Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
doomi03 wrote:Już dzisiaj na takie muszę iść, bo zaczęło się i nie dalam rady iść do pracy. Od wpol do 4 straszne zawroty głowy ze o ściany się obijalam, a od 6 już cztery przytulanka z muszla klozetowa i czuje ze to jeszcze nie koniec na dziś strasznie mnie szarpie.
Coś czuję że na ciążowe l4 pojde wcześniej niz sądziłam.
No to jasne, to nie ma co się męczyć, tylko odpoczywać i nabierać sił dla malucha w brzuchu, zdrówka!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Angie1985 wrote:Dziewczyny a w spisałyście się na fioletową stronę? Zaglądałam tam jakoś tam okropnie. 🙄
tak jestem w grupie październik 2020, ale tu z Wami mi lepiej!
Angie, ustaw suwaczek
https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 09:07
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:jestem taka żarta ;/
i mam brzuch taki jaki miałam w 4 miesiącu w 1 ciąży...
dmg
o której jutro usg?
Sylwia
jak u Ciebie kropki?
Byłam kilka dniu u rodziców żeby nabrać sił, bo ciąża daje mi ostro popalić 😉, ale cały czas podczytuje 😊
Kicku, u mnie wszystko ok 😊 Wczoraj byłam na wizycie- maluchy przyrastają książkowo. Wg usg jest między nimi dzień różnicy ( i to by się zgadzało😉) Mam bardzo niskie ciśnienie i lekarz kazał wypijać mi kawkę, bo się przewracam. Dostałam już skierowanie na prenatalne. To wszystko jest niezwykłe 😊 Cały czas nie wierzę, że się udało 😊
A jak u Ciebie Kicku? Wszystko ok? Mały kicek jest śliczny 😊
Dmg cieszę się, że u Ciebie ok 😊 Bijące serduszko to pertarda 😊 -
kic83, Angie1985, kkasia, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Sylwia
widziałam Twoje misie Haribo dzisiaj rano, są prześliczne!!! Bardzo się cieszę, że przyrastają książkowo, i że co najważniejsze są zdrowe!
U mnie wszystko dobrze, znów mam bezproblemową ciążę, więc jestem przeszczęśliwa!
Jak byłam na usg 7t4d to lekarz powiedział, że ciąża na 8 tydzień, co by się zgadzało bo była wczesna owulacka rano w 12dc.
Jaki masz termin porodu?
Ja jeszcze 4 tygodnie i mówię w pracy i idę na L4
Wieczorami padam, to mój objaw ciążyCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Angie1985 wrote:A na kiedy macie terminy dziewczyny?
20.10 wg OM
ale wg daty owulacji 16.10 i to też by się zgadzało bo wg usg ciążę mam starszą o kilka dni w stosunku do daty OM
A Ty?
[/url]
Sylwucha, Iryska super
Ja mam na 6 listopada. Jestem na Listopadzie 2020, ale z Wami najlepiej
W sobote przyjeżdżają moi rodzice, a rzadko się widzimy bo mieszkają daleko i chyba powiemy już...
Wahałam się bo usg dopiero 19.03 ale stwierdziliśmy z mężem, że i tak co ma być to będzie... a jeśli nawet się nie uda to tak czy siak będziemy mięć od nich wsparcie, co by się nie działo.
Od kilku dni mam już takie bardziej pozytywne odczucia, bo męczą mnie mdłości, więc liczę na to że to dobrze wróży
Sylwucha, Koteczka82 lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
kic83 wrote:Sylwia
widziałam Twoje misie Haribo dzisiaj rano, są prześliczne!!! Bardzo się cieszę, że przyrastają książkowo, i że co najważniejsze są zdrowe!
U mnie wszystko dobrze, znów mam bezproblemową ciążę, więc jestem przeszczęśliwa!
Jak byłam na usg 7t4d to lekarz powiedział, że ciąża na 8 tydzień, co by się zgadzało bo była wczesna owulacka rano w 12dc.
Jaki masz termin porodu?
Ja jeszcze 4 tygodnie i mówię w pracy i idę na L4
Wieczorami padam, to mój objaw ciąży
Termin wstępnie mam ustalony na 21.10, ale to bliźniaki i lekarz mówił, że najprawdopodobniej 2 tygodnie szybciej się urodzą, ale jeszcze zobaczymy 😊
W każdym razie mamy być na czuwaniu już na przełomie września i października.
Zastanawiam się jak jest z cesarką. Kto to ustala? Lekarz prowadzący?Angie1985 lubi tę wiadomość
-
kkasia wrote:Sylwucha, Iryska super
Ja mam na 6 listopada. Jestem na Listopadzie 2020, ale z Wami najlepiej
W sobote przyjeżdżają moi rodzice, a rzadko się widzimy bo mieszkają daleko i chyba powiemy już...
Wahałam się bo usg dopiero 19.03 ale stwierdziliśmy z mężem, że i tak co ma być to będzie... a jeśli nawet się nie uda to tak czy siak będziemy mięć od nich wsparcie, co by się nie działo.
Od kilku dni mam już takie bardziej pozytywne odczucia, bo męczą mnie mdłości, więc liczę na to że to dobrze wróży -
Sylwucha wrote:😊😊😊
Termin wstępnie mam ustalony na 21.10, ale to bliźniaki i lekarz mówił, że najprawdopodobniej 2 tygodnie szybciej się urodzą, ale jeszcze zobaczymy 😊
W każdym razie mamy być na czuwaniu już na przełomie września i października.
Zastanawiam się jak jest z cesarką. Kto to ustala? Lekarz prowadzący?
jeśli są bliźniaki to jest duże prawdopodobieństwo że będzie cc, Ty masz jeszcze wiek 35+, więc wszystko możliwe
ja pierwsze rodziłam naturalnie, drugie też bym chciała tak
tak, lekarz prowadzący, chociaż na tym etapie, myślę, że jeszcze za wcześnie na takie wskazania jak cc, ale lekarzem nie jestem
na kiedy umówiłaś prenatalne? ja mam na NFZ na równo 12tyg, i idę na 12t2dni do swojej pani dr sprzed 5 lat co mojej córce też wtedy robiła usg, jeden z najlepszych lekarzy w warszawie, jak się do niej umawiać to z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem.
[/url]
dmg111 wrote:Ja się nie przeniosłam na fiolet, nie czuje się tam 😁
Walenty stał się nasza grupą ciężarówek ❤️
Ja mam termin na 25.10, ale znowu mam opóźnienie przez pozna owulacje (chyba jedyna tutaj 🙈), daje mu czas do 30.10 inaczej sobie porozmawiamy 😂 Nie chce by było z 1.11 🙈dmg111 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
pamiętajcie że te 35+ mają w ramach NFZ darmowe prenetalalne, warto z tego skorzystać, bierze się jak się chodzi prywatnie od lekarza prowadzącego ciążę skierowanie na USG 11-13t6d + test pappa i można dzięki temu zaoszczędzić ok 700 zł (u mnie takie są koszty).
Oczywiście dla świętego spokoju idę też na usg do jednej z najlepszych specjalistek w Warszawie od usg, która mi córkę też "podglądała" 5 lat temu.
[/url]
dmg111 wrote:Ja się nie przeniosłam na fiolet, nie czuje się tam 😁
Walenty stał się nasza grupą ciężarówek ❤️
Ja mam termin na 25.10, ale znowu mam opóźnienie przez pozna owulacje (chyba jedyna tutaj 🙈), daje mu czas do 30.10 inaczej sobie porozmawiamy 😂 Nie chce by było z 1.11 🙈Koteczka82, dmg111 lubią tę wiadomość