Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Kokaina Autorytet
    Postów: 643 920

    Wysłany: 10 maja 2015, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    100krotko jeszcze chciałabym cię zapytać o to jak długo brałaś clostilbegyt i czy zanim zaczęłaś go brać miałaś owulację?

    Tak myślę, że u nas zbliża się magiczne 12 miesięcy pewnie trzeba będzie zastosować bardziej zdecydowane środki.

    Dziewczyny, a na co wpływa ten lek? Nie chce mi się szukać, od Was się szybciej dowiem :-) pomaga uwalniac jajka??

    Synek 2016 r. ♥️
    3jgxyx8de8no67o8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 maja 2015, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wzrost pęcherzyków :-)

  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 11 maja 2015, 06:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym dniu :) 100krotko, ładne ten bukiecik, ja bardzo lubię goździki :) a czemu leżą 2? miałaś takie wiszące kulki? Czy to dla świadkowej...albo źle mi się wydaje...

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

    Jakie piękne kwiaty :D 100krotko też miałam goździki tylko bordowe :) i też w kształcie kulki. Jak wrócę do domu to Wam wkleję :D

    Kurcze, dostaję na głowę już chyba. Miał być spokojny cykl, a tu wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że owulka była wczoraj albo będzie dziś. I jednak jest szansa. Przede mną dwa tygodnie wyczekiwania :/

    Amelia San lubi tę wiadomość

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2015, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

    JaJaga dobrze widzisz leza dwa :) moja swiadkowa miala taki sam tylko miejszy :)

    Am Twoj tez siecudnie prezentuje :)


    A mi sie dzisiaj tak dobrze spalo :)

    Amelia San lubi tę wiadomość

  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 11 maja 2015, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bobry :D

    Płatku duphaston nie podnosi temperatury, to jest nawet na ulotce napisane. Więc internetem się nie sugeruj.

    A ja miałam na pierwszym ślubie taki wiszący długi biały bukiet. Nie wiem nawet co za kwiaty. Bleeee! Jak mi się to mogło podobać :) A na drugim mialam piękny, taki średni bukiecik krwisto czerwonych róż. Do sukni prezentował się pięknie :D

    Mąż mi robi śniadanie, a ja się szykuję do roboty na 14. Dziś kupujemy drugi samochód-DLA MNIE :) średnio jestem zadowolona bo miał być automat, ale... ;)
    A poza tym dziewczyny-nie wiem czy to zasługa leków na tarczyce czy co, ale od tych dwóch miesięcy fiksuję. Nawet przyjaciółka mi to mówi. Nie jestem sobą. Czuję że musze odpocząć, już nie mogę sama ze sobą. Albo ta praca mnie tak rozkłada emocjonalnie. Zaczęły mi się płodne wczoraj i teraz uwaga! Chyba nie chce się w ogóle starać w tym miesiącu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:57

    Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2015, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcia skromny ale piekny :)

    Sarenko w 100% popieram Am potrzebny Ci odpoczynek :) Mam nadzieje ze wam sie uda :)

    A ja po 13 wyruszam do lekarza wczesniej pojade po wyniki drugiej bety ale jest mi tak dobrze na lozeczkuze nie chce mi sie z niego wychodzic;/

    Amelia San lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2015, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie musze juz wstawac jechac po wynik wykapac sie umyc wlosy wysluszyc wyprostowac wyszykowac sie troszke czasu bede potrzebowac :P

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2015, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam :)490,8

  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo ładnie urosła :) super :)

    100krotka:), Amelia San lubią tę wiadomość

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 maja 2015, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jeszcze niech lekarz powie ze jest wszystko ok :P

  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjemnej wizyty :)

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki: 9ut8bb.jpg ;)
    Też skromny :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:09

    Amelia San, JaJaga, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz po pracy! :) ufff ale miałam dzień, ciągle coś, ciągle w biegu :)Niestety w pracy nie mogę i nie mam nawet czasu do Was zajrzeć, ale chętnie już siadam i coś tam napiszę.

    Dziewczyny, każda z Was ma śliczne te bukieciki :) I nie ważne, czy skromny, czy bardziej okazały- każdy ma w sobie to coś... :)

    100krotko, beta rewelacyjna- chyba:) hehe piszę tak jak reszta, bo się nie znam hihihhi

    Amelia San lubi tę wiadomość

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka, ja na początku jak brałam specyfiki na moja PRL to też miałam różne humorki, i traciłam chęć do starań- ale na leku było napisane "spadek libido"- u mnie był drastyczny spadek :( ale jakos później przeszło :)

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki:

    Glukoza: 93 mg/dL norma: 70-105
    TSH: 2,19 uIU/ml norma: 0,270-4,200
    fT4: 15,96 pmol/L norma: 12,00-22,00
    fT3: 5,70 pmol/L norma: 3,10-6,8
    Anty-TPO: <0,8 IU/ml norma: <8,00
    Progesteron: 0,80 ng/mL norma: 1,70-27,00 faza lutealna
    0,80-3,00 owulacja
    0,20-1,50 faza folic

    Badania robiłam w 22dc i powiedzmy, że byłam 2 dni przed owulką - niepotwierdzone.

    Ja się kompletnie nie znam, więc może Wy pomożecie?

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co widzę to glukoze masz trochę w wyższej granicy i to ft3. Reszta chyba OK. Tak na chłopski rozum, czytając normy, specjalista może powie coś więcej na ten temat, jakoś coś wytłumaczy. Ale wydaje mi się, ze wszystkie wyniki masz w normie :)

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Am, napisałam jeszcze na dwóch wątkach :P ciekawe, co mi tam napiszą :)

    Wiem, że przy staraniach lepiej, żeby TSH było w okolicy 1, ale czytałam tu na forum, ze dziewczyny zachodziły nawet przy większym od 3.

    Nie wiem tylko, czy nie powinnam tych badań robić na początku cyklu, ale gin nic nie mówiła i sama wyliczyła kiedy mam je zrobić.

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego się trzymajmy :) a jak nie to do lekarza i będziemy zbijać :)

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :) za nas wszystkie <3

    Amelia San, 100krotka:) lubią tę wiadomość

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego