Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
Odpowiedz

👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Nie wytrzymałam do wigili , siknelam dziś i biel 🥴

Jest 9 dpo :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Jest 9 dpo :P
    Przez chwilę pokazywało mi 10dpo 🙈🙈🤪🤪

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, to teraz dogrywka we Wigilię i zobaczymy.
    Ja kciuków nie puszczam 🍀🎄

Clausix, Dominika96 lubią tę wiadomość

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jestem z siebie dumna 😁 Nie siknelam dziś 😁🤪😱😁

Kochane Moje Wszystkie tu udzielające się i te tylko podczytujace też - życzę Wam Spokojnych świąt 🎄 By udało Wam się nie zagotować gdy poraz X usłyszycie "no to życzę Wam tego małego bobaska wkoncu" .... Ja życzę Nam wszystkim by nasze wysiłki wkoncu zaowocowały,ale inaczej słyszy się to od staraczki dla staraczki a inaczej od osób które non stop mówią No kiedy no kiedy i no kiedy 🙈 Życzę Wam świąt takich żeby nikt się nie męczył ,nie udawał sztucznego uśmiechu i był zmuszany do siedzenia z ludźmi których na codzien nie lubi 😂😂
    Docencie tylko proszę swoich rodziców ,Jacy by oni nie byli na codzien to w święta obdarzcie ich wyjątkową wdzięcznością chociażby za to że po prostu są.♥️
    No i żebyście jakieś prezenciki znalazły pod choinką 🎄🎄🎄🎄🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁

MayMasza, Anka32 lubią tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia Dziewczyny ❤️ Całym sercem jestem z Wami i trzymam kciuki za mądre i serdeczne życzenia rodzin ❤️ odpoczywajcie najmocniej jak potraficie ❤️

Mama8latka, Dominika96, Clausix, Zbuntowana lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję że u mnie świątecznego cudu nie będzie 🙄
    Na dodatek kupiłam jakieś ciulowe testy które po czasie są pozytywne ... Oczywiście widać że to poczasiaki bo szare bure . Szkoda chyba kasy na nie.

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt kochane, miłości i spełnienia najskrytszych marzeń ❤️

Mama tulę 🥰

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny <3 <3 <3

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Was i dla Waszych rodzin!!!!
    Życzę Wam Wesołych i Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia 😃❤️
    Błogosławieństwa Bożego na cały nadchodzący Rok oraz Zdrowia i Miłości.

Tylko 2 osoby składały życzenia powiększenia rodziny (w tym moja mama która robiła to że wzruszeniem ) więc nie było tak źle :)

Mama, ja w ogóle nie testuje już od tylu miesięcy. Coraz mniej we mnie wiary :(

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz u mnie życzenia powiększenia rodziny (no tej córeczki 🥰)było tylko od teściowej ale ona wie z czym się zmagamy i od szwagierki która też kilka lat się starała a teraz ma piękny brzusio na luty . A tak reszta dyskretnie spełnienia marzeń i szybkiej przeprowadzki.
    W pewnym momencie tylko zrobiło mi się smutno bo jedna ciocia taka już starsza prawie 90lat zapytała się ile by miało te moje stracone dziecko (ona wiedziała tylko o tym w 15tc) , mówię że 3 latka a ona w trakcie tego hałasu jak dzieciaki (6) szalaly z otwieraniem prezentów "no popatrz teraz też by tu z nimi otwierało swoje paczki" .... Słowa utknęły mi w gardle ... Na samą myśl o tym łzy stoją mi w oczach.
    Ja chcę żeby te święta się skończyły . Walczę o przetrwanie ich...
    W ogóle to co myślicie o kupowaniu każdemu swojemu dziecku po 6-7 prezentów takich nie jakiś super tylko zabawki typu pobawią się 2 dni i rzuca w kąt i do tego osobno popakowane koc, pościel,piżama ,skarpetki....byleby jak najwięcej paczek było ...
    Moja bratowa tak zrobiła swoim dzieciom i miały do odpakowania jakieś 20 paczek ,aż mi było przykro że moje dziecko miało tylko 2 . On chciał tylko strój piłkarski z pilka i rękawicami,doładowania do gier i Pieniądze.wyszlo z tego 1 paczka plus koperta .
    Dla mnie był to smutny widok ....
    My kupiliśmy mu jeszcze te meble do pokoju ,zamówiłam mu jeszcze pościel taką czarna już młodzieżowa i nowa myszkę do komputera ale nie doszło do świąt.
    On o tym wie i mówi że nie było mu smutno ale wydaje mi się że jednak też by chciał więcej otwierać....
    Po co takie robienie na pokaz tych prezentów 😔 uwierzcie mi że po 2 dniach od wigili jest krzyk typu "kur....wylacz już to gówno bo oszaleć można!" .... (Zaznaczając że sami kupili grające zabawki) ....
    Ja mam doła,jak widzę ten fałsz w zachowaniu niektórych osób sztuczny uśmiech itd nie chce mi się już nigdzie jechać ale teściowa chce żebyśmy na obiad jeszcze przyjechali. Mój mąż się zaparł powiedział że nigdzie nie jedzie i poszedł na budowę kłaść płytki w łazience.
    Uhuiuuu święta ..... Skaczę z radości....

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Clausix Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Miphuhiz u mnie życzenia powiększenia rodziny (no tej córeczki 🥰)było tylko od teściowej ale ona wie z czym się zmagamy i od szwagierki która też kilka lat się starała a teraz ma piękny brzusio na luty . A tak reszta dyskretnie spełnienia marzeń i szybkiej przeprowadzki.
    W pewnym momencie tylko zrobiło mi się smutno bo jedna ciocia taka już starsza prawie 90lat zapytała się ile by miało te moje stracone dziecko (ona wiedziała tylko o tym w 15tc) , mówię że 3 latka a ona w trakcie tego hałasu jak dzieciaki (6) szalaly z otwieraniem prezentów "no popatrz teraz też by tu z nimi otwierało swoje paczki" .... Słowa utknęły mi w gardle ... Na samą myśl o tym łzy stoją mi w oczach.
    Ja chcę żeby te święta się skończyły . Walczę o przetrwanie ich...
    W ogóle to co myślicie o kupowaniu każdemu swojemu dziecku po 6-7 prezentów takich nie jakiś super tylko zabawki typu pobawią się 2 dni i rzuca w kąt i do tego osobno popakowane koc, pościel,piżama ,skarpetki....byleby jak najwięcej paczek było ...
    Moja bratowa tak zrobiła swoim dzieciom i miały do odpakowania jakieś 20 paczek ,aż mi było przykro że moje dziecko miało tylko 2 . On chciał tylko strój piłkarski z pilka i rękawicami,doładowania do gier i Pieniądze.wyszlo z tego 1 paczka plus koperta .
    Dla mnie był to smutny widok ....
    My kupiliśmy mu jeszcze te meble do pokoju ,zamówiłam mu jeszcze pościel taką czarna już młodzieżowa i nowa myszkę do komputera ale nie doszło do świąt.
    On o tym wie i mówi że nie było mu smutno ale wydaje mi się że jednak też by chciał więcej otwierać....
    Po co takie robienie na pokaz tych prezentów 😔 uwierzcie mi że po 2 dniach od wigili jest krzyk typu "kur....wylacz już to gówno bo oszaleć można!" .... (Zaznaczając że sami kupili grające zabawki) ....
    Ja mam doła,jak widzę ten fałsz w zachowaniu niektórych osób sztuczny uśmiech itd nie chce mi się już nigdzie jechać ale teściowa chce żebyśmy na obiad jeszcze przyjechali. Mój mąż się zaparł powiedział że nigdzie nie jedzie i poszedł na budowę kłaść płytki w łazience.
    Uhuiuuu święta ..... Skaczę z radości....

Ja w tym roku postawiłam na nasz spokój i dzisiaj zostaliśmy w domu, nie poszliśmy ani na śniadanie do rodziców, ani nie jedziemy na obiad do wujostwa. M robi zupę na jutro, bo przychodzi moja Mama i Babcie, ja jeszcze leżę w łóżku, potem zrobię ciasto, obejrzymy film, napijemy się wina i to najlepsze co możemy dziś dla siebie zrobić ;) dosyć mam tego pędu, potrzebuję odpocząć.
    U nas nie ma już dzieciaków na Wigilii, więc nie mamy problemu z ilością prezentów :P ale pamiętam, że moja siostra cioteczna zawsze miała więcej paczek niż ja i trochę mi było przykro, ale z perspektywy czasu uważam, że to nie jest najważniejsze w czasie świąt ;) Ale sama jak pakuję prezenty to lubię zapakować np dwa prezenty osobno, niż w jedną paczkę. Ale może to dlatego, że ja po prostu kocham pakować prezenty haha :P

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Uff jestem z siebie dumna 😁 Nie siknelam dziś 😁🤪😱😁

Kochane Moje Wszystkie tu udzielające się i te tylko podczytujace też - życzę Wam Spokojnych świąt 🎄 By udało Wam się nie zagotować gdy poraz X usłyszycie "no to życzę Wam tego małego bobaska wkoncu" .... Ja życzę Nam wszystkim by nasze wysiłki wkoncu zaowocowały,ale inaczej słyszy się to od staraczki dla staraczki a inaczej od osób które non stop mówią No kiedy no kiedy i no kiedy 🙈 Życzę Wam świąt takich żeby nikt się nie męczył ,nie udawał sztucznego uśmiechu i był zmuszany do siedzenia z ludźmi których na codzien nie lubi 😂😂
    Docencie tylko proszę swoich rodziców ,Jacy by oni nie byli na codzien to w święta obdarzcie ich wyjątkową wdzięcznością chociażby za to że po prostu są.♥️
    No i żebyście jakieś prezenciki znalazły pod choinką 🎄🎄🎄🎄🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁
    Pieknie napisane i faktycznie prawdziwe... ehhh nie wszyscy wiedzą ile nas kosztują stresu te życzenia od innych... moi rodzice sa wspaniali życzę Wam takich... I oby ten czas był dla was najlepszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2023, 13:59

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Ja w tym roku postawiłam na nasz spokój i dzisiaj zostaliśmy w domu, nie poszliśmy ani na śniadanie do rodziców, ani nie jedziemy na obiad do wujostwa. M robi zupę na jutro, bo przychodzi moja Mama i Babcie, ja jeszcze leżę w łóżku, potem zrobię ciasto, obejrzymy film, napijemy się wina i to najlepsze co możemy dziś dla siebie zrobić ;) dosyć mam tego pędu, potrzebuję odpocząć.
    U nas nie ma już dzieciaków na Wigilii, więc nie mamy problemu z ilością prezentów :P ale pamiętam, że moja siostra cioteczna zawsze miała więcej paczek niż ja i trochę mi było przykro, ale z perspektywy czasu uważam, że to nie jest najważniejsze w czasie świąt ;) Ale sama jak pakuję prezenty to lubię zapakować np dwa prezenty osobno, niż w jedną paczkę. Ale może to dlatego, że ja po prostu kocham pakować prezenty haha :P
    Właśnie też mam ochotę na taki dzień w którym polezymy z lampką wina przed jakimś filmem ,w dresach ... Ale nie wiem czy to się w tym roku uda...

Ja to wiem że prezenty to nie jest najważniejsze ale dzieci jeszcze tak nie myślą i nie był to miły widok ....😔 Na szczęście w przyszłym roku już na 100% wigilię spędzimy zupełnie inaczej , zupełnie po swojemu bez wyjazdów , będziemy cieszyć się tylko i wyłącznie sobą bez otoczenia rodziny która zachowuje się względem siebie fałszywie (nie dla nas tylko inni między sobą) . Nie mogę się tego doczekać. Bo niestety ta atmosfera odbija się na nas . Mój mąż jest w niektórych sytuacjach za szczery i nie lubi takiego zakłamania i ciężko jest mi go szturchać co chwilę że ma się ugryźć w język i później się kłócimy przez to...

Dziś jedyne co mi dobrze zrobi to Beza z kremem którą zrobiła moja do rany przyłóż teściowa 😍😍

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Clausix Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Mój mąż jest w niektórych sytuacjach za szczery i nie lubi takiego zakłamania i ciężko jest mi go szturchać co chwilę że ma się ugryźć w język i później się kłócimy przez to...

Skąd ja to znam hahaha :P

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na wigilii u siostry, która ma troje dzieci i każde miało tyle samo prezentów.

Mama, nie wiem co powiedzieć na zachowanie bratowej, bo dla mnie jest to trochę dziwne :/ no cóż. z rodziną czasem najlepiej na zdjęciach.

Dzisiaj byliśmy u teściowej i jestem objedzona jak bączek. Tylko wkurzyłam się, bo okazało się że była chora na jakąś grypę i jeszcze ja trzyma. mam nadzieję, że nic nie złapałam :/ jadę jeszcze dzisiaj do rodziców po obiad na jutro i jutro nie wychodzę z domu (chyba że na spacer jakis)

AMH -1,01 ->1,59

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych I wesołych świąt kochane .
    U mnie tez zyczenia 👶 bo ja juz mam swoje lata i głupio by był jedynak. Tesciowa to taka z kawałów wiec tez daje zawsze mi popalić.
    Jeszcze jutro przeżyć, mam dosc i chętnie bym została w domu pod kocem i tv..
    Ps co do prezentów to moja bratowa tez szła na ilość....

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zalamke totalna.
    Właśnie zobaczyłam post koleżanki na z wielkim brzuchem i podpisem "to dziewczynka"
    popłakałam się. skasowałam whatsup bo nie chce mi się z nikim gadać i dezaktywowalam Facebooka.
    Trzeba było siedzieć z ksiazka. Zachciało mi się neta, to teraz mam

AMH -1,01 ->1,59

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

❄️❄️❄️ na zimowisku

8tc - 1,72 cm 🐣
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Ja mam zalamke totalna.
    Właśnie zobaczyłam post koleżanki na z wielkim brzuchem i podpisem "to dziewczynka"
    popłakałam się. skasowałam whatsup bo nie chce mi się z nikim gadać i dezaktywowalam Facebooka.
    Trzeba było siedzieć z ksiazka. Zachciało mi się neta, to teraz mam
    Tak bardzo mi Was zal. . ..
    Wasz ból jest dwa razy taki jak mój ....
    Serce mi pęka ,płaczę dziś ,życię jest nie sprawiedliwe.
    Przepraszam Was ale nie potrafię nic mądrego napisać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 00:41

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie też wiem o czym piszecie ... przed ślubem dowiedziałam się ze mam mięśniaka... więc jak wzielymy ślub chodziłam z nim rok.. aż w końcu wycięli paskuda... anemia ciągle życzenia dzieci ludzie pytali ... po roku brat miał ślub po 9mc syn...a my my nic każdy pytał co nie chcecie u brata jest a wy co brać się...a ja między czasie choroba męża choroba teściowej.. wszystko zaczęło się spać...jajeczko z krwią.. torbielki potem w miarę normalnie No to 3 podejścia do insyminacji niestety nic... załamka... zawirowania i problemy z wiarą.. teściowa wróciła ze szpitala z odleżyna a ja świeżo po sprawdzeniu drożności jajowodow.. ipotem meksyk teściowa leżącą.. znów się posypało a ludzie nadal o dzieciach i to bezlitosci... teściowa zmarła...teśc się posypał.. zaczsl nie domagac... po 2 po niej zmarl między czasie wyrok lekarza że dzieci nie będzie chyba że cud... byłam w 3 MC ciazy jak teścia chowaliśmy... jest syn... 2.5 roku szczęście prze ogromne ... ciaza i po ciazy zow ciaza radość udało się... no i masz 1 kwiecień krwawienie i nie ma żal rozoacz wycie...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem o co chodzi z tą wstrzemięźliwością ale pani przeprosiła bo zapomnieli nas poinformować nie wiem jaki to ma wpływ

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
    On
    10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
    03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
    Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ