Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie spacer z psem, sprzątanie i gotowanie jakiegoś ekstra obiadu bo mąż wraca na chwilę dosłownie.. a w niedzielę znów wyjeżdża wieczorem także zabieram się do działania 😉M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
🔸 starania od czerwca 2025 (5cs)
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Mnie dzis okres obudzil, koszmar 😬 Jedyny plus ze na weekend, w poniedzialek bedzie koncowka to w pracy bedzie luz.
Upieklam wczoraj szarlotke z budyniem z przepisu Ania gotuje, polecam, bardzo smaczna.
Dzis sprzatam w akwarium, mam taki kosmos tam, ze wlasnie sie biore za dzialanie, plukanie piasku 🤡👦🏼 2018 -
Mnie tez rano konlretnie zalało, musiałam wejść pod prysznic. Ale u mnie po krawieniu jeszcze konkretne plamienia i tak do 7 dni w sumie się to ciągnie więc najwcześniej w piątek będzie po.
Właśnie się przeprowadzamy i mam dośc, taaaaaaki syf! Dziś zabieramy niby tylko najważniejsze rzeczy, takie żeby się dało żyć (część ubrań, pościel, talerze, sztućce, kosmetyki i garnki) ale i tak sporo tego. Mąż właśnie pojechał z pierwszym transportem, jak wróci to ja zabieram dzieci i kolejny. My już zostaniemy i zacznę ogarniać a on pojedzie jeszcze z kolejnymSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu -
Ounai wrote:O matko PA wspolczuje. Wyglada na jelitówkę
Powiedziałabym ciąża, ale biegunka raczej świadczy o wirusie. Ja tak mialam z przeziebieniem tydzien temu. Mialo byc skrecanie mebli, sprzatanie a leżałam i zdychałam. Dziś z resztą też zdychałam i przeprowadzamy się jutro bo dziś mnie już siły opuściły.
Na razie sobie drzemie z moimi termoforkami🐕🐈👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 inseminacja? -
Ounai wrote:Mnie tez rano konlretnie zalało, musiałam wejść pod prysznic. Ale u mnie po krawieniu jeszcze konkretne plamienia i tak do 7 dni w sumie się to ciągnie więc najwcześniej w piątek będzie po.
Właśnie się przeprowadzamy i mam dośc, taaaaaaki syf! Dziś zabieramy niby tylko najważniejsze rzeczy, takie żeby się dało żyć (część ubrań, pościel, talerze, sztućce, kosmetyki i garnki) ale i tak sporo tego. Mąż właśnie pojechał z pierwszym transportem, jak wróci to ja zabieram dzieci i kolejny. My już zostaniemy i zacznę ogarniać a on pojedzie jeszcze z kolejnym
Ach te przeprowadzki! Powodzenia, niech pójdzie sprawnie i szybko
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Dzis ledwo żyjemy, ale dzieci takie szczęśliwe, ja też. Natomiast zwożenie i rozpakowywanie wszystkiego zajmie mi chyba wieki. Nabicie 10 tyś kroków to teraz żaden wyczyn. Jeszcze nawet dom nie posprzątany ale kogo by to obchodziło
Jest cudownie, moje marzenie się spełniło
Mika1992, Reja13, Maalwii lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
No pewnie, ważne że razem! ❤️ To jest taki dzień który zapamiętuje się na zawsze👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca -
Hejka. Co tam u Was dziewczyny? U mnie jakoś leci. W tamtym tygodniu zamontowali nam okna, bramy i drzwi. Kolor jest przepiękny ❤️ chciałam iść w antracyt, ale postawiliśmy na cudowny beżowy kolor drewna woodec turner oak. Nie żałujemy ❤️ a tak to coś mi w biodrze strzeliło, ledwo chodzę, mam nadzieję, że przejdzie, bo inaczej chyba pójdę po L4... Ogólnie jestem jakaś wykończona, praca mnie tak dojeżdża... Mamy okropny okres, roboty nie idzie przerobić i fizycznie i psychicznie padam... Ciągle myślę, czy tam zostać, czy nie... Jakaś jesienna chandra mnie złapała 😬
-
Nutka15 wrote:Hejka. Co tam u Was dziewczyny? U mnie jakoś leci. W tamtym tygodniu zamontowali nam okna, bramy i drzwi. Kolor jest przepiękny ❤️ chciałam iść w antracyt, ale postawiliśmy na cudowny beżowy kolor drewna woodec turner oak. Nie żałujemy ❤️ a tak to coś mi w biodrze strzeliło, ledwo chodzę, mam nadzieję, że przejdzie, bo inaczej chyba pójdę po L4... Ogólnie jestem jakaś wykończona, praca mnie tak dojeżdża... Mamy okropny okres, roboty nie idzie przerobić i fizycznie i psychicznie padam... Ciągle myślę, czy tam zostać, czy nie... Jakaś jesienna chandra mnie złapała 😬
U mnie spokojny weekend, ale niestety też do roboty mi się nie chce. Aczkolwiek pracy mam na razie tyle co trzeba, ale atmosfera beznadziejna, udawanie że jest miło a nie jest. Jesli czujesz się słabiej, że coś cię bierze to koniecznie bierz L4. Uważam że zdrowie i psychiczne, i fizyczne to priorytet ❤️
Nutka15 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
My dzis tez wiekszy luz. Rano na spokojnie sie zebralismy, potem jak co tydzien msza dla dzieci, pozniej z corka bylam na urodzinach jej kolezanki, po drodze wstapilysmy do mieszkania i zabrałyśmy kolejny transport rzeczySYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
J.ss wrote:Widze ze nie tylko ja mam dosc pracy. Tez juz nie wyrabiam, duzo pracy, te poranne wstawanie, masa obowiazkow mnie doslownie miazdzy. Myslami juz jestem na zwolnieniu lekarskim.
Daj spokój... Ja cały czas walczę z myślami co zrobić. Miała być ciąża i L4 ponad pół roku temu, a tu dalej nic. Zaraz najgorszy okres w mojej pracy, czyli święta 😬 nie wiem, jak ja podołam... Jestem tak zmęczona fizycznie i psychicznie, że cały czas myślimy z mężem, czy to przez to nie wychodzi, a zaś z drugiej strony tkwię tam, żeby było to L4 i macierzyńskie. Błędne koło... -
Mika1992 wrote:U mnie spokojny weekend, ale niestety też do roboty mi się nie chce. Aczkolwiek pracy mam na razie tyle co trzeba, ale atmosfera beznadziejna, udawanie że jest miło a nie jest. Jesli czujesz się słabiej, że coś cię bierze to koniecznie bierz L4. Uważam że zdrowie i psychiczne, i fizyczne to priorytet ❤️
No u nas L4 to największa zbrodnia 🙈 chodzilam z gorączką, grypa żołądkowa... Ale teraz powiedziałam dość. Jak mi to biodro nie przejdzie, to idę na L4. Tym bardziej, że ja pracuje cały czas na nogach. A z biodrem jest coraz gorzej 😬 -
Dziewczyny moja praca wygląda podobnie jestem tam tylko dlatego że mam umowę na czas nieokreślony.. a ostatnio z pracą jest u nas krucho i ciągle jestem przerzucana na inne działy 😏
Jeszcze w piątek przyszedł do mnie szef z innego działu i zaproponował żebym do nich przeszła i nie wiem co robić.. u nich praca na dziale jest zdecydowanie lżejsza ale ekipa średnia 🙃
Niestety z sprawa z chorobowym w pracy wygląda podobnie tak jak u Ciebie Nutka.. jeszcze jak się jest zbyt długo i zbyt często to już jest się obserwowanym i w pierwszej kolejności do zwolnienia.. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 21:14
Mika1992 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
🔸 starania od czerwca 2025 (5cs)
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Czy wszyscy pracujemy w tej samej firmie? 😅
U mnie tez l4 to zbrodnia, po powrocie ma sie wrazenie, ze przestaja nagle rozmawiac i obrazaja sie jak dzieci z przedszkola, ze ktos byl na zwolenieniu lekarskim.
Ja bylam w lipcu, bo mialam podejrzenie skrecenia kosci srodstopia, diagnoza nie byla trafna, robilam rtg i tak dalej, generalnie nadal nie stwierdzono co to jest, ale uwypuklenie w tym miejscu jest widoczne i jak dlugo stoje to mnie boli, a rowniez mam prace stojaca/chodzaca, a oczywiscie musialam wrocic do pracy bo zanim by postawili diagnoze to zbyt dlugo by to trwalo 😂Mika1992, Maalwii lubią tę wiadomość
👦🏼 2018 -
Ech przykro to czytać, że co druga dziewczyna starająca się, nie tylko na tej grupie, ma problemy z pracą - z toksycznym środowiskiem, natłokiem zadań, stresem. A to ma taki wpływ na wszystko... Ja sama zastanawiam się nad jakimś miesięcznym L4 zeby odpocząć psychicznie i skupić się na staraniach.
Nutka15, Maalwii lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
J.ss wrote:Czy wszyscy pracujemy w tej samej firmie? 😅
U mnie tez l4 to zbrodnia, po powrocie ma sie wrazenie, ze przestaja nagle rozmawiac i obrazaja sie jak dzieci z przedszkola, ze ktos byl na zwolenieniu lekarskim.
Ja bylam w lipcu, bo mialam podejrzenie skrecenia kosci srodstopia, diagnoza nie byla trafna, robilam rtg i tak dalej, generalnie nadal nie stwierdzono co to jest, ale uwypuklenie w tym miejscu jest widoczne i jak dlugo stoje to mnie boli, a rowniez mam prace stojaca/chodzaca, a oczywiscie musialam wrocic do pracy bo zanim by postawili diagnoze to zbyt dlugo by to trwalo 😂
A robiłaś rezonans ? Moze to ganglion? -
Maalwii wrote:Dziewczyny moja praca wygląda podobnie jestem tam tylko dlatego że mam umowę na czas nieokreślony.. a ostatnio z pracą jest u nas krucho i ciągle jestem przerzucana na inne działy 😏
Jeszcze w piątek przyszedł do mnie szef z innego działu i zaproponował żebym do nich przeszła i nie wiem co robić.. u nich praca na dziale jest zdecydowanie lżejsza ale ekipa średnia 🙃
Niestety z sprawa z chorobowym w pracy wygląda podobnie tak jak u Ciebie Nutka.. jeszcze jak się jest zbyt długo i zbyt często to już jest się obserwowanym i w pierwszej kolejności do zwolnienia.. 🙈
Dobra ekipa w pracy to jest jedna z ważniejszych rzeczy, ale też jak praca jest lżejsza, to warto się zastanowić. Ciężka sprawa... Te prace to umieją wykończyć człowieka psychicznie i fizycznie 🙈 i jak tu zaciążyć 🙈Maalwii lubi tę wiadomość
-
Mika1992 wrote:Ech przykro to czytać, że co druga dziewczyna starająca się, nie tylko na tej grupie, ma problemy z pracą - z toksycznym środowiskiem, natłokiem zadań, stresem. A to ma taki wpływ na wszystko... Ja sama zastanawiam się nad jakimś miesięcznym L4 zeby odpocząć psychicznie i skupić się na staraniach.
Mika, rozumiem Cię w pełni i wspieram w tym pomyśle. Teraz jestem na miesięcznym L4 od środy, ale możliwe, że pociągnę jeszcze w listopadzie. Dostałam też leki od psychiatry. To dopiero 5 dni i przyznam, że głowa jeszcze nie odpoczęła i nawet w nocy śni mi się praca. Ale myślę, że to był dobry ruch, bo stres i napięcie były już za duże. Jeśli masz taką możliwość, to weź to pod uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 21:55
Mika1992 lubi tę wiadomość
👧 27
TSH 0,839 µIU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0 pg/ml
Ostatnie badanie USG 9 dc (02.10)
Pęcherzyk w LJ 20 mm
Endometrium 7,6 mm
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🆘️ podejrzenie endometriozy powierzchniowej - zmiana na lewym jajniku do kontroli pod koniec października
10 cs -
Hahaha J.ss to samo pomyślalam, że my chyba w tym samym miejscu pracujemy 🙈🤣
Współczuję problemów ze stopą, tym bardziej, że masz pracę na nogach. Ja tak samo niekiedy 12h na nogach, plecy i kolana mnie bolą, biodra siadają, czuję się jak stara babcia 🙈
Ja na L4 byłam raz jeden dzień, jak wylądowalam na sorze 🙈 także to mówi samo za siebie jak u mnie w firmie jest 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 21:38