👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika96 wrote:Witam pierwszy dzień cyklu. To jednak nie nasz czas.
Dziewczyny pisałam Wam już wcześniej, że planuję zrobić laparoskopię. Podpowiecie mi jakie badania robi się przed?
Odnośnie laparoskopii niestety się nie wypowiem 😔 -
Dominika ja nie robiłam żadnych badań przed laparoskopia 🤔 Po prostu monitoringi i długi czas starań i dostałam skierowanie, ale nie miałam w zaleceniach żadnych badań przed nią.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Dominika96 wrote:A wybierając szpital czymś się kierowałaś?👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Już ostatnia prosta i będziemy przeprowadzeni
została zawartość lodówki, zamrażarki i rowery
i miesiąc rozpakowywania haha
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt usg - CRL 3,9mm ❤️162ud/min
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
-
Clausix wrote:Już ostatnia prosta i będziemy przeprowadzeni
została zawartość lodówki, zamrażarki i rowery
i miesiąc rozpakowywania haha
-
Clausix no widzisz raz dwa i zrobione 😁
Teraz tak jakby nowy etap w życiu 👍👍😚👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Bebetka ja powiem szczerze że mi czas przelatuje przez palce ,ale jestem z siebie zadowolona.
Im więcej pracy mam tym jestem lepiej zorganizowana ... Nie wiem jak to się dzieje 🤔
Jestem dumna z syna ,że tak sobie radzi po szkole będąc sam w domu ,że jeździ mi tym rowerem do szkoły itd
Z mężem raczej jest ok , wiadomo że co jakiś czas spina musi być ale tak ogólnie jest dobrze .
Stawiamy płot na działce ,bo muszę wyprowadzić z budowy psa . Dopóki go tam mamy nie możemy nic wstawić bo niszczy totalnie wszystko 😐
Także działamy żeby go przeprowadzić 🙈
A tak ogólnie no to nic więcej się nie dzieje ....
Samopoczucie raczej dobre , dziś trochę smutno bo byłam na cmentarzu po kwiaty ,mam pełen bagażnik uschniętych wiązanek które muszę sprzątnąć 😐 bo zakładałam ramę nagrobną. Nadal do mnie nie dociera że jeszcze nie dawno rozmawiałam i z tata i z mamą a teraz obydwoje tam są.... 😐😔👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka, bardzo Ci współczuję straty rodziców. Z tego co piszesz to ja tylko mogę Cię podziwiać, że jesteś silna i tak wiele tematów ogarniasz. Chciałabym chociaż cząstkę takiej siły charakteru i umiejętności ogarniania rzeczywistości.
U mnie to leży i kwiczy niestety 🙄 -
Ja ostatnio posypałam się jeżeli chodzi o ogarnianie życia, ogarnianie diety... Jem przypadkowo, niezbyt zdrowo.. Ciągle mnie bierze na niezdrowe żarcie. Właśnie od dwóch dni mam dziwny brzuch, nie wiem co tam się dzieje ale to mnie boli podbrzusze, to mnie bolą plecy, żołądek też taki dziwny... Najchętniej teraz już bym poszła do spania a po chwili oddechu, którą właśnie czynię, muszę jeszcze obiad na jutro ogarnąć, nie mówiąc już 9 tym, że w domu syf.. Eh
-
Bebetka tak prawdę mówiąc to życie mnie zmusiło do tego żeby ogarniać wszystko,bo muszę liczyć już teraz tylko na siebie ... Ja jestem ostatnia w rodzinie,najmłodsza i mama z tatą zawsze mi coś tam pomagali , rozpieszczali ... A teraz życie sprowadza mnie do parteru.. ja wiem że jak sama sobie nie poradzę i nie ogarnę tego to będę żyć w jednym wielkim chaosie ... A bardzo tego nie lubię ...
Znajdź w sobie trochę siły ,która na pewno masz (!) Poogarniaj co jakis czas więcej niż zawsze a dojdziesz do tego że w końcu będziesz miała tyle zrobione ze sama się zdziwisz 😉
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Każdy ma raz lepsze, raz gorsze okresy
Pocieszam się, że to mija
Jesteśmy już przeprowadzeni, mieszkanie zdane i może z 1/4 rzeczy rozpakowana hahaoj zajmie nam to trochę, ale codziennie coś i jakoś idziemy do przodu
Bebetka93 lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt usg - CRL 3,9mm ❤️162ud/min
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
-
Ale mnie od dwóch dni boli brzuch i mam straszne poczucie zaparcia.. Niby byłam w toalecie i poszło co nieco a i tak czuję ucisk w brzuchu.. I jakoś mnie mdli.
Nie mierzyłam temperatury i nie wiem nawet w jakim momencie cyklu jestem, bo niby 15dc i dziś pokazuje, że owu była wczoraj ale do dziś owu pokazywało na 11dc. Czyli jeżeli wczoraj byłaby owu to mogłabym na nią zwalić, ale w okolicy tego 11dc czułam jajniki, więc sama nie wiem..
Czuję, że się sypię.
Moj szwagier mi ciągle powtarza, że do 30stki jest ok a później wszystko się sypie.. A ja skończę w tym roku 30🙈 -
Dziewczyny u nas kryzys..
Mąż kompletnie nie rozumie mojej potrzeby zostania mamą poraz 2
Wiem że wile z Was marzy by zostac nią chodz raz 😭😭😭😭
Chyba dlatego czuję się jeszcze gorzej. ...
PRZEPRASZAM WAS ZA TE ROZETRKI.
Chyba muszę zastanowić się jaki sens ma moje małżeństwo dalej, .
Tak brakuje mi wsparcia...
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Atopikowa wrote:Dziewczyny u nas kryzys..
I nie ma tu znaczenia, czy jesteś mamą raz czy dwa czy wcale... Myślę, że nikt tutaj źle Cię nie oceni za to że to napisałaś.. Nie jesteś jedyną starająca się o drugie na tym wątku.
A próbowałaś z nim rozmawiać? Czy te rozmowy też nic nie dają?
Trzymaj się! Jeżeli potrzebujesz to wszystko przemyśleć to trzymam kciuki, aby udało Ci się znaleźć na to przestrzeń.
Atopikowa lubi tę wiadomość
-
Bebetka no całkiem możliwe że mogła to być owulacja właśnie, ja też w jej okolicach mam problemy "żołądkowe" ... Wzdęty brzuch i raz biegunkę a raz zaparcia...
Atopikowa ja też staram się o 2 już tak długo ,ale mój mąż rozumie moja potrzebę posiadania "chociaż" jeszcze jednego dziecka bo też sam bardzo by chciał ... Musicie chyba usiąść i przegadać sytuację ,powiedz mu wprost że naprawdę tego pragniesz bo czas leci i młodsze nie będziemy itd znasz go, wiesz jaki mniej więcej argument może na niego zadziałać.... Nie ma co od razu zastanawiać się nad sensem istnienia tego małżenstwa ,najpierw rozmowa i wtedy konkretne wnioski . Mam nadzieję że jakoś się dogadacie ,a weź pod uwagę to że jednak faceci nie mają takiego instynktu macierzyńskiego jak kobiety i dodatkowo są czasem jak kołkiem ciosani i mówią co im slina na język przyniesie a myślą co innegoAtopikowa lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Atopikowa wrote:Dziewczyny u nas kryzys..
Tak bardzo Cię rozumiem.. ja myślałam, ze do starań o rodzeństwo podejdę na luzie „bo przecież już jedno mam”.. nic bardziej mylnego. Te emocje może są inne, ale wcale nie mniej ważne, trudne czy przytłaczające. Może dajcie sobie chwilę na ułożenie myśli i porozmawiajcie o tym? Wsparcie w staraniach jest jest bardzo ważne😔 przesyłam ci dużo siły i mam nadzieje, ze jak najszybciej wszystko się ułoży ❤️
Za was wszystkie niezmiennie trzymam kciuki i cały czas czytam co u was słychać😘 jako jedyna ciężarna na wątku głupio mi się udzielać, bo wiem jak bardzo tego pragniecie😢Atopikowa, Clausix lubią tę wiadomość
-
Macie racje dziewczyny. Jestescie kochane 😍 Poprostu te 4 lata staran jakos nas " poobijało " psychicznie.
Mąż widze ze sie poddał juz,twierdzi ze staraliśmy się, niewyszło,mamy 1 . Trudno. I wogole juz nie slucha jak chce rozmawiac na ten temat. Moze taką strategie wybral by nie zwariowac. Ale ja tak nie umiem:(
Musze przewietrzyć głowę. Reset zrobić.
Czytoto bardzo sie ciesze Twoim szczęściem i bardzo lubie czytac ze którejś sie udalotakże pisz tu nam jak najwięcej 😁🥰
Czytoto lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️