Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Default.owa wrote:Też chcę zobaczyć!

Też podesłałam zapro !
✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Malineczka wrote:Też bym chętnie zobaczyła bo będziemy w przyszłym roku ruszać z tematem domu

To też leci zapro do przyjaciółek i podeślę tam wiadomość
!
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
IT_Girl wrote:Też bym prosiła o ig jeśli można, my w przyszłym roku chcemy ruszyć z budową 😁
To też podsyłam zaproszenia
do przyjaciółek i tam podeślę link 
IT_Girl lubi tę wiadomość
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Cukrzyku, to normalnie totalnie mój vibe! Wiesz, ze mam w podobnym kolorze górne szafki w kuchni? I też kocham ceglasty choć nie wiem jak do tego doszło, że koniec końców nie wylądował w moim domu, jakoś w jego moejsce wjechały inne kolory. Czułabym się u Was jak u siebie
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Ounai wrote:Cukrzyku, to normalnie totalnie mój vibe! Wiesz, ze mam w podobnym kolorze górne szafki w kuchni? I też kocham ceglasty choć nie wiem jak do tego doszło, że koniec końców nie wylądował w moim domu, jakoś w jego moejsce wjechały inne kolory. Czułabym się u Was jak u siebie

Ojej - dziękuję
Ten dom to mój projekt życia
Znam każdy wymiar cegły, każdej warstwy wylewek, piany itd.
W całym procesie byłam od A do Z - na równi z mężem gadaliśmy z majstrami i ogarnialiśmy wszystko (czasem nawet ja bardziej). Mój mąż się ze mnie śmieje bo mówi, że zawsze jest tak, że jak zaczynamy gadać z kimś "nowym" - kostkarzem, stolarzem itd. to wystarczy 5 min rozmowy i gdy odpowiadają to już nie patrzą na niego, tylko cały czas na mnie. Mówi, że widzą "od razu" kto jest osobą decyzyjną i "z kim trzeba gadać" 
Nie mogę się doczekać przeprowadzki - jakoś w lutym/marcu planujemy zamieszkać
Reja13 lubi tę wiadomość
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Jak słyszę ceglasty to już mi ciepło na sercu! Cukrzyk wysłałam zaproszenie do przyjaciółek - wymieńmy się IG budowlanymi 🪟😍
Ounai też wysłałam - Ty to jesteś chyba moja soulmate w tych tematach - też marzę o małej działalności związanej z wyposażeniem wnętrz 🥰
Mam małego doła, że chyba za jasny NCS wybrałam do kuchni, muszę się chyba przyzwyczaić, zmiana NCS poszła w ostatnim momencie z jasnego kaszmiru na śmietankę, doszedł biały blat i kurde nastała jasność duża 😂
Zapowiedź wnętrza i ręczna robota męża z okapem - zwykły podszafkowy pięknie obudowany karton-gips, gipsowanie, szlifowanie, malowanie:

No i skrawek kuchni:

plik graficzny jpg
cukrzyk1991, Lipsy, ŚWIEŻYNKA97, Seabird, kleopatr4, Ounai, Maalwii, mon08kow, EVK, Paula. lubią tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Reja13 wrote:Jak słyszę ceglasty to już mi ciepło na sercu! Cukrzyk wysłałam zaproszenie do przyjaciółek - wymieńmy się IG budowlanymi 🪟😍
Ounai też wysłałam - Ty to jesteś chyba moja soulmate w tych tematach - też marzę o małej działalności związanej z wyposażeniem wnętrz 🥰
Mam małego doła, że chyba za jasny NCS wybrałam do kuchni, muszę się chyba przyzwyczaić, zmiana NCS poszła w ostatnim momencie z jasnego kaszmiru na śmietankę, doszedł biały blat i kurde nastała jasność duża 😂
Zapowiedź wnętrza i ręczna robota męża z okapem - zwykły podszafkowy pięknie obudowany karton-gips, gipsowanie, szlifowanie, malowanie:

No i skrawek kuchni:

plik graficzny jpg
Bardzo ładne fronty! I z tym drewnem fajnie współgra, jaki to kolor drewna? 😁
Pierwszy raz widzę tak obudowany okap 😯, naprawdę super się prezentuje.
cukrzyk1991 wrote:To też podsyłam zaproszenia
do przyjaciółek i tam podeślę link 
Zaakceptowałam zaproszenie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 09:21
-
U wow Reja - też mój vibe !!!! Jakie przepiękne w ogóle frezy zaokrąglone przy szafkach
!
Reja13 lubi tę wiadomość
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Reja, ale piękna kuchnia się zapowiada

Czy dziś ktoś testuje? Remedios testowała?
Reja13 lubi tę wiadomość
👩🏻 30 🧔🏻31
Starania od 2022
Hashimoto, pai hetero, przeleczona chlamydia, wyrównany niedobór witaminy D
Wyniki nasienia ✅
W planach drożność, histeroskopia
Aktualnie stop - konsultacja w sprawie blizny -
Wow
ale Piękna kuchnia 
Reja13 i cukrzyk1991 wyslalam wam zaproszenia, podzielcie sie linkami do insta, za miesiąc przyjezdza meblarz na ostateczny pomiar. U mnie nadal mętlik co wybrać 🤣
Czekam na próbki NCS z kolorem do kuchni, by podjąć decyzję 🫣🙉
cukrzyk1991, Reja13 lubią tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
23.08 ⏸️ 🥹
2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
Mamy 🟢 światło, jak nigdy czekamy na 🩸 -
White1 wrote:Ja akurat jestem w tym gronie, że odstawienie AH po 7 latach kompletnie nic nie pomogło. Ani normalnych cykli, ani owulacji, ani wyników w normie. Ale niezależnie od przypadku nie rozumiem traktowania tego jak wyrok śmierci 😄
Ja brałam AH przez 4 lata i po odstawieniu jest jeszcze gorzej niż było 🥲 mam AMH 14, jajniki wyglądają jak ser szwajcarski. Ale jeszcze nie tracę nadziei👩 PCOS, brak śluzu płodnego, niska ferrytyna, jajowody drożne
👦 nasienie ok
⏳ 6 cs
5 x stymulacja letrozol + gonadotropiny + Ovitrelle -> bez skutku ❌
💊 Fertistim, omega 3, magnez, NAC, Q10, olej z wiesiołka, sanprobi, żelazo -
szatynka wrote:Mi test ciążowy po ovitrelle przez conajmny 10 dni pokazywał drugą kreske
Mi tak samo👩 PCOS, brak śluzu płodnego, niska ferrytyna, jajowody drożne
👦 nasienie ok
⏳ 6 cs
5 x stymulacja letrozol + gonadotropiny + Ovitrelle -> bez skutku ❌
💊 Fertistim, omega 3, magnez, NAC, Q10, olej z wiesiołka, sanprobi, żelazo -
Nie ma się co katować. Na pewno się nic nie stało, a wyrzuty sumienia tu na pewno nie pomogą 😊Milunia wrote:Ależ mam okrutne wyrzuty sumienia po wczorajszym dniu. Wypiłam 2 kieliszki mocniejszego alkoholu, kieliszek szampana i malutką lampkę wina ( wszystko rozłożone w czasie kilku godzin). Nawet nie poczułam tego, ale nie mogę sobie poradzić, że dałam się skusić… płakać mi się chce, że mogłam zaszkodzić 🙁
Remedios lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Dziewczyny ja tez z tego samego grona , 4 lata na AH, jeden z cyklu po odstawieniu anty ponad 200 dni , więc wzięłam się do roboty i tak:Kociara_96 wrote:Ja brałam AH przez 4 lata i po odstawieniu jest jeszcze gorzej niż było 🥲 mam AMH 14, jajniki wyglądają jak ser szwajcarski. Ale jeszcze nie tracę nadziei
Biorę glucophage 850 mg ( pierwsze trzy miesiące brałam 2x850) (homa IR miałam powyżej 2.5)
Inofem 2x1
NAC codziennie 600 mg
Poszłam ostatnio na kontrolę i obraz jajników się znacznie poprawił już nie ma takiego sera szwajcarskiego jak w marcu, tylko Endo cieniuśkie w okolicy owu, więc dodałam jeszcze witaminę E i resweratol.
Ale co najważniejsze całe życie miałam cykle rozjechane jak żaba na asfalcie, a tu mi się zapowiada trzeci z rzędu poniżej 30 dni 😳
Kociara_96 lubi tę wiadomość
-
Ja testowałam dzisiaj, 15dpo, ale jak zwykle biel. Nawet w stopce zmieniłam już na kolejny cykl 😋Lipsy wrote:Reja, ale piękna kuchnia się zapowiada

Czy dziś ktoś testuje? Remedios testowała?⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
⏳️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle -
Milunia wrote:Ależ mam okrutne wyrzuty sumienia po wczorajszym dniu. Wypiłam 2 kieliszki mocniejszego alkoholu, kieliszek szampana i malutką lampkę wina ( wszystko rozłożone w czasie kilku godzin). Nawet nie poczułam tego, ale nie mogę sobie poradzić, że dałam się skusić… płakać mi się chce, że mogłam zaszkodzić 🙁
Milunia jeśli masz tak wielkie wyrzuty sumienia to może dobrym pomysłem jest zrobieniem wcześniej testu, negatywny nie przesądzi o braku ciąży, a uspokoi wyrzuty sumienia. Ja staram się żyć normalnie do czasu zrobienia testu i również zdarza mi się wypić alkohol.
Remedios lubi tę wiadomość
-
Kociara_96 wrote:Mi tak samo
Tzn tak kreska jest ale taka no przyjrzeć się trzeba, a może taki test - bo jakiś dziwny był 🤣
👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu
🩷 CS2:
• 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
• 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
• 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
• 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
• 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15