Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
luteina i duphaston działają tak samo. utrzymują progesteron na odpowiednim poziomie. Progesteron wydzielany jest przez ciałko żółte i odpowiada za utrzymanie ciąży. Luteina to naturalny progesteron, a duphaston to dydrogesteron - progesteron syntetyczny.
Raczej bierze się jedno albo drugie.
A co powiedział lekarz, 100krotko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:13
-
nick nieaktualny
-
no ja też szczerze mówiąc nie słyszałam, żeby ktoś brał oba na raz- zazwyczaj albo jedno albo drugie.... hmmm ale niczym się nie denerwuj, skoro lekarz zna Twoją historię i czas w jakim się staraliście, to chce na pewno dobrze...może tylko dowiedz się dokładnie, czy faktycznie oba masz brać...Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
-
nick nieaktualny
-
ja specem nie jestem, ale czasami moja pani dr mówi, że zaraz na początku ciąży często zapisuje się duphaston i czasami do 12 tyg się go bierze dla "pewności", bo podobno od 12 tyg dziecko jest już lepiej chronione.Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
-
JaJaga wrote:ja specem nie jestem, ale czasami moja pani dr mówi, że zaraz na początku ciąży często zapisuje się duphaston i czasami do 12 tyg się go bierze dla "pewności", bo podobno od 12 tyg dziecko jest już lepiej chronione.
Mnie tylko zastanawia po co luteina i duphaston jednocześnie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny