Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem 14/15 dpo, testy biel a tak mnie mdli od rana. Może coś zjadłam, ogólnie taka słaba dziś jestem że szok.
👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata 💗
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – bez efektu
🩷 CS2:
10 dpo (14.10) – β-hCG 10.75
12 dpo (16.10) – β-hCG 63.65
14 dpo (18.10) – β-hCG 208.56 💖
Psalm 62,6
„Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.” -
Dziewczyny ślę przytulasy z powodu bieli i @.
Takatam może być to spadek na @, a może być tez implantacyjny, ale nie chce nakręcać. Musisz zobaczyć co będzie jutro.
Ja jestem ogólnie płaczliwa, potrafi mnie wzruszyć niemowlę w reklamie.Remedios, Monia•, Takatam lubią tę wiadomość
-
U mnie zaczyna się śluz płodny, a w przez weekend nie podziałamy… proszę o trzymanie kciuków ze owulka poczeka do poniedziałku żeby można było coś zmajstrować po weekendzie 😆 albo żeby żołnierze wytrzymali od dzisiaj 🤣
Imazolka, EVK, Witynja, Monia•, Mika1992, Ounai, Kaaamika, Seabird, Maalwii, Fox, Takatam lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
7 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
29.08 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
15.09 MUCHa - ✅ -
U mnie dziś 🐒
Do zobaczenia w wątku październikowym 🫡👩 PCOS, brak śluzu płodnego, niska ferrytyna, jajowody drożne
👦 nasienie ok
⏳ 6 cs
5 x stymulacja letrozol + gonadotropiny + Ovitrelle -> bez skutku ❌
💊 Fertistim, omega 3, magnez, NAC, Q10, olej z wiesiołka, sanprobi, żelazo -
Takatam wrote:Pytanko odnośnie temperatury, dopiero pierwszy cykl mierze temperaturę jestem na duphaston i mam 28dc , 11dpo i temperatura mi lekko spadła co o tym myślicie czy jak spada temperatura to juz po ptokach?
Takatam lubi tę wiadomość
K 👩&L👨
33&37
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, JP -liczne pcomy
———————————————
5cs
7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
11.10.2025 beta: 104 -
Pierwszy raz w zyciu kupilam testy owulacyjne. Przypomnicie jak sie ta apka do nich nazywa? Szyjka otwarta, miekka, sluz jak wielkie ciagnace jajo. Ale bedzie upojna noc dzis
Juz nawet zadzwoniłam do męża żeby się szykował bo mam na dzisiaj plany
Kaaamika, Mamacita lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Ounai wrote:Pierwszy raz w zyciu kupilam testy owulacyjne. Przypomnicie jak sie ta apka do nich nazywa? Szyjka otwarta, miekka, sluz jak wielkie ciagnace jajo. Ale bedzie upojna noc dzis
Premom chybaOunai lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
🤷🏻♂️35 lat
7 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, olej z wiesiołka, magnez, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina
15.09 MUCHa - ✅ -
Ounai wrote:Pierwszy raz w zyciu kupilam testy owulacyjne. Przypomnicie jak sie ta apka do nich nazywa? Szyjka otwarta, miekka, sluz jak wielkie ciagnace jajo. Ale bedzie upojna noc dzis
Premom?
Jakie kupiłaś testy?10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 9+1 -
-
Dziewczyny, tule za biele i 🐒, oby do następnego (szczęśliwego) cyklu 🍀
U mnie 9dpo (25dc), od wczoraj mam skurcze, ciągle mnie coś kłuje i boli w podbrzuszu. Boję się, że mój organizm odrzuca implantację, bo te skurcze są dość mocne. Rano czułam się jak dosłownie tuż przed okresem, w majtkach mokro. Okres powinnam mieć dopiero w przyszły wtorek. I mam dylemat czy brać nospe czy zostawić wszystko naturze 🤷🏼♀️ tak naprawdę może nic się tam nie dzieje, tylko jestem wyczulona na wszelkie objawy... Emocjonalnie też rollercoaster, parę dni po owu miałam świetny nastrój i dużo nadziei na ten cykl, a dzisiaj obudziłam się zmęczona i zniechęcona przez ten ból. Nie mogę się dzisiaj skupić na niczym.31👩🏼& 36👨
8cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
💊 Aliness magnez potas B6 -
Fox wrote:Premom?
Jakie kupiłaś testy?
Seabird, nospa nie zaszkodzi na pewno a nie będziesz się meczyc
Kaamika, ogien to juz byl wieczoremale poprawimy, zwlaszcza ze w piatek po pracy przyjezdzaja znajomi i zostaja do niedzieli.
Seabird, Kaaamika lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Z domowego laboratorium, byłam w rossmannie i się skusiłam. Chciałam isc na monitoring ale u mnie w pakiecie wolne terminy tylko do tego lekarza co mi ciążę pozamaciczną zdiagnozował jako nowotwór więc wolę w ogóle nie iść.
Seabird, nospa nie zaszkodzi na pewno a nie będziesz się meczyc
Kaamika, ogien to juz byl wieczoremale poprawimy, zwlaszcza ze w piatek po pracy przyjezdzaja znajomi i zostaja do niedzieli.
Podziwiam Wasze libido, my z mężem też w trakcie wykanczania i zwykle po remontowych przejściach na co dzień nie mamy ochoty na nic 😁31👩🏼& 36👨
8cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
💉 7 dpo
Seabird wrote:Dziewczyny, tule za biele i 🐒, oby do następnego (szczęśliwego) cyklu 🍀
U mnie 9dpo (25dc), od wczoraj mam skurcze, ciągle mnie coś kłuje i boli w podbrzuszu. Boję się, że mój organizm odrzuca implantację, bo te skurcze są dość mocne. Rano czułam się jak dosłownie tuż przed okresem, w majtkach mokro. Okres powinnam mieć dopiero w przyszły wtorek. I mam dylemat czy brać nospe czy zostawić wszystko naturze 🤷🏼♀️ tak naprawdę może nic się tam nie dzieje, tylko jestem wyczulona na wszelkie objawy... Emocjonalnie też rollercoaster, parę dni po owu miałam świetny nastrój i dużo nadziei na ten cykl, a dzisiaj obudziłam się zmęczona i zniechęcona przez ten ból. Nie mogę się dzisiaj skupić na niczym.Seabird lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️ 2.23 🥹
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
-
Dzięki dziewczyny, spróbuję z tą no spą. Oby nie było za późno 🤞31👩🏼& 36👨
8cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
💉 7 dpo
Hej dziewczyny. Załamałam się poranną wizytą u gina. W tym cyklu jednak transferu nie będzie. Czyli nici z prezentu na rocznicę ślubu.
Cytuję lekarza "zatkało się tam u pani i nie ma sensu dalej stymulować musimy wywołać okres" .
Także jak dobrze pójdzie to może w listopadzie uda się podejść do transferu...👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
11.2025 - może uda podejść sie do II transferu
4 ❄️❄️❄️❄️
W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie. -
Paula. wrote:Hej dziewczyny. Załamałam się poranną wizytą u gina. W tym cyklu jednak transferu nie będzie. Czyli nici z prezentu na rocznicę ślubu.
Cytuję lekarza "zatkało się tam u pani i nie ma sensu dalej stymulować musimy wywołać okres" .
Także jak dobrze pójdzie to może w listopadzie uda się podejść do transferu...
Współczuję i tule 🥺 wierzę, że to wspomoże kolejny transfer! ❤️
Tylko co to znaczy "zatkało się tam u Pani?" 😳Paula. lubi tę wiadomość
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 9+1 -
Paula. wrote:Hej dziewczyny. Załamałam się poranną wizytą u gina. W tym cyklu jednak transferu nie będzie. Czyli nici z prezentu na rocznicę ślubu.
Także jak dobrze pójdzie to może w listopadzie uda się podejść do transferu...
Szkodawspółczuję i trzymam kciuki że w listopadzie się uda!
Olcykowa, Paula. lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
🤷🏻♂️35 lat
7 cs o pierwszą 🤰
15.09 MUCHa - ✅ -
Seabird wrote:Podziwiam Wasze libido, my z mężem też w trakcie wykanczania i zwykle po remontowych przejściach na co dzień nie mamy ochoty na nic 😁
Kaaamika, Mamacita, Klaudia k lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Seabird wrote:Dziewczyny, tule za biele i 🐒, oby do następnego (szczęśliwego) cyklu 🍀
U mnie 9dpo (25dc), od wczoraj mam skurcze, ciągle mnie coś kłuje i boli w podbrzuszu. Boję się, że mój organizm odrzuca implantację, bo te skurcze są dość mocne. Rano czułam się jak dosłownie tuż przed okresem, w majtkach mokro. Okres powinnam mieć dopiero w przyszły wtorek. I mam dylemat czy brać nospe czy zostawić wszystko naturze 🤷🏼♀️ tak naprawdę może nic się tam nie dzieje, tylko jestem wyczulona na wszelkie objawy... Emocjonalnie też rollercoaster, parę dni po owu miałam świetny nastrój i dużo nadziei na ten cykl, a dzisiaj obudziłam się zmęczona i zniechęcona przez ten ból. Nie mogę się dzisiaj skupić na niczym.
Miałam to samo, bolało, brałam nospe a i tak ciąży brak. Nie wierzę już że te objawy u mnie cokolwiek oznaczają.
Zrobiła mi się też opryszczka ale to również nie był objaw ciąży.👩 PCOS, brak śluzu płodnego, niska ferrytyna, jajowody drożne
👦 nasienie ok
⏳ 6 cs
5 x stymulacja letrozol + gonadotropiny + Ovitrelle -> bez skutku ❌
💊 Fertistim, omega 3, magnez, NAC, Q10, olej z wiesiołka, sanprobi, żelazo -
Ounai wrote:My też chodzimy bardzo zmęczeni, moje libido leży i kwiczy. Ale mamy bardzo dużo przejść za sobą, ogromne kryzysy w związku które o mały włos nie zakończyly sie rozwodem (tyle dzieci w pewnym momencie trzymały nas razem). I zrozumiałam, że sex przede wszystkim łączy. Jest tak intymną częścia naszego życia, że bez niego to małżeństwo w końcu się rozpadnie. Dlatego czasami nawet jak mi się nie chce zbieram w sobie siły i jak już się kochamy to nie tak na odczepne tylko tak, żeby pokazać sobie jak bardzo się kochamy. Ale nie zawsze tak było. Był czas, jak np byłam po porodzie, dzieci często się budziły, chodziłam zmęczona i wtedy olewałam sex. Ale okazało się, że to tylko osłabia nasz związek więc teraz staram się jednak jakoś wykrzesać z siebie siły. I podchodzę do tego tak jak np do sytuacji kiedy jesteś zmęczona ale i tak idziesz na silownie, albo i tak wychodzisz na kawe z przyjaciolka. Bo z budowa, praca, 2 dzieci to ja przeciez prawie codziennie jestem zmeczona
Popieram, zwłaszcza dla męskiej strony jest to mega ważne, choć są związki gdzie to kobieta ma większe potrzeby. Warto też zadbać o jakieś niespodzianki, bieliznę itp.