X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności
Odpowiedz

Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności

Oceń ten wątek:
  • Anulinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z tobą zgadzam Qunai i to generalnie powód do radości że żyje się nam lepiej- ale jednak obserwuje u znajomych więcej marudzenia bo kredyt, bo to, bo owo zamiast poprostu radości że fajnie, super mamy piękny dom cieszmy się tym. Nie mówię o zwykłym zmęczeniu, bo taki moment w którym np jesteś Ty jest zwyczajnie wyczerpujący- sama kilkakrotnie się przeprowadzałam więc wiem jak to wygląda, a do tego macie końcówkę wykończenia meble itp. po prostu cieszmy się i doceniajmy to co mamy, bo trochę mam wrażenie jako społeczeństwo o tym zapominamy.
    Wprowadzki do swojego i to takiego dopieszczonego domku zazdroszcze- tak pozytywnie. Wrzucaj proszę fotki bo można się super zainspirować, szczególnie w tym kocie z twojej łazienki się zakochałam bo to mega odważne ale turbo ciekawe rozwiązanie!

Ounai lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od: 04.2024

Ona mi pierwsza pokazała księżyc
    i pierwszy śnieg na świerkach,
    i pierwszy deszcz.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 września, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, my jako społeczeństwo uwielbiamy narzekać. Nie potrafimy doceniać tego co mamy i zazdrościmy innym. Choć ja się staram akurat od takich ludzi odcinać bo taka zła energia wpływa na mnie negatywnie.
    Ja się bardzo cieszę przeprowadzką, ale fakt, że padnięta jestem. Jutro będę mieć pomocnicę, bo córka wieczorem zwymiotowała.

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na badanie krwi, bo muszę na wizytę zrobić jutro tsh, anty tg, anty ťpo i witaminę D.
    Pracowników szpitala nie poprosza bez kolejki, albo na zakładkę chociaż. Ale przyszedł starosta to już prosimy pana, zapraszamy.

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle/Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – stymulacja w trakcie
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 30 września, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    Czekam na badanie krwi, bo muszę na wizytę zrobić jutro tsh, anty tg, anty ťpo i witaminę D.
    Pracowników szpitala nie poprosza bez kolejki, albo na zakładkę chociaż. Ale przyszedł starosta to już prosimy pana, zapraszamy.

Serio? Powinni normalnie według kolejki ani z niego ciężarna ani niepełnosprawny.. 🤨

Daj znać później jak wyniki 😊

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

🔸 starania od czerwca 2025 (5cs)

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
    Ft3: 3,26 ✅
    Ft4: 1,13 ✅
    Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
    Prolaktyna: 22,32 ❓
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
    Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • J.ss Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Ja obecnie pracuje na druga zmiane, ledwo zyje, doslownie mam jakas depresje pomimo ze sloneczko za oknem, ale ta szara codziennosc mnie dobija.

Przyszly mi wczoraj testy owulacyjne, musze sie z nimi nauczyc „pracowac” bo nigdy tego nie robilam, a mam przeokrutne bole jajnikow i chce zobaczyc czy to naprawde owulacja tak daje w kosc, czy o co tam chodzi. Na razie czekam na okres, dzis powinien byc ale mam rozjechane cykle miedzy 28 a 35, wiec nie nastawiam sie na cud, ze akurat przyjdzie o czasie bo to malo realne.

Czekajac, dla mnie to nieporozumienie, ale u nas jest dokladnie tak samo, juz nie raz sie z tym spotkalam. Daj znac jak wyniki ☺️

👦🏼 2018
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 30 września, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Czesc dziewczyny!

Ja obecnie pracuje na druga zmiane, ledwo zyje, doslownie mam jakas depresje pomimo ze sloneczko za oknem, ale ta szara codziennosc mnie dobija.

Przyszly mi wczoraj testy owulacyjne, musze sie z nimi nauczyc „pracowac” bo nigdy tego nie robilam, a mam przeokrutne bole jajnikow i chce zobaczyc czy to naprawde owulacja tak daje w kosc, czy o co tam chodzi. Na razie czekam na okres, dzis powinien byc ale mam rozjechane cykle miedzy 28 a 35, wiec nie nastawiam sie na cud, ze akurat przyjdzie o czasie bo to malo realne.

Czekajac, dla mnie to nieporozumienie, ale u nas jest dokladnie tak samo, juz nie raz sie z tym spotkalam. Daj znac jak wyniki ☺️

Hejka 😊

Ja też w tym tygodniu drugie zmiany 🙃 ledwo się człowiek w domu obróci i już do roboty 🫣 to u mnie dziś deszczowo i normalnie od razu handra jesienna 😅

Z jakiej firmy zamówiłaś? Teraz miałam z domowego laboratorium paskowe i mega fajnie mi pokazały pik. Rozumiem Cię, też ostatnio dwa cykle z rzędu miałam rozjechane przez nagły spadek TSH..

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 września, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś latam jak szalona. Rano rozwiozłam dzieci bo młoda mi ryczała, że nie chce zostać w domu tylko chce do przedszkola. Potem na budowie, zawiozłam lampy do sypialni i pogadałam ze stolarzem. Potem byłam zareklamować buty córki bo mają wadę. A teraz lecę do Ikei po maty do szuflad bo chcę zacząć przewozić kuchnię

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 30 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja dziś latam jak szalona. Rano rozwiozłam dzieci bo młoda mi ryczała, że nie chce zostać w domu tylko chce do przedszkola. Potem na budowie, zawiozłam lampy do sypialni i pogadałam ze stolarzem. Potem byłam zareklamować buty córki bo mają wadę. A teraz lecę do Ikei po maty do szuflad bo chcę zacząć przewozić kuchnię

No to masz dziś misz masz dosłownie 🙉 a jak samopoczucie dziś? Choróbsko przeszło?

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • J.ss Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Hejka 😊

Ja też w tym tygodniu drugie zmiany 🙃 ledwo się człowiek w domu obróci i już do roboty 🫣 to u mnie dziś deszczowo i normalnie od razu handra jesienna 😅

Z jakiej firmy zamówiłaś? Teraz miałam z domowego laboratorium paskowe i mega fajnie mi pokazały pik. Rozumiem Cię, też ostatnio dwa cykle z rzędu miałam rozjechane przez nagły spadek TSH..

Masz racje, ja w ogole musze wstawac mlodego zawozic do szkoly, czasem proboje pojsc spac ale nie wychodzi mi. Nienawidze drugich zmian, zdecydowanie wole wstawac rano, ale dobrze ze nie jestem w tym sama 😉

Ja zamowilam z allegro firmy testeo, w sumie nie wiem czy one sa w porzadku, bo szczerze to wzielam pierwsze lepsze 🙈

Ounai, ale aktywny dzien!

👦🏼 2018
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krwi:
    Tsh-1,41
    Anty tpo - 0,54
    Anty tg- 0.7
    Wit D - 68.9

Czy one są ok?

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 30 września, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Czesc dziewczyny!

Ja w tym cyklu regularnie robiłam testy owu od easy@home. Zainstalowalam aplikacje Premom, robiłam zdjęcia i wykryło mi pik w dniu kiedy naprawdę sama czułam że to się dzieje. Także w piątek idę zbadać progesteron czy rzeczywiście owulacja była.

Nie wiem czy na tej aplikacji Premom można fotografować inne testy owulacyjne, ale mi pomogła :) robilam dwa razy dziennie o tej samej porze

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca
  • Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 30 września, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    Mam wyniki krwi:
    Tsh-1,41
    Anty tpo - 0,54
    Anty tg- 0.7
    Wit D - 68.9

Czy one są ok?

Wg mnie tak :) tarczyca ok i piękna witamina D. Przeważnie widzę po 20 czy 30.

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca
  • PA Autorytet

Wysłany: 30 września, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie lubię popołudniówek. Akurat dziś miałam wolne i ambitny plan zrobić rosołek nakryć się kołdra i doleczyć, bo też coś mnie bierze. Skończyło się na tym, że zaczęłam sprzątać i dopiero usiadłam.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 września, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis poszalałam na maksa. Zawiozłam syna do szkoły, potem córkę do przedszkola i pojechałam na budowę. Pogadałam ze stolarzem i pojechałam oddać do sklepu buty córki bo mają wadę produkcyjną i ją gryzą. Panie obiecały naprawić wiec wybyłam do Ikei gdzie na dosłownie bzdetach (pojemniki do szafy, 2 przescieradla, maty antypoślizgowe) nabiłam 650zł. Na szczęście miałam kod rabatowy na 200. Pojwchałam po córkę, pojechałyśmy kupić prezenty naszym chłopakom i do szkoły po syna. Zwinęłam mu pizzę z żabki i zostawiłam w domu a z córą pojechałyśmy na budowę. Coś tam z godzinę porobiłam, mąż w międzyczasie zwinąl syna na szachy i do fryzjera a my pojechałyśmy zobaczyć telewizor do galerii ktory wybrał maz. No ale ze nad rtv euro agd jest tk maxx to mloda mnie namowila zeby wejsc i wybrala sobie sukienke na 2 kolach ksiezniczkowa. Ojciec jej pozwolil kupic, a matka tez zyskala bo kupilam stojak na recznik papierowy i scierki kuchenne. Niby w Indiach produkowane wiec zobaczymy czy dobrze beda chlonąć.

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś powalone sny: śniło mi się dziś że dziekan mi nie dała zgody na zmianę grupy, bo miało nie być angielskiego a jednak jest, znów z wykładowcą no w mojej opinii z zaburzeniami osobowymi no i nie jestem w stanie z nim mieć zajęć, jest czepliwy, nieprzyjemny, dogryza osoba ( koledze lat ok 50 powiedział że jak on żyje w Warszawie bez angielskiego), koleżankę wywalił z egzaminu bo powiedziała czy pan już włączył egzamin bo był zdalny zamiast czy pan magister, bo to moja fanaberia, potem że znów idę na maturę z matematyki( koszmar), a potem że bylam w ciąży i ksiądz proboszcz całował brzuch mi 🤣🤣🤣
    Dziś mam monitoring na 16:45

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 10:07

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 1 października, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    Miałam dziś powalone sny: śniło mi się dziś że dziekan mi nie dała zgody na zmianę grupy, bo miało nie być angielskiego a jednak jest, znów z wykładowcą no w mojej opinii z zaburzeniami osobowymi no i nie jestem w stanie z nim mieć zajęć, jest czepliwy, nieprzyjemny, dogryza osoba ( koledze lat ok 50 powiedział że jak on żyje w Warszawie bez angielskiego), koleżankę wywalił z egzaminu bo powiedziała czy pan już włączył egzamin bo był zdalny zamiast czy pan magister, bo to moja fanaberia, potem że znów idę na maturę z matematyki( koszmar), a potem że bylam w ciąży i ksiądz proboszcz całował brzuch mi 🤣🤣🤣
    Dziś mam monitoring na 16:45

Haha uśmiałam się 🤣🤣 na szczęście to był tylko sen 😃

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Reja13 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś akcja szukanie firan i zasłon, będę pytać o ceny z szyciem lub za sam materiał, bo mamy znajomą krawcową. Do zamówienia karnisze do domu, a wczoraj z chatem GPT liczyłam ile laurowiśni, tui brabant musielibyśmy kupić 🫒 rysowałam też dla stolarza garderobę - marzę o dużej ilości drążków, zakochałam się też w systemie wieszaków na spodnie 🫶

Do październikowych starań chcę podejść z dużym luzem, zastosować globulki Feminum Pregna i standardowo testy owulacyjne z Domowego Laboratorium, które polecam. Nawet chyba na wolnego strzelca się nie zapiszę wyjątkowo.

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
    On: Fertisim, magnez

🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72
    ATG - 293,54
    ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 października, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sprzatam garaz ktory do przyszlego roku bedzie magazynem. Jak nam ziemia osiadzie to zrobimy kostke brukowa

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Anulinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj posprzątałam całą chatę, raz wypuszczę psa plus wróci młody i raczej nie będzie po tym śladu :D i biorę się za obiad, co dzisiaj robicie?

Starania o drugie 👶 od: 04.2024

Ona mi pierwsza pokazała księżyc
    i pierwszy śnieg na świerkach,
    i pierwszy deszcz.
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 1 października, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś wysprzatąłam całą chałupę poodkurzałam, umyłam podłogi i jestem w szoku bo to pierwszy dzień @ i taka produktywność jestem pod wrażeniem 🤣 zrobiłam coś jeść, ogarnęłam siebie i za niedługo do pracy

Miłego dnia dziewczyny ☺️

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ