X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nie odpuszcze i będe mamą w 2017
Odpowiedz

nie odpuszcze i będe mamą w 2017

Oceń ten wątek:
  • z miasta Łodzi Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine26 wrote:
    jutro pierwsza wizyta w klinice, cały dzień się źle psychicznie czuje- to chyba ze stresu i nerwow :P otworzyłam winko i troszkę popłakałam, a od jutra może w końcu będziemy wiedzieć co i jak, na czym stoimy. Tyle lat starań, ale co miesiąc miałam nadzieję i za każdym razem mówiłam, że po okresie pójdziemy do kliniki.. i tym sposobem tyle lat minęło nawet nie wiem kiedy. Jak poszłam do lekarza ginekologa z 2 lata temu to usłyszałam, że jesteśmy młodzi i nie ma co sie stresować i zalecił od 10 do 19 dnia cyklu codziennie <3 :/

I jak po wizycie?? W stopce widzę, że Wam całkiem ładnie morfologia podskoczyła. Coś brał Twój mąż może? Bo i u nas ostatni wynik był słaby, teraz na dniach będziemy go powtarzać i zobaczymy co dalej.

Starania od czerwca 2016
    Syn - 2011 r.
  • sunshine26 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z miasta Łodzi wrote:
    I jak po wizycie?? W stopce widzę, że Wam całkiem ładnie morfologia podskoczyła. Coś brał Twój mąż może? Bo i u nas ostatni wynik był słaby, teraz na dniach będziemy go powtarzać i zobaczymy co dalej.
    Bral ale bardzo niesystematycznie androvit. Wczoraj kupilismy 3 opakowanie. Witamine d, witamine c czasami, tran. Ilosc niestety dalej jest za mala, ale tez cos tam wzroslo. Bedziemy podchodzic do inseminacji. Narazie musze czekac na wyniki wymazow i posiewu i jak wszystko bedzie ok to umowic sie na badanie droznosci :-)

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
‹‹ 112 113 114 115 116
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ