Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Mowa, powtórz wynik prolaktyny. Mi przy normie 24 wyszła 33, a później 91?! A potem zrobiłam w innym labo i makroprolaktyne i wyszło 12 i pełna norma 👍
Dziewczyny, u mnie to chyba jutro @ przyjdzie 😥😥😥 tak mnie brzuch okresowo boli, że masakra 😣😣😣
<piatka> mnie też(
-
nick nieaktualnyTajka wrote:Dziewczyny, tak czytam o tej prolaktynie..też miałam w listopadzie bardzo wysoka, w dwa miesiące zbilam dostinexem. Ale co ciekawe ostatnio...lekarska w KLN powiedziała , że prolaktyna nie ma wpływu na zajście w ciążę...wcześniej inni mówili że ma..I komu wierzyć??
Ja właśnie w poprzednim cyklu zaszłam (najwyraźniej z tak wysoka prolaktyną) ale miałam ciążę biochemiczną, także być może to właśnie prze z tą prolaktyne. -
Anet.kaa wrote:Wiesz co, znam już kilka przykładów gdzie po zastosowaniu leków na prolaktynę od razu pojawiła się ciąża. Być może była to wypadkową tego, że ta prolaktyna w niektórych przypadkach blokuje owulacje, która podczas brania leków zaczyna się pojawiać. Nie wiem. Mam mętlik w głowie w tym temacie.
Ja teżA w którym dniu cyklu najlepiej zrobić badania?
-
A co sadzicie o szczepienie przeciw grypie jeśli planuje ciążę ? Ostatnio jeden z lekarzy zalecił właśnie to plus ogarniecie kwestii zdrowotności zębów
-
Hej dziewczyny,
Jestem tu nowa i od razu startuje z pytaniem.
Jesli jest do tego osobny temat to przepraszam.
W tym cyklu uzylam innycj testow owulacyjnych i mam juz metlik w glowie.
Powiedzcie mi czy wedlug was, ktorys z nich jest pozytywny?
https://ibb.co/RjyvnJ4
P. S czy da się dodac zdjecie na poziomie posta, bez linku? -
Już trzeci raz zaczynam pisać post i ciągle coś mi przerywa 😠
Kic fajny pomysł na spędzenie świąt mnie też się takie marzą ale u nas to raczej nie przejdzie 😕
Mam dzisiaj jakiś zakręcony dzień niby mam dużo energii a nie mogę z niczym zdążyć i już mi się spać chce 😕
Po wczorajszym monicie zaczęłam brać luteine a dzisiaj rano włączyłam encorton 10mg ze względu na stan zapalny ręki. Mam nadzieję że to wszystko zadziała na korzyść ciąży 😉kic83 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Dostałam @..chce zacząć brać wiesiolka tylko w jakieś dawce ? 3 tabletki ok ? Jedna ma 560 mg
-
Pęcherzyk urósł 18mm. Owu jutro lub w czwartek. Szanse jednak słabe bo śluzu plodnego zero i jestem przeziębiona
chciałam kupić w aptece żel a'la fertilsave ale nie mieli
babka popatrzyła na mnie jak na jakiegoś dziwoląga.
IVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
6 dpt: 25.87 mlU
8 dpt: 74.84 mlU
10 dpt: 158.3 mlU
13 dpt: 546.4 mlU
15 dpt: 1315 mlU
11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙
-
Ja tez chce podpytać o Wiesiołka, bo właśnie kupując Owulaki zauważyłam paczke wiesiołka więc postanowiłam ze tez spróbuję.
Od @ do owu (tzn ile przed owu dokładnie przestajecie brać?) ?
Po 4 kapsolki dziennie tak ? (w sumie takie jest nawet wskazanie za opakowaniu) -
doomi03 wrote:Ja tez chce podpytać o Wiesiołka, bo właśnie kupując Owulaki zauważyłam paczke wiesiołka więc postanowiłam ze tez spróbuję.
Po 4 kapsolki dziennie tak ? (w sumie takie jest nawet wskazanie za opakowaniu)
Doomi, ja w tym cyklu brałam 2x3 kapsułki (firmy Gal) a odstawiłam tego dnia co mi pozytywny owulak wyszedł 😉doomi03 lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Ja tez chce podpytać o Wiesiołka, bo właśnie kupując Owulaki zauważyłam paczke wiesiołka więc postanowiłam ze tez spróbuję.
Po 4 kapsolki dziennie tak ? (w sumie takie jest nawet wskazanie za opakowaniu)
4 kapsułki dziennie, jak owu jest to odstawiasz, dzień po owulacji też można przestać łykaćdoomi03 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kristin1990 wrote:Pęcherzyk urósł 18mm. Owu jutro lub w czwartek. Szanse jednak słabe bo śluzu plodnego zero i jestem przeziębiona
chciałam kupić w aptece żel a'la fertilsave ale nie mieli
babka popatrzyła na mnie jak na jakiegoś dziwoląga.
Ja nie miałam śluzu płodnego więc to nie wyzbacznik. Myślę że jutro Ci pęknie! Do dzieła!Kristin1990 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Mowa, powtórz wynik prolaktyny. Mi przy normie 24 wyszła 33, a później 91?! A potem zrobiłam w innym labo i makroprolaktyne i wyszło 12 i pełna norma 👍
Dziewczyny, u mnie to chyba jutro @ przyjdzie 😥😥😥 tak mnie brzuch okresowo boli, że masakra 😣😣😣
Lalia,no nie😠☹A u Ciebie jaka faza lutealna bo dziś chyba dopiero 9dpo,to nie za wcześnie na@??
Ja zbadałam dziś proga i 13,30,to nie najgorzej,ale liczyłam na lepszy wynik -
Hella wrote:Hej dziewczyny,
Jestem tu nowa i od razu startuje z pytaniem.
Jesli jest do tego osobny temat to przepraszam.
W tym cyklu uzylam innycj testow owulacyjnych i mam juz metlik w glowie.
Powiedzcie mi czy wedlug was, ktorys z nich jest pozytywny?
https://ibb.co/RjyvnJ4
P. S czy da się dodac zdjecie na poziomie posta, bez linku?
Są już wątki z testami owulacyjnymi,ale jak już tu trafiłaś😉to według mnie pozytywny jest 2 i 3 od dołu. -
Marzenia wrote:Lalia,no nie😠☹A u Ciebie jaka faza lutealna bo dziś chyba dopiero 9dpo,to nie za wcześnie na@??
Ja zbadałam dziś proga i 13,30,to nie najgorzej,ale liczyłam na lepszy wynik
Faza lutealna 12-16 dni.
Długość cyklu 27-28 dni.
Zazwyczaj w dniu @spada mi bardzo temp, bolą plecy i brzuch. I przestają boleć piersi.
Dzisiaj mam 10 dpo, 22 dc cyklu.
Temperatura jeszcze wysoko, ale piersi bolą trochę mniej i brzuch boli jak pierwszego dnia okresu...
Mam dużo takiego kremowo-żółtego śluzu i gacie mi od niego przemokly....