X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności
Odpowiedz

Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności

Oceń ten wątek:
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 5 października, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka no właśnie przez to mam dylemat bo nie chce się zarzynać mimo że miałam okazję przejść na lżejszy dział, a z drugiej strony nie wiem jak ekipa na tamtym dziale mnie ewentualnie by przyjęła i jak na mnie to wpłynie i na starania.. ciężki orzech do zgryzienia 🙈 najlepiej to właśnie byłoby zaciążyć

J.ss u mnie jest podobnie wykluczenie z towarzystwa po L4 zupełnie jakby na nowo uczyli się mojej obecności albo tak mi obrobili "D" że nie potrafią spojrzeć w oczy 🤣

Mika narazie próbujemy z mężem tak bez L4 może się uda mam nadzieję, a jeśli nie to biorę bez skrupułów

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

🔸 starania od czerwca 2025 (5cs)

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
    Ft3: 3,26 ✅
    Ft4: 1,13 ✅
    Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
    Prolaktyna: 22,32 ❓
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
    Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 5 października, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Mika, rozumiem Cię w pełni i wspieram w tym pomyśle. Teraz jestem na miesięcznym L4 od środy, ale możliwe, że pociągnę jeszcze w listopadzie. Dostałam też leki od psychiatry. To dopiero 5 dni i przyznam, że głowa jeszcze nie odpoczęła i nawet w nocy śni mi się praca. Ale myślę, że to był dobry ruch, bo stres i napięcie było już za duże. Jeśli masz taką możliwość, to weź to pod uwagę.

Dzięki, że się tym podzieliłaś! To w takim razie niech ten czas będzie dla Ciebie takim okresem zdobywania spokoju i równowagi. Mało się o tym mówi, ale jak ktoś się stara to każdy miesiąc to jest taki stres, karuzela emocji, a jak dochodzą do tego jeszcze akcje w pracy czy inne.. Jak tu być "normalnym"?

Luna11 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca
  • Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że życzę nam jak najszybszego zaciązenia i zdrowej ciąży ❤️ żeby te nasze problemy z pracą, a co za tym idzie problemy psychiczne i fizyczne minęły ❤️🤞żartem powiem, że ciąża by była lekiem na całe to zło, przez które musimy przechodzić w tych naszych kołchozach 🤣

Maalwii lubi tę wiadomość

• Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam tak ja lubię moją pracę, ludzi mam super. Jedynie szef mnie czasem denerwuje, ale szef to tak bardziej chwilowo i po prostu on jest gorszy jak baba ma takie humorki, że szok.
    Najgorsze jest dla mnie wstawanie. Jestem po prostu zmęczona codziennie 5:30. Ale sama się na to zgodziłam przyjmując stanowisko koordynatora, teraz tęsknię za dyżurami 12h, nocki weekendy, więcej wolnego.

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle/Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – stymulacja w trakcie
  • Reja13 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że nawet gdy nie ma się nad głową szefa i jest mniejszy stres odkąd nie pracuję w korpo, to nie udało się szybko zajść w ciążę - tak przewrotnie 😀

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
    On: Fertisim, magnez

🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72
    ATG - 293,54
    ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • J.ss Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    A robiłaś rezonans ? Moze to ganglion?

Nie robilam rezonasu, bylam dwa razy prywatnie u ortopedy - skasowal mnie 700 zl, zrobil zdjecie bo myslal ze to zlamanie V kosci srodstopia + dwa razy usg i wykluczyl zlamanie. Nie skierowal mnie na rezonans i tak chodze, ta „kulka” jest ciagle, raz mniejsza a raz wieksza. Ten ganglion sie usuwa? Nic mi nie mowil, ze to moze byc to.

Ja wstaje codziennie o 4.40, a dzis wlasnie sie dowiedzialam, ze w sobote ide do pracy. Boze jak ja mam tego dosc.

👦🏼 2018
  • J.ss Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Nutka no właśnie przez to mam dylemat bo nie chce się zarzynać mimo że miałam okazję przejść na lżejszy dział, a z drugiej strony nie wiem jak ekipa na tamtym dziale mnie ewentualnie by przyjęła i jak na mnie to wpłynie i na starania.. ciężki orzech do zgryzienia 🙈 najlepiej to właśnie byłoby zaciążyć

J.ss u mnie jest podobnie wykluczenie z towarzystwa po L4 zupełnie jakby na nowo uczyli się mojej obecności albo tak mi obrobili "D" że nie potrafią spojrzeć w oczy 🤣

Mika narazie próbujemy z mężem tak bez L4 może się uda mam nadzieję, a jeśli nie to biorę bez skrupułów

Ja sie czuje jak nowa gdy wracam z l4, tak jak mowisz wykluczenie z towarzystwa 😅

👦🏼 2018
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Nie robilam rezonasu, bylam dwa razy prywatnie u ortopedy - skasowal mnie 700 zl, zrobil zdjecie bo myslal ze to zlamanie V kosci srodstopia + dwa razy usg i wykluczyl zlamanie. Nie skierowal mnie na rezonans i tak chodze, ta „kulka” jest ciagle, raz mniejsza a raz wieksza. Ten ganglion sie usuwa? Nic mi nie mowil, ze to moze byc to.

Ja wstaje codziennie o 4.40, a dzis wlasnie sie dowiedzialam, ze w sobote ide do pracy. Boze jak ja mam tego dosc.
    Tak, usuwa sie.

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • J.ss Przyjaciółka

Wysłany: 6 października, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    Tak, usuwa sie.

Hmm, to musze sie przejsc do innego ortopedy moze ten postawil jakas dupowata diagnoze a niby byl dobry.

👦🏼 2018
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 6 października, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Ja sie czuje jak nowa gdy wracam z l4, tak jak mowisz wykluczenie z towarzystwa 😅

Nie no to chyba naprawdę pracujemy w tej samej firmie 🤣 ale dużo tych paradoksów kołchozowych by się znalazło jeszcze 🙈😃

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 października, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dziewczyny, gdzie Wy pracujecie? Ja narzekam ale nie mam aż tak źle. Mam ruchomy czas pracy przychodze o ktorej chce, wychodze o ktorej chce, nie musze byc codziennie 8h (mam miec 40h tygodniowo). Wiec raz siedze dluzej, raz krocej. Ale teraz jestem na wychowawczym i jednak spokoj psychiczny zupelnie inny. Tylko kasy brak :/

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w każdej pracy na początku było spoko, a potem wychodziło szydło z worka. Tutaj może nie mam tak źle, bo mogę pracować zdalnie, fajny team, ale szefostwo, dwie menadżerki, traktowanie przez nich ludzi, chore akcje.. to tego już za dużo. Ja i tak staram się dystansować. Dobrze że pracuje z domu więcej niż z biura i nie spotykam niektórych ludzi - to pomaga.

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 października, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? My właśnie sprzątamy nową chatę, bo w niedzielę robimy spóźnione o 1,5 miesiąca urodziny córki :)

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 10 października, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem co tutaj tak wszyscy zamilkli 😅

Ounai jak tam po przeprowadzce? Już wszystko ogarnięte czy to początek dopiero przewiezienia jeszcze wszystkich rzeczy?

Dziś miałam urlopik w pracy bo jutro idziemy z mężem na wesele jednodniowe i zrobiłam sobie pazy, ogarnęłam chałupę, ugotowałam obiad bo co w niedzielę będziemy jeść a rano pewnie nie wstanę żeby gotować.. 🤣 a jeszcze muszę po męża pojechać bo dziś w nocy wraca i o 3 w nocy będę robić kurs po niego już nie wspominając że na 6.15 mam makijaż a później włosy 🤦🏼‍♀️🤣

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 10 października, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Właśnie nie wiem co tutaj tak wszyscy zamilkli 😅

Ounai jak tam po przeprowadzce? Już wszystko ogarnięte czy to początek dopiero przewiezienia jeszcze wszystkich rzeczy?

Dziś miałam urlopik w pracy bo jutro idziemy z mężem na wesele jednodniowe i zrobiłam sobie pazy, ogarnęłam chałupę, ugotowałam obiad bo co w niedzielę będziemy jeść a rano pewnie nie wstanę żeby gotować.. 🤣 a jeszcze muszę po męża pojechać bo dziś w nocy wraca i o 3 w nocy będę robić kurs po niego już nie wspominając że na 6.15 mam makijaż a później włosy 🤦🏼‍♀️🤣
    To o której ten ślub?

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 października, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś Ty. Jak do Bożego Narodzenia wszystko zwieziemy to będzie cud. Ja jestem w trakcie organizowanego przez google 5-ciotygodniowego szkolenia z AI wiec nie robie za duzo. Generalnie rano rozwożę dzieci, przedszkole mamy obok mieszkania więc idę prosto tam, pakuję coś do samochodu i tak codziennie. A w domu sprzątam, rozkładam to po szafkach, wszystko myję albo piorę przed ulozeniem. Samo pranie pluszaków to jakis kosmos. Na szczescie mam pralnię więc cały syf jest tam. Jutro może się uda złożyć szafy do końca.

Maalwi, my to po weselach Maczka najczesciej. Wchpdzi na kaca jak złoto ;)

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • PA Autorytet

Wysłany: 11 października, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wesela. Myśmy mieli iść w tym roku, ale młodzi chyba przełożyli (ona rodziła w styczniu to może jeszcze nie doszła do siebie).

Ja wróciłam po l4 w wir praca dom. I tylko odliczam kiedy będę mogła tabletki odstawić, bo nie dość że chodzę wkurzona to jeszcze moje libido wynosi mniej niż zero

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • J.ss Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w lipcu bylismy na weselu, to tez mialam makijaz na 6 rano, bo musielismy dojechac 200 km do innej miejscowosci.
    Zazdroszcze, udanej zabawy!

PA, wspolczuje ☹️ Ja mam takie mocne PMS-y, chodze wsciekla jak osa i libido na poziomie -1000.
    Powiem ci, ze najgorszy jest powrot z L4, mi ciezko potem jest w ten wir obowiazkow wpasc, bo czuje sie przytloczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 07:12

👦🏼 2018
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Śląsku mają chyba wcześnie śluby.

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 11 października, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora O 13 ale za późno dostaliśmy zaproszenie żeby iść o normalnych godzinach bo były pozajmowane już 😅
    U nas w opolskim to śluby max robią do 15 przynajmniej w mojej okolicy

Ounai ja niestety nie mam pralni moja pralnia to łazienka na górze i na szczęście jest spora ale zamykam drzwi i nikt nie patrzy na ten bajzel bo goście korzystają z tej na dole. My przeprowadzając się z mężem to w sumie prawie nic oprócz ciuchów i dokumentów nie zabieraliśmy z domów bo nie mieliśmy w sumie jeszcze nic swojego żadnego "dorobku" więc teoretycznie było łatwiej 😃
    Od mojego zadupia najbliższy mak jest godzinkę drogi 🙈🤣

J.ss dzięki 😁 ale muszę się pilnować z alko żeby się nie upośledzić bo od mojego teścia kolega z pracy tam będzie nie chce mu narobić wstydu że ma jakąś alko synową 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 09:45

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ