X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Slava Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mi można już wpisać @, odstawiłam proga wg zaleceń lekarki dopiero z piątku na sobotę, w sobotę miałam plamienie, a wczoraj już przyszła @.

Dzisiaj jadę na konsultację w sprawie tej mojej domniemanej adenomiozy i potem do kliniki na monit cyklu i biorę dokumenty do IVF. Ale przegadałam z mężem temat i zaczynamy dopiero w lutym.

Ogólnie zniknęłam bo mieliśmy gości ale też już mi się nie chce starać o cokolwiek :) Wy macie zapał, a ja mam same złośliwe i negatywne przemyślenia więc wolę Was tu tym nie bombardowac.

Miłego dnia dziewczyny! Przytulam za biele i @ 🫂
    Ale nie napiszę, że będzie dobrze, bo statystycznie której z nas się nigdy nie uda :)

kitka_ lubi tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
    On 34l: morfo 2-4 ❌
    Starania od 04.2024, 2xCB
    11cs w zawieszeniu - LUF
    🔜 IVF 2025 Marzec
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A ja jestem totalnie nie w temacie gier. Nigdy mnie do nich nie ciągnęło 🫣

No i spoko, dla każdego coś innego. :D ja jestem typowym graczem, za to mój mąż w ogóle nie lubi za bardzo, jedyna graa w jaka gra to far cry i kiedyś grał w settlersy, czasem ze mną zagra w jakiś mortal combat.
    Ostatnio mnie zdziwił bo zaczął w jakąś przegladarkowa strategie grać i się wciągnął 😅

Ach i jeszcze za dzieciństwa przerobiłam wszystkie gry z władcy pierścieni, grałam dużo z bratem, ach co to były za czasy, chciałabym się di nich cofnąć chociaż na kilka dni ❤️

Dziewczyny, tulę za kolejne małpy 🫂🫂🫂 i nie puszczam kciuków, żeby nam się ten miesiąc odczarował trochę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 08:27

DreamBee, almost.there lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Aurora13 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Myślę, że najlepiej skontaktować się z kliniką.
    Ja na razie nie korzystam jednak pracuje medycznie. Większość lekarzy już od poniedziałku na urlopie i nie przyjmują pacjentów. Jedynie lekarze dyżurni. W wigilię to na całą dużą placówkę jeden lekarz dyżurny a reszta do personel średni. Jednak pracujemy ale na minimum. Więc najlepiej skontaktować się wcześniej z kliniką bo jak będą pracować to mogą być okrojone grafiki ☺️
    Ja też jestem pracownikiem służby zdrowia, u mnie w ogóle nie ma lekarzy w tym czasie. 🙈 właśnie się umówiłam, mam monitoring w Wigilię 🤷‍♀️, bo będzie to 9 dc. Trochę się obawiam, że jeszcze nie będzie widać z której strony jest pecherzyk dominujący. Pytalam na wizycie czy to, że mam owulacje w okolicy 18 dc nie oznacza, że 9 dc będzie za wcześnie, ale lekarz powiedzial że nie. 🤔

Siasi lubi tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 01.2023, na poważnie 05.2023

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

feel, heal, and know you're not alone.

"this year I made you strong, next year I am going to make you happy"
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ sobie robi ze mnie żarty. Dziś 32dc, poprzedni cykl 26dni… w ostatnich dwóch latach najdłuższe cykle trwały 30dni. Więc traktuje to juz jako spóźnienie. Jutro zrobię test i pójdę na betę jak nie nadejdzie. W sobotę była piękna biel.
    Cyce jak donice, ale dziś już bardzo nie bolą. Oprócz cyckow twarz w wulkanach a miałam spokój z trądzikiem już bardzo długo. Nie zanosi się na małpę bo cały czas mam świetny humor i nie mam spadku formy więc PMS łaskawy.
    Nie wydaje mi się również żeby to była ciąża więc po prostu jakiś głupi bardzo długi cykl.
    I robię się zła bo nici z owulki w święta, nawet do Sylwestra nie nadejdzie. A akurat będzie dużo czasu na dzialanie a po nowym roku ogień w pracy wiec i moce będą mniejsze 😔

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam polecę Red Dead Redemptio, Uncharted z większych gier jeszcze które wryły mi się w pamięć. Oprocz tego jestem fanką Crasha, Spyro - zaszłości z pierwszego PSX. :D No i lubię starsze Assasyny, bo w te nowe to nie grałam jeszcze. 😅

Z mniejszych Arise (uwielbiam za historię, muzykę, rozgrywkę), Little Nightmares, Limbo, Concrete Genie.

Ja w gimnazjum srogo mlocilam w World od Warcraft. W LoLa kiedyś próbowałam, ale community mnie całkowicie odepchnęło (nie przetrwałam wyzywania od noobow przez zdesperowanych gówniarzy na pierwszych poziomach xD). Ale ja ogolnie słaba we wszystkie gry typu Player vs Player jestem. 🤡

Vergeet lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5%
    ◾łagodna oligospermia

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    To ja wam polecę Red Dead Redemptio, Uncharted z większych gier jeszcze które wryły mi się w pamięć. Oprocz tego jestem fanką Crasha, Spyro - zaszłości z pierwszego PSX. :D No i lubię starsze Assasyny, bo w te nowe to nie grałam jeszcze. 😅

Z mniejszych Arise (uwielbiam za historię, muzykę, rozgrywkę), Little Nightmares, Limbo, Concrete Genie.

Ja w gimnazjum srogo mlocilam w World od Warcraft. W LoLa kiedyś próbowałam, ale community mnie całkowicie odepchnęło (nie przetrwałam wyzywania od noobow przez zdesperowanych gówniarzy na pierwszych poziomach xD). Ale ja ogolnie słaba we wszystkie gry typu Player vs Player jestem. 🤡

Mój mąż właśnie gra w red dead redemption i trochę podpatruje 😃Reszty nie kojarzę.
    Ale nie zapominajmy o Tomb Raider!😃 ooo i jeszcze Uncharted😃

Co do bieli i małp, ja piernicze codziennie patrzę i liczę, że się odczaruje ten miesiąc..
    U mnie 10-11dpo, ale narazie się boję testować. Czekam na 14dpo i albo test albo małpa. No chyba, ze się złamie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 09:25

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • aglo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się sprawnie odwiedzić Alab o 7 rano. Całą wizytą razem z dojazdem zajęła mi 15 minut. U nas jakieś pustki bo kiedy tam nie jestem to nikogo nie ma.

DreamBee, Darrika, Księgowa lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Usg piersi ✅
    Cytologia ❓czekamy na wyniki

25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
    30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml

preg.png

07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
    17.01.2025 ➡️ badania lab.
    28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
    17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

A jak nie lubię westernów to mimo wszystko mówisz, żeby na red dead się skusić? Jest na xboxie na promce, kumpel też mi polecał i nie wiem na co się skusić, ho jeszcze rozważam zakup assasins creed valhala😅
    ja też w takie gierki przeciw graczom jestem średnia, jak nie gram regularnie, swoje lata świetności w lolu czy conter strikeu mam już za sobą, za mało teraz gram, żeby mieć jakieś osiągnięcia 😆 teraz jestem typowym noobem co gra od święta i odwala głupie akcje haha ale ja się wyzywaniem dzieciaków nigdy nie przejmowałam, całkowicie to ignoruje i robię swoje 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 09:41

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A grala któraś z was w Heroes? 😂

PS. Nadal nie podobają mi sie te biele 😔 przykro mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 09:55

Pogubiona lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    A jak nie lubię westernów to mimo wszystko mówisz, żeby na red dead się skusić? Jest na xboxie na promce, kumpel też mi polecał i nie wiem na co się skusić, ho jeszcze rozważam zakup assasins creed valhala😅
    ja też w takie gierki przeciw graczom jestem średnia, jak nie gram regularnie, swoje lata świetności w lolu czy conter strikeu mam już za sobą, za mało teraz gram, żeby mieć jakieś osiągnięcia 😆 teraz jestem typowym noobem co gra od święta i odwala głupie akcje haha ale ja się wyzywaniem dzieciaków nigdy nie przejmowałam, całkowicie to ignoruje i robię swoje 🤭
    Według mnie to nie jest taki typowy western. Tzn mówię o drugiej części, bo jedynka jednak bardziej mi w klimatach westernu siadała.
    To w sumie sporo strzelania (głównie w prologu i w wątku głównym) ze strzelb i rewolwerów, ale świat dookoła powoduje, że ten western się gubi. Jesteś ty, koń, świat, przyroda. Potrafię grać w to kilka godzin i tylko strzelać z łuku do małych ptaszków żeby uzupelniach kolekcje albo łowić ryby, czy zwozić legendarne zwierzyny do myśliwego i produkować nowe, unikatowe futra i czapki. 🤣 Oraz galopować po ładnych okolicach i cykac fotki w trybie fotograficznym. 😁

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5%
    ◾łagodna oligospermia

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Wieki temu! Ale tak!

Księgowa lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5%
    ◾łagodna oligospermia

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ma któraś w screenach taką fajną grafikę ( od jakiejś dietetyczki z Insta) - gdzie było rozpisane jaka ilość proga to dobra/ świetna/ słaba owulacja itd?
    Wiem, że parę razy to było wrzucane, myślałam, że zrobiłam screena, a jednak nie 🤡

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳

• Darrika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Ja trochę grałam ale bez szału, bo z tego typu gier cisnęłam dosciples konkretnie 🤭

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Siasi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

No raczej! 😍 Heroes i Simsy to gry mojego dzieciństwa.
    Zawsze wybierałam zamek Aniołów lub Smoków. Moja taktyka z dzieciństwa to podbijanie kopalni a później zaszywanie się w zamku z obawy żeby ktoś mnie nie zaatakował. Grałam z siostrą i kuzynostwem. Najlepsza gra 👾
    W dorosłym życiu też grywałam, ale już tak nie jarało jak za dzieciaka.
    Trzecia gra to Tibia, ale dużo się przy niej stresowałam jak mnie chcieli zabić 😅 I chodziłam na Amazonki, tłukłam je dopóki mama się nie zorientowała, że w tej grze się zabija i dała mi bana na granie
    Edit. Simsy kochałam bardzo. Ale te najstarsze wersje były najlepsze. Czym lepsza grafika tym mniej mi się podobały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 10:04

Darrika, siesiepy lubią tę wiadomość

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Według mnie to nie jest taki typowy western. Tzn mówię o drugiej części, bo jedynka jednak bardziej mi w klimatach westernu siadała.
    To w sumie sporo strzelania (głównie w prologu i w wątku głównym) ze strzelb i rewolwerów, ale świat dookoła powoduje, że ten western się gubi. Jesteś ty, koń, świat, przyroda. Potrafię grać w to kilka godzin i tylko strzelać z łuku do małych ptaszków żeby uzupelniach kolekcje albo łowić ryby, czy zwozić legendarne zwierzyny do myśliwego i produkować nowe, unikatowe futra i czapki. 🤣 Oraz galopować po ładnych okolicach i cykac fotki w trybie fotograficznym. 😁

Wow, chyba się skusze ze względu ja przejażdżki konne w pięknych krajobrazach 😅 ja na konsoli jestem licha w strzelanki, wolę wojować mieczem, ale no promka jest to nawet jakbym miała czasem tylko pograć, to w sumie czemu nie 🤭 ja to kocham w wiedzminie 3 wlasnie, te krajobrazy, jedziesz na tej Płotce i podziwiasz widoki ❤️

siesiepy lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Marcia03 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dziewczyny,
    Ma któraś w screenach taką fajną grafikę ( od jakiejś dietetyczki z Insta) - gdzie było rozpisane jaka ilość proga to dobra/ świetna/ słaba owulacja itd?
    Wiem, że parę razy to było wrzucane, myślałam, że zrobiłam screena, a jednak nie 🤡

Prosze, przesylam dalej 😊

https://zapodaj.net/plik-r3BLkrTDrp

Treaclynat, aglo lubią tę wiadomość

34 👩 39 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Pustynia Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy gamingowych świrów! 😍
    Ja przy Was wypadam słabiutko, za dzieciaka Heroes, Pharaon (a w sumie to Kleopatra) no i Simsy, dzisiaj to wracamy jedynie do tych ostatnich 😆
    Pamiętam też, że jak byłam w podstawówce to była faza na taką sieciówkę O-Game i graliśmy na informatyce 😆 co za czasy :D

U mnie bez zmian, 34 dzień cyklu, okresu brak, testy negatywne. Czekamy. Czy komuś się może wydłużał tak cykl po cyclogescie? Brałam go w dniach 22-28, czyli mija 6 dzień od odstawienia. Może potrzebuje jeszcze chwilę ;) Albo to wkręta, bo tak bardzo bym chciała już zacząć nowy cykl :D

Darrika lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    fragmentacja DNA plemników 40% ❌
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌

Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu

➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️)
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia03 wrote:
    Prosze, przesylam dalej 😊

https://zapodaj.net/plik-r3BLkrTDrp

Dokładnie o to chodziło, dziękuję ❤️

Marcia03 lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Ja dziś siknęłam, jestem 14 dni po ovitrelle i negatywny ❄️ W środę miałam jechać do kliniki na betę, ale nie dam rady. Od czwartku już nie pracują do 6.01, a bez bety mi nie wystawią skierowania na operację, którą mogłabym mieć już na początku stycznia.
    Rozmawiałam z moim ginekologiem.
    W czwartek mogę mieć już rozmowę przedwstępną dotyczącą laparoskopii. Operacja i tak dopiero byłaby w styczniu, a rozmowa mogłaby być już teraz, gdybym miała skierowanie. Zmienię tą klinikę, bo są kompletnie niewspółpracujący.

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Pewnie, że tak! Heroes i Simsy to gry mojego dzieciństwa 😍 ostatnio nawet męża namówiłam i odpaliliśmy ponownie po latach. A czeka jeszcze na mnie Hogwart do przejścia, już dawno miałam to zrobić, ale zawsze coś. Święta będą idealne 🤭

Ja dzisiaj krew spuściłam na proga i estradiol 7dpo (albo 6 albo 8, bo oczywiście jak mi się skończyły owulaki, a dalej piku nie było, to się obraziłam i nie kupiłam później, a owulacja przyszła… surprise, surprise… tydzień później 😅)

aglo, Księgowa lubią tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    Starania o pierwsze 👶🏻 od 6/24

Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌
    TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
    Anty TPO ✅ Anty TG ❌

Morfologia, ruch, koncentracja ✅
    Lepkość wzmożona, pH 8.1❓

Wymazy MUCHa ⏳

Wyniki 7dpo:
    progesteron 16,7 ng/ml
    estradiol 209 pg/ml
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ