X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
Odpowiedz

Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹

Oceń ten wątek:
  • madzia90 Nowa

Wysłany: 9 września, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, napisalam ten post w innym miejscu niz powinnam i zostalam przekierowana tutaj :) . Ostatnią miesiączke miałam 14 sierpnia, cykle 28-31 dni. W tym cyklu zrobiłam tylko 3 testy owulacyjne bo zaczełam z nimi przygode i zrobilam tak jak na ulotce, czyli zaczelam testowac 13dc i mialam wtedy kreske testową prawie jak kontrolną, natomiast 14dc kreska już była ciemniejsza od kontrolnej czyli przypuszczam, że owulacja była 15dc. Stosunek miałam w nocy z 9 na 10dc. Nie wiem czy jest szansa na to aby plemniki przetrwaly tak dlugo szczegolnie że śluz pojawił się dopiero 10dc wieczorem. Jeszcze 3 miesiace temu przeczytalam o badaniu szyjki macicy i od tamtego czasu staram sie ją badac. Dzisiaj 12 dpo a moja szyjka jest wmiare wysoko miekka i ma taki dolek (z otwarciem i zamknięciem jeszcze sobie sa bardzo nie radze). Różni sie to od stanu w poprzednich cyklach. Nie wiem czy mogę już jutro testować, czy to bedzie za wcześnie? Jutro zostaną 2 dni do spodziewanej miesieczki. Co uważacie?

• Jupiter Ekspertka

Wysłany: 9 września, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Właśnie sama próbuję ją podnieść suplami i wdrożeniem do diety czerwonego mięsa chyba coś to zaczyna dawać bo wzrosła nawet nieźle w ciągu dwóch miesięcy
    Nieźle? Dziewczyno, fenomenalnie! Wzrost o 13 jednostek w 2 miesiące to super wynik! Ja podniosłam osłatnio z 18 na 25 - wzrost tylko o 7 ale walczymy dalej!

Maalwii, EVK lubią tę wiadomość

Ona:31
    AMH: 1.4;
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Hormony, ANA, ASA, APS -✅
    ❗️IBS, nietolerancje pokarmowe
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

09/25: Wit i fer -kontrola, krzywa c/i, AOA, ASMA
    10/25: seminogram - kontrola, KIR
    ❔Końcówka roku - drożność❔

Do ogarnięcia:
    ⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI
  • Maalwii Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Nieźle? Dziewczyno, fenomenalnie! Wzrost o 13 jednostek w 2 miesiące to super wynik! Ja podniosłam osłatnio z 18 na 25 - wzrost tylko o 7 ale walczymy dalej!

O kurcze nie myślałam że to aż tak super 😃 ostatnio poczytałam trochę i zaczęłam suplementować żelazo organiczne bo lepiej się wchłania i nie ma brzuszkowych efektów ubocznych popijam zawsze sokiem z pomarańczy 😅 a Ty jak działasz żeby ją podnieść?

Jupiter lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

🔸 starania od czerwca 2025 (4cs)

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
    Ft3: 3,26 ✅
    Ft4: 1,13 ✅
    Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
    Prolaktyna: 22,32
    Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • EVK Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Brawo dziewczyny!
    Ja w czerwcu ferrytyny miałam 11, teraz 9 mimo leków Feroplex 💀
    Powód znam, bardzo obfite miesiączki więc oby szybko były dwie kreski bo brak utraty krwi byłby dla mnie najlepszym lekiem

Jupiter, Maalwii lubią tę wiadomość

👧30 👦31
    starania od 01/2025
    Od 5-6 miesiączki AH 🙈

🤒Endometrioza, adenomioza, PCO

💉Badania/ zabiegi:
    AMH: 6.8 ✅
    Histeroskopia: 2015r, 2017 🚩
    FSH, LH, Prolaktyna ✅
    Progesteron (8dc)= 6.2 🚩
    Nasienie męża ✅

💊Leki:
    Pueria Uno
    NAC, kurkumina, olej TRIO GLA, olej z wiesiołka, ashwaganda, koenzymem Q10, magnez, selen
    Progesteron (od 2 dpo)

Czekam na ⏸️ 🥹
  • Jupiter Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    O kurcze nie myślałam że to aż tak super 😃 ostatnio poczytałam trochę i zaczęłam suplementować żelazo organiczne bo lepiej się wchłania i nie ma brzuszkowych efektów ubocznych popijam zawsze sokiem z pomarańczy 😅 a Ty jak działasz żeby ją podnieść?
    Żelazo organiczne? A które to?
    Ja piję Floradix + Laktoferyna + szczepy z Sanprobi IBS + zakwas z buraka

Ona:31
    AMH: 1.4;
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Hormony, ANA, ASA, APS -✅
    ❗️IBS, nietolerancje pokarmowe
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

09/25: Wit i fer -kontrola, krzywa c/i, AOA, ASMA
    10/25: seminogram - kontrola, KIR
    ❔Końcówka roku - drożność❔

Do ogarnięcia:
    ⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI
  • Maalwii Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVK wrote:
    Brawo dziewczyny!
    Ja w czerwcu ferrytyny miałam 11, teraz 9 mimo leków Feroplex 💀
    Powód znam, bardzo obfite miesiączki więc oby szybko były dwie kreski bo brak utraty krwi byłby dla mnie najlepszym lekiem

A jak u Ciebie z TSH?(patrzę na stopkę i nie widzę) Bo u mnie obfite miesiączki były spowodowane właśnie podwyższonym TSH teraz dostałam miesiączkę znacznie szybciej i zupełnie inaczej wygląda niż zwykle i nie boli mnie tak jak zawsze

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Bubu04 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nareszcie @ - dawno się tak nie cieszyłam na jej przyjście [cykl 43 dni, najdłuższy ever].

Z moich obliczeń wynika, że zdążymy podziałać jeszcze we wrześniu i może rzutem na taśmę 30 września zatestować.

Maalwii, Paula. lubią tę wiadomość

Ona 28
    Kwas foliowy 400ug
    Witamina b complex b-50 methyl
    Witamina d3
    Letrox 25

On 32
    Fertistim

Starania od 4/2025
  • Mika1992 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz urlopuje się i oczyszczam głowę, ale.. Jak zobaczyłam ostatnią dramę to stwierdziłam, że muszę się odezwać. Ja trafiłam na to forum przypadkiem. Szukałam jakiś konkretnych porad i na wątkach miesięcznych je znalazłam.

Bardzo cenię sobie merytoryczne odpowiedzi i chciałabym, żeby tak zostało. Rozumiem, że tu można się też wygadać. Super, niech tak będzie. Ale please, nie zaklamujmy faktów tylko po to, żeby kogoś pocieszyć.

Jupiter, Mardotka lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
  • Maalwii Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Żelazo organiczne? A które to?
    Ja piję Floradix + Laktoferyna + szczepy z Sanprobi IBS + zakwas z buraka

To też konkretny zestaw masz
    Kupiłam żelazo Microferr z aliness na mnie podziałało co prawda nie ma dodatków w nim tj. witamina C i kwas foliowy itd. ale suplementuje je osobno

Jupiter lubi tę wiadomość

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Maalwii Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu04 wrote:
    U mnie nareszcie @ - dawno się tak nie cieszyłam na jej przyjście [cykl 43 dni, najdłuższy ever].

Z moich obliczeń wynika, że zdążymy podziałać jeszcze we wrześniu i może rzutem na taśmę 30 września zatestować.

Oo to super 😉 a jak badania?

To będziemy testować prawie razem bo ja 1 października jak owulka mi wyjdzie tak jak liczę

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Maalwii Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia90 wrote:
    Hejka, napisalam ten post w innym miejscu niz powinnam i zostalam przekierowana tutaj :) . Ostatnią miesiączke miałam 14 sierpnia, cykle 28-31 dni. W tym cyklu zrobiłam tylko 3 testy owulacyjne bo zaczełam z nimi przygode i zrobilam tak jak na ulotce, czyli zaczelam testowac 13dc i mialam wtedy kreske testową prawie jak kontrolną, natomiast 14dc kreska już była ciemniejsza od kontrolnej czyli przypuszczam, że owulacja była 15dc. Stosunek miałam w nocy z 9 na 10dc. Nie wiem czy jest szansa na to aby plemniki przetrwaly tak dlugo szczegolnie że śluz pojawił się dopiero 10dc wieczorem. Jeszcze 3 miesiace temu przeczytalam o badaniu szyjki macicy i od tamtego czasu staram sie ją badac. Dzisiaj 12 dpo a moja szyjka jest wmiare wysoko miekka i ma taki dolek (z otwarciem i zamknięciem jeszcze sobie sa bardzo nie radze). Różni sie to od stanu w poprzednich cyklach. Nie wiem czy mogę już jutro testować, czy to bedzie za wcześnie? Jutro zostaną 2 dni do spodziewanej miesieczki. Co uważacie?

Możesz czekać do spodziewanej miesiączki, ale dziewczyny testują już nawet 10 dpo. Myślę że możesz śmiało testować

Daj znać po testowaniu jaki wynik 😉

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Remedios Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu04 wrote:

To przewidujesz wczesną owulke tym razem? U mnie 3 dzień cyklu, ale ze owulki w okolicach 17 dc to niestety muszę czekać już na październik. Chociaż ostatnio się zastanawiam czy jest w ogóle sens zapisywać się na testowanie, bo wtedy czuję trochę presję żeby testować mimo że wiem że raczej nie wyszło - bo np od paru dni już plamię. Może tym razem zapisze się na jakieś 2-3 dni po spodziewaniej miesiączce żeby mieć jakiś powód do testowania 😆

29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle, plamienia przed miesiączką 😕
    6 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Mastodynon, melatonina

30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
    8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
    29.08 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ferrytynę podniosłam w jakieś 3-4 miesięce z 14 do 50 bez przyjmowania żadnego żelaza ani zmiany diety, nie wiem jakim cudem, ale obstawiam że to dzięki temu, że wyregulowałam też resztę wyników jak D3, B12, kwas foliowy

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

⚠️ PAI-1 homo - trombofilia

⚠️ ANA 1:320, ziarnisty z dodatnimi strefami chromosomowymi (AC-2,29,30)

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️tsh: 1 💚
    ▫️ferrytyna: 50 💚
    ▫️B12: 400 💚
    ▫️kwas foliowy: 17 💚
    ▫️D3: 144 💚 zbijam!
    ▫️insulina: 8 💚

• hashimoto & niedoczynność
    • POTS, hipotonia ortostatyczna

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Paula. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia90 wrote:
    Plemniki mogą żyć tak średnio do 5 dni. Biorąc pod uwagę, że są dobrej jakości i ze Ty nie masz problemów ze swoim śluzem.
    Ja uważam, ze im więcej serduszek tym lepiej. Nawet jak zalecają co drugi dzień, zeby to robic. U nas w szczęśliwym cyklu było codziennie. Tu u Ciebie troche jednak przerwy było.
    Jak masz więcej testow to możesz zatestowac. Zawsze jest jakas nadzieja, że może pojawić sie jakiś cień 😊
    Trzymam kciuki 🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:11

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
    4 ❄️❄️❄️❄️
‹‹ 47 48 49 50 51
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ