X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹
Odpowiedz

Nadchodzi wrzesień, kończy się lato, w maju nam mówią per mamo i tato 🥹

Oceń ten wątek:
  • Powder Autorytet

Wysłany: 21 września, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    U mnie dziś przyszła @ i też rozczarowanie. 8 cs ehhh i mam ochotę odpuścić na jakiś czas, zająć się znalezieniem nowej pracy i zagrzaniu tam miejsca. Takatam, Seabird przytulam mocno 🫂🫂
    Za to na 18tce w piątek wybawiłam się po wszystkie czasy i skończyliśmy o 5 rano 💃
    Tulę za biel i demotywację 🫂. U mnie też oficjalny 8 cykl starań (wcześniej prawie rok na freestylu bez zabezpieczenia) i mam podobne przemyślenia o rzuceniu tego wszystkiego w cholerę, skoro wyniki dobre, robię co mogę i nic. Ale czas nie będzie stał ze mną w miejscu i muszę mieć to też na uwadze, także zaczynamy stymulację i liczymy na to, że w końcu zaskoczy.

Paula., Ounai, Seabird, karczoch321, Reja13, Takatam lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 9cs

🍀 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta)
  • Luna11 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    U mnie dziś przyszła @ i też rozczarowanie. 8 cs ehhh i mam ochotę odpuścić na jakiś czas, zająć się znalezieniem nowej pracy i zagrzaniu tam miejsca. Takatam, Seabird przytulam mocno 🫂🫂
    Za to na 18tce w piątek wybawiłam się po wszystkie czasy i skończyliśmy o 5 rano 💃

Rozumiem Cię i tulę. :( u mnie jeszcze tydzień do okresu, ale nie mam za bardzo nadziei na ten cykl. Bardzo stresuje mnie praca i zalewa mnie kortyzol. Też mam plan znaleźć nową pracę. Liczyłam, że ciąża uwolni mnie od obecnej i przez to nałożyłam na siebie gigantyczną presję. Trzymam za nas kciuki, żebyśmy znalazły nowe, lepsze miejsce. 🤞🏻❤️

Reja13 lubi tę wiadomość

👧 27

TSH 0,839 µIU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0 pg/ml

Ostatnie badanie USG 9 dc (02.10)
    Pęcherzyk w LJ 20 mm
    Endometrium 7,6 mm

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
    + Feminum Pregna i FertilSafe Plus

🆘️ podejrzenie endometriozy powierzchniowej - zmiana na lewym jajniku do kontroli pod koniec października

10 cs
  • Jupiter Ekspertka

Wysłany: 21 września, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Rozumiem Cię i tulę. :( u mnie jeszcze tydzień do okresu, ale nie mam za bardzo nadziei na ten cykl. Bardzo stresuje mnie praca i zalewa mnie kortyzol. Też mam plan znaleźć nową pracę. Liczyłam, że ciąża uwolni mnie od obecnej i przez to nałożyłam na siebie gigantyczną presję. Trzymam za nas kciuki, żebyśmy znalazły nowe, lepsze miejsce. 🤞🏻❤️
    Oj dziewczyny, jak ja Was rozumiem… każdy mówi że przy staraniach trzeba żyć jak zwykle, a jednak życie się trochę zatrzymuje….

A może to immunologia? Sprawdzałyście?

Ona:31
    AMH: 1.4;
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Zapalenie endometrium
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

NEXT: seminogram - kontrola, KIR, kariotyp, krzywa c/i
    ⏳CD138
    PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1360->1256
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI
  • Monia• Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzygalam całą noc i cały dzień wczoraj czułam się jakby ktoś mi w głowę czymś przywalił, kręciło mi się, głowa bolała okropnie, jeszcze @ była taka okrutna ze lało się ze mnie jak z kranu. Jutro wracam pierwszy raz do pracy po macierzyńskim, nie wiem jak ja się odnajdę, w ogóle zapomniałam prawie wszystko i będę się chyba na nowo uczuć i jeszcze mam być oddelegowana w inne miejsce.. boje się jutra 😣
    Tulę Was dziewczyny za biele 🫂

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    18.10.2025 - beta hcg 39,75 mlU/ml

preg.png

age.png
  • Reja13 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Nie wiem czy Cię już pytałam, ale widzę u Ciebie podwyższone anty tpo i anty tg - czy konsultowałaś gdzieś ten wynik? Zbijasz może ten wynik dieta, suplementacja? U mnie narazie jest to główny czynnik który upatruję jako źródło problemów…

Mam włączony Euthyrox 25 i jestem pod opieką ginekologa-endokrynologa. Muszę za miesiąc sprawdzić TSH i pokazać się z wynikami.

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
    On: Fertisim, magnez

🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72
    ATG - 293,54
    ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Luna11 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Oj dziewczyny, jak ja Was rozumiem… każdy mówi że przy staraniach trzeba żyć jak zwykle, a jednak życie się trochę zatrzymuje….

A może to immunologia? Sprawdzałyście?

Na razie mój gin powiedział, że jeśli od lipca przez 6 miesięcy nie zajdę w ciążę, to mam do niego przyjść i zobaczymy co dalej. 2 października idę na usg w kierunku endometriozy (820 zł 🥲). Myślimy jeszcze o fragmentacji DNA. Na badanie immunologii chyba dla mnie za wcześnie. Mam na myśli moją głowę. Może zmiana środowiska pracy mi pomoże. Zobaczymy.

Prawdopodobnie mam tez przewagę estrogenową. Pisałam na IG z Urszulą Borkowską, to polecana dietetyczka płodnościowa. Napisała (patrząc na mój prog i estradiol 7 dpo), że albo to udany cykl albo właśnie ta przewaga. 😒🤷‍♀️

👧 27

TSH 0,839 µIU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0 pg/ml

Pęcherzyk w LJ 20 mm
    Endometrium 7,6 mm

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

🆘️ podejrzenie endometriozy powierzchniowej - zmiana na lewym jajniku do kontroli pod koniec października

10 cs
  • Eliora Ekspertka

Wysłany: 21 września, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam @, więc od dziś nowy cykl. Od jutra Lametta.

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌼 Córka – 4 lata 💗

💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
    💊 Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1: owulacja potwierdzona – bez efektu
    🩷 CS2:
    10 dpo (14.10) – β-hCG 10.75
    12 dpo (16.10) – β-hCG 63.65
    14 dpo (18.10) – β-hCG 208.56 💖

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 21 września, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Na razie mój gin powiedział, że jeśli od lipca przez 6 miesięcy nie zajdę w ciążę, to mam do niego przyjść i zobaczymy co dalej. 2 października idę na usg w kierunku endometriozy (820 zł 🥲). Myślimy jeszcze o fragmentacji DNA. Na badanie immunologii chyba dla mnie za wcześnie. Mam na myśli moją głowę. Może zmiana środowiska pracy mi pomoże. Zobaczymy.

Prawdopodobnie mam tez przewagę estrogenową. Pisałam na IG z Urszulą Borkowską, to polecana dietetyczka płodnościowa. Napisała (patrząc na mój prog i estradiol 7 dpo), że albo to udany cykl albo właśnie ta przewaga. 😒🤷‍♀️

Ja praktycznie miałam takie same wyniki progesteronu i estradiolu przy przewadze estrogenowej, która jednak może utrudniać implantację, bo nie pozwala błonie endomendrium na odpowiednią przemianę w drugiej fazie cyklu.

Dwa miesiące brałam luteine dopochowo i zbiła mi estrogen do 150. W dodatku drugi cykl okazał się szczęśliwy. Wcześniej rok staran. U mnie objawem przewagi estrogenowej był ból piersi po owulacji, uczucie puchnięcie, zbierania wody i nerwowość. Po suplementacji luteina objawy znikały.

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️ 2.23 🥹

15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    preg.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 21 września, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Ja praktycznie miałam takie same wyniki progesteronu i estradiolu przy przewadze estrogenowej, która jednak może utrudniać implantację, bo nie pozwala błonie endomendrium na odpowiednią przemianę w drugiej fazie cyklu.

Dwa miesiące brałam luteine dopochowo i zbiła mi estrogen do 150. W dodatku drugi cykl okazał się szczęśliwy. Wcześniej rok staran. U mnie objawem przewagi estrogenowej był ból piersi po owulacji, uczucie puchnięcie, zbierania wody i nerwowość. Po suplementacji luteina objawy znikały.
    Sylwia, a miałaś duży stosunek ten przewagi estrogenowej? U mnie raz wyszło więcej jak badałam, lekarz kazał olać, ale teraz się nad tym zatrzymałam i już sama nie wiem. Łapię się dosłownie wszystkiego powoli.
    Wyniki 7dpo z czerwca:
    Estriadol 266,99pg/ml
    Progesteron 21,195ng/ml

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• Luna11 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:

Chętnie bym tak spróbowała, ale nie wiem czy się uda uzyskać receptę, jak pójdę do lekarza i powiem, źe chcę tak i tak, bo to i to. Zbadam jeszcze raz za miesiąc, żeby upewnić się, że to nie był przypadek.

A objawy mam bardzo podobne - duży ból piersi, nerwowość, długie krwawienia (6 dni na 28-dniowe cykle), trądzik w dolnej części twarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 13:56

Powder lubi tę wiadomość

👧 27

TSH 0,839 µIU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0 pg/ml

Pęcherzyk w LJ 20 mm
    Endometrium 7,6 mm

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

10 cs
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Rzygalam całą noc i cały dzień wczoraj czułam się jakby ktoś mi w głowę czymś przywalił, kręciło mi się, głowa bolała okropnie, jeszcze @ była taka okrutna ze lało się ze mnie jak z kranu. Jutro wracam pierwszy raz do pracy po macierzyńskim, nie wiem jak ja się odnajdę, w ogóle zapomniałam prawie wszystko i będę się chyba na nowo uczuć i jeszcze mam być oddelegowana w inne miejsce.. boje się jutra 😣
    Tulę Was dziewczyny za biele 🫂
    Moze to stres się nałożył na miesiączkę i stad tak silne objawy? Nie martw się, każda kobieta się stresuje powrotem do pracy a potem się okazuje, że szybko się przyzwyczaja i nawet się cieszy, ze znowu ma kontakt z ludźmi. Będzie dobrze, daj jutro znać jak poszło.

Monia• lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 21 września, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Sylwia, a miałaś duży stosunek ten przewagi estrogenowej? U mnie raz wyszło więcej jak badałam, lekarz kazał olać, ale teraz się nad tym zatrzymałam i już sama nie wiem. Łapię się dosłownie wszystkiego powoli.
    Wyniki 7dpo z czerwca:
    Estriadol 266,99pg/ml
    Progesteron 21,195ng/ml

U mnie lekarz kazał olać wszystko i iść na in vitro. Mówił tak suplementy nie ma sensu, progesteron nie ma sensu, histeroskopie nie ma sensu. Jestem strasznie na nich zła.

Za to jedna pani chciała mi wcisnąć tabletki antykoncepcyjne na torbiel, która nie była czynna hormonalnie... Ale progesteronu mi nie chciała dać.

Zaszłam w ciążę mimo tej torbieli a progesteron sama sobie kupiłam bo tu gdzie mieszkam sprzedają bez recepty.

Marty.Na lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️ 2.23 🥹

15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 września, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 2dpo mojego przedostatniego cs. Troche poczytalam o tym jak jajowod wyłapuje komorke jajowa z przeciwnego jajnika. Generalnie komórka jajowa jest uwalniana do jamy otrzewnej i ten drugi jajowód próbuje ją zassać jak odkurzacz. Ryzyko jest takie, że ta komórka może sobie tam płynąć za długo, żeby w jajowodzie został jeszcze jakiś żywy plemnik.
    Wczoraj bardzo mocno bolał mnie lewy jajnik i jezzcze mocniej prawy jajowód. Podobno tak może właśnie być jak owulacja jest po stronie po której nie ma jajowodu bo ten który został musi dużo mocniej pracowac i wtedy wlasnie odczuwa sie ogromny bol. Ale zastanawiam soe czy to nie dlatego ze pilam alkohol. Generalnie pije okazjonalnie (2-3 razy w roku na duzych zjazdach ze znajomymi) od ok 11 lat. Wiec moj organizm juz mocno zle odczuwa alkohol, a przedwczoraj wypilam 2 drinki (ok 150ml whiskey) i wczoraj jeden juz slabszy bo bylam zbyt zmeczona na mocniejszy, z 25ml whiskey tam bylo. I nie wiem czy stad bole nie byly silnejsze. A moze dlatego ze jednak ten jajowod ogarnal i wessał tą kamórkę jajową? W nocy tez mialam sny erotyczne a zwykle takie miewalam w ciazach, wiec moze ten plemnik sobie tam wniknal? A moze alkohol tak zadzialal? Who knows ;)
    Btw, wiadomo ze za wczesnie na objawy, ale z dwoch wersji jednak lepiej trzymac aie tej o zaplodnieniu :P

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 21 września, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu bieli i okresów 🫶 trzymam kciuki oby nowy cykl był cyklem owocnym 🍀
    Co do pracy ja też mam już swojej dosyć. Też się jej trzymam tylko dlatego, że mam umowę na stałe i przy tych staraniach to tak człowiek czuje się troche pewniej, że w każdej chwili człowiek nie zostanie zwolniony. Po malu zaczynam myśleć jesli kolejna próba się nie uda czy nie dać sobie czasu do nowego roku i złożyć wypowiedzenie. Czuje się źle psychicznie w obecnej i coraz częściej chce mi się tą robotą rzygać .

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - przygotowanie do II transferu
    11.2025 - może uda podejść sie do II transferu
    4 ❄️❄️❄️❄️
    W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie.
  • Seabird Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Chętnie bym tak spróbowała, ale nie wiem czy się uda uzyskać receptę, jak pójdę do lekarza i powiem, źe chcę tak i tak, bo to i to. Zbadam jeszcze raz za miesiąc, żeby upewnić się, że to nie był przypadek.

A objawy mam bardzo podobne - duży ból piersi, nerwowość, długie krwawienia (6 dni na 28-dniowe cykle), trądzik w dolnej części twarzy.

U mnie objawy przed @ takie same, zwłaszcza piersi, a estradiol 7 dpo w tym miesiącu 133,60 🙈

31👩🏼& 36👨

8cs ⏳

Mięśniaki 📌
    Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
    Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
    Ferrytyna 14,86 📌
    Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌

💉3 dc
    TSH 1,154 µIU/ml
    FSH 6,01 mIU/ml
    LH 6,56 mIU/ml
    Estradiol (E2) 26,30 pg/ml

💉 7 dpo
    Progesteron: 16,51 ng/ml
    Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
    💊 Aliness magnez potas B6
  • Ika_Ika Znajoma

Wysłany: 21 września, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    U mnie lekarz kazał olać wszystko i iść na in vitro. Mówił tak suplementy nie ma sensu, progesteron nie ma sensu, histeroskopie nie ma sensu. Jestem strasznie na nich zła.

Za to jedna pani chciała mi wcisnąć tabletki antykoncepcyjne na torbiel, która nie była czynna hormonalnie... Ale progesteronu mi nie chciała dać.

Zaszłam w ciążę mimo tej torbieli a progesteron sama sobie kupiłam bo tu gdzie mieszkam sprzedają bez recepty.

Czasem właśnie tacy są lekarze. W innej chorobie, ale podobne podejście, w stawach kolanowych miałam nadmiar "wody" i przez długi czas nie mogłam kucnąć. Gdy powiedziałam to doktorce usłyszałam "to proszę nie kucać" 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ssilvia, widzę, że jesteś ekspertem w tematach estradiolu i jego przewagi? Kiedy najlepiej zrobić badanie, żeby miało najwiekszy sens. Razem z progesteronem. I coś jeszcze do tego?

I tak w ogóle to dzisiaj do mnie też @ przyszla. Jak w ostatni weekend było pełno dwóch kresek tak ten chyba jest tutaj jakiś pechowy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 14:45

32👧👱34

👧:
    ❗️PCOS, długie bezowulacyjne cykle, IO, podwyższona prolaktyna, surowiczoujemne RZS;
    💊Norprolac, zenofor, hydroksychloroqine, femibion 0, DHA, Obsidan

👱
    ❗️Crohn
    💊Sermatrop Alfa
    Morfologia 1% prawidłowych

12.2021 - odstawienie mtx
    06.2022 - początek starań na luzie
    10.2024 - 2dc: glukoza 4,64mmol/l, izsulima, 4,7, TSH 2,268, ATG < 3, ATPO < 3, Prolaktyna 27,44, FSH 5,4, testosteron 0,34, AMH 21,75, SHBG zniszczona próbka,
    11.2024 30dc: SHBG 37,0, testosteron 0,72
    12.2024 - pierwsza wizyta u lekarza (norprolac, zenofor)
    03.2025 Ferrytyna 8,34
    04.2025 - monitoring - nic nie rośnie,
    05.2025 - długi cykl - Luteina
    06.2025 - stymulacja Lametta i monitoring
    16dc 17mm po prawej
    22dc torbiel 30mm
    07.2025 torbiel się nie wchłonęła - orgametril 2x2 2-25dc
    08.2025 stymulacja Lametta
    02.09.2025 monitoring: prawy 13mm
    05.09.2025 pęcherzyk prawy 23mm - ovitrelle
    09.09 - wizyta - potwierdzona owulacja
    18.09 - test?
  • Seabird Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu bieli i okresów 🫶 trzymam kciuki oby nowy cykl był cyklem owocnym 🍀
    Co do pracy ja też mam już swojej dosyć. Też się jej trzymam tylko dlatego, że mam umowę na stałe i przy tych staraniach to tak człowiek czuje się troche pewniej, że w każdej chwili człowiek nie zostanie zwolniony. Po malu zaczynam myśleć jesli kolejna próba się nie uda czy nie dać sobie czasu do nowego roku i złożyć wypowiedzenie. Czuje się źle psychicznie w obecnej i coraz częściej chce mi się tą robotą rzygać .

Dołączam do wszystkich narzekających na pracę, ja też swojej nie znoszę, szef wprowadza dużo stresu i czuje, ze to wpływa na moje samopoczucie i życie. A tkwię tam oczywiście bo umowa na czas nieokreślony no i mieliśmy być w ciąży 😕 i też myślę o szukaniu nowej jeśli się nie uda do końca roku, ale teraz w chaosie wykańczenia domu/przeprowadzki/diagnostyki nie mam kompletnie głowy do tego. Podziwiam ludzi, którzy potrafią ogarnąć parę zmian życiowych na raz, to nie ja 😜

31👩🏼& 36👨

8cs ⏳

Mięśniaki 📌
    Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
    Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
    Ferrytyna 14,86 📌
    Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌

💉3 dc
    TSH 1,154 µIU/ml
    FSH 6,01 mIU/ml
    LH 6,56 mIU/ml
    Estradiol (E2) 26,30 pg/ml

💉 7 dpo
    Progesteron: 16,51 ng/ml
    Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
    💊 Aliness magnez potas B6
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 21 września, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Zabiorę głos, bo byłam w tej samej sytuacji. Nie zmieniałam pracy, bo czekamy, bo może się uda. Jak zmieniłam pierwszy raz, to teraz już nie mam oporów. Ważniejsze jest moje zdrowie psychiczne, nizeli umowa na czas nieokreślony. Z szefem psychopata też jest niezdrowo.

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 21 września, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:

No właśnie czasem wydają się ogarnięci, a potem jak się spojrzy w większym detalu to bardzo dużo każą olewać.
    Jedynie zastanawiam się, czy podbicie i tak wysokiego proga jeszcze bardziej nie wydłużyłoby mi fazy lutealnej 😬

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• Luna11 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    No właśnie czasem wydają się ogarnięci, a potem jak się spojrzy w większym detalu to bardzo dużo każą olewać.
    Jedynie zastanawiam się, czy podbicie i tak wysokiego proga jeszcze bardziej nie wydłużyłoby mi fazy lutealnej 😬

Też się nad tym zastanawiam - skoro prog jest wysoki i ponad normę dla lutealnej, to czy jest sens go przyjmować w większej dawce.

Powder lubi tę wiadomość

👧 27

TSH 0,839 µIU/ml
    glukoza 80 mg/dl
    ferrytyna 69,2 ng/ml
    B12 556 pg/ml
    D3 39,9 ng/ml
    prolaktyna 19,0 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
    progesteron 17,0 ng/ml
    estradiol 283,0 pg/ml

Pęcherzyk w LJ 20 mm
    Endometrium 7,6 mm

morfologia ✅️
    usg piersi ✅️
    usg tarczycy ✅️
    cytologia ✅️

10 cs
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ