X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San- akurat tak wiele spraw zbiegnie się w naszym życiu, że nie będzie możliwości serduchowania.. No i jeszcze mojego Męża przeraża fakt, że poród mógłby nastąpić w okolicach Świąt/Nowego Roku, a to takie nasze pierwsze prawdziwe Święta we własnym domu, i jeszcze kilka innych aspektów, ehh to szalone życie :P

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja narazie jestem na etapie badan,męża nasienie ok ja normalnie mam owulację,dzisiaj odbieram wyniki chlamydie a dalej to zobaczymy może jest jakaś przyczyna braku dzidziusia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki musze isc na zakupy a tak mi tu z wami milo :)
    Jagah oby ulozylo sie po twojej mysli
    baby1991 daj znac jak wyniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia staramy się narazie 9 cykl
    100krotka za kilka godzin napisze czy mi cos wyszlo

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się bzykamy codziennie i to nawet po 2 razy a wszędzie czytam i wszyscy mówią by przed owulacją wstrzymać się te 2-3 dni by plemniki nabrały mocy :D Spróbowaliśmy i tak i również nic. Jeździliśmy już nawet w tych dniach 3 razy odpocząć. W tamtym cyklu byliśmy w spa. Akurat była owu, relaks pełną parą a tu nic. W październiku byliśmy na zamku, zrobiłam test owu, krecha była ciemniejsza niż druga i dużo płodnego śluzu przez 3 dni. Również nic. Policzyłam dokładnie teraz będzie 9c starań. Teraz koniec z tym wszystkim, bo i tak nie pomaga. No trudno :) Dziś odbieram wyniki tsh, lh i estradiol. Przyszedł też żel conseive :P Dużo siedzi w głowie, moja mama mi to pięknie wytłumaczyła. Dlatego reeeelax i zero myśli o ciąży.

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok napiszę, ale oczywiście pominęłam jeden hormon i to dość ważny fsh i go nie zbadałam.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, krew pobierają tylko od godz. 7 do 10, a poza tym jest już 7dc, a trzeba go badać w 3 do 6.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko ja z moim mezem tez sobie nie zalowalismy przytulanek czasami mialam juz nawet dosc :/ i tez nic :/

Ja juz zakupy zrobilam:) tez dzisiaj przyszedl mi ten zel i testy owu :) i bedziemy probowac:) zaraz ide z tesciowa i psami do lasu na spacer taka piekna pogoda ze trzeba ja wykorzystac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jak bym poszla sama lepiej bym zrobila bo tesciowa umnie humor popsuc:/

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mąż się badał;) no ale można rok się blokować?;) przecież plemnik nie zawróci;p

24afed3688.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki lh i estradiol ok, natomiast nie wiem jak z TSH, bo norma jest 0,270-4,200 a ja mam 11,89 lU/mL i do tego jest strzałka do góry. I nie wiem jak to odczytać.

img-2014062101101130.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się starałam za pierwszym razem 16 cykli i dopiero jak wmowiłam sobie że nic z tego nie będzie tto zaskoczyło ;) polecam takie wmawianie ;) tylko niestety w 16 tygodniu serduszko przestało bić ale jednak sie udało jakby nie było nooo ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przyłączam się do Was. Staramy sie już 1,5roku. U mnie wszystko już niby ok… Wszystkie hormony wyregulowane, tarczyca ok, witamina D ok, narzeczony badania nasienia rewelacja, wizyty w klinikach niepodłości za mną… i dalej nic… :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Wyniki lh i estradiol ok, natomiast nie wiem jak z TSH, bo norma jest 0,270-4,200 a ja mam 11,89 lU/mL i do tego jest strzałka do góry. I nie wiem jak to odczytać.
    Mi sie wydaje ze masz niedoczynnosc tarczycy bo ja przy wyniku 5.509mlU/l zaczelam juz brac leki ic do endokrynologa koniecznie

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... wlaśnie gadałam z gineksem. Podwyższony hormon tarczycy i stąd może byc problem z zajściem w ciążę. Powiedział że muszę się udać do endokrynologa, da mi leki i powinno zaskoczyć.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno pomoga mi spadlo do 1,52 :)
    witaj alicja:)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko a jakie leki dostałaś? Jakieś skutki uboczne? Idę chyba w czwartek do endo albo jutro. Nie spodziewałam się tego zupełnie... ale cieszę się że trafiłam na to forum i dziewczyny doradziły mi badania. Polecam to również i wam, bo do tej pory bym ich nie zrobiła i sądziła że wszystko jest ok.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko ja bralam eutyrox a ze trafilam do niedouczonego endo to po kolei bealam 25 potem co drugi dziem 50 potem caly czas50 a teraz od roku biore 75 i jest ok:) skutki uboczne u mnie nie bylo

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy jak mężczyzna nie ma tarczycy z powodu przebytej choroby w dzieciństwie i bierze euthyrox ale tsh ma w normie to może mieć wpływ na jego nasienie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie ze nie, ale nie wiem jak to jest u panow

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ