Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka, napisalam ten post w innym miejscu niz powinnam i zostalam przekierowana tutaj
. Ostatnią miesiączke miałam 14 sierpnia, cykle 28-31 dni. W tym cyklu zrobiłam tylko 3 testy owulacyjne bo zaczełam z nimi przygode i zrobilam tak jak na ulotce, czyli zaczelam testowac 13dc i mialam wtedy kreske testową prawie jak kontrolną, natomiast 14dc kreska już była ciemniejsza od kontrolnej czyli przypuszczam, że owulacja była 15dc. Stosunek miałam w nocy z 9 na 10dc. Nie wiem czy jest szansa na to aby plemniki przetrwaly tak dlugo szczegolnie że śluz pojawił się dopiero 10dc wieczorem. Jeszcze 3 miesiace temu przeczytalam o badaniu szyjki macicy i od tamtego czasu staram sie ją badac. Dzisiaj 12 dpo a moja szyjka jest wmiare wysoko miekka i ma taki dolek (z otwarciem i zamknięciem jeszcze sobie sa bardzo nie radze). Różni sie to od stanu w poprzednich cyklach. Nie wiem czy mogę już jutro testować, czy to bedzie za wcześnie? Jutro zostaną 2 dni do spodziewanej miesieczki. Co uważacie?
-
Maalwii wrote:Właśnie sama próbuję ją podnieść suplami i wdrożeniem do diety czerwonego mięsa chyba coś to zaczyna dawać bo wzrosła nawet nieźle w ciągu dwóch miesięcy
Maalwii, EVK lubią tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Hormony, ANA, ASA, APS -✅
❗️IBS, nietolerancje pokarmowe
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
09/25: Wit i fer -kontrola, krzywa c/i, AOA, ASMA
10/25: seminogram - kontrola, KIR
❔Końcówka roku - drożność❔
Do ogarnięcia:
⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI -
Jupiter wrote:Nieźle? Dziewczyno, fenomenalnie! Wzrost o 13 jednostek w 2 miesiące to super wynik! Ja podniosłam osłatnio z 18 na 25 - wzrost tylko o 7 ale walczymy dalej!
O kurcze nie myślałam że to aż tak super 😃 ostatnio poczytałam trochę i zaczęłam suplementować żelazo organiczne bo lepiej się wchłania i nie ma brzuszkowych efektów ubocznych popijam zawsze sokiem z pomarańczy 😅 a Ty jak działasz żeby ją podnieść?Jupiter lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
🔸 starania od czerwca 2025 (4cs)
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Jupiter wrote:Nieźle? Dziewczyno, fenomenalnie! Wzrost o 13 jednostek w 2 miesiące to super wynik! Ja podniosłam osłatnio z 18 na 25 - wzrost tylko o 7 ale walczymy dalej!
Ja w czerwcu ferrytyny miałam 11, teraz 9 mimo leków Feroplex 💀
Powód znam, bardzo obfite miesiączki więc oby szybko były dwie kreski bo brak utraty krwi byłby dla mnie najlepszym lekiemJupiter, Maalwii lubią tę wiadomość
👧30 👦31
starania od 01/2025
Od 5-6 miesiączki AH 🙈
🤒Endometrioza, adenomioza, PCO
💉Badania/ zabiegi:
AMH: 6.8 ✅
Histeroskopia: 2015r, 2017 🚩
FSH, LH, Prolaktyna ✅
Progesteron (8dc)= 6.2 🚩
Nasienie męża ✅
💊Leki:
Pueria Uno
NAC, kurkumina, olej TRIO GLA, olej z wiesiołka, ashwaganda, koenzymem Q10, magnez, selen
Progesteron (od 2 dpo)
Czekam na ⏸️ 🥹 -
Maalwii wrote:O kurcze nie myślałam że to aż tak super 😃 ostatnio poczytałam trochę i zaczęłam suplementować żelazo organiczne bo lepiej się wchłania i nie ma brzuszkowych efektów ubocznych popijam zawsze sokiem z pomarańczy 😅 a Ty jak działasz żeby ją podnieść?
Ja piję Floradix + Laktoferyna + szczepy z Sanprobi IBS + zakwas z burakaOna:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Hormony, ANA, ASA, APS -✅
❗️IBS, nietolerancje pokarmowe
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
09/25: Wit i fer -kontrola, krzywa c/i, AOA, ASMA
10/25: seminogram - kontrola, KIR
❔Końcówka roku - drożność❔
Do ogarnięcia:
⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI -
EVK wrote:Brawo dziewczyny!
Ja w czerwcu ferrytyny miałam 11, teraz 9 mimo leków Feroplex 💀
Powód znam, bardzo obfite miesiączki więc oby szybko były dwie kreski bo brak utraty krwi byłby dla mnie najlepszym lekiem
A jak u Ciebie z TSH?(patrzę na stopkę i nie widzę) Bo u mnie obfite miesiączki były spowodowane właśnie podwyższonym TSH teraz dostałam miesiączkę znacznie szybciej i zupełnie inaczej wygląda niż zwykle i nie boli mnie tak jak zawszeM 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
➡️ 💁🏽♀️ M
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
U mnie nareszcie @ - dawno się tak nie cieszyłam na jej przyjście [cykl 43 dni, najdłuższy ever].
Z moich obliczeń wynika, że zdążymy podziałać jeszcze we wrześniu i może rzutem na taśmę 30 września zatestować.Maalwii, Paula. lubią tę wiadomość
Ona 28
Kwas foliowy 400ug
Witamina b complex b-50 methyl
Witamina d3
Letrox 25
On 32
Fertistim
Starania od 4/2025 -
Ja teraz urlopuje się i oczyszczam głowę, ale.. Jak zobaczyłam ostatnią dramę to stwierdziłam, że muszę się odezwać. Ja trafiłam na to forum przypadkiem. Szukałam jakiś konkretnych porad i na wątkach miesięcznych je znalazłam.
Bardzo cenię sobie merytoryczne odpowiedzi i chciałabym, żeby tak zostało. Rozumiem, że tu można się też wygadać. Super, niech tak będzie. Ale please, nie zaklamujmy faktów tylko po to, żeby kogoś pocieszyć.Jupiter, Mardotka lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna -
Jupiter wrote:Żelazo organiczne? A które to?
Ja piję Floradix + Laktoferyna + szczepy z Sanprobi IBS + zakwas z buraka
To też konkretny zestaw masz
Kupiłam żelazo Microferr z aliness na mnie podziałało co prawda nie ma dodatków w nim tj. witamina C i kwas foliowy itd. ale suplementuje je osobnoJupiter lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Bubu04 wrote:U mnie nareszcie @ - dawno się tak nie cieszyłam na jej przyjście [cykl 43 dni, najdłuższy ever].
Z moich obliczeń wynika, że zdążymy podziałać jeszcze we wrześniu i może rzutem na taśmę 30 września zatestować.
Oo to super 😉 a jak badania?
To będziemy testować prawie razem bo ja 1 października jak owulka mi wyjdzie tak jak liczęM 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
madzia90 wrote:Hejka, napisalam ten post w innym miejscu niz powinnam i zostalam przekierowana tutaj
. Ostatnią miesiączke miałam 14 sierpnia, cykle 28-31 dni. W tym cyklu zrobiłam tylko 3 testy owulacyjne bo zaczełam z nimi przygode i zrobilam tak jak na ulotce, czyli zaczelam testowac 13dc i mialam wtedy kreske testową prawie jak kontrolną, natomiast 14dc kreska już była ciemniejsza od kontrolnej czyli przypuszczam, że owulacja była 15dc. Stosunek miałam w nocy z 9 na 10dc. Nie wiem czy jest szansa na to aby plemniki przetrwaly tak dlugo szczegolnie że śluz pojawił się dopiero 10dc wieczorem. Jeszcze 3 miesiace temu przeczytalam o badaniu szyjki macicy i od tamtego czasu staram sie ją badac. Dzisiaj 12 dpo a moja szyjka jest wmiare wysoko miekka i ma taki dolek (z otwarciem i zamknięciem jeszcze sobie sa bardzo nie radze). Różni sie to od stanu w poprzednich cyklach. Nie wiem czy mogę już jutro testować, czy to bedzie za wcześnie? Jutro zostaną 2 dni do spodziewanej miesieczki. Co uważacie?
Możesz czekać do spodziewanej miesiączki, ale dziewczyny testują już nawet 10 dpo. Myślę że możesz śmiało testować
Daj znać po testowaniu jaki wynik 😉M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Bubu04 wrote:U mnie nareszcie @ - dawno się tak nie cieszyłam na jej przyjście [cykl 43 dni, najdłuższy ever].
Z moich obliczeń wynika, że zdążymy podziałać jeszcze we wrześniu i może rzutem na taśmę 30 września zatestować.
To przewidujesz wczesną owulke tym razem? U mnie 3 dzień cyklu, ale ze owulki w okolicach 17 dc to niestety muszę czekać już na październik. Chociaż ostatnio się zastanawiam czy jest w ogóle sens zapisywać się na testowanie, bo wtedy czuję trochę presję żeby testować mimo że wiem że raczej nie wyszło - bo np od paru dni już plamię. Może tym razem zapisze się na jakieś 2-3 dni po spodziewaniej miesiączce żeby mieć jakiś powód do testowania 😆29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle, plamienia przed miesiączką 😕
6 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Mastodynon, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
29.08 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml -
Dziewczyny ja ferrytynę podniosłam w jakieś 3-4 miesięce z 14 do 50 bez przyjmowania żadnego żelaza ani zmiany diety, nie wiem jakim cudem, ale obstawiam że to dzięki temu, że wyregulowałam też resztę wyników jak D3, B12, kwas foliowyK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
⚠️ PAI-1 homo - trombofilia
⚠️ ANA 1:320, ziarnisty z dodatnimi strefami chromosomowymi (AC-2,29,30)
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️tsh: 1 💚
▫️ferrytyna: 50 💚
▫️B12: 400 💚
▫️kwas foliowy: 17 💚
▫️D3: 144 💚 zbijam!
▫️insulina: 8 💚
• hashimoto & niedoczynność
• POTS, hipotonia ortostatyczna
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
madzia90 wrote:Hejka, napisalam ten post w innym miejscu niz powinnam i zostalam przekierowana tutaj
Ja uważam, ze im więcej serduszek tym lepiej. Nawet jak zalecają co drugi dzień, zeby to robic. U nas w szczęśliwym cyklu było codziennie. Tu u Ciebie troche jednak przerwy było.
Jak masz więcej testow to możesz zatestowac. Zawsze jest jakas nadzieja, że może pojawić sie jakiś cień 😊
Trzymam kciuki 🍀🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:11
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
4 ❄️❄️❄️❄️ -