👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się nie przejmuje 😊 trudno . Teraz czas na odpoczynek . Chociaż tak myślę że gdyby ten cykl też był z tak pozna owu to mąż jeszcze zdąży wrócić 🙈😂 nie chce mi powiedzieć.dokladnie kiedy wraca ale na 20tego ma Barbera więc 19tego napewno już będzie ,myślę że wróci między 16-19dc . Musiałby być znów taki długi cykl żeby się udało trafić jeszcze .
Ale ten pewnie będzie szybko znając moje szczęście.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Miejmy nadzieję, że Twój mąż zdąży na kolejną owulkę.
Moje testy nie ciemnieją, temperatura spadła poniżej 36,00°C. Sama nie wiem co myśleć.👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Temperatura poszła na 36,35°C, owulaki ciemnieją. Mam dużo płodnego śluzu. Możliwe, że testy się mylą? Dawno ich nie robiłam i robienie ich to chyba był błąd. 🤨👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 mi zawsze pokazauja testy mniej więcej tqk samo owulacje. Ale moze nie tyle testy sie mylą co czasem nasze organizmy świruja cos sie przesunie... chodz testy tez sie roznie wybarwiaja.
A teraz pytanie z tych durnych 😅😅😅
Mam jakiegoś zamuła,zanik pamieci i nie wiem gdzie sie zmieniało opis w stopce🙈🙈🙈🙈🙈
Podpowiedź bedzie na wagę złota hahahaagagOna 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
W przeglądarce musisz. Ustawienia -> społeczność i niżej masz swoją stopkę.
Atopikowa lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Atopikowa zmiana w stopce jedynie na laptopie jest możliwa , w telefonie nie da się tego zrobić .
Dominika obserwuj dalej wszystko możliwe że idzie w dobrą stronę i test za chwilę będzie pozytywny, różnie bywa czasem tempka zaczyna rosnąć przed wyrzutem LH stopniowo i stopniowo ... Czasem jest gwałtowny skok po pozytywie... Ile organizmów tyle przypadków 😘 także rób dalej nie zamartwiaj się i działaj 🤪♥️😁Atopikowa lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Da się zmienić w telefonie, ale przez przeglądarkę nie aplikację.
Mama no właśnie mam 36,35°C a moja górna temperatury to 36,60°C max 36,70°C ale to już taki mega maks. Zaraz wykres udostępnię, bo ciężko komuś coś mówić, gdy tego nie wiedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2023, 11:43
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika noooo w sensie źle to napisałam że w telefonie nie da się 🙈 chodziło mi że w aplikacji na telefonie się nie da 👍
Hmm no to tak wygląda jakbyś miała skok już 🤔 to się wyjaśni dopiero na podstawie 3 następnych temperatur👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama mąż dał znać kiedy zjeżdża?
Clausix jutro lecisz na tą homocysteinę?
Nie będę raczej więcej robić owulaków i się denerwować. W tym roku byłam na trzech albo czterech monitoringach i na każdym miałam potwierdzoną owulację. Po nowym roku wracam do doktorka i chyba polecę do kliniki, spróbuję coś na NFZ wyrwać od nich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2023, 13:59
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Miphuhiz super że są 3 blastki .
Mama może akurat się uda i będzie dłuży cykl . A jak ci bez męża ?
Clausix gdzie ruszyłaś w ten weekend ?
Ja to chyba znajdę grupę dla osób nie uprawiających seksu i nie starających się bo u mnie już z miesiąc zeroooo ❤️39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Lecę jutro na homocysteinę, chociaż nie chce mi się wstawać jeszcze wcześniej niż zwykle
A co do weekendu to nigdzie daleko M wyjechał, więc ja miałam wczoraj dzień dla siebie. Trochę ogarnęłam mieszkanie, pranie itp., ale głównie oglądałam serial, yt, zrobiłam maseczkę, zamówiłam sushi a dzisiaj rano pojechałam do mojej przyjaciółki pod Warszawę, aż ciężko mi uwierzyć, że jej córeczka do której jeździłam jeszcze niedawno na okłady z bobasa, ma już 2 latka i gada jak najęta haha i potem prosto od niej na obiad imieninowy do Babci (jutro Barbary ) i właśnie zjechałam do domu z zapasem sernika dla pułku wojska haha32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
KarolinaKika wrote:
Ja to chyba znajdę grupę dla osób nie uprawiających seksu i nie starających się bo u mnie już z miesiąc zeroooo ❤️
Każdemu czasem się przydaje chwila oddechu od serduszkowania/starań32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
U mnie 10dc,mam jeszcze lekkie krwawienie, tak sie zastanawiam nad braniem probiotyku dopochwowo i doustnie zaszkodzić nie zaszkodzi chyba nie.
Jutro kupie testy owu i podzialam z mężem a co hahahah
KarolinaKika my tez mielismy w swoich staraniach taki okres ze seksu nie bylo dlugo...
Chyba w tedy jak dotarlo do nas ze mamy " problem " jednak i nawet iui nie pomogła. Ale potem kazde z nas jakos to przetrawił na swoj sposób, pogadalismy i chyba oswoiliśmy się z tą sytuacja i wrociło wszystko do normy.Clausix lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Starania czasem obrzydzają seks. na serio.
przynajmniej u nas tak było. Czasami trzeba odetchnąć, trochę odpocząć od starań. To naprawdę pomaga👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Miphuhiz, czy wiadomo kiedy będziecie mogli podejść do transferu?
Co u Was dziewczyny, jak przygotowania do świąt?
U nas od wczoraj już stoi choinka i teraz muszę ciągle się oglądać żeby Eliza czegoś nie wykombinowała. Chciałam dobrze a zrobiłam sobie dodatkowy punkt do pilnowania 🙈 My znowu w tym roku na cwaniaka mamy święta, bo praktycznie w domu będziemy licho co. Z resztą teraz z tym brzuchem to szykowanie Wigilii trochę średnio widzę.
Mama, widziałam w sobotę wpis o teście, ale nawet nic nie napisałam. Miałam jakieś przeczucie, że to będzie to a tu lipa 😔 Serio myślałam, że to będzie grudniowy przełom na wątku. -
Już jestem ewidentnie po owu, bo tak jak mi się dziś nie chce, jaka jestem jęcząca i marudna to masakra haha chce wrócić do domu, zawinąć się w koc jak burito i tak zostać32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Jeszcze się go nawet nie pytałam po tym jak raz odmówił 🤪 muszę przyczaic lepszy moment hehe póki co to dzisiaj dowiedziałam się że zamierza jeździć cały rok , dlatego zmieniamy formę rozliczania w firmie.
Ale trudno nie jest mi z tym źle , wiem że będzie się to liczyło ze staraniami w ogóle odłożonymi , że może się trafi na owu a raczej większość na nie ... Ale jest to nam bardzo potrzebne , potrzebujemy teraz kasy jak nigdy wcześniej , ja też chcę dołożyć swoją cegiełkę także może to lepiej że tak wychodzi wszystko.
Mi jest teraz super 😂😂😂 mam spokojniejsze dni , ogarniam se szafy ,pakuje niektóre rzeczy które tu już nie będą mi potrzebne i wywożę na budowę , mamy całą górę wolną także miejsce jest .jedyne co mnie wkurza to że w tym śniegu muszę jeździć do psów na budowę,ale żal mi ich bo nie mają tak ciepło w dupkę jak mój owczarek który śpi teraz ze mną w łóżku 🥴 gotuje im rano jedzenie i zawożę jeszcze ciepłe żeby się rozgrzały, wodę gorąca też im leje bo zamarza ,poprawiam poduchy itd mają całą działkę do biegania . Najchętniej wzięła bym je do domu no ale niestety nie jestem jeszcze u siebie i czasem jest problem ze ten jeden jest w domu 😐😐😐
Mój syn ma zaraz 12 lat a ja dopiero z trudem uporałam się z jego zabawkami 🙈 pamperki misie dinozaury, on jest taki że nikomu by nie chciał ich oddać ale sam się nie bawi już... Masakra 🙈
Ale małymi krokami udało mi się uświadomić go że będzie miał już pokój nastolatka i koledzy by się śmiali z tych dziecinnych rzeczy 🤪 na szczęście daleko nie musiałam wynosić bo tylko za ścianę hehe chłopcy brata jeszcze się pobawią 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 12:00
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Clausix,Dominika w tym miesiącu liczymy na wasze Bożonarodzeniowe cudy 😍🍀✊🎄
Ja odstawiam Encorton , kończę żelazo do końca opakowania i zostaje tylko z Metformina,Euthyroxem i Plaquenilem .
Tylko to co musi być , nic poza tym. Bo już jestem zmęczona tymi suplami itd. Nie kupuje testów , będę se tylko mierzyć tempke 👍 a tak bo chce zobaczyć czy po poodstawianiu leków zajdą jakieś zmiany na wykresie.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Trzymam kciuki za Clausix, aby miała najpiękniejszy prezent urodzinowy. ❤️🥳
Temperatura nie odzwierciedla moje odczucia, co do owulacji. Myślę, że była w niedzielę albo wczoraj. A temperatura słabo poszła w górę, muszę wymienić baterię chyba w termometrze, bo mega długo mierzy. Nie nakręcam się, bo skoro tyle czasu się nie udało to czemu teraz ma?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Ja też się nie nastawiam, chociaż fajnie by było
Tym bardziej, że @ ma być 14 lub 15 grudnia, a 14 jadę z kumpelami na baseny i sauny jak co roku w ramach świątecznego prezentu dla nas samych więc wolałabym, żeby tego 14 nie przylazła...
W niedzielę mam spotkanie z ludźmi ze studiów, tylko ja będę bez dziecka. Trochę mi przykro, a trochę już mam wywalone...32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."