Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Hej NataliiOO masz na myśli test owulacyjny tak? Bo jakoś niedawno miałaś @ jeśli dobrze pamiętam. Ja jutro będę robić test ale popołudniu.

U mnie wręcz przeciwnie, słoneczko od rana :)
    no wlasnie test ciazowy bo jakies dziwne przeczucie mam ze jest cos na rzeczy i musze sie upewnic

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz w domku po kościele:-)
    Natalii to trzymamy kciuki :-)
    Ja w przyszłym tygodniu miałam testować ale chyba nie będę poczekam jak @ się spozni to wtedy:-)

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej panienki :)
    A musialam wczoraj na 20 lecieć do roboty. Czwarta osoba na zwolnieniu. Ale godzine krócej pracowałam :)
    Przez pół nocy bolał mnie ten cholerny krzyż i to nawet dość mocno, byłam pewna że @ nadejdzie lada chwila. Brałam nawet nospę i nie odpuścilo. Znowu zaczął mnie boleć cycek ale jeden i to tak lekko. Śluz obecnie raz jest, raz nie ma, gdzie i tak nigdy przed @ nie było zupełnie nic. Temp. wczoraj spadła, ale dziś gwałtownie się podniosła do 37,06-zmierzyłam tak jak pisali na ovu pracując na zmianach nocnych. Poza tym czuję się jak na @ przez ten krzyż.
    100krotko, mnie tez sutki swędziały i to dość mocno jakoś 4,5 dni po ovu a teraz z objawów to tylko krzyż.
    Amelio, 5 cykli temu cykle miałam, regularne :) Ale jak na razie wszystko idzie w dobrym kierunku bo dziś 27 dc, a zawsze miałam równe 28 d. I tak myslę że to @ idzie, jestem wręcz pewna.

Panie, jakie plany na niedziele? My z mężem bierzemy po obiedzie psa i ruszamy w lasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 14:11

Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spedzam cały dzień z mama :-). Na spacer nie pojdziemy bo nie może jeszcze dużo chodzić po operacji :-).

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty 100krotko kiedy masz mieć termin? Bo ja wiecznie nie w temacie. Trzymam kciuki :) Zdrowia dla mamy.

img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :-) kochane moje;*

2 kwietnia powinna być mam nadzieje ze nie będzie:-)

Amelia San lubi tę wiadomość

• Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio, po tych bólach nie sądzę by nie było @ ;) I nie sądzę by w miesiąc po podaniu leków i monitoringu udało mi się cudownie zajść w ciążę... Tak słodko to chyba nie ma. Czeka się ciężko, bo już bym pyknęła test ale po co jak tu jeszcze 2 dni do @. I dalej twierdze że to duphaston. Podobno jego stosowanie często daje oznaki podobne do ciąży.

img-2014062101101130.png
  • Sarenka2015 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 100krotko to masz praktycznie zaraz po mnie :) A jakie masz odczucia?

img-2014062101101130.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj trzymajcie kochane kciukasy zeby mi sie udalo :) jak i rowniez za was trzymam zeby tez wam sie udalo :)

Amelia San lubi tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    100krotko też mam nadzieję, że Tobie się nie zjawi @ :)
    Saranka, jeśli tak czujesz to rozumiem. Też bym nie robiła testu. Miejmy nadzieję, że kolejny cykl będzie bardziej przychylny :*
    Ja niedługo będę miała ovulkę ale coś czuję, że i tak to nic nie da, jakoś wewnętrznie tak czuję i nie nastawiam się na wielkie starania, po prostu, będziemy się przytulać dla przyjemności, a i tak co ma być to będzie ;)

NataliOO trzymamy, trzymamy :)
    :) kurcze jak ja bym chciala wiedziec kiedy ja mam ta owulke itp maskara

• karola387 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny: )
    Nie wiem czy mogę przylaczyc bo nie wiem czy wszystko ze mną ok. Tzn jestem przebadana dość dokładnie ostatnie badania pokazały tylko lekko podwyzszona prolaktyne ale nieznacznie i późniejsze owu. Robilam rezonans i tak nieznaczne podwyzszenie nie jest wynikiem gruczolaka może być wynikiem stresu jako że robiłam badanie w biegu przed pracą.
    Ciężko też mówić że się staramy i zajść w ciążę nie mogę bo zaczęliśmy tak na prawde w styczniu Ale mimo wszystko to już kilka msc-y.
    Jestem przed owu jeżeli będę miała Ale nie mogę złapać tego momentu. Nie mierze temp Ale obserwuje śluz Ale on u mnie skapy: / czuje jednak od kilku dni bóle w podbrzszu.
    Martwi mnie tylko ze na bromergonie bo dostałam mala dawkę na ta prolaktyne mój cykl skrocil się niezaczaca z ok 40 na 35. Myślałam że na leku będę mieć piękne Max 30dni i krotsze cykle = więcej owu i okazji do starań ;)

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczelam pic siemie na polepszenie sluzu :)

• karola387 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem 88 i staram się o pierwszego mmaluszka:)
    Zastanawiam się czy ten skapy śluz też nie jest problemem bo może ciężko plemnikom przetrwac: / a robiłaś badania hormonalne?

• karola387 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    ja zaczelam pic siemie na polepszenie sluzu :)
    Pomogło?Ja zaczęłam b6 50mg Ale dopiero kilka dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    O 100krotko to masz praktycznie zaraz po mnie :) A jakie masz odczucia?

Staram sie nie myslec wogole o tym ale nimo wszystko czuje ze sie pojawi;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas taka spiaca jestem caly czas ziewam i ziewam ;( jak bym byla u siebie to bym noemalnie poszla spac...

Karola ja lykam bromocorm zamiennik i moje cykle wcale sie nie zmienily raz na kilka miesiecy @ pojawi sie 2 dni pozniej, a tak poza tym to tak jak bylo:)

• karola387 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Jakas taka spiaca jestem caly czas ziewam i ziewam ;( jak bym byla u siebie to bym noemalnie poszla spac...

Karola ja lykam bromocorm zamiennik i moje cykle wcale sie nie zmienily raz na kilka miesiecy @ pojawi sie 2 dni pozniej, a tak poza tym to tak jak bylo:)
    Ja też dziś taki dzień. A co ile masz cykle? Bardzo podwyższa prolakt?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co 28 dni ksiazkowo :) jak zaczekam brac leki to mnialam 962 czy cos kolo tego a teraz juz w normie nawet ciut mniej:)

• karola387 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super a jak długo się starasz to jedyny problem był ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kwietniu minie juz 3 lata;/ do tego jeszcze niedoczynnosc tarczycy ale tez juz ladny wynik bi 1,20:)

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ