👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Na razie zapisałam się do jednego osobiście, ale na 6 marca termin, gdzie koleżanka mówiła że wszystko o co prosi to jej daje.
Ale zgadałam się też inną koleżanką, bo przeglądając lekarzy do wyboru trafiłam na znajome nazwisko. I to jej ojciec. Jutro ma z nim pogadać i może tą drogą się uda.
A czemu histeroskopia pod narkozą? Też miałam pod narkozą, i zastanawiam się czy to znaczy że transfer też będzie pod narkozą? U mnie bo mam taką budowę że bał się lekarz na żywca :p ale może ten cewnik do transferu węższy niż sprzęt do histero...starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Na razie zapisałam się do jednego osobiście, ale na 6 marca termin, gdzie koleżanka mówiła że wszystko o co prosi to jej daje.
Ale zgadałam się też inną koleżanką, bo przeglądając lekarzy do wyboru trafiłam na znajome nazwisko. I to jej ojciec. Jutro ma z nim pogadać i może tą drogą się uda.
A czemu histeroskopia pod narkozą? Też miałam pod narkozą, i zastanawiam się czy to znaczy że transfer też będzie pod narkozą? U mnie bo mam taką budowę że bał się lekarz na żywca :p ale może ten cewnik do transferu węższy niż sprzęt do histero...
Transfer nie wymaga narkozy, tak samo jak IUI albo badanie drożności32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Transfer nie wymaga narkozy, tak samo jak IUI albo badanie drożnościstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Histeroskopia niby też nie, ale jednak w moim przypadku była potrzebna... Stąd pytanie👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Histeroskopie tez mialam w narkozie.
Drożność i IUI nie.
Podczas histeroskopi jednak wprowadzają większy ten " sprzęt " i tez w razie konieczności cos wycinają. A tak to cienki cewnik.
U mnie chyba bezowulacyjny cykl bo 13dc i blade testy owu gdzie juz powinno byc...Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Kasiak89 wrote:Histeroskopia niby też nie, ale jednak w moim przypadku była potrzebna... Stąd pytanie
Z tego co wiem to histero zwykle jest w krótkiej narkozie32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Jeżeli cewnik do transferu jest tej samej grubości co do drożności to też będzie problem :p
Nie mogła sobie lekarka poradzić, ja tam siedzę i płaczę bo próby włożenia bolały bardzo, ona już zadzwoniła na oddział po kulociąg. Na szczęście z tym kulociągiem przyszła jeszcze jakaś kobieta, nie wiem kim była, w każdym razie jej się ten wziernik czy też cewnik udało włożyć. Ale to była jakaś masakra. Mimo przeciwbólowych. Sam kontrast to już odpoczynek :p .Niby miało być 10-15 min, a było ponad 20.
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Clausix wrote:Z tego co wiem to histero zwykle jest w krótkiej narkoziestarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Jeżeli cewnik do transferu jest tej samej grubości co do drożności to też będzie problem :p
Nie mogła sobie lekarka poradzić, ja tam siedzę i płaczę bo próby włożenia bolały bardzo, ona już zadzwoniła na oddział po kulociąg. Na szczęście z tym kulociągiem przyszła jeszcze jakaś kobieta, nie wiem kim była, w każdym razie jej się ten wziernik czy też cewnik udało włożyć. Ale to była jakaś masakra. Mimo przeciwbólowych. Sam kontrast to już odpoczynek :p .Niby miało być 10-15 min, a było ponad 20.
Mi wypadał ten balonik z szyjki i też się namęczyła przy drożności... dokładnie tak samo - kontrast to już była przyjemność haha32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Dziewczyny a robiłyście badanie kariotypów?
Mi lekarz zaleca, ale ja tak się boję wyniku.. odkąd dostałam skierowanie to nie umiem przegryźć tematu. Tak boję się wyniku że mnie paraliżuje 🥲Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Dziewczyny a robiłyście badanie kariotypów?
Mi lekarz zaleca, ale ja tak się boję wyniku.. odkąd dostałam skierowanie to nie umiem przegryźć tematu. Tak boję się wyniku że mnie paraliżuje 🥲
Robiłam. Wyszło ok.
Nie bój się, dobrze będzie! Wiesz, jeśli wyszłoby źle, to przynajmniej jest jakaś diagnoza, można myśleć co dalej. Wiesz na czym stoisz. Ale to jest badanie na wszelki wypadek, żeby nie działać na oślep, to nie jest tak że jak je robisz to będzie źle. Podejdź śmiało a my będziemy trzymać kciukistarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Robiłam. Wyszło ok.
Nie bój się, dobrze będzie! Wiesz, jeśli wyszłoby źle, to przynajmniej jest jakaś diagnoza, można myśleć co dalej. Wiesz na czym stoisz. Ale to jest badanie na wszelki wypadek, żeby nie działać na oślep, to nie jest tak że jak je robisz to będzie źle. Podejdź śmiało a my będziemy trzymać kciuki
Kasiak - tak też powiedział mój lekarz, badanie na wszelki wypadek. Trochę się „pocieszam”że byłam w zdrowej zaawansowanej ciąży, niestety 💔 ( ale to nie była wina dzidzi) Ostatnio byłam znów w ciąży ale 💔 w 9 tyg z tym że miałam też krwiaka 🤨 Ahh jakie to skomplikowane! I dziękuję za wsparcie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 13:48
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Ja też robiłam tak na wszelki wypadek👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
Miphuhiz wrote:Ja też robiłam tak na wszelki wypadek
I myślę o tych kirach- nigdy nie miałam robionych 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 17:48
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Hejka, ja jutro jadę do szpitala... Jestem ciekawa co mi powiedzą, co zaproponują i jaki plan działania.
Nerwy już mnie biorą i ciężko jakoś na sercu, że tego mojego dwuletniego brzdąca zostawiam na co najmniej kilka dni 🥹
Nie wiem jak to się potoczy, na pewno odezwę się jak już będziemy po wszystkim. Czy w międzyczasie się uda? To zależy od rozwoju wydarzeń 🙈 -
Bebetka93 wrote:Hejka, ja jutro jadę do szpitala... Jestem ciekawa co mi powiedzą, co zaproponują i jaki plan działania.
Nerwy już mnie biorą i ciężko jakoś na sercu, że tego mojego dwuletniego brzdąca zostawiam na co najmniej kilka dni 🥹
Nie wiem jak to się potoczy, na pewno odezwę się jak już będziemy po wszystkim. Czy w międzyczasie się uda? To zależy od rozwoju wydarzeń 🙈
Trzymam mocno kciuki32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Smerfetkaa wrote:A długo czeka się na wynik?
I myślę o tych kirach- nigdy nie miałam robionych 🤔
Kiry też nie zaszkodzą👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
Bebetka93 wrote:Hejka, ja jutro jadę do szpitala... Jestem ciekawa co mi powiedzą, co zaproponują i jaki plan działania.
Nie wiem jak to się potoczy, na pewno odezwę się jak już będziemy po wszystkim. Czy w międzyczasie się uda? To zależy od rozwoju wydarzeń 🙈👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
Nie wiem jak to się potoczy, na pewno odezwę się jak już będziemy po wszystkim. Czy w międzyczasie się uda? To zależy od rozwoju wydarzeń 🙈Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Bebetka 👍👍👍39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌