NAJDZIWNIEJSZE MITY JAKIE SŁYSZAŁYŚCIE STARAJĄC SIĘ O DZIECKO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej dziewczęta z rana:) tak na poprawę humoru dozuce:
1. cięzarna nie powinna ścinać włosów bo dziecko będzie miało krótki rozum:)
2. ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem z nikim bo będzie miała po porodzie mało pokarmu:)
te 2 przykazanie jest fajnie, proponuje nie stać przy garach i nie gotować 9 mies:)
jezusie jakie to dziwne, nie wiem co trzeba brać żeby takie mądrości ludowe wymyslec:) ale z 2 strony jaki jest odbiór skoro one tyle krążąKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Znalazłam cały bukiet przesądów ciążowych Łapcie
https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/1373-ciaza-przesady
I jeszcze tu: http://babyonline.pl/najdziwniejsze-przesady-na-temat-ciazy,emocje-w-ciazy-artykul,10991,r1p1.html
-
Nie żaden zabobon, ale "dobra rada" nieźle potrafiąca wkurzyć.
Staram się już długo, bo prawie 2 lata. Oczywiście obserwacja cykli, tempki, śluzy, szyjka, monit. No znam swoje ciało a cykle niestety mam baardzo nieregularne i długo po nawet 60 dni. I kiedyś dowiedziała się o staraniach znajoma, taka dalsza. Jak usłyszała, że tyle nam nie wychodzi to mówi z entuzjazmem w głosie!
- Ale jak to nie możesz tak długo zajść?! To czekaj, ja Ci powiem co zrobić żeby zajść w ciążę. Musisz sobie policzyć od 1 dnia miesiączki 14 dni i wtedy masz owulację i w tym dniu się kochajcie to na pewno zajdziesz!! Ja tak robiłam i zaszłam od razu!
Wszystkie witki mi opadły......mana, Maczek, 25staraczka25, Leine, momo1009, Tova33, Blondik, Basik122, freya, Manieczka86, kita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja słyszałam, że w ciąży jak się mama zapatruje na jakąś osobę to dziecko będzie do niej podobne...moja kuzynka np. jest podobna do jakiejś aktorki co moja ciotka w ciąży z uwielbieniem oglądała serial w którym tamta grała ^^ może kwestia przypadku...ale wydaje mi się, że siła autosugestii działa często więc tak czy siak lepiej patrzeć na dobro i piękno, nie na jakieś paskudztwa z horrorów ;P hehe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMit z defekacją mnie zabił
Mi z przesądów ciążowych się obiło tylko o uszy, żeby nie gratulować... Pogratulowałam, tak świadomie, raz: dziewczyna się pochwaliła, ja wyjaśniłam, dlaczego nie składam gratulacji, ona, że to pierdoły. Pogratulowałam. Efekt był aniołkowy
Od tamtego czasu nie gratuluję już nikomu, w ciąży z synkiem zabroniłam składania gratulacji i teraz, hmm, jak się w końcu uda, też będę w ten sposób działała -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywidzę, że trzecia strona tematu obfituje w grobowe zabobony...
zmienię więc nastrój na trochę inny:
- moja Babcia przekazała mi "wiedzę", że gdy się ma syna to trzeba przed pierwszym praniem ubranka związać rękawy i tak uprać, żeby syn w przyszłości na nikogo ręki nie podniósł
- kiedy pochyliłam się nad łóżeczkiem mojej chrześnicy, Babcia (znów ) zapytała się mnie "dobrze śpisz?!", zbita z tropu odpowiedziałam, że tak. Wtedy w mgnieniu oka Babcia wyrwała mi włosa z głowy i wsadziła pod poduszkę Małej. Ponoć dzięki temu dziecko lepiej śpimana, Maczek, 25staraczka25, momo1009, Tova33, Basik122, Katjaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W ciąży nie wolno:
1.Siadać tyłem do kierunku jazdy, gdyż dziecko ułoży się pośladkowo.
2.Malować się zbyt mocno, zwłaszcza ust. Zbyt mocny makijaż jeżeli urodzi sie córka powoduje że zejdzie na złą drogę
3. Przymierzać okularów bo dziecko bedzie miało wadę wzroku (współczuje dzieciom których matki noszą okulary )
4. Nie wolno wchodzić w kałuże bo dziecko urodzi się z wodogłowiem.
5. Współżyć w ciąży bo dziecko będzie miało dołki w głowie.
6. Nie wolno sie depilować ani patrzec na księżyc bo dziecko bedzie łyse (coś może w tym jest )
7. Nie może siadać po turecko bo potem dziecko bedzie miało krzywe nogi.
A jeszcze jedno ale to nie tyle zakaz dla ciężarnej co dla innych... Nie wolno niczego odmówić jeżeli kobieta w ciąży o coś poprosi bo myszy w domu wszystko zjedzą hehehehe Jak zajde to wykorzystam to na maxaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 18:01
mana, Maczek, momo1009, Tova33, Blondik, Basik122, agnes175 lubią tę wiadomość