Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
Myślicie że operacja ( trwała 5h) w znieczuleniu ogólnym + antybiotyk na 7 dni mogły mi rozjechać cykl?
Operację miałam na śliniankę i w ogóle się tym nie stresowałam. Byłam w 7dc. Cykle zazwyczaj mam 29 dniowe, dzisiaj 32 dc i nic. Żadnych objawów, mam tylko podwyższoną temperaturę i trochę biegunkę…na teście biel 😔(dziś 13dpo). Myślicie że jest jeszcze nadzieja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 14:41
👧30 👦31
starania od 01/2025
Od 5-6 miesiączki AH 🙈
🤒Endometrioza, adenomioza, PCO
💉Badania/ zabiegi:
AMH: 6.8 ✅
Histeroskopia: 2015r, 2017 🚩
FSH, LH, Prolaktyna ✅
Progesteron (8dc)= 6.2 🚩
Nasienie męża ✅
💊Leki:
Pueria Uno
NAC, kurkumina, olej TRIO GLA, olej z wiesiołka, ashwaganda, koenzymem Q10, magnez, selen
Progesteron (od 2 dpo)
Czekam na ⏸️ 🥹 -
Zrobił Was nordtest w bambuko?
Dziś beta 1.05 bez znaku < wczoraj <2.3
Progesteron dziś 21,34
Wczoraj 17,34
A nord test sprzed 30 minhttps://zapodaj.net/plik-wjMnNvgUVi
Widzę ile ma zwolenników tyle przeciwników. -
CzekającNaNumer2 wrote:Zrobił Was nordtest w bambuko?
Progesteron dziś 21,34
Wczoraj 17,34
Widzę ile ma zwolenników tyle przeciwników.👧30 👦31
starania od 01/2025
Od 5-6 miesiączki AH 🙈
🤒Endometrioza, adenomioza, PCO
💉Badania/ zabiegi:
AMH: 6.8 ✅
Histeroskopia: 2015r, 2017 🚩
FSH, LH, Prolaktyna ✅
Progesteron (8dc)= 6.2 🚩
Nasienie męża ✅
💊Leki:
Pueria Uno
NAC, kurkumina, olej TRIO GLA, olej z wiesiołka, ashwaganda, koenzymem Q10, magnez, selen
Progesteron (od 2 dpo)
Czekam na ⏸️ 🥹 -
EVK wrote:No ja tu widzę coen kreseczki 😏 zrób może betę jutro?
Nie mam jak wszystkie labo od 8 a my o 7 na lotnisko ruszamy:( dzis beta 1.05 a tu ok 14 taki test. I zgłupiałam. -
CzekającNaNumer2 wrote:Nie mam jak wszystkie labo od 8 a my o 7 na lotnisko ruszamy:( dzis beta 1.05 a tu ok 14 taki test. I zgłupiałam.
Kitkat, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
🔜 badanie nasienia (11.2025)
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
aszin wrote:Ile jesteś dpo? Badanie krwi jest bardziej miarodajne, beta w moczu pokazuje się później. Jednak jeśli jesteś dość wcześnie po owulacji, to progesteron jeszcze daje nadzieję na ten cykl 🙂
Jestem 9 dni po owulacji albo 8 bo dokładnie nie wiem kiedy pękł. W sobotę już było ciałko a 2 września zastrzyk brałam więc albo 3 albo 4 -
Progesteron dziś 21,34
Wczoraj 17,34
Widzę ile ma zwolenników tyle przeciwników.
Cień kreski był od razu czy po wyschnięciu?
Bardziej bym patrzyła na wynik bety. Jesteś w tym czasie ze implantacja dopiero może się zadziać👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
CzekającNaNumer2 wrote:Jestem 9 dni po owulacji albo 8 bo dokładnie nie wiem kiedy pękł. W sobotę już było ciałko a 2 września zastrzyk brałam więc albo 3 albo 4Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
Wszystko to, co mam
Progesteron dziś 21,34
Wczoraj 17,34
Widzę ile ma zwolenników tyle przeciwników.
A nie jest trochę tak, że jak nie ma tego oznaczenia <2.3 to oznacza, że coś w tej krwi jest? Ostatnio właśnie jak Ounai robiła betę to się zastanawiałyśmy jak wygląda start bety, bo przecież ona leci od 0? Aa oznaczenie <2,3 to po prostu oznaczenie, ze nie ma nic we krwi. Jak bredzę to trzasnijcie mni3 czymś w głowę 🤣
Na teście tez widzę cień. Moje pokazywały też cień przy becie 7,5, ale cień juz był wyraźniejszy.♀️91' ♂️93'
30.08.2025 cień ⏸️ 9dpo | beta 7,5 mlU/ml 🤞
01.09 prog 25,88 ng/mL | beta 43,70 mIU/ml
03.09 tłuste ⏸️ na clearblue | beta 179,7mlU/ml
10.09 prog 18,62 ng/mL | beta 3918,90 mlU/ml
26.09 - USG 🤞
07.2025 💔 5+2 chybione -
Fox wrote:A nie jest trochę tak, że jak nie ma tego oznaczenia <2.3 to oznacza, że coś w tej krwi jest? Ostatnio właśnie jak Ounai robiła betę to się zastanawiałyśmy jak wygląda start bety, bo przecież ona leci od 0? Aa oznaczenie <2,3 to po prostu oznaczenie, ze nie ma nic we krwi. Jak bredzę to trzasnijcie mni3 czymś w głowę 🤣
Na teście tez widzę cień. Moje pokazywały też cień przy becie 7,5, ale cień juz był wyraźniejszy.
Też nad tym myślę, bo <2.3 tzn na moją logikę a ona niekoniecznie jest dobra że jest niedowykrycia nic. A skoro już coś oznaczyli czyli przykładowo to moje 1.03 czy tam 1.05 już obojętne, tzn że coś jest ze mogli dokładnie podać.
No co zostaje mi rano test zrobić, w niedzielę też.
No inny nord mi też pokazał cień. Ale czytam że lubią oszukiwać. Nie wiem. Nie nakręcam się. Po prostu sama się tym zdziwiłam.
W ogóle laboratorium mi napisało komentarz żeby powtórzyć będę za 5 dni, a z wczoraj z oznaczenia < nic takiego nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 15:18
-
CzekającNaNumer2 wrote:Też nad tym myślę, bo <2.3 tzn na moją logikę a ona niekoniecznie jest dobra że jest niedowykrycia nic. A skoro już coś oznaczyli czyli przykładowo to moje 1.03 czy tam 1.05 już obojętne, tzn że coś jest ze mogli dokładnie podać.
No co zostaje mi rano test zrobić, w niedzielę też.
No inny nord mi też pokazał cień. Ale czytam że lubią oszukiwać. Nie wiem. Nie nakręcam się. Po prostu sama się tym zdziwiłam.
W ogóle laboratorium mi napisało komentarz żeby powtórzyć będę za 5 dni, a z wczoraj z oznaczenia < nic takiego nie było.
A robiłaś w tym samym laboratorium?👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
Kitkat wrote:A robiłaś w tym samym laboratorium?
Nie, bo musiałabym 30 km jechać do tego co wczoraj robiłam.
-
CzekającNaNumer2 wrote:Nie, bo musiałabym 30 km jechać do tego co wczoraj robiłam.
Kitkat, siesiepy, Fox lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
Wszystko to, co mam
Fox wrote:A nie jest trochę tak, że jak nie ma tego oznaczenia <2.3 to oznacza, że coś w tej krwi jest? Ostatnio właśnie jak Ounai robiła betę to się zastanawiałyśmy jak wygląda start bety, bo przecież ona leci od 0? Aa oznaczenie <2,3 to po prostu oznaczenie, ze nie ma nic we krwi. Jak bredzę to trzasnijcie mni3 czymś w głowę 🤣
Na teście tez widzę cień. Moje pokazywały też cień przy becie 7,5, ale cień juz był wyraźniejszy.Fox lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
9.09 2,86cm i 178💓
Dominująca jędza 🥰 -
Nie chce dawać zbędnej nadziei ale te wyniki plus komentarz żeby zbadać za 5 dni wygląda obiecująco
Każda metoda analityczna ma coś takiego jak LOD (limit detekcji - wykrywa analit - badana substancja) i LOQ (limit oznaczalności tzn że są w stanie określić konkretną wartość analitu w sposób powtarzalny). Co prawda normalnie nie raportuje się żadnego wyniku poniżej LOQ, bo ten wynik jest niemiarodajny, ale możliwe że jeżeli dzisiejszy wynik był powyżej tego LOD (czyli sprzęt wykrył betę, natomiast jest poniżej wartości którą może oznaczyć w powtarzalny sposób) to jego zaraportowali ale z tym komentarzem żeby potwierdzić za 5 dni bo nie mogą dać gwarancji że ta wartość była miarodajna.
Nie wiem czy w miarę jasno to wytłumaczyłam 😅
Tak jak dziewczyny pisały, od czegoś beta musi wystartować, wczoraj mogło być 0 a dzisiaj już 1. Więc zakup testy na wyjazd, może innych firm skoro ten potrafi oszukiwać i testuj 🤞
Edit: doczytałam że inne laby 🙈 no to raczej różnica w sprzęcie i jego czułości oraz sposobu raportowania wyniku przez laboratorium. Jedni podadzą wartość którą sprzęt im wypluł mimo że to LOQ jest wyższe a inne każda wartość poniżej LOQ zaraportują <2.3, czyli prawidłowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 15:40
Kitkat, Fox lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36.6%
❗️Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
❗️Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
❓KIR Bx; brak 2DS3
❓ana1 + (1:80)
✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
✅ HLA-C1
✅ B12 448 pg/ml 08.25
✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
✅ anxa5
❔Zespół antyfosfolipidowy
❔Kariotyp
❔biopsja cd56, cd138
Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ 10.09 7.3 ➡️❔
On
✅ HLA-C1
❔Kariotyp
❔Morfologia nasienia
❔Fragmentacja DNA -
Dzella19 wrote:Hej dziewczyny przepraszam że ja tak z doskoku ale mam pytanie czy któraś robiła drożność jajowodów ? Jeżeli tak co wasz lekarz kazał przynieść na wizytę ? ( jakie badania )Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
Wszystko to, co mam
Biochemiczka wrote:Nie chce dawać zbędnej nadziei ale te wyniki plus komentarz żeby zbadać za 5 dni wygląda obiecująco
Każda metoda analityczna ma coś takiego jak LOD (limit detekcji - wykrywa analit - badana substancja) i LOQ (limit oznaczalności tzn że są w stanie określić konkretną wartość analitu w sposób powtarzalny). Co prawda normalnie nie raportuje się żadnego wyniku poniżej LOQ, bo ten wynik jest niemiarodajny, ale możliwe że jeżeli dzisiejszy wynik był powyżej tego LOD (czyli sprzęt wykrył betę, natomiast jest poniżej wartości którą może oznaczyć w powtarzalny sposób) to jego zaraportowali ale z tym komentarzem żeby potwierdzić za 5 dni bo nie mogą dać gwarancji że ta wartość była miarodajna.
Nie wiem czy w miarę jasno to wytłumaczyłam 😅
Tak jak dziewczyny pisały, od czegoś beta musi wystartować, wczoraj mogło być 0 a dzisiaj już 1. Więc zakup testy na wyjazd, może innych firm skoro ten potrafi oszukiwać i testuj 🤞
Edit: doczytałam że inne laby 🙈 no to raczej różnica w sprzęcie i jego czułości oraz sposobu raportowania wyniku przez laboratorium. Jedni podadzą wartość którą sprzęt im wypluł mimo że to LOQ jest wyższe a inne każda wartość poniżej LOQ zaraportują <2.3, czyli prawidłowo.
Nic nie zrobię, jedynie czekać bo faktycznie jest też dość wcześnie, a tak robię przed wyjazdem, bo wiadomo chciałabym wiedzieć. No mam te cholerne nordtesty, i jeden inny. -
CzekającNaNumer2 wrote:Myślę, czy to coś da jakbyśmy wyjechali później i o 8 poszła zrobić betę jutro.
Biochemiczka, Kitkat, CzekającNaNumer2, Gnom, siesiepy, Imazolka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja