Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Sreberko wrote:Wiedźmin 3 to jedyna gra jaką przeszłam od a do z. Kocham to uniwersum. Tak jak książki. I właśnie wczoraj wieczorem czytając córkom przed snem zorientowałam się, że brakuje mi tchu. To jest taki niestandardowy objaw, który pojawił się i w cp i w cb, także poszedł test. 26 dzień cyklu dzisiaj.
https://zapodaj.net/plik-o4OHsF24H0
Gratulacje Sreberko! Teraz będziesz mogła sobie na L4 pograć w Wieśka
Sreberko lubi tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
Sreberko wrote:Cześć dziewczyny. Nie było łatwo przedrzeć się przez ilość stron od piątku, ale nadrobiłam. Wyjazd do Niemiec udany. Jestem oczarowana ich jarmarkami. Zupełnie inaczej niż w Polsce to wygląda i klimat też jakiś taki bardziej udzielający się . Wiedźmin 3 to jedyna gra jaką przeszłam od a do z. Kocham to uniwersum. Tak jak książki. I właśnie wczoraj wieczorem czytając córkom przed snem zorientowałam się, że brakuje mi tchu. To jest taki niestandardowy objaw, który pojawił się i w cp i w cb, także poszedł test. 26 dzień cyklu dzisiaj.
Gratulacje ♥️♥️
👩🏼26 🧔🏻♂️30
5cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
02.01🩸| 13.01 monitoring pęcherzyk 22 mm, endometrium 10 mm, Ovitrelle | 27.01 testuję 🤞🏻
2 ostatnie cykle Ovitrelle+ prog ❌
Aktualnie: Lametta + Ovitrelle + prog
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Sreberko, gratulacje! ☺️
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Mnie dzisiaj zaczęła zalewać ogromna fala rozciągającego, wyglądającego jak białko jaja kurzego śluzu 💧
Dziś monitoring zobaczymy jakie te moje pęcherzyki są. W tym cyklu do rutyny suplementacyjnej dołączyłam NAC od 2 do 7 dnia cyklu z dawce 1200 mg, w pozostałe dni stosuje NAC 600 mg z preparatu prenacaps ovi, może to mi jakoś przyspieszyło ten proces 🤔
Zobaczymy co powie lekarz, ale prawdopodobnie uda mi się zatestować jeszcze raz w tym roku, w sylwestra. Oby tylko jeszcze leniwe żołnierze męża współpracowały to byłoby idealnie ♥️🤞🏻CrazyDaisy, Darrika, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
5cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
02.01🩸| 13.01 monitoring pęcherzyk 22 mm, endometrium 10 mm, Ovitrelle | 27.01 testuję 🤞🏻
2 ostatnie cykle Ovitrelle+ prog ❌
Aktualnie: Lametta + Ovitrelle + prog
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Ivka wrote:Świetne wiadomości z rana 🫶🏼🤞🏻
Ciesze się i mocno trzymam kciuki za przyrosty bety! 🫶🏼
Wyłamałaś się z naszego 21.12 🙈Ivka, Loraa lubią tę wiadomość
-
Lisik wrote:Hejka ja mam chyba najświeższe info bo robiłam w zeszłym miesiącu. Obdzwoniłam wszystkie szpitale we Wrocku 😄
MSWia - tak jak piszesz nie robią
Borkowska - zepsuty aparat mieli jak dzwoniłam w październiku i nie zapowiadało się że naprawią.
Kamieńskiego- wizyta kwalifikacyjna szybko potem do 3 miesięcy czekania na badanie
Brochów - wizyta kwalifikacyjna od razu jak będziesz wiedzieć kiedy masz wyniki badań ( cytologia, posiew szyjki macicy, wymaz w kierunku chlamydii oraz mycoplasmy i ureaplazmy). Także ja miałam wizytę kwalifikacyjna 2 tyg od telefonu a termin badania w najbliższym cyklu.
Panie bardzo miłe, oddział spoko, badanie to jest w zasadzie HyFoSy tą pianką. Rano przyjęli na oddział 14.30 byłam już gotowa do domu i zupę nawet dali 😉
Jak Brochów nie zadziała to moja gin powiedziała żeby jechać do Milicza bo mają ekspresowe terminy.PaulinKA lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
CrazyDaisy wrote:Gratulacje Sreberko! Teraz będziesz mogła sobie na L4 pograć w Wieśka
-
Gratulacje Sreberko! No w końcu coś ruszyło:) ❤️
U mnie 25dc, ale chyba zrezygnuję z testowania i czekam na @ wyjątkowo. Nie wiem czy to kwestia grudnia i świąt, czy świadomość końca roku i tego, że zaczęłam starania w 2024 a za rogiem 2025, ale jakoś nie mam sił na ewentualną biel na teście.
A jak przychodzi @, to jakoś tak zaraz energia na nowy cykl mnie nachodzi szybko.
Zapisana i tak jestem na 20.12 więc myślę, że się wyjaśni🤡
Udanego dnia wszystkim życzę ❤️
Darrika, aglo, Darka101, Sreberko lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
A ja mam w czwartek wizytę kwalifikacyjną do laparoskopii i histeroskopii. Zrobię to ambulatoryjnie, przynajmniej nie będę musiała zostawać w szpitalu 🤷♂️
Trzymajcie za mnie kciuki, żebym szybko dostała termin na zabieg i miała to z głowy 👍
Co do gier, to do tej pory gramy z mężem i bratem po sieci w Heroes III
Wiedźmina i Diablo przeszłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 09:24
CrazyDaisy, Darrika, Ivka, Darka101, Sreberko, siesiepy, Lisik lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Co do polecajek romantasy, które powoduje uściski w podbrzuszu i pomaga na przytulanki 😏😏😏 (tak jak Forth Wing) to polecam:
1. Duet Poppy I Cas w "Krew I Popiół "(pierwsze 3 części to jedne z moich ulubionych romantasy)
2. Nocna Łowczyni - cięty humor, wampirze flaki no i Bones 🥵
3. "Dwór cierni i róż" pani Maas bywa frustrujący ale druga część nadrabia, także tutaj ze względu na drugą część polecam.
Olo323, Slava, siesiepy, Cavarathiel lubią tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
Sreberko wrote:Cześć dziewczyny. Nie było łatwo przedrzeć się przez ilość stron od piątku, ale nadrobiłam. Wyjazd do Niemiec udany. Jestem oczarowana ich jarmarkami. Zupełnie inaczej niż w Polsce to wygląda i klimat też jakiś taki bardziej udzielający się . Wiedźmin 3 to jedyna gra jaką przeszłam od a do z. Kocham to uniwersum. Tak jak książki. I właśnie wczoraj wieczorem czytając córkom przed snem zorientowałam się, że brakuje mi tchu. To jest taki niestandardowy objaw, który pojawił się i w cp i w cb, także poszedł test. 26 dzień cyklu dzisiaj.
Aa gratulacje! 😍😍 Dwóch kresek i przełamania wątku 😁Sreberko lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo ✅
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
truskawki981 wrote:Niby jest empikGO, ale jeśli chodzi o książki które ja głównie czytam (kryminały / thrillery) to na Legimi i tak jest lepszy wybór.
O dzięki za odp, moja mama katuje to na Legimi. Ja bardziej psychologiczne czytam i bardziej dokumenty o seryjnych mordercach itp, ale czasem dla przyjemności słucham kryminałów w formie audiobooka itp zwłaszcza jak czyta jakiś fajny aktor 😁 -
Tak jak pisałam wczoraj zrobiłam dziś test dla wywołania @ wynik oczywiście do przewidzenia, to byłoby w kategorii cudu jeśli coś by się pojawiło. Jak dziś małpa nie przyjdzie to oficjalnie się na nią obrażam 😆👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo ✅
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
Kaliope wrote:Borowską bym omijała szerokim łukiem. Może się coś zmieniło, ale nie znam osoby (włącznie ze mną), która miałaby dobre doświadczenia z tym szpitalem. Takiego burdelu, jaki tam maja, to nigdzie indziej nie widziałam.
zapisałam się na klasyfikację 23.01 na Brochowie ta Borowska jakos tez do mnie nie przemawiała...
szkoda tylko ze posiew z szyjki macicy mi się zdążył przeterminować, a jeszcze ostatnio pytałam Doktorka czy nie za wczesnie robimy- nie, nie, one sa wazne kilka mscy
No trudno.Lisik lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
Świetne wieści, gratulacje 🥰🌱 !!!Sreberko lubi tę wiadomość
👩🏻&🧔🏻 26
12 msc AH
początek starań od 9/2024
👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny -
Sreberko gratulacje! 🫶🏻
Ja z książek lubię kryminały i thrillery, typu Zjazd absolwentów, czy Terapeutka z ostatnio czytanych.
Kocham też podcasty kryminale do mycia okien i gotowania 😅
Z gier to u mnie Simsy, Tropico i Theme Hospital, to top 3, ale daaaawno już nie grałam.
Chociaż z nostalgii do dawnych lat grałam jakiś czas temu w Crasha (wyścigi) i przypomniało mi się dzieciństwo i fajne czasy 😆
Sreberko, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Gratulacje @Sreberko!! 💕
Mam nadzieję, że faktycznie uda się odczarować grudzień, bo przed nami wiele testujących!! ✊🍀Sreberko lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 01/25 Badanie na pasożyty? -
Sreberko, cudne wieści ❤️
Mnie cos zaczął pobolewać brzuch..Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Sreberko wrote:Proszę o wybaczenie 🙈nie wytrzymałabym do soboty
Olo323 lubi tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon.