Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Właśnie teraz sobie doczytałam i skopiowałam 😂👍
Motylek, Kic, Morwa, Wy też testowałyście z testami owu clearblue?? I rano czy wieczorem??
Ja tylko z rańca, wieczorem nie dałoby rady u mnie bo przez kilka h przed nie można pić, a ja pije 3 litry dziennieLalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Szpilkka wrote:Testy owulacyjne powinno sie robic w godzinach popoludniowych. Zawsze o tej samej porze
nie rano.
Zależy jakie.
Clearblue z rana.
Inne testy owu - ostatnio Ovufriend pisał że w południeCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIncognito przykro mi bardzo...ale ciesze się, że szybko sie podnosisz💪 uda sie!
Ja mam konflikt z synem na grupach głównych i do tego antygenD, nikt nie mówił mi nigdy że to problem na kolejna ciąże czy zagrożenie dla niego... bylo tylko ryzyko gdyby zoltaczka postepowala, dlugo z nia walczylismy, wtedy bylo ryzyko transfuzji.. -
Lalia
nie martw się nie przegapisz wyrzutu, kiedy zaczniesz testowanie?
Raz dziennie wystarczy jak będziesz sikać na test z rańca.
Zacznij wg instrukcji, w zależności od długości cyklu sikasz np od 9dc.
Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć! Mogę dołączyć? Będę testować 6 Lutego. Nie czuję aby się udało, ale chciałabym przeczekać ten okres do kolejnego cyklu , a nastepnie do kolejnego testowania w dobrym towarzystwie
unicorn, Wik89, Inaa89, motylek1909, Nona, Marti29, boo123, dmg111 lubią tę wiadomość
Posiadam na swoim koncie:
🌑 mthfr
🌒 PAI
🌓 dodatnie ANA
🌔 hashimoto
🌕 IO/hiperinsulemia
🌖 4 ciąże biochemiczne
🌗 ciąża pozamaciczna
🌘 2 poronienia -
nick nieaktualnymotylek1909 wrote:Unicorn - jak Twoje przeczucia?
Moje przeczucia gównianie - serce chce mieć nadzieje, rozum mowi ze nie tym razem. Jestem na zwolnieniu do konca tygodnia bo chora jestem juz tydzien i ledwo wysiedzialam w pracy. A pracuje w szpitalu to też tak słabo.
Nie wiem, chyba sobie odpuszcze ten test w srode to i tak zaledwie 10 dpo (chociaz w obu ciazach juz mialam pozytywny wynik wtedy). Poczekam do 8-9.02. -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, ja nigdy nie korzystałam z testów owulacyjnych, w tym cyklu zaczynam pierwszy raz i kupiłam sobie elektroniczne clearblue i tam na instrukcji wyraźnie pisze, że najlepiej je robić z porannego moczu.
To co, do tych clearblue są inne zalecenia??
Czy mam olać instrukcję i testować jednak wieczorem??Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyluthienn wrote:Jeśli chodzi o te owulacyjne clearblue to :
"Staraj się nie oddawać moczu przez cztery godziny przed przeprowadzeniem test owulacyjnego, i unikaj przyjmowania nadmiernej ilości płynów przed testem – łatwiejsze może okazać się skorzystanie z pierwszego porannego moczu." 😊
Edit.
Ja z nimi też testowałam z porannego 😊Lalia, luthienn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZyzia wrote:Konflikt serologiczny nie utrudnia zajścia w ciaze. Jeśli Twoj partner ma Rh+ to pewnie dostaniesz po porodzie immunoglobuliny.
A jak u Ciebie było w poprzednich ciążach?
Syn odziedziczył po mnie BRh-, dostałam zastrzyk, przeciwciał nie wykryto.
Z córką nie mam pojęcia, bo jej krwi nie zbadali, ale zastrzyk też dostałam, też nie wykryto przeciwciał. -
Nona dzieki!!! byloby idealnie, jakby w srode przyszla paczka i w czw bym odeslala
Hmm to dziwne, ze clearblue najlepiej rano, a te tradycyjne paskowe wieczorem. Ciekawe skad roznicaII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyKitka_87 wrote:Mam zrobiony obiad na jutro i pojutrze: makaron z postrągiem łososiowym, szpinakiem i suszonymi pomidorami w śmietance 😁 Całkiem zdrowo się wydaje 🙃
Myślę, co na jutro do pracy i chyba trzasnę omleta sernikowego z borówkami i jogurtem naturalnym 🤔Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
unicorn wrote:Moje przeczucia gównianie - serce chce mieć nadzieje, rozum mowi ze nie tym razem. Jestem na zwolnieniu do konca tygodnia bo chora jestem juz tydzien i ledwo wysiedzialam w pracy. A pracuje w szpitalu to też tak słabo.
Nie wiem, chyba sobie odpuszcze ten test w srode to i tak zaledwie 10 dpo (chociaz w obu ciazach juz mialam pozytywny wynik wtedy). Poczekam do 8-9.02.Posiadam na swoim koncie:
🌑 mthfr
🌒 PAI
🌓 dodatnie ANA
🌔 hashimoto
🌕 IO/hiperinsulemia
🌖 4 ciąże biochemiczne
🌗 ciąża pozamaciczna
🌘 2 poronienia -
Laima wrote:Cześć! Mogę dołączyć? Będę testować 6 Lutego. Nie czuję aby się udało, ale chciałabym przeczekać ten okres do kolejnego cyklu , a nastepnie do kolejnego testowania w dobrym towarzystwie
U nas zabawnie i wesoło 😁 czasem smutno ale sie wspieramy wszystkie 😉Laima, motylek1909, luthienn, Koteczka82, Nona, Marti29 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dzięki dziewczyny 😘
Kic, ja mam cykle ok. 28 i pokazuje ulotka żeby zacząć testować od 11 dc ale ja mam czasem owu i 12 dc więc sikam od 10 dc 😉motylek1909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaima wrote:Cześć! Mogę dołączyć? Będę testować 6 Lutego. Nie czuję aby się udało, ale chciałabym przeczekać ten okres do kolejnego cyklu , a nastepnie do kolejnego testowania w dobrym towarzystwie
Tutaj towarzystwo wyborowe ❤️
Trzymam kciuki!Wik89, Laima, Inaa89, kic83, Koteczka82, Fi0lecik, Nona, Marti29 lubią tę wiadomość
-
Mam mega doła dziewczyny jednak
tzn wiem że jutro będzie lepiej i w ogóle... Ale tak bym chciała żeby ta głupia @ już przyszła i czuję taką niesprawiedliwość i mega zmęczenie psychiczne po prostu...
Mam ochotę leżeć i tak zostać już na zawsze
Dziewczyny po biochemach...
Czy to krwawienie, które będę miała to będzie @? Ile ono trwa? Czy po takim krwawieniu mogę mieć owulkę? Nie ukrywam, że liczę bardzo mocno na ten cykl.1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
Inaa89 wrote:Witaj ☺☺
U nas zabawnie i wesoło 😁 czasem smutno ale sie wspieramy wszystkie 😉kic83, Inaa89, Lalia, Nona lubią tę wiadomość
Posiadam na swoim koncie:
🌑 mthfr
🌒 PAI
🌓 dodatnie ANA
🌔 hashimoto
🌕 IO/hiperinsulemia
🌖 4 ciąże biochemiczne
🌗 ciąża pozamaciczna
🌘 2 poronienia