Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Milunia wrote:Ależ mam okrutne wyrzuty sumienia po wczorajszym dniu. Wypiłam 2 kieliszki mocniejszego alkoholu, kieliszek szampana i malutką lampkę wina ( wszystko rozłożone w czasie kilku godzin). Nawet nie poczułam tego, ale nie mogę sobie poradzić, że dałam się skusić… płakać mi się chce, że mogłam zaszkodzić 🙁
Nie masz się czym martwić. Zarodek w początkowej fazie jest chronione przez ciałko żółte (lub jakoś tak, poprawcie mnie jak coś) więc nic się nie stało.
Znajoma w sylwestra zrobiła test i była biel, więc normalnie poszła na imprezę i piła. Na Trzech Króli przypniala sobie ze dalej okresu nie ma (ma PCOS i myślała że znów się cykl wydłuża) więc zrobiła test i wyszedł pozytywny.
Dziecko zdrowe i zaraz się pojawi na świecie ☺️Milunia, MisiaMisia123, Remedios, Paula. lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Mart, co tak z ukrycia podglądasz? Kiedy idziezz do doktorka?
Hahaha masz mnie, niechcący się polubiło 🫣😅
Lekarza mam 15 września. Bedzie 7t1d o ile dobrze liczę 🫣 Ogólnie to ta ciąża przypomina mi moją pierwszą... Cierpię na bezsenność. Mam lekki sen. Byle co mnie budzi a później nie mogę zasnąć. Do tego mam jakieś dziwne wahania raz mi gorąco a za chwile zimno i wchodze pod koc. No i ta zgagaaaa..... Zapowiada się super 😅
Dzisiaj byłam u ortodontki. Na święta będę bez aparatu ❤️❤️❤️❤️ nawet nie wiecie jak się cieszę. Dodatkowo porozmawialiśmy o wadach i zaletach retencji ruchomej i stałej. W moim przypadku dała mi wybór co wole. I wybieram retencje ruchomą. W październiku robimy odsik a w grudniu ściągam te druty aaaaaaaaa ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Swoją drogą mam super tą swoją ortodontkę. Jak sie dowiedziała o ciąży to tak sie szczerze ucieszyła że mnie wyściskała. Ale mi się miło zrobiło 🥹Ounai, Mamacita, Paula. lubią tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Milunia wrote:Ależ mam okrutne wyrzuty sumienia po wczorajszym dniu. Wypiłam 2 kieliszki mocniejszego alkoholu, kieliszek szampana i malutką lampkę wina ( wszystko rozłożone w czasie kilku godzin). Nawet nie poczułam tego, ale nie mogę sobie poradzić, że dałam się skusić… płakać mi się chce, że mogłam zaszkodzić 🙁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 16:25
siesiepy lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Reja, obłędne te fronty. To lakier?
Cukrzyk, mamy tak samo. U mnie mąz ma elektonikę, internet, itd. Wszystkie tematy okolobudowlane sa moje. Spedzilam setki godzin tworzac projekty i wszystko planujac. Ale juz blizej niz dalej. Ja nie mam insta budowlanego wiec moge Wam tu pokazac skrawek naszego miejsca. Przyznam, ze im czlowiek starszy to trudniej sie ciagnie remonty, ale juz blizej jak dalejJak wodac jeszcze braluje kranów, gniazdek ale kuchnia stoi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 22:21
Roma95, Default.owa, IT_Girl, Monia•, Matylda88, Promyczek39, cukrzyk1991, Lipsy, Reja13, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Hejka, stety niestety przyszla wredna @ Dziś jadę do dalszej rodziny na weekend, czeka mnie 5 h jazdy autem, po 8 h pracy siedzącej, już czuje ból kręgosłupa wieczorem 😐 i jeszcze bedzie mi i mężowi towarzyszyć teściowa 🥲 jeśli przetrwam ten weekend to już nic mnie nie zniszczy 🤣
Dziewczyny tak wam zazdroszczę etapu urządzania domów! U nas na razie jest to w strefie dalszych planów. Mamy mieszkanie i spłacamy kredyt, ale nie wyobrażam sobie mieszkać w kamienicy czy bloku do końca życia, póki co obserwujemy rynek działek, a ja na pintereście zapisuje sobie jakieś fajne pomysły na urządzenie kuchni 😉 -
Ounai wrote:Reja, obłędne te fronty. To lakier?
Cukrzyk, mamy tak samo. U mnie mąz ma elektonikę, internet, itd. Wszystkie tematy okolobudowlane sa moje. Spedzilam setki godzin tworzac projekty i wszystko planujac. Ale juz blizej niz dalej. Ja nie mam insta budowlanego wiec moge Wam tu pokazac skrawek naszego miejsca. Przyznam, ze im czlowiek starszy to trudniej sie ciagnie remonty, ale juz blizej jak dalejJak wodac jeszcze braluje kranów, gniazdek ale kuchnia stoi
https://zapodaj.net/plik-1CJRm8yOC7
Ale piękna kuchnia 😍 też chciałam szałwię ale jednak zostałam przy bezpiecznym beżu 😄Ounai lubi tę wiadomość
02.2024: 8 tydz.💔👼🏻
10.2024: 13 tydz. 💔M.👼🏻 -
Matylda88 wrote:Ale piękna kuchnia 😍 też chciałam szałwię ale jednak zostałam przy bezpiecznym beżu 😄SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
U mnie biel. Bez niespodzianek 🙃29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle, plamienia przed miesiączką 😕
6 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Mastodynon, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
29.08 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml -
Roma, tez tak zaczynalismy, od mieszkania a teraz, dokladnie 7 lat od przeprowadzki do wlasnego M3 przenosimy się do domu. Wazne, ze jestescie na swoim. W dobie obecnych stóp prpcentowych i jiskich zdolności kredytowych własne mieszkanie powoli staje się dobrem luksusowym.
Mart, to w sumie juz niedlugo. Mam nadzieje ze bedzie juz sersuszko. Na kiedy wypada Ci termin?
Ja wczoraj mialam dziwna akcke. W czasie seksu nawilzenie idealne a po na papierze rozowe plamki krwi. Takie jakbym sie zatarla? I ból podbrzusza jakby mi ktos milion igiel wbijal. Pomyslalam, ze moze to po tym zabiegu, ale podczas owulacji nie bylo takich akcji wiec nie wiem o co to chodziło
Roma95 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Ounai wrote:
Mart, to w sumie juz niedlugo. Mam nadzieje ze bedzie juz sersuszko. Na kiedy wypada Ci termin?
Termin wypada na 3 maja, ale jestem pewna że urodze w kwietniu 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 14:02
Ounai, Rybka13 lubią tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Pytanko co do suplementacji. Jaka dawka selenu przy Hashimoto jest zalecana? W Prenacare complete mam już 55 ug, jak dołożę 100 ug selenometioniny to czy to będzie ok? Czy już za ryzykownie?
Czy ktoś z was bierze witaminę E i może polecić jakiś suplement który ma dobrą formę?
I jeszcze co do wymazów MUCHa itp - wracam z wyjazdu tydzień przed owulacją więc możliwe że jak dostanę wyniki to już będzie po „oknie pogodowym” - czy jeśli okazałoby się że coś z tych paskudztw mam, to leczenie mogłoby być szkodliwe dla potencjalnej ciąży? Chodzi mi w sumie o to, czy w tym cyklu się starać czy dla bezpieczeństwa odpuścić?
Edit no i które dokładnie badanie jest tym prawidłowym wymazem MUCHA? Nie mogę się ogarnąć na stronie diagnostyki i alabu 🥲
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 14:33
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle, plamienia przed miesiączką 😕
6 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Mastodynon, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
29.08 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml -
Hej dziewczyny
piękne te Wasze domki, jesteście the best! ❤️
Ja właśnie czekam na wynik trzeciej bety, jak na szpilkach… stresuje się.
Teraz się stresuje wynikiem, później będę się stresować do 15.09 czy ciąża prawidłowo umiejscowiona a później do 25.09 czy serduszko jest. Później będę się stresować, żeby skończyć 1 trymestr bez niespodzianek a później na pewno sobie jeszcze coś wymyślę 😂
Czy to jest normalne? Bo chyba mam coś nie tak z głową 😂Maalwii, Paula. lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Reja, obłędne te fronty. To lakier?
https://zapodaj.net/plik-1CJRm8yOC7
Ej faktycznie !!! 😁 Mega podobne kuchnie ! Piękna jest Twoja ❤️ i ahhh - ta lampa 🥹🩷✨️8.09.25 III wizyta ivf - start stymulacji✨️14cs ❌️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Ounai wrote:O matko, Roma, 5h w zamkniętym pomieszczeniu z teściową! Lubicie się czy nie bardzo?
Mialam trzymać abstynentstwo przez cały czas staran, ale chyba bez drinka w weekend w takim towarzystwie sie nie obejdzie 🤣
Plus jest taki ze cała reszta rodzina męża to wspaniali ludzie i uwielbiam spędzać z nimi czas ❤️ i nawet nie wiecie jak mi kamien z serca spadł jak usłyszałam ze maja takie same odczucia co do mojej teściowej, normalnie poczulam ulgę ze nie jestem wariatka i nie tylko ja widzę jej zachowanie 😂 -
KurtynaMileczenia wrote:Hej dziewczyny
Teraz się stresuje wynikiem, później będę się stresować do 15.09 czy ciąża prawidłowo umiejscowiona a później do 25.09 czy serduszko jest. Później będę się stresować, żeby skończyć 1 trymestr bez niespodzianek a później na pewno sobie jeszcze coś wymyślę 😂
Czy to jest normalne? Bo chyba mam coś nie tak z głową 😂
Tal, ze tak, to normalne. Jesteś już mamą, npsisz je pod sercem i się o nie martwisz. Tak juz bedzie zawsze.
Cukrzyk, mpwilam, tylko ja chcialam drewnoppdobne bo mi dzieci dol obijaja wiecznie a to najmniej narazone na uszkodzenia. Lampe jal tylko zobaczylam to wiedzialam ze u nas zawiśnie
Remedios ja zaryzykowalam i sie staralismy. Ani nie ma bakterii ani niestety ciazycukrzyk1991, KurtynaMileczenia, Seabird lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
KurtynaMileczenia wrote:Hej dziewczyny
Czy to jest normalne? Bo chyba mam coś nie tak z głową 😂KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
No dobra, dobra teraz to sobie znpwu wkręcam. Cycki mnie swędzą (i to nie żadna przenośnia), boli mnie głowa i mam żółtawy śluz jal białko jaja tylko aż tak mocno się nie rozciąga w palcach. Szyjka wysoko, rozpulchniona. Okres mam dostać w niedzielę. Dzią test znowu biały. Ale tak mysle, ze w sumiw to koglam kiec owu w poniedzialel i wtedy bylabym dzis 11dpo. A jesli byla w niedziele co jest bardziej prawdopodobne to bylabym dzis 12dpo, to juz jakis cien powinien chyba wyjsc.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc