Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Amelio a robiłas juz jakieś badania? Np hormony? Mi tez moja gina powiedziała że wszystko jest SUUUPER, ale na podstawie usg pochwowego i badania palpacyjnego. I takie jest super że w ciażę nie moge zajść od 10 miesięcy. Dlatego biorę sprawy w swoje ręce i jutro mam umówione badanie hormonów
Amelia San lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bez przesady. Tez mam 28 lat, chociaż może na pierwsze pewnie troche przypóźno. A to usg nadaje się tylko do tego by sprawdzic czy w środku gra. Sama sie przekonałam że najważniejsze hormony, bo już innej wizji nie mam. Tobie tez radze je zrobić.
-
Amelia, jeśli nie robiłaś badań hormonalnych, to nie masz pewności, że wszystko jest ok. Problemów np. z prolaktyną nie widać na usg. Zrób badania. I uzbrój się w cierpliwość. Zdrowa kobieta potrzebuje czasem 12 cykli, żeby zajśc w ciążę i to wcale nie musi oznaczać, że coś z nią nie tak. To wypadkowa prawdopodobieństwa, do tego nawet zdrowym kobietom zdarzają się w ciągu roku cykle bezowulacyjne. A Ty próbujesz dopiero od 4 miesięcy
Poczytaj sobie forum, jest dużo podobnych wątków, może dowiesz się czegoś z tego, co już zostało napisane.
Trzymam kciuki za zdrowie i szybką ciążę.Amelia San, vanessa, Emma80, mik82, kapturnica, anja83, redmann, przyszła mama:), gabi544 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochaniutka ja juz 3 lata sie staram 2 miesiact temu poszlam do lakarza ktorego polecila mi kolezanka, powiedzial mi ze wszystkow swoim czasie. kazal przejsc na diete nisko glikemiczna kazal brac clostilbegyt od 5 do 9 dnia i napewno sie uda wiec czekam:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWeszłam do was ponieważ też myślałam, ze wszystko jest ok.. na początku.. lekarz powiedział, ze do 6 miesięcy max i będę w ciąży. Niestety okazało się inaczej. Wciąż nic nie wychodziło.. zastanawiałem się co się dzieje, że moje koleżanki zachodzą ot tak... w pierwszym lub 2 cyklu a u nas nic:( zrobiłam badania i mąż. Niestety! U męża bardzo słabe nasienie na pograniczu in vitro.. u mnie późna owulacja albo wcale.... Teraz w życiu nie dałbym sobie wmówić, że ciągłe próby bez skutku świadczą o tym że jest ok. Maiłam wciąż wrażenie, że wszystkie zachodzą tylko nie ja.. i też nie wiedziałam czemu. Nie chodzi o to żeby się nakręcać, ale moim zdaniem jeśli po 3 cyklach nic to należałby zrobić choć podstawowe hormony.. i faceta przebadać obowiązkowo! Wiek nie koniecznie ma tu coś do rzeczy- zdrowa 24 latka i zdrowa 34 latka +zdrowy facet może szybko zajść w ciążę - ale podkreślam - trzeba być zdrowym!
agnes175, dmuchawiec, justa1234, Kokilka, Dea28, Niczkka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja w sumie podchodziłam do tematu, że w koncu sie uda. Nie ten cykl, to na pewno następny i będzie ciąża. Nic bardziej mylnego. Lekarza nic nie kosztuje napisac na kartce jakie badania mozna wykonać, ale jak widac wolą gadac jak mi moja-ooo kochana ty nie masz problemu. Po roku nieudanych staran można mówić o problemie... Glupia gadka, gdyby nie to forum nadal bym tak myślała Teraz myślę co jutro wyjdzie z tych hormonów. Chociaz jestem dobrej myśli mimo wszystko
-
nick nieaktualnySarenka2015 wrote:Ja w sumie podchodziłam do tematu, że w koncu sie uda. Nie ten cykl, to na pewno następny i będzie ciąża. Nic bardziej mylnego. Lekarza nic nie kosztuje napisac na kartce jakie badania mozna wykonać, ale jak widac wolą gadac jak mi moja-ooo kochana ty nie masz problemu. Po roku nieudanych staran można mówić o problemie... Glupia gadka, gdyby nie to forum nadal bym tak myślała Teraz myślę co jutro wyjdzie z tych hormonów. Chociaz jestem dobrej myśli mimo wszystko [/QU
ja robie badaniaco miesiac mam juz cala teczke wynikow i one naprawde sasuper i co nic musze czekac az sie uda co mam wiecej robic nie jest latwo -
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Ja też, wcześniej Siedlce, teraz Warszawa. Zapytałam, bo myślałam, że może polecisz mi jakiegoś dobrego gin Wezmę sobie do serca wszystkie Wasze rady kochane. Miejmy nadzieję, że ten rok będzie Nasz
Kita, dziękuję za Twój wpis.Amelia San lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Ja też, wcześniej Siedlce, teraz Warszawa. Zapytałam, bo myślałam, że może polecisz mi jakiegoś dobrego gin Wezmę sobie do serca wszystkie Wasze rady kochane. Miejmy nadzieję, że ten rok będzie Nasz
Kita, dziękuję za Twój wpis.
Nie ma za co:) i dodam, że mężczyznę dużo łatwiej przebadać a leczy się wiele miesięcy... bardzo często bezskutecznie. Mój np. wcale nie wygląda na ułomka.. a wyniki są jakie są.. jutro drugi raz powtarza badanie nasienia po 3 miesiącach suplementacji. Zobaczymy czy cokolwiek ruszyło. Jakby od razu zrobił badania to już z rok temu moglibyśmy go leczyć.. i mi rok przybył właściwie to tak w sumie od niedawna wiemy na czym stoimy...bardzo żałujemy, że to nie wyszło wcześniej oboje... jak to się mówi: lepiej żałować że się coś zrobiło niż że się nie zrobiło.. my żałujemy, że nie zaczęliśmy od dokładnych badań!Amelia San, dżelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć to prawda nie ma co czekać ,jeżeli rok czasu się staracie. i te ciągłe gadanie ,że trzeba czasu ,że wszystko jest ok ,bzdura to tylko z biegiem czasu łamie psychikę,każda ciąża u znajomej staje się dla mnie porażką . Dla tego w tamtym mscu sprawe wzięłam w swoje ręce ,zaczęliśmy od badania nasienia,okazało się wporządku liczba 23 mln górny zakres ,ruchliwość również wporzadku,nie wiem czy tak było bo od stycznia mąż bierze pro men ,ale wynik był dobry to najważniejsze. Czekam na początek cyklu żeby w 3 dc zrobić na hormony i zobaczymy co dalej robić.Nie czekajcie zróbcie badania . Wiesze ,że nie juz teraz ,czy za miesiać zajde w ciąże bo to jest złudne jeżeli wyniki będą zle ,ale będe wiedzieć w jakim kierunku mam dążyć do upragnionego celu .Karina