X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Dobra, jednak jestem chora na głowę 🤣 znalazłam w kosmetyczce test i… no bielsze nie będzie chyba 🤣 ale czego ja się spodziewałam 8dpo 😅

IMG-9844.jpg

Piąteczka! Też dziś zrobiłam, jestem chorsza od Ciebie bo u mnie max 7 dpo.🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2024, 14:36

Prezesoowa, pp2018, san95 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bo to wywołuje okres lepiej niż biel na teście :D

Mi po prostu szkoda tych gaci 😂

pp2018, elektro96 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Cześć! Miłego dnia i kciuki za testujące 🤞

@NiedoszlaWielodzietna dziś testujesz?
    Nie, w czwartek, chociaż kusi bo jest 9dpo. Nawet nie miałam kiedy to Was zajrzeć bo praca…

Pozdrawiam dziewczyny i już Was nadrabiam! Mam pół godzinki (pewnie nie dam rady).

pp2018, Prezesoowa, Leśneintro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mi po prostu szkoda tych gaci 😂

Oj tam, wszystko się da wyprać :D

pp2018 lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie każda dziewczyna ma plamienia implantacyjne? Tak ostatnio rozkminiałam jak 4 dni przed @ miałam trochę krwi, która zrobiła nadzieje na implantację ale niestety 🤪

Ja mam zawsze takie objawy po owulacji, że jak ja kiedyś będę w ciąży to naprawdę nie rozróżnie tych objawów, serio!

pp2018 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za kciuki🤗❤️✊️
    Melduję wycięcie 2 polipow I drożne mam oba jajowody 😁🤗
    Jestem obolala i senna,ale czuje się szczęśliwa 🤗
    W nagrodę wjechał maczek 🤭😁

NiedoszlaWielodzietna, Platynova55, Beza27, Nieprzejrzysta, magdalena321, LaBellePerle, san95, Leśneintro, Chmurka21, Fermina, bonmer, elektro96, Suzie, Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka, super, że już po kochana ❤️

Gregorka lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja mam zawsze takie objawy po owulacji, że jak ja kiedyś będę w ciąży to naprawdę nie rozróżnie tych objawów, serio!
    ja miałam nie do odróżnienia w cyklu, którym się udało a między innymi cyklami. Senna byłam mocniej, no i brzuch dłużej bolał, ale dla normalnej osoby, która nie analizuje wszystkiego to nie do odróżnienia. Sama w tej chwili też nie umiem stwierdzić 😅 jutro będę testować jak nie przyjdzie @

Liyss🧚🏻, pp2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss ja za każdym razem jak byłam w ciąży to myślałam że dostaje okres. Objawy identyczne. Włącznie z uczuciem, że że mnie “leci”, tylko to nie była krew tylko śluz…

@Gregorka super że już po! Jak się czujesz?

Gregorka, Liyss🧚🏻, elektro96, pp2018 lubią tę wiadomość

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka super że już to za Tobą i wszystko się udało 😊😊

Ja chyba będę mieć dopiero owulke jednak.
    Ta temperatura jest ewidentnie w niskich, a od dwóch dni to już w ogóle niżej się chyba nie da 🙈 i pojawił się od wczoraj śluz przezroczysty i dzisiaj już ewidentnie płodny. 19dc dzisiaj 🙄
    12dc mój organizm sie przygotowywał do owulki ale miałam w ten dzień rewolucje żołądkowe i chyba zrezygnował, dlatego to tak wyszło.
    No nic. Robię owulaki i zobaczymy, może uda mi się wylapac jakiś pik albo temperatura urośnie w końcu ale będziemy działać bo chyba się zbliża.
    To tak specjalnie się stało żebym nie zdążyła mieć kolejnego cyklu z datą urodzenia na ten rok, nie? 😕 No cóż, muszę się pogodzić że ten rok może być już poza naszymi możliwościami.
    Odkąd się staramy to tak mi się cykle rozjechały. Dopóki się nie starałam to jak w zegarku 13dc owulka, 28dc okres. To chyba przez te suple wszystkie 😔

A ja też was pobiłam dzisiaj bo z rozpaczy zrobiłam dzisiaj popołudniu ciążowy(myśląc że może 7dpo- więc i tak - po co, już nawet otwierając go zastanawiałam się co ja mam w głowie) . Zaraz po nim owulaka ale z wody, a nie z sika więc też już widziałam, że idzie na zmarnowanie ale i tak zrobiłam 😂 jakaś taka jestem dzisiaj zrezygnowana. Ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2024, 16:22

Gregorka, Sosenka93 lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Gregorka super że już to za Tobą i wszystko się udało 😊😊

Ja chyba będę mieć dopiero owulke jednak.
    Ta temperatura jest ewidentnie w niskich, a od dwóch dni to już w ogóle niżej się chyba nie da 🙈 i pojawił się od wczoraj śluz przezroczysty i dzisiaj już ewidentnie płodny. 19dc dzisiaj 🙄
    12dc mój organizm sie przygotowywał do owulki ale miałam w ten dzień rewolucje żołądkowe i chyba zrezygnował, dlatego to tak wyszło.
    No nic. Robię owulaki i zobaczymy, może uda mi się wylapac jakiś pik albo temperatura urośnie w końcu ale będziemy działać bo chyba się zbliża.
    To tak specjalnie się stało żebym nie zdążyła mieć kolejnego cyklu z datą urodzenia na ten rok, nie? 😕 No cóż, muszę się pogodzić że ten rok może być już poza naszymi możliwościami.
    Odkąd się staramy to tak mi się cykle rozjechały. Dopóki się nie starałam to jak w zegarku 13dc owulka, 28dc okres. To chyba przez te suple wszystkie 😔

A ja też was pobiłam dzisiaj bo z rozpaczy zrobiłam dzisiaj popołudniu ciążowy(myśląc że może 7dpo- więc i tak - po co, już nawet otwierając go zastanawiałam się co ja mam w głowie) . Zaraz po nim owulaka ale z wody, a nie z sika więc też już widziałam, że idzie na zmarnowanie ale i tak zrobiłam 😂 jakaś taka jestem dzisiaj zrezygnowana. Ehh

Znam to, u mnie też wszystko rozjechane odkąd się staramy 😟

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • san95 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Piąteczka! Też dziś zrobiłam, jestem chorsza od Ciebie bo u mnie max 7 dpo.🤣
    Wariatki no wariatki i tyle 🤣

Fermina lubi tę wiadomość

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kto nigdy nie zrobił testu za wcześnie niech pierwszy rzuci kamień 😂
    Ja kiedyś nie dość, że też z 9/10 dpo to jeszcze koło 16 z rozcieńczonego moczu 🤪🤪

Ja uważam, że to wcale nie takie głupie. Sama miałam pozytywy 9 dpo i to z moczu takiego rozwodnionego kawciami po południu xd

Liyss🧚🏻, Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • san95 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny jak to u was z tymi plamieniami implantacyjnymi? Bo ja za każdym razem przed @ jak miałam plamienie to się nakręcałam jak szczerbaty na suchary 🤣 a za każdym razem to była zapowiedź @. Zastanawiam się czy w ogóle w moim przypadku te plamienia będą czy nie 😅 chociaż tak teraz rozkminiam.. niby owulka potwierdzona, ale nie co do dnia tzn ovu wyznaczyło na 26.02, a mogła być później bądź wcześniej chwilę, a my ❤️ tylko 26.02 🙈

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Liyss ja za każdym razem jak byłam w ciąży to myślałam że dostaje okres. Objawy identyczne. Włącznie z uczuciem, że że mnie “leci”, tylko to nie była krew tylko śluz…

@Gregorka super że już po! Jak się czujesz?
    Dziękuję,ze pytasz- dobrze❤️💜💛, jestem obolała, bo zabiegi trwaly lacznie 50min(maly krwotok byl przez pekniete naczynko i od nowa pani doktor po zaciśnieciu szyjki i zatamowaniu musiala wchodzic i szukac polipow,wiec babeczka niezle sie nameczyla👏)przyjmuje paracetamol,a ból powinien się utrzymać do 3 dni😇

Chmurka21, NiedoszlaWielodzietna, LaBellePerle, Prezesoowa, Sosenka93 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😍

Ja ostatnio tez już świrowalam pawiana 8dpo. Ale z drugiej strony, kiedy czekam to już nie ma nawet złudzeń, bo zaraz plamienia 😂
    Choć w tym miesiącu jakby nie miałam plamien, może jeden dzień? Jest jakiś progres.

Tule za biele i wstrętne 🐒🐒🐒

Ja trochę mniej tu zaglądam, staram się zresetować głowę po tych wynikach męża. Choć na staraniu się jest koniec 😅 dziś mam wolne wiec co chwile włączam jakieś filmiki pod tytułem „jak poprawić wyniki nasienia?”. Zamówiłam karton supli i soki pomidorowe. Ale z mężem są takie problemy. Prosił mnie, żebym nie wypominała mu, ze zwlekał z badaniami (na razie nie wypomniałam ani razu, bo uważam, ze to już czasu nie cofnie). Ale jednocześnie nerwy mnie roznoszą, bo on na razie przetrawia informacje zamiast pomyśleć o lekarzu. Jak tak dalej pójdzie, to może w maju uda mu się pójść do androloga. I to już mnie wkurza, bo przecież to jest czas, który można wykorzystać na diagnostykę i ewentualne leczenie, ech…

@Liyss
    Ja mysle to samo co do objawów 😀 niektóre dziewczyny mówią, ze czuły ze jest ciąża, ja czułam tez wiele razy i nic z tego 🙄 mysle, ze na razie skończy się schizowanie, bo raczej musiałby nastąpić cud, żeby z takich wyników była ciąża

@Gregorka
    Super wieści!! Odpoczywaj 🥰

@elektro96
    Widziałam, ze Ty kochana również wczoraj kryzys. Ja również nie chciałam in vitro ze względów nie tylko światopoglądowych, ale jak zobaczyłam te beznadziejne wyniki, to stwierdziłam, ze chyba tylko w tym nadzieja l. Na razie mysle bez sensu się nakręcam, ale będę w tym trwać, dopóki jakiś lekarz nie powie na czym stoimy :/ ściskam Cię mocno 🫂

Dziewczyny, chyba już wolałabym ja mieć problem niż on, bo ja bym chodziła do lekarza i próbowała coś z tym zrobić czym prędzej. Nie wiem, nie mogę dojść do siebie, a minelo już kilka dni. Mam takie dwie sprzeczne osoby w mózgu, jedna mi mówi daj mu spokoj, on i tak jest załamany, druga z kolei, ze to egoistyczne podejście, ze gdyby robił wszystko w szybszymi tempie to moglibyśmy być już o kilka kroków dalej. Czy ktoś z was ma takie dylematy? Czy ja jestem nienormalną 🫣

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Właśnie dziewczyny jak to u was z tymi plamieniami implantacyjnymi? Bo ja za każdym razem przed @ jak miałam plamienie to się nakręcałam jak szczerbaty na suchary 🤣 a za każdym razem to była zapowiedź @. Zastanawiam się czy w ogóle w moim przypadku te plamienia będą czy nie 😅 chociaż tak teraz rozkminiam.. niby owulka potwierdzona, ale nie co do dnia tzn ovu wyznaczyło na 26.02, a mogła być później bądź wcześniej chwilę, a my ❤️ tylko 26.02 🙈

4 razy zaszłam w ciążę i ani jednego plamienia. W sumie to nie wiem jak często się takie plamienie zdarza… pewnie jakiś losowy przypadek że jakieś naczyńko pęknie podczas zagnieżdżania.

@Gregorka podziwiam Cię, jesteś mega silna. 3 dni bólu. Najważniejsze że już po. Trzymaj się i życzę dużo odpoczynku w najbliższych dniach.

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:

To naprawdę nie ma zasady. Ja w ciąży byłam 6 razy i plamienia implantacyjne miałam tylko raz :)

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:

Ja odkąd odstawiłam AH i się staram o ciąże, czyli od 10 prawie miesięcy to mam plamienia przed @. Czasem 1 czasem 4 dni. W tym miesiącu można by rzec pół dnia, ale @ mi się zeszła z wynikami męża. Zaczynam się zastanawiać czy to psychika mi tych plamien nie robi, bo niby progesteron mam w normie. W tym miesiącu nagle porpawa- kiedy już wiedziałam, ze ciąża to musiałby być cud. To samo miałam w miesiącu, w którym w ogóle nie wspolzylam, bo leżałam w szpitalu. Tez zero plamien. Wszystkie inne miesiące - porażka 🫣

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niedoszlawielodzietna Tak właśnie myślałam, że to po prostu kwestia losowych przypadków.

@LaBellePerle ja się oczywiście doszukuje wszystkiego jak wariatka 🙈

@Chmurka21 Ja właśnie raz je mam raz nie mam, ale wiem, że jak mam to zwiastuje @ od razu. Więc dla mnie to znak, że nie ma na co liczyć. Teraz jeszcze plamień nie mam więc i nadzieja jest 🫣

Chmurka21 lubi tę wiadomość

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ