Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No musi dojrzeć, a sam dziś gadał z moim termometrem :D rano prawie się posikałam ze śmiechu, bo zostawiłam termometr w toalecie na takiej półeczce, bo tam na pewno o nim nie zapomnę :P
    więc mąż do mnie krzyczy "czemu termometr leży w kiblu? chora jesteś? a przecież on jest zepsuty i źle pokazuje!" (mieliśmy też taki elektroniczny i faktycznie względem rtęciowego to zaniżał o 1,5 stopnia..) mówię mu, że tam ma leżeć i już, nic mi nie jest będę se badać temperaturę, no to oczywiście milion pytań do, a co to pokazuje, co to daje itp. więc mówię mu, że termometr powie, kiedy mamy dziecko robić, żeby już się zamknął :P to przyjął do wiadomości, zamknął drzwi i słyszę jak gada "Ty mały gnojku masz mi pierwszemu powiedzieć, w który dzień mam dziedzica zrobić, bo spuszczę Cię w kiblu" hahahahaha

Padłam 😂😂😂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyć tego chłopa. Mówi, że na święta będzie gin (bardzo lubię z tonikiem) i się pyta czy będę pić. A ja mówię jak ja mam pić skoro nie wiem czy jestem w ciąży czy nie. A ten że jak odmowie to wszyscy od razu pomyślą, że jestem w tej ciąży 🤦🏻‍♀️

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    LH i FSH wygląda dobrze, stosunek idealnie powinien być 1:1, ale do ideału brakuje niewiele :) estradiol też wygląda spoko, min. 30, a to w zasadzie już 30 :) co do prolaktyny to byłaś wyspana? stresowałaś się czymś wczoraj? miałaś wczoraj jakąś dużą aktywność fizyczną?

Kochana dziękuje. Ja zawsze się budzę minimum raz w nocy, wstaje wcześnie i ogólnie jestem człowiek chodzący stres wiec zakładam, że zawsze mam taka prolaktyne bez leków. Ostatnio jak badałam to była trochę niższa ale koło 47. Ta prolaktyna to dla mnie zagadka od chyba 6 lat…

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja mam dosyć tego chłopa. Mówi, że na święta będzie gin (bardzo lubię z tonikiem) i się pyta czy będę pić. A ja mówię jak ja mam pić skoro nie wiem czy jestem w ciąży czy nie. A ten że jak odmowie to wszyscy od razu pomyślą, że jestem w tej ciąży 🤦🏻‍♀️

Tak bo z niepicia alkoholu trzeba się tłumaczyć bo przecież to odstępstwo od normy 🙈 Wkurza mnie to, serio. Tłumaczyć to powinni się Ci co piją a nie niepijący..

Czytam gin i myśle ginekolog 😂 jak to perspektywa się zmienia

CoffeeDream, Rachelka23, Prezesoowa, Klavel Aga, Dropsik, elektro96, Majuna, PaulaG, Vienna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

W niedzielę testujesz, to będziesz miała może już odpowiedź 🤪
    Ale znam ten ból. Chociaż w te święta to raczej nie zapowiada się, żebym musiała się spowiadać. Może mama spyta o lampkę wina, ale ostatnio też odmawiałam i nic nie mówiła.
    A tak to będę kierowcą, to mam wymówkę 😁

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Tak bo z niepicia alkoholu trzeba się tłumaczyć bo przecież to odstępstwo od normy 🙈 Wkurza mnie to, serio. Tłumaczyć to powinni się Ci co piją a nie niepijący..

Znaczy ta rodzina nic nie powie głośno, ale zaczną się podejrzenia. No a jakbym serio była to co 😂

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

To samo miałam z tym ginem 🤪 od razu myśl o ginekologu.

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    W niedzielę testujesz, to będziesz miała może już odpowiedź 🤪
    Ale znam ten ból. Chociaż w te święta to raczej nie zapowiada się, żebym musiała się spowiadać. Może mama spyta o lampkę wina, ale ostatnio też odmawiałam i nic nie mówiła.
    A tak to będę kierowcą, to mam wymówkę 😁

Gorzej jak juz jutro zaczną świętować 😂

Ja serio bardzo lubię, ale jak nie wiem... No ale w niedziele to już będzie pewne.

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Oby, oby.. 🤞ale wydaje mi się to już tak bardzo odległe marzenie po tej bieli jaką dziś rano ujrzałam. Już mi nawet nie chce się pisać jakie mam objawy, bo boje się, że weźmiecie mnie za jakąś wariatkę 🤪😅

Kochana, ja miałam te wszystkie objawy w tym cyklu. Co więcej, biel mnie nie raziła w oczy, bo byłam pewna, że to kwestia czasu, bo ja się przecież czuję w ciąży! Nawet myślałam, że pinki mnie nienawidzą i od moich siuśków się nie wybarwiają, więc kupiłam facelle i miałam też z doz, wiec wszystkie mnie nienawidziły :P więc nie jesteś wariatką, te uczucia są zupełnie naturalne, ale wierzę, że Twój cykl zakończy się inaczej niż mój :*

CoffeeDream lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja rano lekkie plamienie, a teraz już bardziej… oczywiście w międzyczasie wszystkie wątki w necie na wszystkich forach przejrzane, po raz kolejny. Niby mówię, ze sie nie łudzę, a do końca sie łudzę 🤯🤯🤯🤯 dziś miałam tez jakiś hiperdziwny sen, to oczywiście w necie, ze to może być objaw ciąży.
    Miałam takie myślenie, ze może te wyniki były jednorazowo złe, ze mimo wszystko sie uda. A tu znów gucio 🙁
    Dodatkowo straciłam dziadka, a ktoś mi powiedział, ze często jest w rodzinie tak, ze ktoś umiera żeby komuś nowemu miejsce zrobić. Ale chyba to nie chodzi o moje dziecko. Ech… przepraszam was znów za smęty, ale @ to taki trudny czas :/
    Dodatkowo martwię sie tym andrologiem. Boje sie, ze jest gorzej niż sie nam wydaje. I ze nie będzie szans na naturalne poczęcie
    Moje kondolencje, niestety śmierć dotyczy każdej z Nas.. Zawsze możesz się wygadać, jesteśmy z Tobą 🥺

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    To samo miałam z tym ginem 🤪 od razu myśl o ginekologu.

Przepraszam dziewczyny 😂

Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Znaczy ta rodzina nic nie powie głośno, ale zaczną się podejrzenia. No a jakbym serio była to co 😂
    E tam, niech sobie myślą... Ech.
    Apropo, może lekka zmiana tematu, ale wczoraj sąsiad do nas zaszedł ze sprawą i miałam akurat taką asymetryczną bluzkę z falbanką, że na brzuchu odstawała i kurde nie dalo się nie zauważyć, że się gapi na brzuch i dopatrywał się czy chyba w ciąży nie jestem 😆 czułam po prostu ten wzrok na brzuchu 😆

Prezesoowa, monii00 lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kochana dziękuje. Ja zawsze się budzę minimum raz w nocy, wstaje wcześnie i ogólnie jestem człowiek chodzący stres wiec zakładam, że zawsze mam taka prolaktyne bez leków. Ostatnio jak badałam to była trochę niższa ale koło 47. Ta prolaktyna to dla mnie zagadka od chyba 6 lat…

Poczytam o tym, jak coś znajdę to dam znać :) tak na początek: masz niedoczynność tarczycy? problem z glukozą/insuliną? PCOS sądząc po LH raczej nie masz :)
    Może wrzucałaś już wyniki tych badań, ale niestety nie jestem w stanie zapamiętać :(

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

A niech se myślą :P ja też nie zamierzam pic alkoholu, chociaż nie mam ku temu większego powodu i też będą domysły, ale powiem po prostu, że jestem na diecie, a po jednym drinku od razu mam ssanie w żołądku, więc nie chcę zaprzepaścić efektów i niech mnie cmokną :P

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    E tam, niech sobie myślą... Ech.
    Apropo, może lekka zmiana tematu, ale wczoraj sąsiad do nas zaszedł ze sprawą i miałam akurat taką asymetryczną bluzkę z falbanką, że na brzuchu odstawała i kurde nie dalo się nie zauważyć, że się gapi na brzuch i dopatrywał się czy chyba w ciąży nie jestem 😆 czułam po prostu ten wzrok na brzuchu 😆

Mi to tam zwisa co sobie pomyślą, ale chłop mi marudzi teraz. To nie jest nasz dzień 😂

Co za dziad 😄

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • monii00 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No musi dojrzeć, a sam dziś gadał z moim termometrem :D rano prawie się posikałam ze śmiechu, bo zostawiłam termometr w toalecie na takiej półeczce, bo tam na pewno o nim nie zapomnę :P
    więc mąż do mnie krzyczy "czemu termometr leży w kiblu? chora jesteś? a przecież on jest zepsuty i źle pokazuje!" (mieliśmy też taki elektroniczny i faktycznie względem rtęciowego to zaniżał o 1,5 stopnia..) mówię mu, że tam ma leżeć i już, nic mi nie jest będę se badać temperaturę, no to oczywiście milion pytań do, a co to pokazuje, co to daje itp. więc mówię mu, że termometr powie, kiedy mamy dziecko robić, żeby już się zamknął :P to przyjął do wiadomości, zamknął drzwi i słyszę jak gada "Ty mały gnojku masz mi pierwszemu powiedzieć, w który dzień mam dziedzica zrobić, bo spuszczę Cię w kiblu" hahahahaha
    Popłakałam się że śmiechu 😂 co za Agent 😂😂😂

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️

🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Gorzej jak juz jutro zaczną świętować 😂

Ja serio bardzo lubię, ale jak nie wiem... No ale w niedziele to już będzie pewne.

Wiesz co, ja to miałam Sylwka bezalkoholowego przez to, że myślałam, że a co jak się udało... Wypiłam jedno piwko, bo jednak obawiałam się. W dzień Sylwka zrobiłam test pink i biały. Na drugi dzień ja do wyrzucania śmieci, a tam wybarwiona kreska. No, ale pink mnie oszukał. Wybarwil się 🤪 Mi jak wyjdzie biel w niedzielę to może wypije lampkę wina. Nikt tu nie mówi o upijaniu się, a wtedy już raczej powinno coś wyjść.

• Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja rano lekkie plamienie, a teraz już bardziej… oczywiście w międzyczasie wszystkie wątki w necie na wszystkich forach przejrzane, po raz kolejny. Niby mówię, ze sie nie łudzę, a do końca sie łudzę 🤯🤯🤯🤯 dziś miałam tez jakiś hiperdziwny sen, to oczywiście w necie, ze to może być objaw ciąży.
    Miałam takie myślenie, ze może te wyniki były jednorazowo złe, ze mimo wszystko sie uda. A tu znów gucio 🙁
    Dodatkowo straciłam dziadka, a ktoś mi powiedział, ze często jest w rodzinie tak, ze ktoś umiera żeby komuś nowemu miejsce zrobić. Ale chyba to nie chodzi o moje dziecko. Ech… przepraszam was znów za smęty, ale @ to taki trudny czas :/
    Dodatkowo martwię sie tym andrologiem. Boje sie, ze jest gorzej niż sie nam wydaje. I ze nie będzie szans na naturalne poczęcie

Też słyszałam o takim przesadzie. Ja straciłam mamę w maju, w grudniu dziadka to powinnam mieć już bliźniaki 😅

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Powiedz, że bierzesz antybiotyk lub leki które nie można łączyć z alko 😅

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️

🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 29 marca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Kup gin 0% 😄 może nikt nie załapie 😅

Prezesoowa, monii00 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ