Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
Odpowiedz

👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Clausix gdzie ruszasz na week ? ;)

Siedzę grzecznie w domu haha :P wczoraj byłam z przyjaciółką w filharmonii i może w nd do niej pojadę w odwiedziny pod Warszawę (ma 2 latkę na stanie) ;) a poza tym będę się obijać :P
    u mnie już na 99% po owu i zapewne z prawej, bo nic a nic mnie nie bolało

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka31 wrote:
    Dziewczyny, które bierzecie Acard podpowiecie czy brać cały cykl czy po owulacji?

Ja biorę cały cykl w dawce 150 ;)
    Clausix wrote:
    Ja biorę cały cykl w dawce 150 ;)

Ja mam dawkę 75 mg, na noc.

Cześć dziewczynki, wybaczcie że nie piszę ale jakoś nie mogę ostatanio się ogarnąć 🫣 zaczęłam myśleć o przeszłości i tak nic mądrego nie mam do napisania, a jednak wątek zaobowiazuje: nie oglądając się za siebie! Postaram się wrócić na właściwe tory. Wszystkiego co najlepsze dla Was 💋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 19:30

Miphuhiz, Clausix lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie czytaj wujka Google 😘 to zlooooo 🙈🙈 będzie dobrze ! ✊

My nie zdążymy z ♥️ napewno bo mąż jednak będzie jutro w nocy więc już całkowita lipa

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Karolina nie czytaj wujka Google 😘 to zlooooo 🙈🙈 będzie dobrze ! ✊

My nie zdążymy z ♥️ napewno bo mąż jednak będzie jutro w nocy więc już całkowita lipa

M się mnie dzisiaj pyta kiedy jajko, a ja mówię, że już po raczej... "no jak to? to może teraz jeszcze podziałamy?" nie... nie chce mi się. I poszłam na trening haha :P będzie mi mówił, że go traktuję jak reproduktora... dalej jazda :P

KarolinaKika lubi tę wiadomość

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry dziewczyny, że tak Wam się wbijam.
    Mam pytanie do Miphuhiz. W zasadzie do wszystkich w Luxmed 😅
    Miphuhiz wrote:
    A ja Wam się przyznam, że mam taką trochę bieda ciążę.
    Wszystkie badania które się da robię na Luxmed. czasem dzwonie tam po 2 razy dziennie, bo np sobie o czymś przypomniałam.
    Wstyd mi trochę ale z drugiej strony w tym miesiącu wydałam tyle tysięcy na wszystko, że już mi się ulewa

Jak jesteś w Luxmed, udało Ci się może zrobić tam badania przed ifv?
    Przeliczyłam ostatnio tak mniej więcej, i jakieś 1,5 tys by wyszło za wszystko.... Więc się zastanawiam jak tu zredukować koszty..

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    M się mnie dzisiaj pyta kiedy jajko, a ja mówię, że już po raczej... "no jak to? to może teraz jeszcze podziałamy?" nie... nie chce mi się. I poszłam na trening haha :P będzie mi mówił, że go traktuję jak reproduktora... dalej jazda :P
    Nooo i znowu będzie gadał że ty chcesz tylko jak jest jajeczkowanie 🙈🙈🙈 😂
    Życie 🤪🤪

A słuchajcie chciałam Wam zaktualizować co u mnie po wizycie w nadzorze budowlanym. Okazało się że to co mnie najbardziej martwiło nie ma ZADNEGO znaczenia , bo oni W OGOLE szamba nie sprawdzają 😳😳😳😳 więc jeden kłopot mniej ,ale żeby nie było tak cudownie to doczepilo się babsko (bardzo nie miłe swoją drogą) do innej rzeczy. Mianowicie mamy w projekcie taras drewniany , mamy go zamiar zrobić później ale wg pani skoro jest na projekcie to on musi już być i koniec. Ja mówię że do życia mi teraz naprawdę nie jest taras potrzebny i nie dam rady finansowo. Powstanie on w przyszłości. No to kazała cofnąć się do pani projektantki że ma wykreślić taras z rysunku i jak w przyszłości będziemy chcieli go wybudować to będziemy musieli na nowo pisać o pozwolenie zrobić projekt itd....
    Te wypisanie wiaze się ze zmianą kilku pism dołączonych do całego zestawu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 09:16

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama a może zbijcie taką prowizorkę aby było ? Wiem o co chodzi cała ta papierologia jest do bani

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
    On
    10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
    03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
    Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, też sobie pomyślałam o jakiejś proeizorce chociaż. Wiem ile czasu teściowie załatwiali sprawę zmiany normalnego okna na tarasowe i tarasu.. a ile kasy poszło na same mapy i papiery...

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Sorry dziewczyny, że tak Wam się wbijam.
    Mam pytanie do Miphuhiz. W zasadzie do wszystkich w Luxmed 😅

Jak jesteś w Luxmed, udało Ci się może zrobić tam badania przed ifv?
    Przeliczyłam ostatnio tak mniej więcej, i jakieś 1,5 tys by wyszło za wszystko.... Więc się zastanawiam jak tu zredukować koszty..
    Hej
    Udało mi się dużo zrobić na Luxmed, np chodziłam na monitoring jak jeszcze starałam się naturalnie, badania krwi hormonalne, całą wirusowka dla mnie i meza. Do tego mam swobodę leczenia i w klinice wystawiają mi fakturę na wizytę ginekologiczna (nie niepłodnościowa) i mi zwracaja kasę.
    Robiłam USG, badania krwi do zabiegów, teraz w ciąży też robię.
    jak w diagnostyce mi policzyli za bete, proga i morfologię 100 zł to myślałam, że padnę. W Luxmed dzwonię do internisty, mówię że mam 40 lat, jestem po poronieniu i się stresuje i od razu mam skierowania na wszystko co potrzeba ;)

Kasiak89 lubi tę wiadomość

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, siedem światów z tą budowa :/
    współczuję bardzo. Co za dziady w tych urzędach

AMH -1,01 ->1,59

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M miał dziś mieć wyjście z kumplem, tak się cieszyłam, że będę miała wieczór solo, maseczka, serial, może jakieś puzzle... no i dupa, nie idą :P jestem jakaś przestymulowana i permanentnie wkurzona, więc serio by mi się przydał ten czas samej ze sobą. Muszę sobie znaleźć jakąś samotnię xD

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @clausix - ta samotnia to strzał w 10! Ja chyba jej też potrzebuje. Jestem jakaś przebodzcowana. Nawet czytając książkę myślę o milionie spraw. Help bo się wykończę 😅
    Może na jakąś bezludną wyspie trzeba się wybrać 🤔

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:

To fantastyczny pomysł! :P

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię czas tylko dla mnie to mnie relaksuje nikt nie jęczy nie zostawia brudnych naczyń i nie człapie kapciami po panelach 😎

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
    On
    10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
    03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
    Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Hej
    Udało mi się dużo zrobić na Luxmed, np chodziłam na monitoring jak jeszcze starałam się naturalnie, badania krwi hormonalne, całą wirusowka dla mnie i meza. Do tego mam swobodę leczenia i w klinice wystawiają mi fakturę na wizytę ginekologiczna (nie niepłodnościowa) i mi zwracaja kasę.
    Robiłam USG, badania krwi do zabiegów, teraz w ciąży też robię.
    jak w diagnostyce mi policzyli za bete, proga i morfologię 100 zł to myślałam, że padnę. W Luxmed dzwonię do internisty, mówię że mam 40 lat, jestem po poronieniu i się stresuje i od razu mam skierowania na wszystko co potrzeba ;)

Umówiłam się na teleporade do ginekologa, ale powiedział że jest z innego miasta i nic mi nie wystawi 🤪
    Będę walczyć dalej, 1000 zł piechotą nie chodzi.
    Dzięki za pomoc :)

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Umówiłam się na teleporade do ginekologa, ale powiedział że jest z innego miasta i nic mi nie wystawi 🤪

Serio? :O ja w enelu non stop się umawiam do jakichś lekarzy z Gdańska albo Skierniewic, bo w Warszawie nie ma terminów haha :P

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Czasem się trafi na wariata.
    np na konsultacji online jedna babka mi powiedziała, że nie wystawi skierowania. Za 2h była inna i wystawiła :)))))
    Nie poddawaj się, próbuj, walcz. Tylko nic nie mów o niepłodności.
    jak ja potrzebowałam badań do histerioskopii to powiedziałam, że będę miała usuwana 8 pod narkoza i wymagają morfologii etc. Wtedy na teleporazzie był taki stary lekarz i dał mi nawet więcej badań , bo "mogą się przydać, a taka narkoza to nie przelewki" :))))

AMH -1,01 ->1,59

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

❄️❄️❄️ na zimowisku

8tc - 1,72 cm 🐣
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Serio? :O ja w enelu non stop się umawiam do jakichś lekarzy z Gdańska albo Skierniewic, bo w Warszawie nie ma terminów haha :P
    Ja też po całej Polsce wydzwaniam :)

AMH -1,01 ->1,59

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

❄️❄️❄️ na zimowisku

8tc - 1,72 cm 🐣
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Czasem się trafi na wariata.
    np na konsultacji online jedna babka mi powiedziała, że nie wystawi skierowania. Za 2h była inna i wystawiła :)))))
    Nie poddawaj się, próbuj, walcz. Tylko nic nie mów o niepłodności.
    jak ja potrzebowałam badań do histerioskopii to powiedziałam, że będę miała usuwana 8 pod narkoza i wymagają morfologii etc. Wtedy na teleporazzie był taki stary lekarz i dał mi nawet więcej badań , bo "mogą się przydać, a taka narkoza to nie przelewki" :))))

Też miałam ten problem, że powiedziałam lekarzowi, że będę podchodzić pod iui to stwierdził, że mi biocenozy pochwy nie zrobi w pakiecie bo to leczenie niepłodności... już byłam tak wkurwiona, że zapłaciłam za to badanie, żeby więcej nie jeździć tam. A na poprzedniej wizycie u innej baby stwierdziła, że nie da się pobrać cytologii i biocenozy za jednym razem i zrobiła mi tylko cyto... bzdura totalna. A była tak kosmicznie niemiła, że miałam ochotę jej wygarnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 13:49

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Clausix wrote:
    To fantastyczny pomysł! :P

Haha Ja już się pakuje, bo zwariuję, a jeszcze ta piękna pogoda dobija 😉

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ