Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 9 marca 2015, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San- akurat tak wiele spraw zbiegnie się w naszym życiu, że nie będzie możliwości serduchowania.. No i jeszcze mojego Męża przeraża fakt, że poród mógłby nastąpić w okolicach Świąt/Nowego Roku, a to takie nasze pierwsze prawdziwe Święta we własnym domu, i jeszcze kilka innych aspektów, ehh to szalone życie :P

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja narazie jestem na etapie badan,męża nasienie ok ja normalnie mam owulację,dzisiaj odbieram wyniki chlamydie a dalej to zobaczymy może jest jakaś przyczyna braku dzidziusia

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki musze isc na zakupy a tak mi tu z wami milo :)
    Jagah oby ulozylo sie po twojej mysli
    baby1991 daj znac jak wyniki

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia staramy się narazie 9 cykl
    100krotka za kilka godzin napisze czy mi cos wyszlo

  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 9 marca 2015, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się bzykamy codziennie i to nawet po 2 razy a wszędzie czytam i wszyscy mówią by przed owulacją wstrzymać się te 2-3 dni by plemniki nabrały mocy :D Spróbowaliśmy i tak i również nic. Jeździliśmy już nawet w tych dniach 3 razy odpocząć. W tamtym cyklu byliśmy w spa. Akurat była owu, relaks pełną parą a tu nic. W październiku byliśmy na zamku, zrobiłam test owu, krecha była ciemniejsza niż druga i dużo płodnego śluzu przez 3 dni. Również nic. Policzyłam dokładnie teraz będzie 9c starań. Teraz koniec z tym wszystkim, bo i tak nie pomaga. No trudno :) Dziś odbieram wyniki tsh, lh i estradiol. Przyszedł też żel conseive :P Dużo siedzi w głowie, moja mama mi to pięknie wytłumaczyła. Dlatego reeeelax i zero myśli o ciąży.

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 9 marca 2015, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok napiszę, ale oczywiście pominęłam jeden hormon i to dość ważny fsh i go nie zbadałam.

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 9 marca 2015, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, krew pobierają tylko od godz. 7 do 10, a poza tym jest już 7dc, a trzeba go badać w 3 do 6.

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko ja z moim mezem tez sobie nie zalowalismy przytulanek czasami mialam juz nawet dosc :/ i tez nic :/

    Ja juz zakupy zrobilam:) tez dzisiaj przyszedl mi ten zel i testy owu :) i bedziemy probowac:) zaraz ide z tesciowa i psami do lasu na spacer taka piekna pogoda ze trzeba ja wykorzystac :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jak bym poszla sama lepiej bym zrobila bo tesciowa umnie humor popsuc:/

  • blumen21 Ekspertka
    Postów: 352 53

    Wysłany: 9 marca 2015, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mąż się badał;) no ale można rok się blokować?;) przecież plemnik nie zawróci;p

    24afed3688.png
  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 9 marca 2015, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki lh i estradiol ok, natomiast nie wiem jak z TSH, bo norma jest 0,270-4,200 a ja mam 11,89 lU/mL i do tego jest strzałka do góry. I nie wiem jak to odczytać.

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • kierzynka Autorytet
    Postów: 4295 5598

    Wysłany: 9 marca 2015, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się starałam za pierwszym razem 16 cykli i dopiero jak wmowiłam sobie że nic z tego nie będzie tto zaskoczyło ;) polecam takie wmawianie ;) tylko niestety w 16 tygodniu serduszko przestało bić ale jednak sie udało jakby nie było nooo ;)

    qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przyłączam się do Was. Staramy sie już 1,5roku. U mnie wszystko już niby ok… Wszystkie hormony wyregulowane, tarczyca ok, witamina D ok, narzeczony badania nasienia rewelacja, wizyty w klinikach niepodłości za mną… i dalej nic… :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:53

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Wyniki lh i estradiol ok, natomiast nie wiem jak z TSH, bo norma jest 0,270-4,200 a ja mam 11,89 lU/mL i do tego jest strzałka do góry. I nie wiem jak to odczytać.
    Mi sie wydaje ze masz niedoczynnosc tarczycy bo ja przy wyniku 5.509mlU/l zaczelam juz brac leki ic do endokrynologa koniecznie

  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 9 marca 2015, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... wlaśnie gadałam z gineksem. Podwyższony hormon tarczycy i stąd może byc problem z zajściem w ciążę. Powiedział że muszę się udać do endokrynologa, da mi leki i powinno zaskoczyć.

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno pomoga mi spadlo do 1,52 :)
    witaj alicja:)

  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 9 marca 2015, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko a jakie leki dostałaś? Jakieś skutki uboczne? Idę chyba w czwartek do endo albo jutro. Nie spodziewałam się tego zupełnie... ale cieszę się że trafiłam na to forum i dziewczyny doradziły mi badania. Polecam to również i wam, bo do tej pory bym ich nie zrobiła i sądziła że wszystko jest ok.

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko ja bralam eutyrox a ze trafilam do niedouczonego endo to po kolei bealam 25 potem co drugi dziem 50 potem caly czas50 a teraz od roku biore 75 i jest ok:) skutki uboczne u mnie nie bylo

  • Kasia1986 Ekspertka
    Postów: 183 57

    Wysłany: 9 marca 2015, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy jak mężczyzna nie ma tarczycy z powodu przebytej choroby w dzieciństwie i bierze euthyrox ale tsh ma w normie to może mieć wpływ na jego nasienie?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 marca 2015, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie ze nie, ale nie wiem jak to jest u panow

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego