Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, widzę że kilka z Was przeszło już badania hormonów. Mnie to właśnie czeka i chciałam się Was poradzić, bo mój endo napisał mi co mam zbadać, ale jeśli chodzi o określenie konkretnego czasu, to tylko że w 22 dc mam zbadać progesteron.
Oprócz tego mam jeszcze: prolaktynę, LH, FSH, E2, testosteron, DHEAS, adrostendion, 170Hprogesteron - i tu nie określał dnia.
Podczytując Was dzisiaj zobaczyłam, że niektóre badania robicie w 1 fazie cyklu, stąd moje pytanie - myślicie że wszystko mogę zrobić w tym 22dc?
Dodam, że do endo mam teraz ograniczony dostęp. -
nick nieaktualnynie dziekuje
violett dziwne ze ten Twoj lekarz Ci nie powiedzial kiedy najlepiej zrobic te badania;/
ja jak robilam to w takich dniach i dostalam od lekarz karteczke i wszystko bylo ladnie napisane co i kiedy
3 dzień cyklu LH, FSH, TSH, PRL, TESTOSTERON
14 dc lub kolo owu. FSH, LH, E2
21 dc lub 7 dni po owu- E2, PROGESTERON
(ewentulnie dheas, androstendion, tsh, t3, t4
Ja juz u siebie w domku na szczescie bo jak jechalam samochodem to usypialam az sie balam ;/ musze sie polozyc bo usne na siedzaco;/ -
nick nieaktualnyChodzilam dzisiaj z siostra po galeri i bylysmy w sklepie zciuszkami dla maluszkow ale sie naogladalam:) hmmm...Chcialam cos kupic dla siostrzenicy ale nie kupilam bo jak jednak bedzie siostrzeniec to nie bedzie chodzil w sukieniuni:) hehe:) nie no zartuje nie moglam sie zdecydowac i jeszcze nic nie kupilam ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:00
-
nick nieaktualny
-
Violett tak jak napisała 100krotka. Ale mi gin prolaktynę kazał robić po 10dc i raczej w tej okolicy cyklu się ją bada. Progesteron podobno zalezy od tego jak długie masz cykle, mi kazał 21 dc. No i musisz być zupełnie na czczo.
-
100krotko- może jednak "coś" z tej Twojej senności będzie... bo od samych tabletek, zeby aż tak Cię brało??? 3mam kciuki
Ja mam jutro kolejny monit o 20.50 dopiero, ciekawe czy endo mi zgrubiało
Dziś byli u mnie bratankowie- 5l i roczek- niezła rozróba była- żywiołowe szkraby. Ale nie da się ukryć, że są to już dzieci "epoki tabletów" jak ja to mówię- roczny Jędruś tak umiejętnie przesuwa ekran w komórce, że aż podziw:)W końcu zaczęli tak świrować, ze wyjęłam wielki arkusz zwykłego szarego papieru i się świetnie na tym bawili- małemu szeleszczyło pod nogami i aż się taił ze śmiechu a my już z mężem jesteśmy "padnięci". Kurcze... kiepska kondycjaStarania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
nick nieaktualnyDziewczynki padlam jak tylko polozylam glowe na poduszke, prawie 2 godz spalam a czuje ze zaraz znowu usne:p hihi dobrze ze mezus juz wraca:)
JaJaga ja po nocach i dzis wczesnie wstalam a w nocy malo spalam i do tego jeszcze pogoda ;/
hmmjakos w tym cyklu wypieramjakie kolwiek obiawy na ciaze gdzies w glebi w glowie siedzi taki glos mowi juz tu cie kulo i dostalas @ sutki tez wczesniej swedzialy wiec pewnie na @...chciala bym juz wiedziec na czym stoje:} -
nick nieaktualny
-
Tak mnie zaczelo to zastanawiac. Wydaje mi sie ze dzis jest jzu pzeroczyty rzciagliwy ale skapy. czkolwiek testy owu wysly mi w pt i dzis ze slaba kreseczka druga czyli negatywne (wczoraj nie robilam), szyjka wciaz wysoko to znaczy ze jeszcze owu nie nastapila?
-
Karola może spróbuj żelu conseive plus. W trakcie stosunku zagęszcza się i przypomina śluz płodny. Jest bardzo gęsty i utrzymuje podobno dłużej plemniki w ciele kobiety.
100krotka masz tak samo jak ja i jak setki innych kobiet. Nie wkręcam sobie ale obserwuję organizm. Jak na stan przed @ to czuje się zajebiście oprócz paru małych niedogodności, ale jak mówiłam pewnie duphaston zaczął działać. Krzyż już mnie dziś nie bolał, ale w trakcie przytulania zakuł mnie jajnik tak podobnie własnie jak na @. Mój mąż jest bardzo przejęty. Starałam się ukryć przed nim termin @ żeby w razie jak test by wyszedł pozytywny to powiedziec mu to w jakiś fajny sposób żeby sie nie domyślał. Ale on juz zaczął mój wykres prowadzić i opieprza mnie że za mało objawów zaznaczyłam i nie dostałam tyle pkt co powinnam hahaha.
W każdym razie już postanowiłam że gdy @ przyjdzie to odczekam tydzien i pódę sobie na zwolnienie a co Muszę odsapnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 23:16
-
nick nieaktualny
-
Natalii00 wrote:kurcze po tych @ to juz sama nie wiem co myslec bo takie skape i krotkie sa ale nie ma co sobie wkrecac
Witam Was dziewczyny
Ja też mam skąpe 1-1,5 dnia takiego normalnego okresu a później to już lecę na wkładce. Kiedyś to było 4-5 dni jeszcze przed staraniem, ale przyczyny nie widać. Mam nadzieje że to nic złego.