X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności
Odpowiedz

Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 października, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Eliora O 13 ale za późno dostaliśmy zaproszenie żeby iść o normalnych godzinach bo były pozajmowane już 😅
    U nas w opolskim to śluby max robią do 15 przynajmniej w mojej okolicy

Ounai ja niestety nie mam pralni moja pralnia to łazienka na górze i na szczęście jest spora ale zamykam drzwi i nikt nie patrzy na ten bajzel bo goście korzystają z tej na dole. My przeprowadzając się z mężem to w sumie prawie nic oprócz ciuchów i dokumentów nie zabieraliśmy z domów bo nie mieliśmy w sumie jeszcze nic swojego żadnego "dorobku" więc teoretycznie było łatwiej 😃
    Od mojego zadupia najbliższy mak jest godzinkę drogi 🙈🤣

J.ss dzięki 😁 ale muszę się pilnować z alko żeby się nie upośledzić bo od mojego teścia kolega z pracy tam będzie nie chce mu narobić wstydu że ma jakąś alko synową 🤣
    Oj tak to ja sie 11 lat temu do meza przeprowadzalam. A potem juz wspolnie do wynajmowanego, a pozniej juz z jednym dzieckiem do swojego, a teraz na wiekszy metraz z praktycznie pelnym dorobkiem. Tak, ze wozenia to na 2 miesiace jak nic mamy. Ja samych roslin mam ponad 40, zastawa srolowa na 18 osob, garnki, jedzenie no wszyatkiego masa!

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 11 października, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na spokojnie z biegiem czasu wszystko się ogarnie 🙂
    Ale kwiatków to ma mega dużo 😃

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

🔸 starania od czerwca 2025 (5cs)

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
    Ft3: 3,26 ✅
    Ft4: 1,13 ✅
    Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
    Prolaktyna: 22,32 ❓
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
    Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dosc ciężkiej nocce co 2h pacjent, położyłam się. Córka bajki ogląda ( matka roku) a zamiast spać to leżę i czytam 🤣

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle/Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – stymulacja w trakcie
  • Reja13 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zapakowałam do auta suknię ślubną, sukienki wizytowe, szpilki, buty męża, zapakuję wszystkie damskie torebki i kolejny transport do przyszłego domu 😊 kwiaty zostawiam sobie na ostatni transport, bo już busem trzeba i jeszcze 3 duże okazy mam od mamy dostać.

Wczoraj udało się kupić piękny ecru materiał na firany, jeszcze karnisze. Nie mamy w oknach ani rolet ani żaluzji zewnętrznych, a że nie wybudowaliśmy się w szczerym polu to trzeba trochę prywatności 🫣

Póki co mamy Maca 3 minuty od bloku - każdy mówi, że pewnie często tam jemy! A to może kilka razy w ciągu ostatnich 5 lat 😃 najczęściej, gdy wracamy z wyjazdów.
    Wczoraj po zakupie firan grany był kebab. Powoli będę się żegnać z tym osiedlem małymi przyjemnościami 😅 pizzerię też mamy świetną i też trzeba pożegnać 😋 ciekawe jak to zniesie moja figura.

Czy wam też ciężko wrócić do ćwiczeń po przerwie? Lubiłam z YouTubem, a ostatnio na siłowni byłam w styczniu.

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
    On: Fertisim, magnez

🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72
    ATG - 293,54
    ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ani czasu ani sił, żeby ćwiczyć od hmmmm nie pamiętam kiedy. O figurze sprzed ciąż przestałam marzyć jakieś 4 lata temu. Walczę z zaburzeniami odżywiania (jedzenie emocjonalne) od ok 4 lat świadomie. O ile wiedziałam, że zajadam stresy to długo nie wiedziałam, że celebrowanie przyjemności jedzeniem też jest jedzeniem emocjonalnym. Jestem 11 lat po ślubie a moja suknia nadal jest u mamy. W mieszkaniu nie było na nią miejsca. Ale w sumie nie przeszkadza mi to, bo może jedną nogę bym w nią włozyla. Idac do ślubu ważyłam 28kg mniej niż obecnie :P

Kwiaty przewoziłam jako pierwsze, żeby zdążyć przed obniżoną temperaturą a ivtak monstera thai oberwała bo było wietrznie i jasny liść zbrązowiał

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • PA Autorytet

Wysłany: 11 października, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio ćwiczenia nie idą. Co zacznę to za chwilę tracę motywację albo coś się dzieje. I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno potrafiłam 6-7 dni w tygodniu ćwiczyć. Nawet biegać już mi się nie bardzo chce, wolę spacery.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 października, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mam wyrzuty sumienia, że za mało robię, ale potem sobie przypominam jak wygląda mój dzień i mi przechodzą, bp uświadamiam sobie, że od wielu miesięcy żyję życiem nieaamowicie intensywnym i mam więcej na głowie niż niejedna osoba. Dlatego już nie będę sobie dowalać.

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co chwila mówię że będę biegać, wstawać wcześniej i nic z tego

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle/Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – stymulacja w trakcie
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba juz wiem, ze wstawac wczesniej nie bede :P

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Kaaamika Ekspertka

Wysłany: 13 października, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Jak był covid schudłam do 56, a teraz dobijam do 70 :( nie mam weny do ćwiczeń. Liczyłam, ze będę w ciąży i wagą zajmę się później. Niestety kolejny raz rozczarowanie, chyba czas pogodzić się z myślą, że nie będzie nam dane mieć kolejnego dziecka. Mało co mi się chce ostatnio. Szliśmy na imprezę to nawet do fryzjera nie poszłam, wyprostowałam tylko włosy, założyłam kieckę, w której opękałam już chyba z 6 imprez.

• PA Autorytet

Wysłany: 13 października, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaamika wrote:
    Hej Dziewczyny. Jak był covid schudłam do 56, a teraz dobijam do 70 :( nie mam weny do ćwiczeń. Liczyłam, ze będę w ciąży i wagą zajmę się później. Niestety kolejny raz rozczarowanie, chyba czas pogodzić się z myślą, że nie będzie nam dane mieć kolejnego dziecka. Mało co mi się chce ostatnio. Szliśmy na imprezę to nawet do fryzjera nie poszłam, wyprostowałam tylko włosy, założyłam kieckę, w której opękałam już chyba z 6 imprez.
    Ja juz przekroczyłam 70😢 a po covidzie było 52. Też mi się nie chce ćwiczyć, ogólnie w tygodniu jeszcze jakoś funkcjonuje a jak przychodzi niedziela to często przysypiam. I tak nie jest najgorzej, bo w zeszłym roku to praktycznie cały czas spałam. Mam nadzieję, że uda mi się w tym tygodniu ruszyć tylek i chociaż z 2 km przebiec.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 13 października, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Ja juz przekroczyłam 70😢 a po covidzie było 52. Też mi się nie chce ćwiczyć, ogólnie w tygodniu jeszcze jakoś funkcjonuje a jak przychodzi niedziela to często przysypiam. I tak nie jest najgorzej, bo w zeszłym roku to praktycznie cały czas spałam. Mam nadzieję, że uda mi się w tym tygodniu ruszyć tylek i chociaż z 2 km przebiec.

U mnie też już ponad 70 wręcz zrobiła się że mnie mała xl.. ja sporadycznie śmigne na siłkę ale muszę ogarnąć jedzenie żeby jeść zdrowiej nie wiem czy po nowym roku nie pójdę do mojej dietetyczki żeby mnie sprowadziła na właściwe tory 🫣😅

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

🔸 starania od czerwca 2025 (5cs)

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
    Ft3: 3,26 ✅
    Ft4: 1,13 ✅
    Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
    Prolaktyna: 22,32 ❓
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
    Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 13 października, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też cisnę żeby zrzucić trochę ale średnio na jeża idzie.. nie umiem się na tym mocno skupić

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 października, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chcialabym ponad 70 tylko wazyc. U mnie 79 :( w pierwszej ciazy przytylam 23kg, zrzucilam potwm ok 12kg i reszta zostala. W drugiej ciazy sie pilnowalam i przytylam 12kg, troche schudlam, ale jak przestalam kp tp kilograny wrocily. Dzisiaj przywiozlam moje rozpiski dietetyczne i do konca tygodnia chce dojesc to czego nasze dzieci nie tkna i wracamy z mezem na zdrowe tory. Mam wrazenie, ze mam blokade psychiczna bo po drugiej ciazy powiedzialam sobie ze.moze nigdy nie schudne i mam dosc czekania z wszystkimi przyjemnosciami jak zrzuce kilogramy i wymienilam praktycznie cala garderobe. Nakupilam sobie ladnych ciuxhow w duzym rozmiarze i czasem mam wrazenie ze moja podswiadomosc boi sie je stracic.

W dodatku od roku wymieniam ubrania zeby byly w spojnej kolorystyce pasujacej do mojej urody i mimo otyłości naprawde dobrze sie ze soba czuje. Nawet nago przestalo mi to przeszkadzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 23:55

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ