Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie chyba jednak zbliża się @. Wściekłam się dziś na wszystkich i poszłam sama na górę na serial z kakao i słodyczami dzieci. Brzmi jak turbo PMS. 😅
pp2018 lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Ta nadzieja jest czasem mega straszna. Czekasz, odliczasz dni, doszukujesz się wszystkiego. Każde ukłucie, każdy „inny” objaw i już myśli, że kurczę może tym razem sie udało.. a finalnie przychodzi ona ta wredna 🐒.. Ej jutro 9dpo nawet jeśli będzie biało to jeszcze nic nie jest przesadzone 😘
Dokładnie to miałam na myśli... Natomiast co do tego, że nie jest przesadzone, to wolę nie iść ta droga, serio. Jutro będzie biel to czekam na okres. Jak się okaże, ze jednak później będzie ciąża to będzie, fajnie, nie ucieknie mi. Natomiast mnie zawsze wychodził pozytyw w 9dpo. I powiem Ci, że w poprzednim cyklu się nie staraliśmy jakoś tylko odstawiliśmy zabezpieczenie. Nie byłam pewna, kiedy była owulka i czy w ogóle... Więc testowałam non stop i doszukiwalam się wszystkiego. Źle to robi na moją głowę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 18:16
-
Platynova55 wrote:Robiłam test i negatywny, brzuch boli mnie okresowo coraz bardziej, więc chyba w końcu muszę przyjąć do wiadomości że to kolejny nieudany cykl. Chce już dostać @ i skupić się na nowym, bo chyba wariuje ostatnio 😏
Przytulam, oby to był ostatni cykl zakończony rozczarowaniem 🫂LaBellePerle, Platynova55 lubią tę wiadomość
-
Tulę za bieli dziewczyny 🫂🫂❤️🩹
I kciuki za jutrzejsze sikańce - bardzo duża grupa się zebrała☺️🤞🏼🤞🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 18:45
LaBellePerle, Prezesoowa, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Prezesoowa wrote:Kochana, Twoje odczucia są zupełnie normalne. Generalnie kobiety bardziej zadaniowo podchodzą do tego typu kwestii, nawet jak przychodza gorsze dni to szybciej się zbieramy w sobie, a faceci to odbierają bardzo ambicjonalnie. Sama znasz swojego męża najlepiej, więc jeśli uważasz, że to coś pomoże to spróbuj z nim porozmawiać, żeby zobaczył tę sytuację z Twojej perspektywy i może to mu da do myślenia
Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Dokładnie to miałam na myśli... Natomiast co do tego, że nie jest przesadzone, to wolę nie iść ta droga, serio. Jutro będzie biel to czekam na okres. Jak się okaże, ze jednak później będzie ciąża to będzie, fajnie, nie ucieknie mi. Natomiast mnie zawsze wychodził pozytyw w 9dpo. I powiem Ci, że w poprzednim cyklu się nie staraliśmy jakoś tylko odstawiliśmy zabezpieczenie. Nie byłam pewna, kiedy była owulka i czy w ogóle... Więc testowałam non stop i doszukiwalam się wszystkiego. Źle to robi na moją głowę...
-
Gregorka wrote:Tak, jestem w domciu😊, bo prywatnie robiłam,a na NFZ 3 dni trzymają w szpitalu( ze względu na badania)dziś sporo krwawie,bo już 3 podpaske zakładam,ale liczę,że do 5 dni będę krwawić i odpocznę od tego sportu 🤭
Gregorka lubi tę wiadomość
-
damrade wrote:Tulę za bieli dziewczyny 🫂🫂❤️🩹
I kciuki za jutrzejsze sikańce - bardzo duża grupa się zebrała☺️🤞🏼🤞🏼27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Jestem bardzo wdzięczna za Was-czuje duże wzruszenie 🥹💜🩵💛🩷
Zmęczenie mnie łapie, więc uciekam spać,
a Wam życzę pieknego wieczorku, proszę spędźcie go najprzyjemniej jak tylko możecie 😘❤️🔥🩵🧡💚elektro96, pp2018, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
san95 wrote:Wiem o co czym mówisz.. ja jak głupia teraz siedzę i analizuje wszystkie starające sie cykle. Co było inaczej, a co tak samo i w sumie zapał mi odpadł tak samo 🤷🏻♀️ w sumie jestem prawie pewna, że sie nie udało, a ten test to tylko dla zasady zrobię, bo na weekend impreza się szykuje. Idzie ześwirować czasem. Najlepiej nie myśleć, ale jak tu nie myśleć jak się tak bardzo chce… tak źle i tak niedobrze..
Piona. Ja robię dokładnie to samo. Czytam notatki z ciążowego cyklu i porównuję do tego co jest teraz
🤦 -
LaBellePerle wrote:Piona. Ja robię dokładnie to samo. Czytam notatki z ciążowego cyklu i porównuję do tego co jest teraz
🤦
Ja nigdy w ciąży nie byłam więc nawet nie wiem czego się spodziewać.. ale podobno ciąża ciąży nierówna. Musimy czekać, nic innego nam nie zostało 🥲Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Ja nigdy w ciąży nie byłam więc nawet nie wiem czego się spodziewać.. ale podobno ciąża ciąży nierówna. Musimy czekać, nic innego nam nie zostało 🥲
O tak. Zdecydowanie. Ja w poprzednim cyklu byłam dosłownie pewna, że jestem w ciąży, bo miałam biały śluz a taki miałam tylko w ciąży... I oczywiście ciąży nie było. Właściwie u mnie powtarza się to uczucie zimna i dreszcze. A przynajmniej powtarzało się do tej pory. Piersi np bolały mnie tylko w jednej... Także też to porównywanie nie ma sensu żadnego... A jednak człowiek to robi... -
Ja też poszłam na fitness, lekkie zajęcia wybrałam. Ruch jest super! Tak się nie chce iść, a jak już jestem na zajęciach, to jest mi taaaaakkk dobrze
Plamienie jest dalej małe. Zaszłam do Rossmann po testy, tak na wszelki wypadek
Teraz kolacyjka, udanego wieczoru dziewczyny!
Tule wszystkie biele!
Prezesoowa, Platynova55, NiedoszlaWielodzietna, Fermina, Gregorka lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Ja wróciłam z pracy, mam doła i analizuje 😔 Umówiłam nas na konsultację do lekarki specjalizującej się w diagnostyce niepłodności. Jeśli jakimś cudem wysikam drugą kreskę to odwołam, a jeśli nie to może przybliży nas to do celu 😔
pp2018, Chmurka21, Gregorka lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:O tak. Zdecydowanie. Ja w poprzednim cyklu byłam dosłownie pewna, że jestem w ciąży, bo miałam biały śluz a taki miałam tylko w ciąży... I oczywiście ciąży nie było. Właściwie u mnie powtarza się to uczucie zimna i dreszcze. A przynajmniej powtarzało się do tej pory. Piersi np bolały mnie tylko w jednej... Także też to porównywanie nie ma sensu żadnego... A jednak człowiek to robi...
U mnie biały śluz to norma w każdym cyklu. Uczucie zimna mam od 3 dni. Jajnik już nie boli. Tylko brodawki nadal obolałe i spuchnięte. Poza tym nic, a nic. Nastawiłam się pozytywnie bardzo, a upadek będzie mega bolesny.. cóż.. -
san95 wrote:U mnie biały śluz to norma w każdym cyklu. Uczucie zimna mam od 3 dni. Jajnik już nie boli. Tylko brodawki nadal obolałe i spuchnięte. Poza tym nic, a nic. Nastawiłam się pozytywnie bardzo, a upadek będzie mega bolesny.. cóż..
Kurde, ale to nabrzmienie brodawek Twoich to aż mi spokoju nie daje. 😅😅😅 Ja normalnie mam czuja, że Ty jutro dwie kreski wysikasz (bo że pobiegniesz po test to wiem na pewno) xDPrezesoowa, Fermina, san95, pp2018, Platynova55 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja za Was bardzo mocno trzymam kciuki 🤞 jutro czeka nas gorący poranek i bardzo bardzo chciałabym Wam wpisać ⏸️
A ja jestem trochę skołowana, bo od niedzieli słabo się czuję.. Nawet dziś tu się chwaliłam, że okres minął, bo wczoraj minimalne plamienie, dziś do popołudnia nic, a teraz okres wrócił jakbym się cofnęła do 2dc tak myślałam, że był coś krótko, bo nie licząc tego wczorajszego plamienia to 3 dni, ale nigdy nie miałam takiej sytuacji, że nagle się wrócił Do tego znowu skurcze i ból jak przy miesiączce, oczywiście dużo lżejszy, ale jednak niepokojący...LaBellePerle, san95, Chmurka21 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Kupiłam ulubione winko (takie lepsze), od roku go nie piłam… czeka na Dzień Kobiet, albo na dzień kobiet ale nie w tym roku więc w sumie jak będzie negatyw to mam niezłe pocieszenie
Zastanawiam się, czy nie przerwać starań na kolejny miesiąc (w sumie świąteczne dzieciątko byłoby super), bo mam zaplanowaną podróż służbową na Maj i nie wykręcę się z tego już bo bilety kupione i w ogóle… jakby udało się teraz to zdarzyłabym jeszcze wejść w ten trochę bezpieczniejszy okres ciąży… to pojechałabym chyba, ale w następnym cyklu wychodziłoby ze byłabym w 8tyg, czyli jeszcze niezbyt… już z tego wszystkiego wolałabym na wyjeździe dowiedzieć się o ciąży 4tyg bo jednak nawet jakbym poroniła to takie wczesne poronienie jest fizycznie łatwiejsze do ogarnięcia. Wiem, że nie jestem w ciąży a ja już o poronieniu myślę… ahh ta moja głowaStart starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, ja za Was bardzo mocno trzymam kciuki 🤞 jutro czeka nas gorący poranek i bardzo bardzo chciałabym Wam wpisać ⏸️
A ja jestem trochę skołowana, bo od niedzieli słabo się czuję.. Nawet dziś tu się chwaliłam, że okres minął, bo wczoraj minimalne plamienie, dziś do popołudnia nic, a teraz okres wrócił jakbym się cofnęła do 2dc tak myślałam, że był coś krótko, bo nie licząc tego wczorajszego plamienia to 3 dni, ale nigdy nie miałam takiej sytuacji, że nagle się wrócił Do tego znowu skurcze i ból jak przy miesiączce, oczywiście dużo lżejszy, ale jednak niepokojący...
Ja tak miewam czasem, że okres mi przycicha a później znowu się rozkręca, myślę że to jest w granicach normy. Jutro pewnie będzie po sprawie.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Kurde, ale to nabrzmienie brodawek Twoich to aż mi spokoju nie daje. 😅😅😅 Ja normalnie mam czuja, że Ty jutro dwie kreski wysikasz (bo że pobiegniesz po test to wiem na pewno) xD
A jak Ci powiem, że po pracy kupiłam jeden na jutro, żeby siknąć z Tobą to będziesz bardzo zdziwiona i zaskoczona? xd 🤣LaBellePerle, pp2018 lubią tę wiadomość