👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaKika wrote:Clausix gdzie ruszasz na week ?
Siedzę grzecznie w domu haha wczoraj byłam z przyjaciółką w filharmonii i może w nd do niej pojadę w odwiedziny pod Warszawę (ma 2 latkę na stanie) a poza tym będę się obijać
u mnie już na 99% po owu i zapewne z prawej, bo nic a nic mnie nie bolało32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Koniczynka31 wrote:
Dziewczyny, które bierzecie Acard podpowiecie czy brać cały cykl czy po owulacji?
Ja biorę cały cykl w dawce 150
Clausix wrote:Ja biorę cały cykl w dawce 150
Ja mam dawkę 75 mg, na noc.
Cześć dziewczynki, wybaczcie że nie piszę ale jakoś nie mogę ostatanio się ogarnąć 🫣 zaczęłam myśleć o przeszłości i tak nic mądrego nie mam do napisania, a jednak wątek zaobowiazuje: nie oglądając się za siebie! Postaram się wrócić na właściwe tory. Wszystkiego co najlepsze dla Was 💋Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 19:30
Miphuhiz, Clausix lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Karolina nie czytaj wujka Google 😘 to zlooooo 🙈🙈 będzie dobrze ! ✊
My nie zdążymy z ♥️ napewno bo mąż jednak będzie jutro w nocy więc już całkowita lipa👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Karolina nie czytaj wujka Google 😘 to zlooooo 🙈🙈 będzie dobrze ! ✊
My nie zdążymy z ♥️ napewno bo mąż jednak będzie jutro w nocy więc już całkowita lipa
M się mnie dzisiaj pyta kiedy jajko, a ja mówię, że już po raczej... "no jak to? to może teraz jeszcze podziałamy?" nie... nie chce mi się. I poszłam na trening haha będzie mi mówił, że go traktuję jak reproduktora... dalej jazdaKarolinaKika lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Sorry dziewczyny, że tak Wam się wbijam.
Mam pytanie do Miphuhiz. W zasadzie do wszystkich w Luxmed 😅
Miphuhiz wrote:A ja Wam się przyznam, że mam taką trochę bieda ciążę.
Wszystkie badania które się da robię na Luxmed. czasem dzwonie tam po 2 razy dziennie, bo np sobie o czymś przypomniałam.
Wstyd mi trochę ale z drugiej strony w tym miesiącu wydałam tyle tysięcy na wszystko, że już mi się ulewa
Jak jesteś w Luxmed, udało Ci się może zrobić tam badania przed ifv?
Przeliczyłam ostatnio tak mniej więcej, i jakieś 1,5 tys by wyszło za wszystko.... Więc się zastanawiam jak tu zredukować koszty..
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Clausix wrote:M się mnie dzisiaj pyta kiedy jajko, a ja mówię, że już po raczej... "no jak to? to może teraz jeszcze podziałamy?" nie... nie chce mi się. I poszłam na trening haha będzie mi mówił, że go traktuję jak reproduktora... dalej jazda
Życie 🤪🤪
A słuchajcie chciałam Wam zaktualizować co u mnie po wizycie w nadzorze budowlanym. Okazało się że to co mnie najbardziej martwiło nie ma ZADNEGO znaczenia , bo oni W OGOLE szamba nie sprawdzają 😳😳😳😳 więc jeden kłopot mniej ,ale żeby nie było tak cudownie to doczepilo się babsko (bardzo nie miłe swoją drogą) do innej rzeczy. Mianowicie mamy w projekcie taras drewniany , mamy go zamiar zrobić później ale wg pani skoro jest na projekcie to on musi już być i koniec. Ja mówię że do życia mi teraz naprawdę nie jest taras potrzebny i nie dam rady finansowo. Powstanie on w przyszłości. No to kazała cofnąć się do pani projektantki że ma wykreślić taras z rysunku i jak w przyszłości będziemy chcieli go wybudować to będziemy musieli na nowo pisać o pozwolenie zrobić projekt itd....
Te wypisanie wiaze się ze zmianą kilku pism dołączonych do całego zestawu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 09:16
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama a może zbijcie taką prowizorkę aby było ? Wiem o co chodzi cała ta papierologia jest do bani39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Mama, też sobie pomyślałam o jakiejś proeizorce chociaż. Wiem ile czasu teściowie załatwiali sprawę zmiany normalnego okna na tarasowe i tarasu.. a ile kasy poszło na same mapy i papiery...
-
Kasiak89 wrote:Sorry dziewczyny, że tak Wam się wbijam.
Mam pytanie do Miphuhiz. W zasadzie do wszystkich w Luxmed 😅
Jak jesteś w Luxmed, udało Ci się może zrobić tam badania przed ifv?
Przeliczyłam ostatnio tak mniej więcej, i jakieś 1,5 tys by wyszło za wszystko.... Więc się zastanawiam jak tu zredukować koszty..
Udało mi się dużo zrobić na Luxmed, np chodziłam na monitoring jak jeszcze starałam się naturalnie, badania krwi hormonalne, całą wirusowka dla mnie i meza. Do tego mam swobodę leczenia i w klinice wystawiają mi fakturę na wizytę ginekologiczna (nie niepłodnościowa) i mi zwracaja kasę.
Robiłam USG, badania krwi do zabiegów, teraz w ciąży też robię.
jak w diagnostyce mi policzyli za bete, proga i morfologię 100 zł to myślałam, że padnę. W Luxmed dzwonię do internisty, mówię że mam 40 lat, jestem po poronieniu i się stresuje i od razu mam skierowania na wszystko co potrzebaKasiak89 lubi tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Mama, siedem światów z tą budowa
współczuję bardzo. Co za dziady w tych urzędach👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
M miał dziś mieć wyjście z kumplem, tak się cieszyłam, że będę miała wieczór solo, maseczka, serial, może jakieś puzzle... no i dupa, nie idą jestem jakaś przestymulowana i permanentnie wkurzona, więc serio by mi się przydał ten czas samej ze sobą. Muszę sobie znaleźć jakąś samotnię xD32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
@clausix - ta samotnia to strzał w 10! Ja chyba jej też potrzebuje. Jestem jakaś przebodzcowana. Nawet czytając książkę myślę o milionie spraw. Help bo się wykończę 😅
Może na jakąś bezludną wyspie trzeba się wybrać 🤔Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Może na jakąś bezludną wyspie trzeba się wybrać 🤔
To fantastyczny pomysł!32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Ja też lubię czas tylko dla mnie to mnie relaksuje nikt nie jęczy nie zostawia brudnych naczyń i nie człapie kapciami po panelach 😎39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Miphuhiz wrote:Hej
Udało mi się dużo zrobić na Luxmed, np chodziłam na monitoring jak jeszcze starałam się naturalnie, badania krwi hormonalne, całą wirusowka dla mnie i meza. Do tego mam swobodę leczenia i w klinice wystawiają mi fakturę na wizytę ginekologiczna (nie niepłodnościowa) i mi zwracaja kasę.
Robiłam USG, badania krwi do zabiegów, teraz w ciąży też robię.
jak w diagnostyce mi policzyli za bete, proga i morfologię 100 zł to myślałam, że padnę. W Luxmed dzwonię do internisty, mówię że mam 40 lat, jestem po poronieniu i się stresuje i od razu mam skierowania na wszystko co potrzeba
Umówiłam się na teleporade do ginekologa, ale powiedział że jest z innego miasta i nic mi nie wystawi 🤪
Będę walczyć dalej, 1000 zł piechotą nie chodzi.
Dzięki za pomocstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Umówiłam się na teleporade do ginekologa, ale powiedział że jest z innego miasta i nic mi nie wystawi 🤪
Dzięki za pomoc
Serio? ja w enelu non stop się umawiam do jakichś lekarzy z Gdańska albo Skierniewic, bo w Warszawie nie ma terminów haha32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Kasiak89 wrote:Umówiłam się na teleporade do ginekologa, ale powiedział że jest z innego miasta i nic mi nie wystawi 🤪
Dzięki za pomoc
np na konsultacji online jedna babka mi powiedziała, że nie wystawi skierowania. Za 2h była inna i wystawiła ))))
Nie poddawaj się, próbuj, walcz. Tylko nic nie mów o niepłodności.
jak ja potrzebowałam badań do histerioskopii to powiedziałam, że będę miała usuwana 8 pod narkoza i wymagają morfologii etc. Wtedy na teleporazzie był taki stary lekarz i dał mi nawet więcej badań , bo "mogą się przydać, a taka narkoza to nie przelewki" )))👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
Clausix wrote:Serio? ja w enelu non stop się umawiam do jakichś lekarzy z Gdańska albo Skierniewic, bo w Warszawie nie ma terminów haha👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
Miphuhiz wrote:Czasem się trafi na wariata.
np na konsultacji online jedna babka mi powiedziała, że nie wystawi skierowania. Za 2h była inna i wystawiła ))))
Nie poddawaj się, próbuj, walcz. Tylko nic nie mów o niepłodności.
jak ja potrzebowałam badań do histerioskopii to powiedziałam, że będę miała usuwana 8 pod narkoza i wymagają morfologii etc. Wtedy na teleporazzie był taki stary lekarz i dał mi nawet więcej badań , bo "mogą się przydać, a taka narkoza to nie przelewki" )))
Też miałam ten problem, że powiedziałam lekarzowi, że będę podchodzić pod iui to stwierdził, że mi biocenozy pochwy nie zrobi w pakiecie bo to leczenie niepłodności... już byłam tak wkurwiona, że zapłaciłam za to badanie, żeby więcej nie jeździć tam. A na poprzedniej wizycie u innej baby stwierdziła, że nie da się pobrać cytologii i biocenozy za jednym razem i zrobiła mi tylko cyto... bzdura totalna. A była tak kosmicznie niemiła, że miałam ochotę jej wygarnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 13:49
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Smerfetkaa wrote:
Może na jakąś bezludną wyspie trzeba się wybrać 🤔
Clausix wrote:To fantastyczny pomysł!
Haha Ja już się pakuje, bo zwariuję, a jeszcze ta piękna pogoda dobija 😉
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡