Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaliope wrote:Dzień dobry dziewczyny. Ja dziś siknęłam, jestem 14 dni po ovitrelle i negatywny ❄️ W środę miałam jechać do kliniki na betę, ale nie dam rady. Od czwartku już nie pracują do 6.01, a bez bety mi nie wystawią skierowania na operację, którą mogłabym mieć już na początku stycznia.
Rozmawiałam z moim ginekologiem.
W czwartek mogę mieć już rozmowę przedwstępną dotyczącą laparoskopii. Operacja i tak dopiero byłaby w styczniu, a rozmowa mogłaby być już teraz, gdybym miała skierowanie. Zmienię tą klinikę, bo są kompletnie niewspółpracujący.
Przytulam za bielucha strasznie mi przykro że nikomu nie wychodzi.
Kaliope lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne -
Pacynka wrote:Pewnie, że tak! Heroes i Simsy to gry mojego dzieciństwa 😍 ostatnio nawet męża namówiłam i odpaliliśmy ponownie po latach. A czeka jeszcze na mnie Hogwart do przejścia, już dawno miałam to zrobić, ale zawsze coś. Święta będą idealne 🤭
Ja dzisiaj krew spuściłam na proga i estradiol 7dpo (albo 6 albo 8, bo oczywiście jak mi się skończyły owulaki, a dalej piku nie było, to się obraziłam i nie kupiłam później, a owulacja przyszła… surprise, surprise… tydzień później 😅)
Ja też dzisiaj badania. Mam to samo albo to jest 7dpo albo 8dpo po tym moim „niby” Piku którego nie było 🤣
Generalnie mam dzisiaj 22dc więc coś tam może wyjdzie może nie 😅Pacynka lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
Pustynia wrote:U mnie bez zmian, 34 dzień cyklu, okresu brak, testy negatywne. Czekamy. Czy komuś się może wydłużał tak cykl po cyclogescie? Brałam go w dniach 22-28, czyli mija 6 dzień od odstawienia. Może potrzebuje jeszcze chwilę Albo to wkręta, bo tak bardzo bym chciała już zacząć nowy cykl
No ja wlasnie od 2 mscy dostaję okres po ok 6-7 dniach od odstawienia proga -,-
Nie wiem z czego to wynika, moze organizm jest wysycony i wiecej czasu mija nim ten poziom spadnie do takiego co umiżliwia krwawienie?
Też za 1 razem mialam niezły mindfuck, testy robiłam nalogowo -,-♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
PaulinKA wrote:No ja wlasnie od 2 mscy dostaję okres po ok 6-7 dniach od odstawienia proga -,-
Nie wiem z czego to wynika, moze organizm jest wysycony i wiecej czasu mija nim ten poziom spadnie do takiego co umiżliwia krwawienie?
Też za 1 razem mialam niezły mindfuck, testy robiłam nalogowo -,-
Możliwe! Ale wkurzające, normalnie odstawiałam, 2 dni i cyk okres, a tutaj się tak dłuży Z testami się już opanowałam, bo akurat ten cykl pod kątem starań był słabiutki 😂😂😂 Niemniej 3 patyki zsikane 😂😂💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
fragmentacja DNA plemników 40% ❌
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌
Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu
➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️) -
Hej, widzę, że temat gier! Ja akurat jestem jedynie widzem, bo do pada mam dwie lewe ręce. Ale większość gier, o których piszecie znam i bardzo lubię. Z takich naj, to Wiesiek oczywiście, Uncharted (kocham!), dalej The Last of Us, a z takich mniej znanych, to Shadow of the Colossus.
Jedynie wszelkie strzelanki i FIFA - to nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 10:59
siesiepy, Darrika lubią tę wiadomość
-
Księgowa wrote:A grala któraś z was w Heroes? 😂
PS. Nadal nie podobają mi sie te biele 😔 przykro mi.
Oczywiście, że jaDarrika, Księgowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Pustynia wrote:Ale mamy gamingowych świrów! 😍
Ja przy Was wypadam słabiutko, za dzieciaka Heroes, Pharaon (a w sumie to Kleopatra) no i Simsy, dzisiaj to wracamy jedynie do tych ostatnich 😆
Pamiętam też, że jak byłam w podstawówce to była faza na taką sieciówkę O-Game i graliśmy na informatyce 😆 co za czasy
U mnie bez zmian, 34 dzień cyklu, okresu brak, testy negatywne. Czekamy. Czy komuś się może wydłużał tak cykl po cyclogescie? Brałam go w dniach 22-28, czyli mija 6 dzień od odstawienia. Może potrzebuje jeszcze chwilę Albo to wkręta, bo tak bardzo bym chciała już zacząć nowy cykl
Zbijam pionę - u mnie też 34 dc, 8 dzień po odstawieniu progesteronu, okresu brak 🤦🏻♀️ miałam bezowulacyjny cykl tym razem i dostałam duphaston szybciej żeby skrócić cykl i zacząć nowy z drożnością, a on jak na złość się wydłużył 🙄 chyba jutro zrobię test dla sportu, siknięcie na patyk lubi u mnie @ wywoływać 😜Pustynia lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo ✅
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
Idawoll wrote:Hej, widzę, że temat gier! Ja akurat jestem jedynie widzem, bo do pada mam dwie lewe ręce. Ale większość gier, o których piszecie znam i bardzo lubię. Z takich naj, to Wiesiek oczywiście, Uncharted (kocham!), dalej The Last of Us, a z takich mniej znanych, to Shadow of the Colossus.
Jedynie wszelkie strzelanki i FIFA - to nie.
Ooo Shadow of the Collosus też grałam! Zapomniałam o tym, a to było fajne 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 11:22
Idawoll lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
flotek wrote:Przyszła @...
🫂🫂🫂
Apropo "The Last of US" to przeuwielbiam filmy o zombie, ale jak coś mnie strasznego goni w grze to... Po prostu się boję okropnie
dlatego zostają mi budowlanki i niektóre survivalowe👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
PS. Nadal nie podobają mi sie te biele 😔 przykro mi.
Nawet na pierwszej randce z moim obecnym mężem w HoMM3!
Ja dalej mówię, że wpuściłam mu łomot moimi Behemotami i nie przyjmuje do wiadomości, że mógłby mi dać wygrać wtedyKsięgowa lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
cysterka95 wrote:Zbijam pionę - u mnie też 34 dc, 8 dzień po odstawieniu progesteronu, okresu brak 🤦🏻♀️ miałam bezowulacyjny cykl tym razem i dostałam duphaston szybciej żeby skrócić cykl i zacząć nowy z drożnością, a on jak na złość się wydłużył 🙄 chyba jutro zrobię test dla sportu, siknięcie na patyk lubi u mnie @ wywoływać 😜
Piona!
No właśnie ja nie wiem w ogóle co się u mnie wydarzyło, bo owulacja była, gin potwierdziła, ale znając zapłon moich jajników to pewnie gdzieś po 25 dc (byłam na monitoringu w 31) 😂😂😂
Strasznie cudaczny jest ten grudzień 🫣
Trzymam kciuki żeby zasikany patyk przyniósł oczekiwany rezultat hahah 🤞 Ewentualnie można spróbować też zaplanować sobie coś mega ważnego, w czym @ by bardzo przeszkadzała 😂cysterka95, Ona_39 lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
Ona:
podejrzenie IO ❌
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On:
morfologia 2% ❌
hormony w normie ✅
➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️) -
O, jeszcze zauważyłam że ktoś poruszył temat It takes two!
U nas był przez to prawie rozwód, ja nie umiem w ogóle w pady, jak tylko miałam gdzieś przeskoczyć, to trwało to pół godziny, mąż się patrzyl z politowaniem i scrollował insta, bo czekał aż ja sobie poradzę, ja już taka zirytowana i zestresowana… to był prawdziwy sprawdzian dla naszego małżeństwa 😂😂😂CrazyDaisy, Idawoll, almost.there lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
Ona:
podejrzenie IO ❌
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On:
morfologia 2% ❌
hormony w normie ✅
Ja też w Wieśka lubię pograć albo w Skyrim. Ale niestety za dużo pamiętałam w Wiedźminie 3 względem pierwszego przejścia i zabawy aż tak dobrej nie było. W tym roku moje serce skradło Age of Empires II i potrafię w tym zniknąć na dobre kilka h.
Dla mnie gry działają super jako zapychacze czasu jak potrzebuję, żeby ten szybciej płynął Tylko średnio się wtedy ruszam w ciągu dnia więc sobie co godzinę wstaję i robię pajacyki i pompki, żeby rozruszać trochę ciało.
Darrika, Pustynia, Pogubiona lubią tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
Pustynia wrote:Piona!
No właśnie ja nie wiem w ogóle co się u mnie wydarzyło, bo owulacja była, gin potwierdziła, ale znając zapłon moich jajników to pewnie gdzieś po 25 dc (byłam na monitoringu w 31) 😂😂😂
Strasznie cudaczny jest ten grudzień 🫣
Trzymam kciuki żeby zasikany patyk przyniósł oczekiwany rezultat hahah 🤞 Ewentualnie można spróbować też zaplanować sobie coś mega ważnego, w czym @ by bardzo przeszkadzała 😂
No coś z tym grudniem jest nie tak - jak nie same biele to przesunięte owulacje albo okresy widmo 🙃 też trzymam kciuki żeby w końcu te @ przyszły u wszystkich które czekają 😅👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo ✅
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
Fajne to dzieciństwo 😅
Ja jeszcze grałam w Metina, GTA 🤣Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Pustynia wrote:O, jeszcze zauważyłam że ktoś poruszył temat It takes two!
U nas był przez to prawie rozwód, ja nie umiem w ogóle w pady, jak tylko miałam gdzieś przeskoczyć, to trwało to pół godziny, mąż się patrzyl z politowaniem i scrollował insta, bo czekał aż ja sobie poradzę, ja już taka zirytowana i zestresowana… to był prawdziwy sprawdzian dla naszego małżeństwa 😂😂😂
Oj kochana, to nie grajcie nigdy w overcooked😂 ta gra niszczy rodziny, małżeństwa i przyjaźnie 😂Pustynia, Darrika, siesiepy, PaulinKA, cysterka95, Idawoll, almost.there, 94Magda, brilka lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Księgowa wrote:Fajne to dzieciństwo 😅
Ja jeszcze grałam w Metina, GTA 🤣
GTA kochałam 😍simsy tezzzz1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Treaclynat wrote:GTA kochałam 😍simsy tezzzz
GTA i SIMSy to jedyne jakich doświadczyłam w sumie i był fun, ale chwilkę, jakoś mało mnie ciągnie do gier. Playa nie mamy, ale to mi się wydaje całkiem fajna opcja dla par. Mój gra na kompie, więc w sumie nigdy nie rozważaliśmy opcji przeniesienia się do salonu i grania razem na padach np.Darrika lubi tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Ja też team simsy i GTA za dzieciaka 😝
AnMiPe, Olo323 lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
CrazyDaisy wrote:Ja też w Wieśka lubię pograć albo w Skyrim. Ale niestety za dużo pamiętałam w Wiedźminie 3 względem pierwszego przejścia i zabawy aż tak dobrej nie było. W tym roku moje serce skradło Age of Empires II i potrafię w tym zniknąć na dobre kilka h.
Dla mnie gry działają super jako zapychacze czasu jak potrzebuję, żeby ten szybciej płynął Tylko średnio się wtedy ruszam w ciągu dnia więc sobie co godzinę wstaję i robię pajacyki i pompki, żeby rozruszać trochę ciało.
Ja wieśka kupowałam krótko po premierze, wtedy też kupiliśmy xboxa właśnie, nasza pierwsza konsole xbox one, ktora towarzyszy nam do dzisiaj, jeeeez to już 9 lat, wieśka około roku przechodziłam, później sporadycznie dodatki więc naprawdę przez tyle lat dużo zapomniałam, pewnie co nieco się odświeży w trakcie grania. Ale czuje właśnie, że to idealny moment na powrót. Chociaż chyba finalnie kupię sobie assasins creed valhalla i najpierw to ogram, oglądałam trailer i mega mi się podoba, a reraz z mężem oglądamy wikingów więc dobry klimat już jest (ja w prawdzie 2 razu oglądam ten serial już ale nigdy mi się nie znudzą te nordyckie klimaty)siesiepy, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️