Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
aglo wrote:My oddaliśmy PlayStation kuzynowi bo u nas stało nieużywane jak się młody urodził, to już nie było czasu tylko na serial jakiś ewentualnie 😀
Teraz mam też wolne od 20grudnia do 6stycznia ale mam plany na seriale, całkiem sporą listę bo zaległości mam duże 😎
Ostatnio prawie nie gram w nic (jakiś taki memłuch umysłowy jestem) i właśnie po latach przerwy założyłam znów Netflixa dla... serialu o zombie
"Bierna rozrywka" po spacerku na Starówce i paru shotach z gośćmi (pierwsze % od 3 miesięcy) dziś dla mnie idealne👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Czyli nasze chłopaki dobrze by się dogadali z dziewczynami z forum 🤣siesiepy, Ona_39 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
Mój chyba odpala CODa, muszę go przekonać żeby pograł w polowanie na rekwizyty, bo to jest tak durny tryb, że uwielbiam patrzeć (bo grać to nie, noga jestem przestraszna).
Paulina może mój pik również się odpali, skoro na niego ponarzekałam. :DD
Księgowa moja Płotka się notorycznie w wyścigu zacinała na mostach, ale potrafiłam przyblokować oponenta końskim zadem i nie potrafił zza mnie wyjechać. :pPogubiona, Darrika, PaulinKA, Księgowa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5%
◾łagodna oligospermia
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Hej dziewczyny, można wpisać mi @. 🤷♀️🤷♀️
My z mężem też z tych grających, ale my to zapaleńcy Ligi Legend 🤭🤭🤭 no i ja oczywiście Hogwart Legacy - nie mogę się doczekać nowej części 😁👩30l.
🧔30l.
starania od 01.2023, na poważnie 05.2023
08.2023 👼CP
🔜 02.2025 - pierwsza IUI
feel, heal, and know you're not alone.
"this year I made you strong, next year I am going to make you happy" -
Ja też jestem growa. W tym roku powtórzyłam Diablo 2, grałam w Horizon Zero Dawn (jeszcze muszę skończyć), a tak to Two point hospital czy Simsy. w Wiedźminie utknęłam parę lat temu w pewnym miejscu, ale zamierzam wrócić. Jedynkę przeszłam dwa razy, dwójkę raz, trójka z dlc w trakcie. Gry pomagają mi zapomnieć o jakichkolwiek staraniach. 🫢
Darrika, Księgowa, siesiepy, Pogubiona lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:Gry pomagają mi zapomnieć o jakichkolwiek staraniach. 🫢
Mi tak samo, wieczorami siadamy do komputera i ja się wyłączam.siesiepy, Pogubiona lubią tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
08.2023 👼CP
🔜 02.2025 - pierwsza IUI
Aurora13 wrote:Hej dziewczyny, można wpisać mi @. 🤷♀️🤷♀️
My z mężem też z tych grających, ale my to zapaleńcy Ligi Legend 🤭🤭🤭 no i ja oczywiście Hogwart Legacy - nie mogę się doczekać nowej części 😁
Oj ja w lola od 10 lat pykam chociaż teraz mam długą przerwę, bo się przerzuciłam na team fight tactics. Jednak przy dziecku mam niestety mniej czasu na takie przysiedzenie na kompie żeby pograć, więc ratuje się telefonem 😅
Ja lubię sobie do simsów wracać, uwielbiam też pograć w Destiny, za czasów licealnych nie rozstawałam się z counter strikiem, a jak daaaawno temu miałam playa to god of war. Marzy mi się zagrać z skyrim Bo morrowinda cisnęłam za dzieciaka ostro. W ogóle grało by się a grało w wiele gier tylko skąd ten czas wziąć na to 😆
Tulę za 🩸🫂🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 07:01
Erdene, siesiepy lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Oj ja w lola od 10 lat pykam chociaż teraz mam długą przerwę, bo się przerzuciłam na team fight tactics. Jednak przy dziecku mam niestety mniej czasu na takie przysiedzenie na kompie żeby pograć, więc ratuje się telefonem 😅
Ja lubię sobie do simsów wracać, uwielbiam też pograć w Destiny, za czasów licealnych nie rozstawałam się z counter strikiem, a jak daaaawno temu miałam playa to god of war. Marzy mi się zagrać z skyrim Bo morrowinda cisnęłam za dzieciaka ostro. W ogóle grało by się a grało w wiele gier tylko skąd ten czas wziąć na to 😆
Tulę za 🩸🫂🫂🫂
W TFT też ciupiemy, jak się przegra w Lola o kilka razy za dużo szczególnie 🤣Darrika lubi tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
08.2023 👼CP
🔜 02.2025 - pierwsza IUI
Aurora13 wrote:Hej dziewczyny, można wpisać mi @. 🤷♀️🤷♀️
My z mężem też z tych grających, ale my to zapaleńcy Ligi Legend 🤭🤭🤭 no i ja oczywiście Hogwart Legacy - nie mogę się doczekać nowej części 😁
Tulę ❤️
My też gramy w LOLA, ale tyle nerwów ile przy tej grze, to nigdy nie mam 🙉Darrika lubi tę wiadomość
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
Cześć dziewczyny!
Wpadłam pożyczyć Wam pięknego tygodnia. I oznajmić, że jeszcze tydzień i święta 😇 🎄 🎁flotek, AnMiPe, Darrika, siesiepy, DreamBee, Pogubiona, Kaliope, Justa28, Kirby, dailydamn, Olo323 lubią tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
To ja z gier wam polecam The last of us 1 i 2, oraz jeśli lubicie we dwójkę to super są It takes two oraz unravel (chyba też 2jka jest dla par)
Darrika, siesiepy, Idawoll lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Treaclynat wrote:To ja z gier wam polecam The last of us 1 i 2, oraz jeśli lubicie we dwójkę to super są It takes two oraz unravel (chyba też 2jka jest dla par)
It takes two mamy do wykończenia, Unravel w planach, a The Last of Us bardzo bym chciała, ale ponoć są bugi na PC, a mam Xboxa.Treaclynat lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
A ja jestem totalnie nie w temacie gier. Nigdy mnie do nich nie ciągnęło 🫣
DreamBee, dailydamn, Lena93, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:A ja jestem totalnie nie w temacie gier. Nigdy mnie do nich nie ciągnęło 🫣
Dziewczyny czy ktoras z Was orientuje się czy kliniki pracują w takie dni jak Wigilia albo sylwester? Podgląd wypada mi właśnie w wigilię a owulacja w nowy rok i nie wiem czy to nie będzie przeszkodą w całej procedurze inseminacji.Deyansu lubi tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
08.2023 👼CP
🔜 02.2025 - pierwsza IUI
aszin wrote:A ja jestem totalnie nie w temacie gier. Nigdy mnie do nich nie ciągnęło 🫣
Oh ja totalnie to samo! Kojarzę te tytuły o których pizzą dziewczyny ale tylko dlatego że mąż gra. Ale ostatnio właśnie miałam taka refleksje ze kurde jak jemu jest fajnie wciągnie się tak ma maxa i w ogóle nie myśli o staraniach😆 mam wrażenie że od książki czy filmu łatwiej się oderwać i wrócić do nieprzyjemnych myśli. Ale może to mój deficyt uwagi i nadpobudliwośc, nie wiem 😁♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
Aurora13 wrote:Mnie też nie, Hogwart Legacy to była moja pierwsza gra nielicząc simsów, bo jestem potterheadem. Potem znajomi męża mnie namówili na Lola i zaczęliśmy z mężem grać razem wieczorami i to mi baaaardzo pomogło. Jak nie gram to składam rozne booknooki albo czytam książki, głównie na kindlu.
Dziewczyny czy ktoras z Was orientuje się czy kliniki pracują w takie dni jak Wigilia albo sylwester? Podgląd wypada mi właśnie w wigilię a owulacja w nowy rok i nie wiem czy to nie będzie przeszkodą w całej procedurze inseminacji.
Ja na razie nie korzystam jednak pracuje medycznie. Większość lekarzy już od poniedziałku na urlopie i nie przyjmują pacjentów. Jedynie lekarze dyżurni. W wigilię to na całą dużą placówkę jeden lekarz dyżurny a reszta do personel średni. Jednak pracujemy ale na minimum. Więc najlepiej skontaktować się wcześniej z kliniką bo jak będą pracować to mogą być okrojone grafiki ☺️🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Aurora13 wrote:Jak nie gram to składam rozne booknooki albo czytam książki, głównie na kindlu.
Musiałam googlać czym są booknooki, to forum edukuje pod każdym względem!Aurora13 lubi tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL