X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Mam już wyniki i tak jak myślałam zdeczka LIPKA :P
    prog: 9,4 ng/mL
    estradiol: 266,2 pg/mL

Także piękna przewaga estrogenowa. Idę czytać co tu począć z tym faktem...

Też mam przewagę, tylko że u Ciebie przede wszystkim musisz popracować nad progesteronem, co za tym idzie - poprawa komórki jajowej :) z tego co się dowiedziałam, to przewaga estrogenowa nie jest wielkim problemem, o ile progesteron daje radę. 3 dziewczyny, które kojarzę zaszły w ciążę ostatnio z wysokim estradiolem, ale miały wysokiego proga.
    Czyli przede wszystkim dieta - uzupełnij niedobory, jedz białko, zdrowe tłuszcze. Magnez, omega, witamina D, z grupy B, inzotyl, codziennie surowa marchewka.

Pociśnij temat i sprawdź za dwa-trzy miesiące :) to idzie szybko poprawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:58

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    O Dziewczyny 😆 wyłączyłam się na tydzień z forum i ledwo mi się udało przez weekend nadrobić zapisane strony wątku 🤪

Ściskam mocno na wszystkie biele, a kciuki jeszcze mocniej za resztę grudnia ❤️ faktycznie szalony ten miesiąc. Mam teorię, że organizmy, owulacje i okresy świrują, bo podświadomie każda chciałaby żeby w ten „magiczny czas” się udało i to pewnie gdzieś tam wpływa na głowę, a to na resztę 🙈

Widzę, że temat gier przoduje 😆 ja się zatrzymałam na Simach, nawet rok temu sobie ściągałam na kompa, bo można było ostatnią wersję pobrać oficjalnie za free. Ale po zbudowaniu domu szybko mi się znudziło i przestałam grac. Nie wiem jak sam młodu mogłam spędzać nad tym dosłownie godziny :D
    Teraz czaję się się żeby z gog.com pobrać Wiedźmina, bo też jest w spoko cenie. Będzie co robić w święta ;) a czytałyście Rozdroże Kruków? Jak wrażenia? Bo mi się zaskakująco podobało ;)

Z takich nowości to po braniu wiesiołka i piciu czarnuszki, ziółek itd przed 1,5 msc i całej reszty supli mam takie spostrzeżenia, że wyjątkowo łagodnie przeszłam okres, praktycznie zero boli brzucha i pleców. A teraz jestem tuż przed owulacją (powinna być +/- pojutrze?) notuję jakieś szalone ilości śluzu. Nigdy tak nie miałam, więc chyba jednak te wszystkie tabsy i ziółka działają ;)

Kiedyś też tu pisałam, że mąż się zbuntował na branie suplementów, bo poczuł się „przewitaminowany”. Uznałam, że tu nie ma miejsca na moje fochy czy awantury, więc zamknęłam temat na jakieś 2 tygodnie.
    Potem zaczęłam rozmowe na spokojnie (a nawet żartobliwie żeby nie było za poważnie 😆) że albo jesteśmy w tym razem na 100% albo odpuszczamy. Bo nie widzę logiki w tym, że oboje chcemy dziecko, ale tylko ja mam się starać, dbać o siebie i ogólnie interesować tematem. Zadziwiająco bez problemu przyznał mi rację (a trochę szykowałam się na wojnę) i teraz sam już pije codziennie Fertistim, bierze Omegę i wit D i uwaga uwaga sam zacząć dolewać do soku pomidorowego czarnuszkę! Jestem mega dumna 🥹 i zadowolona! Niesamowite, bo od razu od tego momentu spadło ze mnie całe ciśnienie i poczułam spokój, a nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego jaki ten aspekt jest dla mnie stresujący, bo lubię sobie nadinterpretować różne rzeczy i miałam poczucie, ze go zmuszam do tej otoczki dotyczącej starań 🙈

Tak przy okazji, Siesiepy wpisz mnie proszę na kolejne testowanie 31.12 🫣 wygląda na to, że w tym miesiącu zaliczę testowe bingo w Mikołajki i Sylwestra, bo wg apki właśnie wtedy mam dostać okres 🤡
    Ja też szykuję się na taką rozmowę z moim. Niby bierze suple, calkowicie zrezygnował z alko, ale po za tym mam wrażenie, że ma wywalone. Powiedział, że ja za szybko panikuję, że według niego, wystarczy się starać i w końcu kiedyś się uda, za rok, dwa....

Ja wiem, że na razie mamy krótki czas staraniowy, że może ciut za bardzo przeżywam, ale po prostu czuję po sobie, że coś jest nie tak, badania, które do tej pory porobiłam, nie są najwspanialsze. I nie zamierzam czekać rok albo dłużej, żeby było np. tak, że wystarczyło podleczyć jedną rzecz lub włączyć jeden lek i by się udało. Mam zamiar mu powiedzieć, że jak on ma takie podejście to na razie dopuszczamy starania, bo to mnie cięgle boli brzuch, ja mam bolesny okres, ja przeżywam biele i mocno mnie to obciąża psychiczne. Młodsi już nie będziemy, mój ma już prawie 38 lat, lepiej nie będzie. A on ma jakieś dziwne wyobrażenie, że wystarczy dużo ❤️ i w końcu się uda. Może się uda, a może się nie uda.

Jak nie mam mieć jego wsparcia na 100 % to dziękuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:58

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • aglo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Też mam przewagę, tylko że u Ciebie przede wszystkim musisz popracować nad progesteronem, co za tym idzie - poprawa komórki jajowej :) z tego co się dowiedziałam, to przewaga estrogenowa nie jest wielkim problemem, o ile progesteron daje radę. 3 dziewczyny, które kojarzę zaszły w ciążę ostatnio z wysokim estradiolem, ale miały wysokiego proga.
    Czyli przede wszystkim dieta - uzupełnij niedobory, jedz białko, zdrowe tłuszcze. Magnez, omega, witamina D, z grupy B, inzotyl, codziennie surowa marchewka

Dzięki za słowa wsparcia:)
    Wiem, że prog niezbyt dobry, ale spodziewałam się tego. Moj poziom LH był bardzo niski, bo nic na testach nie wychodziło. Więc owu jesli była to na pewno nie taka która da bobasa. Także bez złudzen na dwie kreski

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Usg piersi ✅
    Cytologia ❓czekamy na wyniki
    Badania do 10tc ✅

25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
    30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml

preg.png

07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
    28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. 🩺
    17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Do dziewczyn, które miały LAPAROSKOPIĘ.
    Co oprócz histeroskopii i badania drożności można zrobić podczas tego badania w aspekcie diagnostyki?

U mnie sprawdzał jeszcze czy są owulacje tzn lekarz widział ciałko żółte podczas laparoskopii

Kaliope lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb

age.png
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Dzięki za słowa wsparcia:)
    Wiem, że prog niezbyt dobry, ale spodziewałam się tego. Moj poziom LH był bardzo niski, bo nic na testach nie wychodziło. Więc owu jesli była to na pewno nie taka która da bobasa. Także bez złudzen na dwie kreski

Wejdź sobie na hormonalna przestrzeń, tam na insta masz mnóstwo rad jak podnieść proga ❤️ na szczęście to jest bardzo szybkie do uregulowania - 2-3 miesiace i wyniki powinny być lepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 13:14

aglo lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳

• almost.there Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    O, jeszcze zauważyłam że ktoś poruszył temat It takes two!
    U nas był przez to prawie rozwód, ja nie umiem w ogóle w pady, jak tylko miałam gdzieś przeskoczyć, to trwało to pół godziny, mąż się patrzyl z politowaniem i scrollował insta, bo czekał aż ja sobie poradzę, ja już taka zirytowana i zestresowana… to był prawdziwy sprawdzian dla naszego małżeństwa 😂😂😂

To samo było u nas 😅🤣🤣🤣

Pustynia lubi tę wiadomość

• aglo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Wejdź sobie na hormonalna przestrzeń, tam na insta masz mnóstwo rad jak podnieść proga ❤️ na szczęście to jest bardzo szybkie do uregulowania - 2-3 miejsce i wyniki powinny być lepsze :)

Poczytam, pewnie że tak 👍
    Myślę, że nic staraconego 😅

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Usg piersi ✅
    Cytologia ❓czekamy na wyniki
    Badania do 10tc ✅

25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
    30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml

preg.png

07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
    28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. 🩺
    17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Oj kochana, to nie grajcie nigdy w overcooked😂 ta gra niszczy rodziny, małżeństwa i przyjaźnie 😂

O chyba spróbujemy moze, bo nic już na dwóch graczy nas nie porwało po it takes two

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    O chyba spróbujemy moze, bo nic już na dwóch graczy nas nie porwało po it takes two

Wiesz co, będzie ciężko przebić tę grę ;) overcooked to raczej taka śmieszna gra, zupełnie nie ma podjazdu do it takes two. Spróbujcie unravel 2 dla dwóch osób, jest urocza i wkręca - fajna współpraca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 13:18

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳

• Loraa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z gier to tylko Simsy i w gimnazjum coś w Metina grywałam 😀

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Katarena Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Właśnie zerknęłam na pierwszą stronę iiii.. Ja jestem kolejna?
    Niby 3 dni, ale o mamo.. Juz sie boje tego testowania 🤦‍♀️

A jeszcze mam pytanie - poszukuje prezentu dla siebie - prostownicy albo suszarki prostującej. Czy któraś z Was ma, moze cos polecić?
    Na pewno potrzebuje cos mocnego, bo włosów pelno i grube 🙈
    Ja tam jestem zadowolona z prostowania keratynowego - pół dnia roboty ale za to efekt na jakieś pół roku 😉

Loraa lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję, że miałam jakąś przeowulacje 🥲
    Wzrost temperatury o 0,4 z dnia na dzień.
    Składam się od bólu brzucha po prawej stronie, na maxa naparza mnie jajnik (czy co tam mnie naparza) 😅 pierwszy raz mam aż tak boleśnie… 😣
    Macie tak czasem dziewczyny? Mam nadzieję, że to nic poważniejszego, bo nie mam jak odwiedzić ginekologa w ciągu najbliższych dni… 😅

Ona_39, Belia lubią tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Wiesz co, będzie ciężko przebić tę grę ;) overcooked to raczej taka śmieszna gra, zupełnie nie ma podjazdu do it takes two. Spróbujcie unravel 2 dla dwóch osób, jest urocza i wkręca - fajna współpraca :)

Właśnie graliśmy w to po it takes two i stwierdziliśmy, że nuda i jakoś naturalnie została porzucona

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Właśnie graliśmy w to po it takes two i stwierdziliśmy, że nuda i jakoś naturalnie została porzucona

Ogólnie, nie dziwię się, w it takes two dzieje się mnóstwo 🙈 my graliśmy w innej kolejności, więc też inaczej. Obawiam, się że jedyne co może dorównać to kolejna gra zapowiedziana przez twórców it takes two - na zdaje się 2025 już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 14:03

almost.there lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Ja tam jestem zadowolona z prostowania keratynowego - pół dnia roboty ale za to efekt na jakieś pół roku 😉

A farbujesz włosy czy masz naturalne?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Pustynia Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Czuję, że miałam jakąś przeowulacje 🥲
    Wzrost temperatury o 0,4 z dnia na dzień.
    Składam się od bólu brzucha po prawej stronie, na maxa naparza mnie jajnik (czy co tam mnie naparza) 😅 pierwszy raz mam aż tak boleśnie… 😣
    Macie tak czasem dziewczyny? Mam nadzieję, że to nic poważniejszego, bo nie mam jak odwiedzić ginekologa w ciągu najbliższych dni… 😅

Ja przy stymulacji dosyć mocno czułam owulację, ale to było raczej do zniesienia. W sensie kuło, nieprzyjemnie, ale bez tragedii. Naturalnie nie bolało mnie nigdy, ale możliwe, że nigdy też nie zwróciłam uwagi 😅

Chochlik12 lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    fragmentacja DNA plemników 40% ❌
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌

Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu

➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️)
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    Hej, wrzucę tylko na marginesie, że pierwszy raz od lat nie wymiotuje z bólu podczas okresu (chociaż Nurofen dalej leci), nie muszę wrzucać rano spodenek od pidżamy do prania (mimo i tak pobudek w nocy, żeby się "oporządzić") i przy tej ilości 🩸 jest szansa, że nie będzie to standardowe 5-6 dni i mnie. Taka różnica po 2 tygodniach z heparyną.

Aż szlak mnie trafia jak pomyślę, że latami mówiłam różnym ginekologom, że coś jest nie tak, skoro boli czasem tak, że aż mi się ciemno przed oczami robi, a w zamian słyszałam: Taki Pani urok 👀👀👀

Bidulka, dobrze, że jest postęp! Te wszystkie urody to takie zasłanianie swojej niewiedzy.

U mnie pik, a żołnierzy brak, nie wiem czy armia zdąży dotrzeć na pole bitwy 🤣

• Katarena Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    A farbujesz włosy czy masz naturalne?
    Farbowane, rozjaśniane, zależy jak fantazja poniesie 😂

• Milo113 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem tu nowa i chyba dołączam jako wolny strzelec🏹 (nie wiem kiedy mam mieć owu). Na początek opowiem coś o sobie. Mam 28 lat i 2,5 letniego synka. Staraliśmy się o niego ok. roku (w tym stymulacje lamettą) - jednak udało się naturalnie i to w 42dc po wakacjach 🫠 W każdym razie od maja staramy się o drugie cudo, w październiku cudne 2 kreski na teście nie nacieszyły nas długo. Była to CB 🙁 Mam PCO (nie mylić z PCOS) a przed pierwszą ciążą wyszła mi hiperprolaktynemia oraz IO - jednak teraz badania są ok. Po październikowej CB mój organizm się rozregulował i cykl się przedłużył ale owu wystąpiła w 41dc. Aktualnie mam 19 dc. i cykl bez monitoringu (wyjechałam za granicę) testy owu wychodzą negatywne - normalnie owulke mam ok. 21dc wiec albo nie wyłapałam piku albo znów coś się przesunęło. Lekko mnie to podłamało bo to był ostatni cykl, który mogliśmy się w pełni starać cały. Mąż pracuje za granicą i już więcej nie może pozwolić sobie na powrót dłuższy do PL ani ja do niego... Szczerze teraz nawet nie będzie mógł zaplanować sobie powrotu na czas owulacji tylko tak jak szef wyrazi zgodę, także lipa... Szczerze przez to, że go nie ma mam ochotę odpuścić starania bo nawet nie za bardzo wiem, co mówić lekarce... Nie wiem, czy ktoś zrozumie mój chaos, ale to tyle o mnie. Postaram na bieżąco śledzić wasze poczynania, trzymam za was wszystkie mocno kciuki ^^

Pogubiona, cysterka95, avellana, Loraa, angieDream, snieżka, Belia, Kaliope, Siasi, Ilka96, Justa28, kitka_, Deyansu lubią tę wiadomość

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Farbowane, rozjaśniane, zależy jak fantazja poniesie 😂

Kurcze.. To czemu ja zylam w przeświadczeniu, ze nie mozna keratyny na rozjaśniane? 🤔🙈

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ