Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecicie jak szalone dziewczyny.

Mnie przed chwilą złapał ból w lewym jajniku. 3 razy tak, że hej. Pod rząd, kilka minut przerwy. Tam ginekolog widziała pęcherzyk dominujący wczoraj. Dzisiaj 10dc.

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie chcesz poszukać pracy? Właśnie to życie w zawieszeniu jest dla nas dodatkowo obciążające i też może być czynnikiem mocno stresogennym. Stres okropnie wszystko psuje, a taki przewlekły to może nam napsuć wszystko w hormonach :(

Przytulam :*
    Nie. Bardziej stresująca byłaby dla mnie zmiana pracy i myśli z tyłu głowy, że w każdej chwili mogę zajść w ciążę 😔. Tu gdzie jestem mam pewną pracę, pewną i nie najgorszą pensję. Przeszkadza mi w tej pracy odległość i generalnie jestem już znudzona miejscem, które nie spełnia moich oczekiwań rozwoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 22:22

Prezesoowa lubi tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Odezwę się tam w Wielkanoc, nie mam dużych nadziei, ale dla formalności nasikam w niedzielę i przejdę na kwiecień :D

Wolałabym abyś nie przychodziła już na kwiecień. Czekam na dwie kreski w niedzielę 🥰

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    No cieszę się, że Cię (i nie tylko, bo czytałam wyżej, że inne dziewczyny też sobie to przypomniały) rozśmieszyłam 😂 To jest złoto, jak sobie przypomnę to zawsze mi się chce śmiać 🤣

Ja nie wiem nie pamietam nie było mnie? Daj sie pośmiać 😅🤣

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z drożnością Janików nie jest tak że jak jest wszytko ok to nie boli a jak są niedrożne to boli ?

Speranza :), rolka355 lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Suzie, a może zrób sobie progesteron 3 miesiące z rzędu, to da jakiś obraz sytuacji. Mogłaś dziś trafić akurat na ten niższy poziom.

O, popieram! W grudniu miałam 9 z kawałkiem, a w styczniu i marcu (w lutym nie robiłam owulaków) 12 z kawałkiem

Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się nigdy nie zmienię 😂
    W tym miesiącu, po tych słabych wynikach to się nawet mocno się staraliśmy, a ja już mam wszystkie objawy ciąży dwa dni przed @. Mało tego, mam takie, których wcześniej nie miałam, co pozwala mi sadzić, ze tym razem są prawdziwe 😂😂😂

1. Jakiś grzybek mi się przypaletal tam na dole, oczywiście ja co? No na bank to objaw ciąży 😂
    2. Opryszczka mi wyskoczyła- drugi objaw 😂
    3. Nazarlam się czegoś i mnie mdlilo dwa dni- to oczywiście tez
    4. Odrzuciło mnie od sera żółtego 😂
    5. No i krew z nosa jeszcze 🫣

Ja już wybieram imię w głowie 😂😂😂 a za dwa dni będę opłakiwać, ze to fałszywy alarm był 😂

Majlen, PaulaG lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    O, popieram! W grudniu miałam 9 z kawałkiem, a w styczniu i marcu (w lutym nie robiłam owulaków) 12 z kawałkiem

O no widzisz! I to jest wlasnie to. Ja raz po miesiacu tez wylapalam roznice 4 jednostek, wiec to calkiem sporo, chyba. 😆

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    W tym miesiącu, po tych słabych wynikach to się nawet mocno się staraliśmy, a ja już mam wszystkie objawy ciąży dwa dni przed @. Mało tego, mam takie, których wcześniej nie miałam, co pozwala mi sadzić, ze tym razem są prawdziwe 😂😂😂

1. Jakiś grzybek mi się przypaletal tam na dole, oczywiście ja co? No na bank to objaw ciąży 😂

Ja już wybieram imię w głowie 😂😂😂 a za dwa dni będę opłakiwać, ze to fałszywy alarm był 😂

Życzę Ci, by to rzeczywiście były 1 znaki. Czekam na Twój test!

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry melduje biel. Podejrzewam że coś nie pyklo od dwóch wstaje bardzo wcześnie wczoraj wieczorem bardzo źle się czułam i prawie zasnęłam jadąc autem po 21. 🐵przewidziana na2.04 więc jak jej nie będzie to wtedy będę testować. Może coś z zagnieżdżaniem jest problem. I stąd wczorajszy cień ....

Rachelka23 lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedświąteczne dzień dobry :)
    Liczę, że dzisiaj się otworzy nasz kurczaczkowy worek ⏸️🐣

U mnie dzisiaj jakaś masakra, moje 16 dniowe plamienie przekształciło się w jakiś krwotok. Obudziłam się w nocy jak w jakimś krwawym horrorze 🙈 Nie wiem czy to już okres czy coś się stało z tą torbielą… Za Waszą radą umówiłam się na jutro na konsultację do innego lekarza, będę spokojniejsza przed świętami.

Miłego dnia 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 06:13

elektro96, Majuna, Prezesoowa, blob, Rachelka23, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Miałam sen, że Coffee wysikala dwie kreski 😂

Speranza :), elektro96, Majuna, Leśneintro, Prezesoowa, blob, CoffeeDream, Chochlik12, MummyYummy, Liyss🧚🏻, PaulaG lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌞
    Siknełam, ale niestety było biało.
    Nie załamuje się, bo może za wcześnie. Powtórzę w terminie @. Ostatnio miałam ledwo widoczną kreskę a była 🤰
    Uciekam ogarniać dom na Święta, miłego dnia i mam nadzieję że zobaczymy u kogoś ⏸️🍀

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Dzień dobry melduje biel. Podejrzewam że coś nie pyklo od dwóch wstaje bardzo wcześnie wczoraj wieczorem bardzo źle się czułam i prawie zasnęłam jadąc autem po 21. 🐵przewidziana na2.04 więc jak jej nie będzie to wtedy będę testować. Może coś z zagnieżdżaniem jest problem. I stąd wczorajszy cień ....
    Mam to samo bo czuje się fatalnie, mdli mnie itd. @ przewidywana na 03.04. Trzymam kciuki 🍀

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌼
    Trzymam kciuki za testujące 🤞
    I mocno przytulam 🫂 za biele, ale pamiętajcie dziewczyny jeszcze może być za wcześnie, póki nie ma małpy piłka w grze 😍😊

U mnie końcówka okresu, a przynajmniej tak mi się wydawało. Wczoraj już tylko plamienie, więc pohasaliśmy z mężem i dziś wstaje i znowu krwawienie 🤣 mam nadzieję że tylko chwilowe, bo już jestem styrana. Najpierw 4 dni plamienia, teraz już w sumie 6 dzień krwawienia... No nic liczę na to, że dziś już przejdzie 😅

Majuna lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 29 marca, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje biel. U mnie to już przesadzona biel. Nic z tego. Zatestuje po świętach jak będę odstawiać Dupka. Eh.. ale dziwny ten cykl był…

preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Mam to samo bo czuje się fatalnie, mdli mnie itd. @ przewidywana na 03.04. Trzymam kciuki 🍀
    Do małpy macie jeszcze trochę, więc trzymam kciuki za następne osikańce 🤞❤️🥰

• Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Ja tak byłam wczoraj nakręcona, dziś mi już przeszło, przynajmniej narazie, bo jest dopiero 6:35😅

Majuna lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przedświąteczne dzień dobry :)
    Liczę, że dzisiaj się otworzy nasz kurczaczkowy worek ⏸️🐣

U mnie dzisiaj jakaś masakra, moje 16 dniowe plamienie przekształciło się w jakiś krwotok. Obudziłam się w nocy jak w jakimś krwawym horrorze 🙈 Nie wiem czy to już okres czy coś się stało z tą torbielą… Za Waszą radą umówiłam się na jutro na konsultację do innego lekarza, będę spokojniejsza przed świętami.

Miłego dnia 😘
    Dobrze, że idziesz do lekarza, lepiej to skontrolować dla świętego spokoju. Będę trzymać kciuki za wizytę 🤞🥰

notsobadd lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Wiem, co czujesz, naprawdę… u nas już 1,5 roku i nigdy w życiu nie spodziewałabym się, że tak się to wszystko potoczy… Zawsze myślałam, że po prostu zdecydujemy, że się staramy i po prostu wkrótce ta ciaza bedzie. Ja naprawdę szczerze tęsknię za życiem przed staraniami… Za takim życiem, gdzie nie było w mojej głowie codziennie strachu i myśli, czy to kiedykolwiek się uda… Też uśmiecham się codziennie, żartuję. A w środku serducho rozsypane na milion kawałków…

Uda się, ja wierzę, że się uda :* znajdziecie ten jeden brakujący puzzelek i te ciężkie czasu przeminą, zostanie sama radość, tak będzie :*

elektro96 lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ