, a jak się pojawił (u mnie nigdy się nie spóżniał, zawsze jak w zegarku), to w jednym dniu były wyłącznie takie skrzepy. Takie mega dziwne to było. Pocieszam się tylko tym, co kiedyś przeczytałam na forum (nie pamiętam gdzie), że po ciąży biochemicznej bardzo często następna jest udana, albo w krótkim czasie po. Zupełnie nie wiem czy to prawda, ale mówię sobie, że tak i daje mi to trochę nadziei. Poza tym zaraz siadam do planowania wakacji. Muszę je jakoś dopasować żeby zrobić te biopsję w odpowiednim momencie cyklu. I czuję się już naprawdę okresowo. Czekam tylko na rozkręcenie się małpy.
Suzie ten progesteron nie jest wcale zły, nie łam się. Zawsze też będzie można podkręcić."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/kwiecien-plecien-stary-hasa-bede-z-tego-miec-bobasa,28737.html
Proszę bardzo
ale jazda była... żeby skopiować listę badań itp musiałam to robić na kompie... a na kompie nie ma emotikon.... edycja w telefonie.... oh, mamy!
Pamiętajcie proszę że jak wolicie to piszcie tylko na wspólnym.... na miesięcznym można iść jak ktoś nie chce na wspólny.....
wiecie nie przepraszajcie że nie dacie rady na dwóch
Prezesoowa, Suzie, notsobadd, NiedoszlaWielodzietna, CoffeeDream, Rachelka23, Chmurka21, Majuna, blob, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/kwiecien-plecien-stary-hasa-bede-z-tego-miec-bobasa,28737.html
Proszę bardzo
ale jazda była... żeby skopiować listę badań itp musiałam to robić na kompie... a na kompie nie ma emotikon.... edycja w telefonie.... oh, mamy!
Pamiętajcie proszę że jak wolicie to piszcie tylko na wspólnym.... na miesięcznym można iść jak ktoś nie chce na wspólny.....
wiecie nie przepraszajcie że nie dacie rady na dwóch
Odezwę się tam w Wielkanoc, nie mam dużych nadziei, ale dla formalności nasikam w niedzielę i przejdę na kwiecieńCoffeeDream, PaulaG lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
_Pistacjowa_ wrote:Chyba tak zrobie, a jaki poziom świadczy o przebytej owulacji?
P.s dzięki na odpowiedz 😊
Najlepszym i niepodważalnym dowodem na owulację jest ciąża, więc najlepiej gdyby się udało to będziesz miała pewność, że była 😁 🌷 Kciuki mocne🤞
I zmień lekarza, bo ten to jakiś niedokładnyPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Zamknęłam się w łazience i zastanawiałam jak to odkręcić 😆
I też uważam że znalezienie TEGO JEDNEGO lekarza jest najlepszym pomysłem, chodzić do niego i mu zaufać, to naprawdę dużo daje 🙂pp2018, Majuna lubią tę wiadomość
-
rolka355 wrote:Dziewczyny a ja mam dziś dość. Ta niepewność mnie już wkurwia. Uda sie czy nie, może teraz, moze za miesiac, może nigdy. Już sobie myślę, że wolałabym złą wiadomość niż taka niepewność 😭. Jestem zmęczona 😓. Tyle cykli i jedyne co wyszło to ciąża bez ciąży tzw puste jajo 😕. No ale jak się zapłodniło to coś tam działać musi. No nie wiem 😡. Musiałam sie wygadać, sorki 😭😓 Jestem zła, to chyba pms przed okresem 😭🤣
Po to tu jesteśmy, żeby każda z nas mogła się wygadać ze wszystkim co leży na wątrobie :*
Nie znam jeszcze tego uczucia, ale pewnie poznam.. Domyślam się, że jest to bardzo ciężkie :* Czy przechodziliście już pełną diagnostykę? Lekarz wskazał co może być przyczyną przedłużających się starań?
Masz prawo być zła i zmęczona, każdy z nas potrzebuje odpoczynku.. Przytulam Cię mocno :*Chmurka21 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Rachelka23 wrote:Przytulam. Też mam takie myśli. Staramy się miesiąc dłużej, niż Wy. I ciągle - uda się, czy nie uda. Trwam w takim zawieszeniu - chciałabym zmienić pracę, a nie mogę, bo chcę zajść w ciążę. Jak przez pierwszy rok miałam nerwówkę robiąc testy ciążowe, tak teraz podchodzę ze spokojem, bo wiem, że i tak będzie negatywny. Może kiedyś mnie zaskoczy 😏
A nie chcesz poszukać pracy? Właśnie to życie w zawieszeniu jest dla nas dodatkowo obciążające i też może być czynnikiem mocno stresogennym. Stres okropnie wszystko psuje, a taki przewlekły to może nam napsuć wszystko w hormonach
Przytulam :*When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Kobietki, dziękuję Wam za wsparcie przed i po wizycie. Przepraszam, że piszę po takim czasie, ale byłam na mszy. To jesr mega miłe, że się nie znamy, a każda każdą na maksa wspiera.
Prezesoowa, Pati2804, rolka355, CoffeeDream, elektro96, Anonim1992, KejtKa, Chmurka21, Vienna, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Suzie wrote:Dzięki dziewczyny za dobre słowo, teraz wiem, że panika była bezsensu, ale się po prostu nie spodziewałam. Teraz się zastanawiam czy gdybym miała normalne badanie rano to progesteron byłby większy. Już się nie dowiem.
Za miesiąc możesz zbadać i wtedy sprawdzisz jak to jestWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Za miesiąc możesz zbadać i wtedy sprawdzisz jak to jest
Tak zrobię 😊Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Speranza :) wrote:Wyryczałam się już dzisiaj i jestem trochę spokojniejsza. W zeszłym cyklu była ciąża biochemiczna. Tak myślałam. Miałam przez chwilę pozytywny test, potem już nie, okres spóźniony, a jak się pojawił (u mnie nigdy się nie spóżniał, zawsze jak w zegarku), to w jednym dniu były wyłącznie takie skrzepy. Takie mega dziwne to było. Pocieszam się tylko tym, co kiedyś przeczytałam na forum (nie pamiętam gdzie), że po ciąży biochemicznej bardzo często następna jest udana, albo w krótkim czasie po. Zupełnie nie wiem czy to prawda, ale mówię sobie, że tak i daje mi to trochę nadziei. Poza tym zaraz siadam do planowania wakacji. Muszę je jakoś dopasować żeby zrobić te biopsję w odpowiednim momencie cyklu. I czuję się już naprawdę okresowo. Czekam tylko na rozkręcenie się małpy.
Suzie ten progesteron nie jest wcale zły, nie łam się. Zawsze też będzie można podkręcić.
Jakkolwiek bezdusznie to zabrzmi to mój gin mówi: jeśli jest biochem to jest już dobrze. Jak dochodzi do zapłodnienia to jest już duży sukces, bo podtrzymanie ciąży/wzmocnienie jej na początku jest dużo łatwiejsze niż znalezienie przyczyny i likwidacja tego co nie pozwala dopuścić do zapłodnienia.
Dużo się mówi o tym, że organizm już jestem w trybie "ciąża" i teraz może być dużo prościej i za to trzymam mocne kciuki :*Majuna, Dropsik, CoffeeDream, Rachelka23, Malinowysorbet, Speranza :), Chmurka21, Vienna lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie wrote:Dzięki dziewczyny za dobre słowo, teraz wiem, że panika była bezsensu, ale się po prostu nie spodziewałam. Teraz się zastanawiam czy gdybym miała normalne badanie rano to progesteron byłby większy. Już się nie dowiem.
Suzie, a może zrób sobie progesteron 3 miesiące z rzędu, to da jakiś obraz sytuacji. Mogłaś dziś trafić akurat na ten niższy poziom.Suzie lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Pati2804 wrote:Hahahhaha przepraszam, miałam dać spokój i tylko podczytywać ale nie mogę z Ciebie Dropsik , nie mogłam przestać się śmiać jak nam to przypomniałaś 🤣🙈
I też uważam że znalezienie TEGO JEDNEGO lekarza jest najlepszym pomysłem, chodzić do niego i mu zaufać, to naprawdę dużo daje 🙂Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Suzie, a może zrób sobie progesteron 3 miesiące z rzędu, to da jakiś obraz sytuacji. Mogłaś dziś trafić akurat na ten niższy poziom.
Dzięki za radę, tak zrobię. I tak co miesiąc będę musiała chodzić do laboratorium i tak z różnymi rzeczami, więc przy okazji też to zrobię.Majuna lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Dziewczyny kochane , ja ze względu na to że powstał wspólny wątek zbiorowy o którym tak marzyłam, przenoszę się tam 😊 😘 dziękuję Wam za wsparcie w tych dobrych i złych chwilach ❤ jesteście najlepsze 😘
Tym które przejdą od nowego miesiąca tylko na kwietniowy wątek życzę powodzenia i abyście zobaczyly tylko dwie kreseczki 😊🦠
Buziaki 😘😘
Spokojnych i zdrowych Świąt! 🐣🐇Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 21:08
notsobadd, Prezesoowa, Malinowysorbet, Suzie, CoffeeDream, Dropsik, elektro96, Rachelka23, PaulaG, Anonim1992, Chmurka21, Majuna, Vienna, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Dropsik to u nas teraz to tak wyglada jak opisujesz. Za chwile 11 cs (za 2-3 dni małpa). Jeszcze Ty to opisujesz jako przeszłość, bo Wam sie jednak udało, a ja nie wiem ile jeszcze mnie czeka. A już nie daje rady psychicznie po prostu. Chciałabym, żeby i u mnie to kiedyś była przeszłość, choć mam świadomość; tak jak mówisz, ze to jest odarcie z cudownych staran na rzecz latania po lekarzach i nerwów l…
Do tego chciałam zmienić prace, już rok temu w czerwcu robiłam pierwsze próby; ale stwierdziłam, ze zaczniemy starania. Potem z każdym miesiącem mówiłam sobie, ze jeszcze muszę wytrzymać, bo przecież zaraz sie uda. Teraz jestem w beznadziejnej pracy, sparaliżowana wszystkim, nie umiem ruszyć do przodu.
U nas tez staramy sie żyć jakoś normalnie, wakacje, plany itp. Ale niestety, dokładnie jak piszesz, na wierzchu uśmiech a w środku dramayDropsik, Chmurka21, Majuna, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dopiero udało mi się odkopać z tych wszystkich wiadomości 😊Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺