Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności
-
WIADOMOŚĆ
-
W urodziny się nie liczy. 😁 Sto lat, Ounai. Niech się spełni Twoje marzenie. ❤️Ounai wrote:Ja tu o redukcji mówię a sama dziś 3 batony zjadłam

Ounai lubi tę wiadomość
👧 27
TSH 0,839 µIU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
AMH 1,97 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🆘️ endometrioza powierzchniowa na lewym jajniku
11 cs -
Ale oprocz batonow nakupiłam też mnóstwo warzyw, więc liczę, że teraz już zacznie się zdrowiej

Matko dziewczyny jestem dzis tak padnieta, ze koszmar. Cały dzień poza domem. Chcialabym isc spac ale jest u nas stolarz na montazu i musze czekac az skonczySYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Ounai najlepsze życzenia urodzinowe! Niech ten cykl będzie szczęśliwy 😍 profil działalności świetny, ja myślałam o damskiej odzieży, bo mam rzut beretem z nowego domu do wielkiej hurtowni, ale ciągle sobie mówię, że konkurencja ogromna i trzeba $ wtopić w towar, a dofinansowania nie dostanę (prowadzę działalność od 2019).
Co do redukcji ja chętna oczywiście i na rozgrzewkę dziś za mną 2 treningi z Grow with Jo taneczne 😍 250 kcal spalone i zaraz sałatka z fetą na kolację 🥗
Ounai lubi tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
J.ss wrote:Ja rowniez na redukcje, jem baaardzo slabo ostatnio pod wzgledem zdrowia 🫠
Malwii, jak tam na weselu bylo? Wybawilas sie?
Meeega bardzo się wybawiłam 🤭
Tańcowaliśmy jak wariaty 🤣 ponoć ludzie pytali młodej pary skąd my tyle energii mamy 🙉🤣 a my po prostu dawno nie mieli okazji potańczyć 💃🏼
J.ss, Kaaamika lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87(lipiec)➡️ 2,12(sierpień) ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
I tu sie mylisz, sa dofinansowania na rozwoj firmy, poszperaj w necie. Co do konkurencji to teraz juz wszystko jest i wszedsie duza konkurencja. Mam kolezanke, ktora po studiach zalozyla wlasna marke odzieżową, Beksa. I teraz swietnie prosperuje. Od zawsze lubila to, poszla na takie studia. I jakos wbila sie w ta przepelniona branzeReja13 wrote:Ounai najlepsze życzenia urodzinowe! Niech ten cykl będzie szczęśliwy 😍 profil działalności świetny, ja myślałam o damskiej odzieży, bo mam rzut beretem z nowego domu do wielkiej hurtowni, ale ciągle sobie mówię, że konkurencja ogromna i trzeba $ wtopić w towar, a dofinansowania nie dostanę (prowadzę działalność od 2019).
Co do redukcji ja chętna oczywiście i na rozgrzewkę dziś za mną 2 treningi z Grow with Jo taneczne 😍 250 kcal spalone i zaraz sałatka z fetą na kolację 🥗
Ja dzis ledwo zyje, zrobilam przeglad, wymienilam olej, zakupy spozywcze, obi odwiedzilam, potem hyl stolarz i juz marze o lozkuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 21:50
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Maalwii wrote:Meeega bardzo się wybawiłam 🤭
Tańcowaliśmy jak wariaty 🤣 ponoć ludzie pytali młodej pary skąd my tyle energii mamy 🙉🤣 a my po prostu dawno nie mieli okazji potańczyć 💃🏼
To my jak w lipcu bylismy, to identycznie, nie schodziliśmy z parkietu i jestesmy praktycznie na kazdym zdjeciu 😂
Ja mam mega dola, jesli mi sie nie uda w tym cyklu to uciekam na zwolnienie lekarskie poukladac mysli, bo czuje ze gdzies szuram po dnie sama sobą…👦🏼 2018 -
J.ss wrote:To my jak w lipcu bylismy, to identycznie, nie schodziliśmy z parkietu i jestesmy praktycznie na kazdym zdjeciu 😂
Ja mam mega dola, jesli mi sie nie uda w tym cyklu to uciekam na zwolnienie lekarskie poukladac mysli, bo czuje ze gdzies szuram po dnie sama sobą…
No to obstawiam że u nas będzie podobnie, ale zdjęć jeszcze nie widziałam 😅
Wierzę.. u mnie też trochę tempo zwalnia przez starania gdzieś tam z tyłu głowy jednak się myśli o tym ciągle.. i bardzo dobrze weź sobie to zwolnienie i odpocznij bo najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła 🫶🏼
J.ss lubi tę wiadomość
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Ounai wrote:I tu sie mylisz, sa dofinansowania na rozwoj firmy, poszperaj w necie. Co do konkurencji to teraz juz wszystko jest i wszedsie duza konkurencja.
Są pamiętam na rozwój, ale obecnej działalności, ja chcę zmienić branżę i muszę sprawdzić czy to wchodzi w grę 🔍
Dziś lecę na hybrydę i już salon poinformował o kolejnych podwyżkach cen od grudnia, co jak co, ale w kosmetyce dziewczyny trzepią hajs, zaraz za 1h pracy będą miały stawki jak lekarze 🫣 tutaj akurat salon Ukrainki i pracują same Ukrainki. Tak sobie myślę właśnie ile takich osób spoza PL nie bało się u nas otworzyć działalność. Pamiętam, że mieli na starcie jakieś zwolnienia z ZUS wtedy i było im lżej trochę.
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Ja to sie ostatnio zastanawialam czy zamoast paznokci nie chodzic 2x w miesiacu na masaz, moj kregoslup by skorzystal.Reja13 wrote:Są pamiętam na rozwój, ale obecnej działalności, ja chcę zmienić branżę i muszę sprawdzić czy to wchodzi w grę 🔍
Dziś lecę na hybrydę i już salon poinformował o kolejnych podwyżkach cen od grudnia, co jak co, ale w kosmetyce dziewczyny trzepią hajs, zaraz za 1h pracy będą miały stawki jak lekarze 🫣 tutaj akurat salon Ukrainki i pracują same Ukrainki. Tak sobie myślę właśnie ile takich osób spoza PL nie bało się u nas otworzyć działalność. Pamiętam, że mieli na starcie jakieś zwolnienia z ZUS wtedy i było im lżej trochę.
Dopisz pkd i skladaj, napiszesz we wniosku ze chcesz sie rozwijac i dlatego rozszerzasz dzialalnoscSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
J.ss to ja niestety zobaczę po wszystkim bo to bardziej rodzinka do mojego męża 😅
Dziewczyny w temacie paznokci to powiem że przez te szalone ceny zaczęłam robić sobie żele sama i chyba nie jest najgorzej (pochwale się) bo dziewczyna która robi mi depilację pytała gdzie robię 🤣M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Malwii pokaz, ja kiedys probowalam sama robic hybrydy ale trzymaly sie 2 dni i odpadaly wiec dalam sobie spokoj
Sluchajcie, skrecalismy te meble i tak mnie kregoslup bolal, ze jal weszlam do wanny to nie moglam wyjsc, jednak 40tka daje znac o sobie
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Malwii pokaz, ja kiedys probowalam sama robic hybrydy ale trzymaly sie 2 dni i odpadaly wiec dalam sobie spokoj
Sluchajcie, skrecalismy te meble i tak mnie kregoslup bolal, ze jal weszlam do wanny to nie moglam wyjsc, jednak 40tka daje znac o sobie
Moje trzymają się gdzieś około 2-2,5 tygodnia jak nigdzie nie przywalę 😅 (bo pracuje na produkcji przy metalu). Hybryda też się u mnie totalnie nie trzyma.. to moje drugie podejście do tematu robienia paznokci samodzielnie i jakoś lepiej to wychodzi
Robię na górnych formach i jeszcze pazy rosną mi do dołu do perfekcji brakuje ale źle też nie jest

To minęły godziny i tak piorunem liczba podziała na kręgosłup? 😃 To już skręcone macie wszystko?
https://zapodaj.net/plik-8qoRMW2JXf
https://zapodaj.net/plik-VqPqS5IenN
A teraz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 16:27
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Malwii, nie wiem dlaczego, ale nie widze zdjec, czy tylko ja?
Tez bym chciala robic sama, ale jestem totalnym beztalenciem w tych sprawach. Nie wiem jak u was, ale u mnie w miescie stylistki sa oblegane i ogolnie ciezko sie do nich dostac, zazwyczaj maja terminy ktore mi nie pasuja i tak to sie kreci czasem, ze chodze z 3 tygodniowym odrostem ktory juz mi przeszkadza, bo paznokcie sa za dlugie, a tak jak Malwi mowi jak sie na produkcji w cos przywali, to albo pulsuje lub odpada od razu 😆
Ounai, ty masz doswiadczenie, czy dzieci w wieku 7 lat staja sie takie wkurzajace? Mam wrazenie ze odkad moj syn poszedl do szkoly to jest wszystkowiedzacy, proboje pyskowac i ogolnie ciezko nam sie cos ostatnio dogadac, mi juz tez troche sily opadaja i coraz czesciej sie zastanawiam czy to jakis skok jeszcze w tym wieku? 😏 Doradz cos i powiedz ze bedzie lepiej, bo psychicznie sie wykanczam przez to, ze prawie codziennie w domu jest jakas awantura o bzdure.👦🏼 2018 -
J.ss wrote:Malwii, nie wiem dlaczego, ale nie widze zdjec, czy tylko ja?
Tez bym chciala robic sama, ale jestem totalnym beztalenciem w tych sprawach. Nie wiem jak u was, ale u mnie w miescie stylistki sa oblegane i ogolnie ciezko sie do nich dostac, zazwyczaj maja terminy ktore mi nie pasuja i tak to sie kreci czasem, ze chodze z 3 tygodniowym odrostem ktory juz mi przeszkadza, bo paznokcie sa za dlugie, a tak jak Malwi mowi jak sie na produkcji w cos przywali, to albo pulsuje lub odpada od razu 😆
Ounai, ty masz doswiadczenie, czy dzieci w wieku 7 lat staja sie takie wkurzajace? Mam wrazenie ze odkad moj syn poszedl do szkoly to jest wszystkowiedzacy, proboje pyskowac i ogolnie ciezko nam sie cos ostatnio dogadac, mi juz tez troche sily opadaja i coraz czesciej sie zastanawiam czy to jakis skok jeszcze w tym wieku? 😏 Doradz cos i powiedz ze bedzie lepiej, bo psychicznie sie wykanczam przez to, ze prawie codziennie w domu jest jakas awantura o bzdure.
Ja próbowałam sama to masakra była 🤣🤣
Moja ma 4 lata i pyskuje jak nie wiem.
Ostatnio mi powiedziała „idź do dupy stara babo” nie się. Czy z przedszkola to przynosi 🤣🤣🤣
👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu
🩷 CS2:
• 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
• 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
• 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
• 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
• 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
• 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
• 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
• 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛
📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍
Psalm 62,6
„Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.” -
My dziś kisimy kapustę.

👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💊 Lametta + Ovitrelle
🩷 CS2:
• 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
• 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
• 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
• 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛
📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍
Psalm 62,6
„Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.” -
J.ss wrote:Malwii, nie wiem dlaczego, ale nie widze zdjec, czy tylko ja?
Ounai, ty masz doswiadczenie, czy dzieci w wieku 7 lat staja sie takie wkurzajace? Mam wrazenie ze odkad moj syn poszedl do szkoly to jest wszystkowiedzacy, proboje pyskowac i ogolnie ciezko nam sie cos ostatnio dogadac, mi juz tez troche sily opadaja i coraz czesciej sie zastanawiam czy to jakis skok jeszcze w tym wieku? 😏 Doradz cos i powiedz ze bedzie lepiej, bo psychicznie sie wykanczam przez to, ze prawie codziennie w domu jest jakas awantura o bzdure.
Kurcze ja je widzę, ktoś jeszcze ich nie widzi? 😟
W mojej okolicy jest ich dość sporo ale kasują dużo bardzo, a z terminami to nie wiem jak jest 😅M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
➡️ 💁🏼♂️ T
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Maalwii wrote:Kurcze ja je widzę, ktoś jeszcze ich nie widzi? 😟
W mojej okolicy jest ich dość sporo ale kasują dużo bardzo, a z terminami to nie wiem jak jest 😅
Takie coś widać

👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💊 Lametta + Ovitrelle
🩷 CS2: