Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
motylek1909 wrote:Nooo to jeszcze z 4 dni poczekaj :*
Poczekać mogę tylko co z lutka? Przecież nie będę jej brała przez 14 dni ☹️
Odstawię i niech będzie co ma być.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Dziewczyny rano test biały jak śnieg a ja wcale nie czuję się na @ cycki tylko troszkę bolą, brzuch i plecy wcale i tylko w pachwinie i jajniku mnie boli ☹️ sama nie wiem co myśleć może za wcześnie ten test? W sumie to dopiero 26dc 😫
Nie wiem czy odstawić luteine czy nie ☹️ nie chcę przedłużać cyklu ale jak by się jednak udało to średnio odstawiać lutke jak mam problem z progiem wrr 😠
Mój próg bez Luteiny wynosi raptem 6,990 . Doktor zalecił mi bety przed odstawieniem . Wiarygodny test jest dopiero 16dpo tak naprawdę. Przyznam ,że znam swój organizm ,szłam na czuja ,testowałam ,widziałam , że cykl jest taki sam i odstawiałam ale przyznam że to nie była słuszna decyzja bo przecież mogę nie wyczuć ,a z córka kreska druga wyszła mi ledwo widoczna 16/17dpo . Powiedziałam sobie ,że zbyt długo się staram aby lekceważąco podchodzić do w sumie najważniejszego momentu cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 19:35
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Dziewczyny, testy owulacyjne Clearblue zamówione 😁🤞
To mój pierwszy cykl z owulakami, więc stwierdziłam, że kupię je pierwszy i ostatni raz, bo przecież w tym cyklu już zajdę 😂😂😂
Udało się je kupić trochę taniej na time4baby, bo za 10 sztuk z przesyłką zapłaciłam 77 zł 🙂
Tylko teraz mi powiedzcie, jeżeli mam cykle zazwyczaj 27-29 dni, a owulacje najczęściej 12-14 dzień cyklu, to od kiedy na nie sikac?? No ja tak myślałam, że od 10 dc 🤔
A i pora mierzenia, bo większość owulakow sika się chyba wieczorem, a na tych Clearblue pisze, że najlepiej z porannego moczu. Kic, motylek, tak robiłyście??Nona, kic83, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Laila- prawda jest taka ,że pik lh ma najwyższą wartość z rana . Nie wiem czemu tak się przyjęło aby wieczorem . Przede wszystkim powinno się testować chociażby co 12 h (rano i wieczorem ) . Uzywając komputery cyklu również zalecane jest aby testować z rana
Edit.dodam ,że z samego rana lub z samego wieczora to troszkę loteria . U mnie pik występuje raz z rana , czasem późnym wieczorem (ok 23 ) . W tym cyklu miałam dwie równe krechy o 20:30 ,o 10:30 następnego dnia testową grubsza od kontrolnej A o 16 już lipa także suma sumarą nie ma reguły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 19:46
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
3360g , 50cm ❤ -
Lalia wrote:Dziewczyny, testy owulacyjne Clearblue zamówione 😁🤞
To mój pierwszy cykl z owulakami, więc stwierdziłam, że kupię je pierwszy i ostatni raz, bo przecież w tym cyklu już zajdę 😂😂😂
Udało się je kupić trochę taniej na time4baby, bo za 10 sztuk z przesyłką zapłaciłam 77 zł 🙂
Tylko teraz mi powiedzcie, jeżeli mam cykle zazwyczaj 27-29 dni, a owulacje najczęściej 12-14 dzień cyklu, to od kiedy na nie sikac?? No ja tak myślałam, że od 10 dc 🤔
A i pora mierzenia, bo większość owulakow sika się chyba wieczorem, a na tych Clearblue pisze, że najlepiej z porannego moczu. Kic, motylek, tak robiłyście??Ulaa, Koteczka82, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nera wrote:Mój próg bez Luteiny wynosi raptem 6,990 . Doktor zalecił mi bety przed odstawieniem . Wiarygodny test jest dopiero 16dpo tak naprawdę. Przyznam ,że znam swój organizm ,szłam na czuja ,testowałam ,widziałam , że cykl jest taki sam i odstawiałam ale przyznam że to nie była słuszna decyzja bo przecież mogę nie wyczuć ,a z córka kreska druga wyszła mi ledwo widoczna 16/17dpo . Powiedziałam sobie ,że zbyt długo się staram aby lekceważąco podchodzić do w sumie najważniejszego momentu cyklu
Rozumiem. Wszystkie testy w ciąży robiłam ok 36-40dc tylko wtedy miałam cykle ok 32 dni i wtedy wychodziły wyraźne kreski.
Teraz mam cykl 27-30dni. Doktor zalecił brać luteine od 16 do 25dc i potem odstawić. Test zrobiłam sama z siebie bo doktor nic nie mówił. Powiedział nawet że odstawić i zobaczymy jak nie będzie @ to zrobić test. Pytałam czy nic się nie stanie jak odstawię lutke a będę w ciąży to powiedział że nie. Ale ja w to nie wierzę, dlatego testowałam. To mój pierwszy cykl z luteina dopochwowa i bromergonem więc nie wiem jak wygląda mój "normalny" cykl na tych lekach. Jak brałam duphaston to nie było problemu bo plamienia były już od 18-19 dc więc od razu było wiadomo że się nie udało.
Nie wiem co zrobić ☹️Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Lalia wrote:Dziewczyny, testy owulacyjne Clearblue zamówione 😁🤞
A i pora mierzenia, bo większość owulakow sika się chyba wieczorem, a na tych Clearblue pisze, że najlepiej z porannego moczu. Kic, motylek, tak robiłyście??
Ja zawsze wieczorem testuje, około 19. -
Koteczka82 wrote:Rozumiem. Wszystkie testy w ciąży robiłam ok 36-40dc tylko wtedy miałam cykle ok 32 dni i wtedy wychodziły wyraźne kreski.
Teraz mam cykl 27-30dni. Doktor zalecił brać luteine od 16 do 25dc i potem odstawić. Test zrobiłam sama z siebie bo doktor nic nie mówił. Powiedział nawet że odstawić i zobaczymy jak nie będzie @ to zrobić test. Pytałam czy nic się nie stanie jak odstawię lutke a będę w ciąży to powiedział że nie. Ale ja w to nie wierzę, dlatego testowałam. To mój pierwszy cykl z luteina dopochwowa i bromergonem więc nie wiem jak wygląda mój "normalny" cykl na tych lekach. Jak brałam duphaston to nie było problemu bo plamienia były już od 18-19 dc więc od razu było wiadomo że się nie udało.
Nie wiem co zrobić ☹️
Dziś masz 25dc?86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
3360g , 50cm ❤ -
Nera wrote:Laila- prawda jest taka ,że pik lh ma najwyższą wartość z rana . Nie wiem czemu tak się przyjęło aby wieczorem . Przede wszystkim powinno się testować chociażby co 12 h (rano i wieczorem ) . Uzywając komputery cyklu również zalecane jest aby testować z rana
Okej, czyli najlepiej testować rano. Ale mam też testować wieczorem? Czyli np 6 rano i 18??
Bo tak sobie myślałam, że zacznę testować od 10 dc i od tego dnia bzyk co drugi dzień, czyli 10,12,14,16 dc. A jak test pokaże buźkę to jeszcze dodatkowy bzyk, żeby był dzień przed owu, w dniu owu i dzień po 😂
A teraz do 10 dc mam zamiar ze dwa razy odświeżyć żolnieżyki 🤔
Nona lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Morwa, ja niewiele rozumiem z tego artykułu. Nie mam ani PCO/PCOS ani histruityzmu. Nie mam też tarczycy wiec to nie takie proste i mnie. Inne hormony mam w normie, swoje owulacje itp.
Idę do endokrynologa 12.02 to przy okazji mu pokaże wyniki.
"Rozpoznanie stawia się na podstawie oznaczenia poziomu 17-hydroksyprogesteronu w surowicy. Wartości przekraczające 10 ng/ml pozwalają postawić rozpoznanie. Gdy wartości mieszczą się w przedziale od 2 do 10 ng/ml należy w celu różnicowania wykonać test z ACTH. W przypadku wzrostu 3-krotnego poziomu 17-OH-progesteronu rozpoznajemy CAH. Leczenie polega na podawaniu dexometazonu, a przejściowo także leków antyandrogennych.
Guzy wirilizujące nadnerczy i jajników występują rzadko i charakteryzują się nagłym początkiem i szybkim narastaniem hirsutyzmu oraz maskulinizacji. Wzrost stężenia testosteronu powyżej 2 ng/ml powinien skłonić do poszukiwania guza hormonalnie czynnego w obrębie jajników lub nadnerczy (oznaczenie 17-ketosterydów, 17-hydroksykosterydów, ocena USG jajników i nadnerczy)."
Według tego powinnaś pokazać te wyniki swojemu Endo i on zadecyduje co dalej i czy zaleci Ci ten test ACTH. Może równie dobrze stwierdzić, że nieznacznie przekroczyłaś normę bo tylko o 0,6ng/ml (według tego co w powyższych normach a nie tych z laboratorium) i nie zaleci nic robić tylko co najwyżej powtórzyć wynik w innym miesiącuNona lubi tę wiadomość
-
Nera wrote:Dziś masz 25dc?
26dc rano zrobiłam test i białoMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Lalia wpadłam jeszcze tutaj na chwilkę podziękować Ci za tamten post na fiolecie. To była najmilsza rzecz jaka spotkała mnie od jakiegoś czasu! ❤️ Bardzo, bardzo, bardzo trzymam za Ciebie kciuki. 😘 Z całego serducha życzę Ci, żebyś w 2020 przytulała już swoje maleństwo. 🥰 I wszystkim Wam dziewczyny dalej kibicuje i trzymam kciuki. ❤️
Annia 😍 dzięki wielkie 😍 szukaj mnie od czasu do czasu i daj znać co u Ciebie i Twojej fasoleczki 👶💓 a jak nie będziesz pisać, to pamiętaj, znajdę Cię! 😂😘 Wszystkie dobrego, dużo zdrówka dla Was 😘🤞Annia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Okej, czyli najlepiej testować rano. Ale mam też testować wieczorem? Czyli np 6 rano i 18??
Bo tak sobie myślałam, że zacznę testować od 10 dc i od tego dnia bzyk co drugi dzień, czyli 10,12,14,16 dc. A jak test pokaże buźkę to jeszcze dodatkowy bzyk, żeby był dzień przed owu, w dniu owu i dzień po 😂
A teraz do 10 dc mam zamiar ze dwa razy odświeżyć żolnieżyki 🤔
Najlepiej 2 x dziennie , w sumie nie ma znaczenia czy to 7 czy 10 ale żeby zachować odstęp tych 12 godzin . Wtedy ryzyko pominięcia piku naprawdę jest malutkie. Ja staram się już przeszło 3 lata i uwierz - nigdy nie pominęłam. Przetestowałam też wiele testów. Obecnie od x czasu używam facelle bo pokrywają się z innymi firmami więc po co mam płacić 100zł jak mogę 15-20Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 19:54
Lalia lubi tę wiadomość
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
3360g , 50cm ❤ -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, testy owulacyjne Clearblue zamówione 😁🤞
A i pora mierzenia, bo większość owulakow sika się chyba wieczorem, a na tych Clearblue pisze, że najlepiej z porannego moczu. Kic, motylek, tak robiłyście??
Zacznij od 10dc
Ja też się cieszę bo zostały mi jeszcze na następny cykl, więc nie muszę kupować 😂Lalia lubi tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:26dc rano zrobiłam test i biało
W sumie progesteron nie spadnie tak z dnia na dzień. Prowadzisz obserwacje cyklu? Mierzysz temperaturę?86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
3360g , 50cm ❤ -
Nogi mi w dupę wchodzą 😂 ale cieszę się, że udało mi się dzisiaj tyle zrobić. Wysprzątałam całą chatę, całą! Wstawiłam 3 pralki i zrobiłam obiad na dzisiaj i na jutro. Jutro mogę robić to co lubię najbardziej . Leżeć i pachnieć. Wszystko udało mi się zrobić samej z córką, bo na starego nadal czekamy.. dopiero z roboty wraca. Musiałam czymś zająć głowę bo od rana myśl o ciąży pozamacicznej brzęczy mi po głowie..
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Nogi mi w dupę wchodzą 😂 ale cieszę się, że udało mi się dzisiaj tyle zrobić. Wysprzątałam całą chatę, całą! Wstawiłam 3 pralki i zrobiłam obiad na dzisiaj i na jutro. Jutro mogę robić to co lubię najbardziej . Leżeć i pachnieć. Wszystko udało mi się zrobić samej z córką, bo na starego nadal czekamy.. dopiero z roboty wraca. Musiałam czymś zająć głowę bo od rana myśl o ciąży pozamacicznej brzęczy mi po głowie..